Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bravecto, antiparazitická tableta
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
HanuleGR
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2014 14:23
- Nahlásit

Máte už někdo zkušenosti s touto antiparazitickou tabletou proti klíšťatům a blechám? Dočetla jsem se o ní v nějakém článku a po pozřením psem by měla fungovat po dobu 12 týdnů.....tak nevím, prý by to mělo být pro psa bezpečné....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2014 14:53
- Nahlásit

No něco mu dáš, tu tabletu, on ji spolkne, pak se mu ty látky teda dostanou do krve a metabolismus vytvopří další látky, které pak fungují zjednodušeně napsáno jako jed na blechy.S tou učínnou látkou mu samoszřejmě dáš do krve a těla tedy také nosič té účinné látky, krom toho x dalších látek pomocných, konzervačních, stabilizačních a čert ví jakých....prostě jako u každý chemie/pharmaka/vakcíny, který do psa vpravuješ. Ty látky na sebe a na látky přirozené obsažené v organismu působí a z toho působení něco vzniká. Těch vazeb a různých působení je tam tolik, že je absolutně nejsme schopni předpokládat a tak nám pak nezbývá než se divit, co jsme tím či oným zase způsobili.
Jasně, že je to testovaný a splňuje to normy

worick
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 08:00
- Nahlásit

Mám k chemii všeobecný odpor, vadí mi i pipety. Ptala jsem se u veta a dozvěděla jsem se, že to funguje tak, že klíště se sice přisaje, ale odpadne, či drží seschlé. Pro mne, pokud to úplně neodpuzuje, to prakticky nemá význam. Stejně kluky probírám třikrát denně-celý pes, tak myslím, že většinu dokážu najít (10 přisátých denně na každém psu je absolutní minimum, bývá to spíš 20 ) Takže, abych kupovala chemii do psa na tři měsíce za 1000Kč berňák? Kašlu na to...

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 09:11
- Nahlásit

worick
Mně stejně není vůbec jasné, jak to je s encefalitidou a boreliozou u psů. To by snad měla veškerá zvířata u nás v přírodě, ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 10:03
- Nahlásit

sicluceatlux
Proč by to měla mít veškerá zvířata?
To myslíš jako v souvislosti s tím, že nejsou naočkovaná?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 10:08
- Nahlásit

worick
Ptala jsem se u veta a dozvěděla jsem se, že to funguje tak, že klíště se sice přisaje, ale odpadne, či drží seschlé
Tuším jsou i nějaké, které fungují jinak. Pokud fungují takhle, znamená to, že zvíře má ten "jed" na breburdy vlastně v krevním oběhu. Zajímavé, že to vůbec nezajímá většinu těch, co to aplikují a přitom svá zvířátka tááák strááášně moc milují. To bude asi tím, že přeci když se to prodává, navíc třeba u veterinárního "lékaře", tak to musí být OK. No jo, tak to bude, to mne mělo napadnout asi rovnou , že to nemůže tedy škodit, kdežto klíšťata jsou strašně životu nebezpečná .
I když na druhou stranu mopžná fakt jsou poté, co je geneticky upravujeme právě tímhle způsobem.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 19:01
- Nahlásit

zbrnd
No,nevim,jak to maji lišky,vysoka,zajici a tak,musi byt klišťaty obsypani. Jednou jsem v lese nasla brouka a mel na brichu plno parazitu.Tak jak je to u nich s borelkou a encefalitidou no. Veterinar mi nabizel očkovani proti borelioze,ale zda se mi topodezřele,když u lidi nic takoveho neni.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 19:46
- Nahlásit

No tak ty divoký zvířata nakažený nejspíš jsou, jen se propuknutí nemoci asi nedožijou, borelka se může projevit i za několik let třeba.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 19:52
- Nahlásit

Maya
No,to určitě budou,jen si rikam,ze by me zajimalo,kolik procent jich muze byt zdravych,kdyz jsou prakticky v epicentru

worick
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 20:32
- Nahlásit

Každý z mých psů má tak, co jsem teďka spočítala a to jsem brala absolutní minimum - 600!!! přisátých klíšťat ročně. Kdyby byla jen 10tina z nich nakažených, museli by už dávno na některou vámi jmenovanou nemoc(zapoměli jste na tu, co onehdá zmiňoval Hercík v nějakém pořadu...)pojít. Myslím, že pokud pes není nějak oslabený, alergie, atd. není k těmto nemocem vnímavý...Nejspíš stejné to bude i s volně žijícími zvířaty.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 21:18
- Nahlásit

worick
Každý z mých psů má tak, co jsem teďka spočítala a to jsem brala absolutní minimum - 600!!! přisátých klíšťat ročně.
Nene, ze ne?! Proboha, proc je aspon necim nenastrikas, kdyz uz teda odmitas pro psiska spot ci obojky? Chudaci psove.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 21:45
- Nahlásit

worick
Tomu nevěř, nemáš ty psy ještě až tak starý, borelka se může projevit až po letech, já znala psa, co jí měl a fakt není o co stát. To radši trochu tý chemie.

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 21:55
- Nahlásit

worick
to je strašný co píšeš, paní.
jasně, dřív běhali psi po vsích, každej 30 klíšťat v sezoně na sobě, od jara do podzimu si kousali blechy a pak je zabilo něco jinýho, ale myslíš, že to je vážně správný? já nejsem zastánce chemie horem spodem vůbec, ale.....ono je třeba při tom přírodním životě někdy zvážit, co je horší.
divoká zvířata, ty zdravé silné kusy, jistěže na nákazu nereagují... a ty slabší mají pech. taky se nedožívají tolik, co naši psi doma.
a i kdyby nic nechytli, ta vnímavost je určitě menší než u člověka, tak je podle mě takovými kvanty parazitů trápíš.
ta zatracovaná chemie je někdy docela dobrá věc.
spoty působí i jako odpuzovadlo, my máme přisátých klíšťat minimum, třeba týdně i žádné.
a pokud ti chemie fakt až tak vadí, můžeš sáhnout po přírodní cestě odpuzování, účinkuje sice míň, ale srazila bys svoje skóre řádově- třeba tímto http://baron.cz/pes/klistata-blechy/ochrana-klista ta-blechy/i-0

worick
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 22:21
- Nahlásit

Fifi
Maya
Vero
Vy jste fakt dramatičky Vloni měli spoty Frontline, nepomáhaly, stříkala jsem je k tomu sprejem Frontlinem(jelikož mám i kočky) nepomáhalo, chvíli pomohl, teď si nejsem 100% jistá, co už to měli...Advantix? spot. - asi měsíc. Stříkám je mixem hřebíčku s rozmarýnem, prdlajz to pomáhá
Když pročítám fóra, co komu pomáhá, dozvídám se, že prakticky nic. Jestli víte o spotu, co klíšťata fakt odpuzuje tak, že se ani nepřisajou, jsem ochotná to risknout a ohlídat den kočky. Ale pokud mi všude píšou, že se klíště stejně přisaje, je to naprd, to ho dřív najdu já. Ono je rozdíl mít psa v Praze, v bytě, či tady v ,,divočině". Stačí když ráno obejdem kolem potoka a každý má zase na sobě 20, jenom jich většinu stačím obrat nepřisátých. Projde se zahradou a lezou další. Jo, je to klíštěcí kalamita, ale s touhle zimou to nemá nic společného, loni to bylo totéž
Jo, nemám chemii ráda, ani pro sebe, ani pro psy. Někdy se bohužel bez ní obejít nedá, tak po ní sáhnu taky. Jen si myslím, že je tím možná spíš oslabujem...

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 22:34 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

worick
Jen si myslím, že je tím možná spíš oslabujem...
no takovým nářezem parazitů je podle mě oslabuješ neméně a je to podstatně nepříjemnější.

.Advantix? spot. - asi měsíc.
no tak ten spot je určen na fungování měsíc pak musíš dát další, protože už se to s kůží odere, vymyje atd.

no je rozdíl mít psa v Praze, v bytě, či tady v ,,divočině". Stačí když ráno obejdem kolem potoka
ale prosimtě. myslíš, že nejezdíme na celej den na výlety do přírody? tak jezdíme.
samozřejmě je fungování i pes od psa a lokalita od lokality, každý má výsledek jiný, ale není to kalamita.
ten frontline nefunguje na klíšťata vůbec, natož sprej.
ten přípravek od barona, jak jsem ti dala link, funguje, i když ne tak jak chemie, ale 600 kusů za rok bys taky neměla a není to teda ten jed.

jako je to samozřejmě tvá věc, ale když máš jak píšeš denně na psu 10-20 přisátých kusů, spíš mi přijde, že je-li kdo dramatik, tak ty dramatizuješ tu chemii v neprospěch psa.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:02
- Nahlásit

sicluceatlux
No,to určitě budou,jen si rikam,ze by me zajimalo,kolik procent jich muze byt zdravych,kdyz jsou prakticky v epicentru
To se blbe srovnava prave pes a lk ci tady volne zijici zvirata, je to zcela neco jinyho, jak co se imunity tyce tak na strane druhy co se umrtnosti tyce.

No,nevim,jak to maji lišky,vysoka,zajici a tak,musi byt klišťaty obsypani. Jednou jsem v lese nasla brouka a mel na brichu plno parazitu.Tak jak je to u nich s borelkou a encefalitidou no. Veterinar mi nabizel očkovani proti borelioze,ale zda se mi topodezřele,když u lidi nic takoveho nen
Nevim, jak je to zrovna s temahle nemocema u volne zijicich zvirat.
Co se tyka ockovani proti borelce a encefalitide u psu a ulidi, tak tusim je to tak, ze pro lidi je ockovani jen na jednu z nich a u zvirat prave na tu druhou...nevim proc, mozna se to uz i zmenilo, ale minimalne to takhle bylo.
Ovsem pokud bych necitil jasny velky riziko, ze pes je ohrozenej, urcite bych ho tim ockovat nenechal. Osobne bych psa ockoval co nejmene, je to proste zatez jak prase....ja vim je to sobecky, ale jaksi MUJ pes "je" proste muj a ti ostatni me zajimaji diametralne na jine urovni. Ono vem si ze ani to ockovani proti vztekline nema pro psa nijak extra vyznam primy. Vyznam to ma pro ochranu lidi pred vzteklymi psy a pak pro populaci psu jako celek. Kfyz prosdte nebude treba svyho mestskyho psa ockovat vubec tak bude silne diskutabilni, jestli je to pro nej zlo nebo dobro...ale samozrejme je to sobecke chovabi protoze zneuzivas proockovani populace ve svuj prospech.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:04 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Vero
no takovým nářezem parazitů je podle mě oslabuješ neméně a je to podstatně nepříjemnější
No a psala někde kolik jich je prisatych? Protoze pise opakovane, ze jich tusim vetsinu sunda nez se prisaji. Navic je taky diskutovatelny, jestli nejvic sragor nevypusti kliste treba ve chvili, kdy umira zavrtany, protoze sse napilo jedovate krve....

tak 600 rocne nebo 10-20 denne .... to se pak debatuje o necem ani nevime jestli jich je 600 nebo 3650-7300 treba hahahah.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:12
- Nahlásit

Ale pro zadavatelku, rozhodne bych do ty novinky nesel, dokud bych presne nevedel, jak to funguje, co to v tele vlastne dela, jaky tam jsou latky, co mohou zpusobit atd...proste novinky bych nebral ....
Treba je too jen dalsi test .... testuje se i na lidech aniz by o tom vedeli..takze...

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:13
- Nahlásit

zbrnd
No a psala někde kolik jich je prisatych? Protoze pise opakovane, ze jich tusim vetsinu sunda nez se prisaji.
worick
Stejně kluky probírám třikrát denně-celý pes, tak myslím, že většinu dokážu najít (10 přisátých denně na každém psu je absolutní minimum, bývá to spíš 20

worick
Vy jste fakt dramatičky
Tak kdyz to vidis takhle... Denne sbirat ze dvou psu pricuclych minimalne deset ci vice hnusaku, by me jeblo a neprislo by mi to pro ty zvirata prilis zdravy (kocky jsou na tom jak?), ani ja sama bych nejasala s tim manipulovat.
Stříkám je mixem hřebíčku s rozmarýnem, prdlajz to pomáhá
To asi bude fakt dost naprd. Ja myslela sprej ala chemie, ale ne frontline, ten na klistaky nezabira.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:30 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Fifi
acha, takze ma f tom zmatek, pac pak zas pise 600 rocne ... tak buchvi jak to vlastne je

dik za dohledani

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:34
- Nahlásit

Já musím souhlasit s worick, bydlení v divočině vs. celodenní vycházka párkrát týdně se nedá srovnat.
My měli na jaře taky tak těch 20 denně zakouslejch, našla jsem je obvykle malinký, nenasátý, protože holky pořád hladím a dalších třeba 20 lezoucích co jsem sundavala.
Po loňských zkušenostech kdy nám nezabralo prakticky nic, plus vždy čekat nějakou dobu než se zkusí jiná účinná látka, dali jsme letos bolfo obojek, první měsíc super, druhý měsíc slabý a teď už třeba zase 10 denně. Takže koupíme nový, nejsou tak drahý. Ještě mě napadlo je co chvíli pudrovat bolfo pudrem, ten je to samý, jenže to bych mohla denně, když jsou teď furt ve vodě.
Zajímavé je, že kočka má obojek taky bolfo, už leta ho kupujem každý jaro a klíště nemá jediný.
Mě vadí po těch zakouslejch že se jim dělá strup, flek, boule jak kdy, jsou to chudinky, to bolfo mi přijde celkem dobrý, sice jen na měsíc ale za ty peníze ok. Kámoška s forestem je na tom stejně, taky fungoval jen měsíc a to v tom byla asi za osm stovek.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:41
- Nahlásit

ssshhhhh
To by mě zajímalo, proč nemůžu srovnat třeba několikadenní čundr nebo psí tábor, kdy je pes neustále venku se stejnou dobou psa, žijícím na vsi? Taky bych to mohla otočit a tvrdit? Že zatímco můj pes žijící ve městě nachodí venku týdně minimálně 50 km a to na různých místech, tak psi na vsi dost často chodí stále stejné trasy a tak je můj městský pes ohrožen výrazně víc

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:48 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Hele a co ta klistata ovladnout pomoci pozitivni motivace?
No co, kdyz to funguje na kosatku, proc by ne na kliste?

Propadne dat psovi par kapek bachovek a klistata v okrese ihned zmeni moralni profil.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:50
- Nahlásit

zbrnd
acha, takze ma f tom zmatek, pac pak zas pise 600 rocne ...
- ne, nemám v tom zmatek, jen jsem to špatně spočtla jelikož mi vycházelo přes tisíc a to číslo se mi zdálo nepravděpodobné...hmm, ale vychází to fakt přes tisíc Ale zase: počítala jsem tak 4 nejhorší měsíce v roce a je fakt, že v létě, když byla vloni ta velká vedra, nebylo skoro nic, takže teoreticky budou strašné třeba jen 1-2měsíce a pak sem tam klíště. Zato teď je to vážně silně podhodnocené Miniámálně těch 20 to je
Fifi
Kočky, ty mají tak po 3 klíšťatech denně - minimálně. A co s tím....? Teď babo raď když pro ně nic jiného než Frontline (či cokoliv s jiným názvem, ovšem stejnou účinnou látkou - která neúčinkuje ) není. Taky jsem svině, co je neochrání? No, bohužel...Pinzeta to jistí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:52
- Nahlásit

worick
Miniámálně těch 20 to je
a to pockej, az prileti cmelaci, vosy a srsne, to bude letos zahadel v zadnici

birma
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:52
- Nahlásit

worick
Na kočky existuje třeba foresto, které podle mé zkušenosti poměrně účinné je...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 23:56
- Nahlásit

birmaNa kočky existuje třeba foresto, které podle mé zkušenosti poměrně účinné je...
Jezis ale vona nechce nic na kocky, ale na klistata!! Kocky si chce nechat tusim.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:02 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

zbrnd
Aha a já měla za to, že je to na kočky, když se ten obojek dává na ně a proti klíšťatům. Jak bys chtěl něco dávat na klíšťata tak, aby jim to drželo a hned to neztratila? A proč bys to dělal??

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:08
- Nahlásit

birma
Aha a já měla za to, že je to na kočky
Každý jsme omylný, nic si z toho nedělej

když se ten obojek dává na ně a proti klíšťatům.
to se dává, ale stejně je na klíšťata

Jak bys chtěl něco dávat na klíšťata tak, aby jim to drželo a hned to neztratila?
Napadá mě jedině naučit je target na zadní, aby to vybalancovala.

A proč bys to dělal??
Snad jedině proto, že bych byl opilej.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:21
- Nahlásit

birma
nechci vypadat, že se pořád vymlouvám, ale četla jsem za a) že na psy to Foresto moc neúčinkuje a nevěděla jsem, že existuje i pro kočky, když jsem koukala, co pro kočky na klíšťáky, vyhazovalo mi to jen ten fibro....100x jinak
za b) kočky jsou volně žijící venku a obojek mít nemůžou, nechci riskovat, že se mi někde oběsí Vlastně, když se nad tím zamyslím nevím, pro jakové kočky obojky jsou - ty doma je nepotřebujou a ty venku je radši mít nemají...
A nenašla jsem, co pod tím zaklínadlem o účinné látce je: jak se jmenuje účinná látka Foresta, myslím chemické složení...?
Že zatímco můj pes žijící ve městě nachodí venku týdně minimálně 50 km a to na různých místech, tak psi na vsi dost často chodí stále stejné trasy a tak je můj městský pes ohrožen výrazně víc - tak většina určitě, ne ale moji. Ale to je jedno. Vím, že chodíte moc a po trasách kol Prahy, taky víc v přírodě. Ale vy tam máte skoro všechny trasy po zpevněných cestách, cyklostezkách, zatím co my tu nemáme skoro žádnou, všechno po lesních, po trávě, Worka pořád leze do všech keřů...
Na Worickovi, bílém, jsou klíšťáci vidět výborně, určo mi i cernej caj potvrdí, kolik po něm lezlo jen za tu dobu, co jsme byli spolu...teda vlastně, jestli si všimnula
ssshhhhh
o peníze mi až tolik nejde, spíš mi jde o poměr účinku a chemie navalené na psy
Psům obojky nedávám, protože se se psy neustále muchlujem, to bych toho měla na sobě víc já, než oni, navíc mají oba pořádné ,,límce", takže by je měli jen na chlupech. Nemají doma ani svoje obojky, protože i tak má Worka od něj orvaný krk

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání