Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bravecto, antiparazitická tableta
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:31
- Nahlásit

birma
Ale tak ty jsi extrém, kdo z lidí žijící třeba v paneláku dělá tolik tůr...
Moje pesy jsou sice skoro na vesnici, nicméně s nimi taky trávím nejméně čtyři hodiny denně venku v polích nebo v lese o víkendu celý den, jen jde o to, že když přijdou domů, ke klíšťatům co pochytali venku přibývaj ještě ty ze zahrady no
worick
my jsme taky chlupáči s hřívou, jasně není to to pravé, musela jsem si zvyknout, že jsem odparazitována i já, s pesama se taky pořád ňucháme a spí se mnou v posteli, ale spot ony na ně prostě nezabírali vůbec a 20 klíšťat denně mě prostě štvalo.
Normál obojek se známkou dávám taky jen na ven.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:33
- Nahlásit

worick
Za loňský rok měl můj pes 2 klíšťata, letos je to horší -cca 20 až 30, nicméně polovina z jedné akce. Jestli ti to přijde stejné jako tvých 20 denně...
Obojky na kočky na sobě mají samozřejmě pružnou část, takže ho kočka leda ztratí, ale určitě se neuškrtí.
většina určitě, ne ale moji.
Takže honíš po všech čertech i berňáčka s bolavou haxnou?
Ale vy tam máte skoro všechny trasy po zpevněných cestách, cyklostezkách
To asi nemluvíš o nás

Dokonce mám srovnání s minulým psam, který nakonec proti klíšťatům taky nic neměl, protože mu nic neúčinkovalo a v době, kdy jsme žili na vsi měl překvapivě míň klíšťat, než když jsme bydleli v Praze...

Ale samozřejmě jsou to tvoji psi, pokud tě baví jim denně tahat desítky klíšťat, je to tvoje věc

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:35
- Nahlásit

worickkočky jsou volně žijící venku a obojek mít nemůžou, nechci riskovat, že se mi někde oběsí
Tak mi to dáváme dost natěsno, za 30 let se mi neoběsila žádná
Navíc kočka nemá tolik srsti jako moji psi, takže na ní je obojek super.
Jinak pesany mám taky pořád v křoví nebo vysoké trávě, zpevněné cesty na vycházkách moc nepotkáváme

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:38
- Nahlásit

birma
Já věřím, že na některé to ani nejde. Stejně jako na lidi. Já měla v životě jedno klíště a to jsem venku furt a manžel už desítky a to je v přírodě určitě o něco míň.
worick

Pochopím u výstavního psa, to s tím servaným krkem, pro mě když jsem si měla vybrat mezi trochu horší srstí pod krkem kvůli obojku nebo desítky strupů a bouliček po těle tak to byla jasná volba.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:41
- Nahlásit

birma
Takže honíš po všech čertech i berňáčka s bolavou haxnou? - ale ne, toho teď nikam nehoním ale Tom mi spočítal, že i když jdeme jen ten náš ranní okruh + párkrát projít zahradou - je to stejně denní minimum 5km
P.S. ty obojky jsem si teďka prošla a početla o účinné látce a je tam vysloveně: že nesmí přijít do styku s tlamicí Jak tomu zabráníte, když máte dva psy a olizujou se navzájem, neřkuli kočky?!?

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:43
- Nahlásit

ssshhhhh
když jsem si měla vybrat mezi trochu horší srstí pod krkem kvůli obojku - promiň, nepamatuju si, co máš za psy? Berňákovi obojek nedělá nic, samojed je orvaný jako by se věšel

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:45
- Nahlásit

worick
tak my u toho bolfa nic takového nečetli, ale to je jiná látka než foresto, myslím.
Psi se mi olizujou, kočka olizuje psy a naopak, myslím, že polštář mám taky samý propoxurum nebo co to je a stále všichni žijem.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:46
- Nahlásit

worick
tak já nevím, co mám zač, něco mezi huskym, špicem a medvědem

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:49
- Nahlásit

ssshhhhh
Jinak pesany mám taky pořád v křoví nebo vysoké trávě, zpevněné cesty na vycházkách moc nepotkáváme - no, to máš stejné jako my Navíc, pokud jsem já v zahradě a to jsem 6-8h denně, tak psi jsou zalezlí někde v kytkách či keřích...a to je zase doba, kdy na ně klíšťáci stále lezou, zatím co normální pes čeká doma v bytě či u baráku na dlažbě(o kotci nemluvě) až páník přijde z práce a jdou na dvě hoďky ven...tam je taky ten rozdíl v počtech

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:55
- Nahlásit

ssshhhhh
tak my u toho bolfa nic takového nečetli - ne, je to u bolfa! O Forestu jsem nalezla prd
myslím, že polštář mám taky samý propoxurum nebo co to je a stále všichni žijem. - jééé, tak to ne, to bych já nedala Já už z baráku dostala pryč většinu chemie, co můžu, používám Eko...akorát u praní jsem se pokorně vrátila k Persilu, neb eko kde co mi prdlajz vypralo

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 00:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

ssshhhhh
tak já nevím, co mám zač, něco mezi huskym, špicem a medvědem - fakt? a viděla jsem to někde? Ale nechodíš za holkama na špice....? Takže výchovu jedeš podle medvěda?? Tipuju totiž, že na tom budete podobně, jako já s Workou
Jdu chrnět, dobrou

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 01:01
- Nahlásit

worick
jééé, tak to ne, to bych já nedala
tak mě to taky úplně netěšilo, ale co, mimčo nemám, tam bych se asi bála, člověk se tak nějak smíří se vším. když jsem tu jednu jako štěně pudrovala bolfo pudrem, lítalo to mi to všude, do očí do pusy, no paráda... Sousedka dnes šílela, že jí kocour donesl do baráku myš a tam jí živou pustil a že nevím co všichni chytnou od té myši, já jen mávla rukou, že to se mi stalo tolikrát už že kočka ulovila venku a vypustila doma hlodavce Nechápala. Taky bych to před lety těžko dávala, ale už jsem nějak imunní se něčeho děsit, bát, štítít.
S tím letákem, je to možný, já ho až tak nestudovala, mě šlo hlavně o to, že mi to nesmrdí (jako nevoní to ale jsem zvyklá za ty roky) a že to je stejné pro kočky i pro psy, takže se nemusím bát, že si zlikviduju kočku no. I když lidi tu píšou, že mají doma kočku a k tomu psa se Scaliborem, no já bych se bála.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 01:02
- Nahlásit

worick
hehe dobrou, výchova to bude něco mezi medvědem a kozou tvrdá palice...

birma
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 05:13
- Nahlásit

Něco o forestu tak bych řekla, že když to (údajně) můžou psi i kočky bez následků sežrat, tak nějaké olíznutí vadit nebude

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 06:09
- Nahlásit

je pracda, ze po worickovi toho lezlo dost. za tech spolecnych ccs 11 km sem mu I nejake sundala a worick mu taky sundavala.

paradoxne ferina ma exspot, kliste nemela jediny a jestli po ni nejaky lezlo, ani nevim.

mozna ze by pomohlo davat hodne pivovarsky kvasnice, to se rika na komary ale mozna na klistatataky? a sou I spreje ty levanfulovy a tea tree, ze posplichat. bych vyzkousela mozna jiny prirodni veci bejt worickem, at si usetrim to obirani, pac me by na tom krklo hlavne asi to casty ohledavani v takovych hunatych koulich

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 08:08
- Nahlásit

ssshhhhh
ale už jsem nějak imunní se něčeho děsit, bát, štítít. - to já v pohodě. Já našla jednou v obýváku po návratu z venku na parketách všude rozlíčenou krev a zbytky ptáka v rohu. Hlodavci jsou běžní, zbytky máme taky všude, do baráku naštěstí přinesla jen jednou, když se to neshledalo s kladnou odezvou nechává všude kolem baráku Mě vadí jen ta chemie

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 08:26
- Nahlásit

worick
ve starý knize píšou, že proti blechám a klíšťatům je ořechový listí, tak zkus Workovi udělat věnec
jinak tuším je tam i návod na nějaký postřik. ale to už si nepamatuju

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 08:42
- Nahlásit

worick
Mě vadí jen ta chemie
Hele, ty chemiku. Ja cuby dotuju po celej rok pangaminem, pres zimu tu a tam, zjara najedu na vyssi davky. Taky nemam rada chemii, ktera by se do psa vstrebavala, takze spoty a obojky proste nevedu. Ale diky pangaminu + (a to zduraznuju) jen spreji s chemii, ktera jim uschne na kozichu behem par minut, je prozatimni bilance klistat zacuclych nesrovnatelna s tou vasi.
Ty to mas holt tezsi, ze mas jeste kocky a musis teda kombinovat, aby jim pripadnej psi prostredek neuskodil. K tomu jeste psiska hunaty - ale tim spis bych jim neco aplikovala, protoze nikdy je nemuzes probrat dukladne, vybrat vsechny klistaky. A kdyz si vezmu, jak se drbe cuba jen z jednoho klistete treba nahodnyho, tak... brr... se zacinam drbat taky pri predstave dvaceti zakouslejch hnusaku!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 08:57 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Ale tak ty jsi extrém,
to nsad na czpsu je kazdej ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 08:59
- Nahlásit

ssshhhhhTak mi to dáváme dost natěsno, za 30 let se mi neoběsila žádná
před 30 ety to na trhu stopro nebylo

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 09:49 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Nechci rušit vaši akademickou chemickou debatu, ale napíšu mojí zkušenost s obojkama Kiltix. Taky jsem odpůrce chemie a dlouho sem odolávala a používala přírodno různý ale letos po té zimě nezimě už se to fakt nedalo.
Oba teda dostali Kiltixe, kontrolovala sem pečlivě jestli není nejaká alergická reakce nebyla dva dny po nasazení obojku (zrovna sem odjela na tři dny pryč) mě volá máma že Fajuška hrozně krvácí , ten den ráno když sem odjížděla tak se jí smekla packa na schodech a dala si do čuni až to cvaklo myslela sem že si něco prokousla nicméně jsem nic nenašla. odpoledne volá mamina že hrozně krvácí jakoby někde z huby..tak sem si myslela že jak štěkala tak se jí rozproudila krev a ranka se otevřela. Nicméně ji mamina omyla prohlédla a ani číf nic nenašel zbyl jen krvavej cucek na kterej si nenechala od nich šáhnout, krvácení ustalo tak to neřešili. Když sem se vrátila zjistila sem že v tom cucku krvavým je zakousnutý hodně napitý klíště a okolo něj protékalo to opravdu docela velký množství krve asi 3-4 dny na to sem našla na zemi velký kápance krve po prohledání sem zjistila, že má na hrudníku opět zakousnutý klíště trošku napitý klíště a kolem něj protéká opět hafo krve... nikdy se mě tohle nestalo. Tak sem si říkala ještě jednou a oboje jde do kšá... no nicméně asi po těch 2-3 týdnech od nasazení obojku měla Fajuška ten záchvat a první co letělo pryč byl obojek...
jestli to s tím nějak souviselo nebo nesouviselo nevím. chystám se na ten odběr krve kam sem se ještě kvůli práci nedostala.

Jelito má obojek do teď a tam nic nenormálního nepozoruju, a zatím mu ho nechávám protože on proleze kde co a je lapač klíštat krz ty chlupy..Fája už ho nedostane.
Omlouvám se za story, ale jen tak sem měla potřebu to sem napsat, třeba má někdo podobnou zkušenost a přihodí ji sem...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 10:18
- Nahlásit

Fajka
s kiltixem mám taky jen blbý zkušenosti
zbrnd
obojky? ty existovali asi už dávno. teď myslím obojky se známkou a telefoním číslem a adresou co jsme vždy kočkám dávali dřív než byli čipy

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 10:19
- Nahlásit

Maya
ono to ořechový listí je dost jevodatý, tam bych se celkem bála

impact
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:08
- Nahlásit

worick
ale četla jsem za a) že na psy to Foresto moc neúčinkuje
Mám Foresto na 7mi psech už nějaký dva měsíce a překvapivě ani klíště, ani blecha.

kočky jsou volně žijící venku a obojek mít nemůžou, nechci riskovat, že se mi někde oběsí
Ne Forestu se opravdu neoběsí, to by se vahou kočky otevřel.

Složení je na prvním odkaze v googlu.
http://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/bayer-for esto-obojek-pro-male-psy-do-8kg-38cm/

Nevím, no. Mě to přijde taky šílený, sundávat ze psa 20 zapitých klíšťat denně.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:10
- Nahlásit

Fajka
ssshhhhh
s kiltixem mám taky jen blbý zkušenosti - Bolfo a Kiltix mají stejnou účinnou látku, jen Kiltix k tomu má ještě jednu navíc, možná to Fajuš udělala ta druhá. Každopádně bych šla na ten odběr...a to nechci strašit

Maya
ořechové listí parazity odpuzuje, zkusím tinkturu a přidat do postřikovače na pesy. Na klíšťata jsem to sice neslyšela, ale třeba...
Ořechové listí proboha není jedovaté, jen se díky tuším tříslovinám hůř rozkládá Třeba kozy ho mají vyloženě rády

impact
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:13
- Nahlásit

worick
P.S. ty obojky jsem si teďka prošla a početla o účinné látce a je tam vysloveně: že nesmí přijít do styku s tlamicí Jak tomu zabráníte, když máte dva psy a olizujou se navzájem, neřkuli kočky?!?
Některý věci je fakt dobrý nedramatizovat.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:13
- Nahlásit

ssshhhhh teď myslím obojky se známkou a telefoním číslemno jo to myslíš teď, ale já to psal předtím a myslel jsem antibreberkový

ssshhhhh
ono to ořechový listí je dost jevodatý, tam bych se celkem bála Ty obojky/spot-ony jsou taky vesměs vyhánění čerta ďáblem, tak asi bude dost diskutabliní, kdy a jestli vůbec to je vhodný či ne. Je to prostě věc individuálního zvážení myslím, stejně jako třeba očování. Takže vlastně nic pro většinu národa neb to chce myslet

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:14
- Nahlásit

impactNěkterý věci je fakt dobrý nedramatizovat
A jak víš který?

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:24
- Nahlásit

impact
díky za odkaz na to Foresto. Teď jsem to pročetla a nechápu, jak můžou psát, že je to skoro ,,zelený" obojek (alespoň jsem to četla, když to vyběhlo na trh) když to má naprosto normální účinnou látku, jako Kiltix, nebo např. spot Advocate
Díky za rady, ale obojky stejně kupovat nebudu, všude se píše, že na muconění se psy to teda není...
Spíš vylosuju některou z pipet Koukala jsem sem na to Bravecto proto, že to bylo v telce a nabízela nám to vetka v pátek. Jenže když se stejně zapijou, Bravecto z výběru vypadává Netvrdím, že jim nic nedávám a nedám. Jen chci vybrat takové, co ta klíšťata bude rovnou odpuzovat.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2014 11:31
- Nahlásit

impact
Některý věci je fakt dobrý nedramatizovat. - víš co. nedramatizuju, když pes kulhá, tedy bolí ho noha, ať už je důvod jakýkoliv. Nedramatizuju pokousání apod. Ale půlroční pomalé trávení psa dramatizuju. Sobě to nedělám a nechci ani psům. Někomu přijde příšerné na psu tahat tolik klíšťat, protože k tomu mají odpor, omdlévají už když vidí klíště lézt. Pro mne je to brebera jako každá jiná, která sice sere, ale je to příroda. Nalitých klíšťat tahám minimum, většinu najdu hned, jak se zakousne, kluci kolem mají taky brbolce. A jak jsem psala, probírám je cíleně tak 3x denně komplet, namátkově pokaždé, když se přišourají ke mně Boha, letím doluxovat a makat

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání