| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:07
- Nahlásit
davidkova renata
smekám,ne každej by byl ochoten to zaplatit za útulkáče kterýho má chvíli
taky smekam, je to super, fakt ste ji zachranili hned dvakrat...
A tady me napada trochu absurdni vec... to nemuzou v utulku sakra investovat par stovek na ockovani, aby nemusel majitel po par dnech se psem doma resit tohle?
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:08
- Nahlásit
corgi
Díky, vám přeji totéž
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:13
- Nahlásit
cernej caj
no já si myslim že jim je to jedno... asi je moc nezajímá jestli je ten pejsek zdravej... ale napsali mi z útulku, že je to mrzí a že nám děkují, že jsme o ni postarali, prý do pejsků tak hluboko nikdo nevidí....
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:14
- Nahlásit
davidkova renata
no řekla jsem jí to =D tak se na mě tak podívala, sedla si ke dveřím a teď zas chrápe =D
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:19
- Nahlásit
Nikitxn
a to je to, co mi celkem vadí, protože takováhle zkušenost může pak ovlivnit potenciální majitele a jejich široký okolí právě proti útulkáčům, takže pak mnohem menší šance na nový majitele...
a vidí, nevidí, očkovat snad mohli, tuplem štěňata...
ale je fakt hrozně roztomilá, tak su zvědavá, jakej raubíř z ní teď bude
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:22
- Nahlásit
cernej caj
jo to jo štěňata by naočkovat mohli, protože tam jsou většinou dospělý psi... takže by se jim asi nic nestalo, kdyby dali těch pár stovek navíc, stejně jsem dávala 200 za očkování proti vzteklině, tak kdybych měla dát 500 tak by mě to taky nezabilo, lepší těch 500 než pak platit tisíce...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:37
- Nahlásit
Nikitxn
no prave... tak hlavne, ze ji mate zdravou doma a ted uz vam jen prat, at je peggynka zdrava jak ripa
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:42
- Nahlásit
tak teď se nám tu vyzvracela no to je dobrý teda
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:44
- Nahlásit
Nikitxn
tyjo, tak snad je to jen z horka nebo ze ma ted po dnech bez jidla neco vic k jidlu... su teda zvedava, co zitra na kontrole
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 18:50
- Nahlásit
doufám že je to jen tím, že teď začíná pomalu zase baštit a že ji vysadili léky proti zvracení... no uvidíme
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:11
- Nahlásit
Nikitxn
Takže jsem se ptala na ten útulek a je tam prý parvoviróza údajně už několik let. Takže se domnívám, že bys měla svoje náklady pořešit s městem, normálně na tvrdo bych na ně naběhla, ať to proplatí, že jsi nebyla informována o tom, že tam tenhle problém je, že máš ohroženého i psa sestry, měla jsi s tím náklady atd. Uvidíš, třeba něco kápne. Moc tomu sice nevěřím, ale na druhou stranu bys mohla pomoct v tom, že by si město začalo s útulkem trošku dělat pořádek. Protože v něm se údajně i množí psy a více psů bylo údajně vydáno v docela zoufalém stavu.
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:16
- Nahlásit
Vlčáčková
Dobrý nápad, takže musím na úřad do České Lípy nebo stačí u nás do Cvikova? asi do Lípy co, když Dobranov spadá pod Č.Lípu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:16
- Nahlásit
Vlčáčková
tak to je síla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:25
- Nahlásit
Vlčáčková
tak to ziram... to je fakt docela narez
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:26 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Nikitxn
Toto je ten útulek:
http://www.utulek-dobranov.estranky.cz/clanky/kont akt-a-cislo-uctu.html
Dle IČO dohledávám:
Subjekt
Jméno a příjmení:
Ing. Jan Vávra
Datum narození:
03.06.1954
Občanství:
Česká republika
(zapsáno od 07.04.1997)
Místo podnikání:
Dobranov 68, 471 21, Česká Lípa
(zapsáno od 07.04.1997)
Identifikační číslo:
65653271
(zapsáno od 07.04.1997)
Živnostenská oprávnění
Živnostenské oprávnění č. 1: [provozovny]
Předmět podnikání:
Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
Obory činnosti:
Chov domácích a zoologických zvířat a poskytování souvisejících služeb - provozování hotelů a útulků pro zvířata
Zahájeno: 07.04.1997
Druh živnosti:
Ohlašovací volná
Vznik oprávnění:
07.04.1997
Doba platnosti oprávnění:
na dobu neurčitou
.........................................
Takže to vlastně nikam nespadá, je to podnikatelský subjekt, který bude mít s obcemi kolem nějakou smlouvu s úhradou za psíky. Čili - asi by bylo dobré vědět, od které obce tohle štěně přišlo a pořešit to s tou konkrétní obcí. Což může být jakákoliv, nikoliv největší město v okolí. Říkala jsi, že se tam štěně dostalo nějak nestandardně? Od nějaké ženské nebo co? To by znamenalo, že to možná ani není štěně za úhradu, ale vzal ho prostě jen tak, že mu opravdu chtěl pomoct a štěně nemělo kam jít.
Běž do témátka "pro Eninku" a hoď tam vzkaz. Je právnička, mohla by Tě navést nějakou radou.
Jinak mám pro Tebe ohledně financí nějakou nabídku, pošlu Ti to do mailu.
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:33
- Nahlásit
Vlčáčková
Moc děkuji! no Peggynku do útulku hodil někdo přes plot... takže ji tam pan Vávra našel když pobíhala u něj na té véélké zahradě
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:44
- Nahlásit
Nikitxn
Hm. Tak to se asi u žádné obce pomoci nedobereš. Máš mail, jsou tam dvě věci ohledně pomoci s úhradou.
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 21:36
- Nahlásit
Vlčáčková
Děkuji.
Jinak jsem psala na kliniku, že Peggy zase zvracela, tak jí mám dát prý trošku napít před spaním, a je možné, že tam zítra zůstane přes noc zase na infuze a dostane léky proti zvracení :-/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 07:20
- Nahlásit
Nikitxn
tak uvidite, jak dopadnete, ale pokud uz trochu pila a zrala a nezvracela, tak si myslim, ze z nejhorsiho by mohla byt holka venku
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 09:53
- Nahlásit
Ták jsme z kontroly doma, musím jí dávat jen mrňavý kousky konzervy, vždycky to užmoulám do takový granulky aby to neměla moc studený z tý lednice, jinak zatím dneska nezvracela tak snad bude klid zejtra jede na poslední pigáro a pak dostane už jen tabletky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 10:01
- Nahlásit
Nikitxn
jinak zatím dneska nezvracela tak snad bude klid
supr, supr. tak držím palce, ať už to jede rychlikem do dobrýho nádraží
a fenka je fakt krásná.
jak říkají ostatní - smekám hodně hluboko klobouk. Chování útulku je šílená prasárna, protože když odmyslím tedy to, co se stalo vám a čím jste si museli projít a jak jste to museli zafinancovat, tak nechápu tu krátkozrakost útulku, protože přesně tímhle chováním si odradí další lidi.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 13:41
- Nahlásit
PetraK
nechápu tu krátkozrakost útulku, protože přesně tímhle chováním si odradí další lidi
Kromě toho si nedovedu představit, že mají žaludek na to pozorovat, jak jim tam ti psi skomírají. Třeba zrovna mají všechna štěňata to štěstí, že jdou rychle pryč - ale pokud ne, nedokážu si představit ten pocit, že mi tam psi mně svěření odumírají...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 18:44
- Nahlásit
corgi
nedokážu si představit ten pocit, že mi tam psi mně svěření odumírají.
Že jo. A to jsou útulky, které jistě dobře vědí, že to tak bude, a stále tam tahají další a další štěnda, na které se dobře žebrá. Nebo je tam přímo množí.
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 19:45
- Nahlásit
Máte pravdu, ta představa je hrozná, když jsme si tam šli vybrat pejska, bylo tam pár psíků, kteří na tom zrovna nebyli moc dobře, a tak strašně smutně koukali nebo měli nějaké zranění byli tak moc vděční za pohlazení, až se mi z toho cthělo brečet je to hodně srdcervoucí... a mého přítele to také dostalo do kolen, a to je to chlap, říkal že kdyby mohl tak si je vezme všechny... byli tam takový dva voříškové, sympaťáci ale jsou tam už asi hodně dlouho, jsou skoro stejní a jsou hned vedle sebe, pochybuji že si je někdo vezme, hodili by se k někomu na dvorek, k nějakým starším lidem, u kterých by mohli spokojeně žít... já nevim proč jsou lidi tak krutý, že dokážou týrat zvířátka nebo je jentak odhodit jako kus hadru... přitom ten pes má taky city, bije mu srdce... už od jakživa se říká, že pes je nejlepší přítel člověka ale co dokážou některý lidi... to prostě rozum nepobírá... Když mi bylo 7 let, tak jsme bydleli ve velké vile, chodila jsem ven s partou dětí a vždy jsme se jeden čas bavili s tím, a pak zase s tím, a s tím prvním jsme se zase nebavili a tak to šlo dokola, jednou jsem šla ke dvěma kamarádům na návštěvu a měli doma úúúžasnýho psíka - Bobíka, byl skvělej, chundelatej, krásnej jejich otec mi řekl, že jestli ho chci ať si ho vezmu, jinak že ho zastřelí... tak jsem si od nich vzala kousek provázku a na tom provázku jsem ho dotáhla k nám domů, vůbec se mnou nechtěl jít ale rychle si na nás zvyknul a byl z něho další člen rodiny byl se mnou do mých 13 let... pak se naši rozvedli a pejsek musel k tátovi, protože jsem bydlela s mamkou a měli jsme moc malý byt.. no a táta se o něj nestaral... časem Bobík onemocněl a pak umřel... dodnes vozim jeho fotku v autě sebou ráda na něj vzpomínám, byl se mnou když jsem byla doma sama jako dítě, a bála jsem se, vlastně byl se mnou pořád, od té doby co jsem si ho dotáhla domů... utíkal za mnou i do školy, a tam štěkal ve vestibulu byl to psí frajer ale tátovi to asi neodpustím že se o něj nepostaral a přitom ty možnosti měl... člověku se v životě všechno vrátí, a někdy mi příjde že táta trpí jako pes... přesně tak jako trpěl Bob... je to zvláštní.... no trochu jsem se rozepsala, ale nedalo mi to! a na závěr Mamka mi dnes přinesla k večeři dvě klobásy, nechala jsem je na lince a šla jsem sundat prádlo ze sušáku.. přišla jsem, a klobásy nikde hádejte, kdo je asi snědl teď se modlím aby to z ní zase nešlo ven... ale už je to dýl jak hodina tak snad to bude dobrý....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 19:47
- Nahlásit
Nikitxn
přišla jsem, a klobásy nikde hádejte, kdo je asi snědl
se posere
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 19:49
- Nahlásit
no bobek zatím neměla... dnes už je to třetí den ale měly 85% masa.. tak snad jí chutnaly
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 19:54
- Nahlásit
Nikitxn
nebo měli nějaké zranění byli tak moc vděční za pohlazení, až se mi z toho cthělo brečet
to by měl ale útulek řešit, z toho bych ani tak nevinila lidi, co tam ty pejsky dostali (pokud tam nejsou teprv pár dní, nebo to nejsou nějaké špatně se hojící věci), ale právě útulek
yli tam takový dva voříškové, sympaťáci ale jsou tam už asi hodně dlouho, jsou skoro stejní a jsou hned vedle sebe
vím přesně, které myslíš! máme je na teriérech v nouzi, ale dost dělá i prezentační fotka, na které toho z nich není zas tak moc vidět
Mamka mi dnes přinesla k večeři dvě klobásy, nechala jsem je na lince a šla jsem sundat prádlo ze sušáku.. přišla jsem, a klobásy nikde
tak to už bude holčičce dobře
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 19:55
- Nahlásit
Nikitxn
ale měly 85% masa..
Bohužel jistě i koření a soli!
Vždycky mám strach se sem podívat, jestli tu nebude nějaká špatná zpráva. Ale zatím dobrý...
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 20:00
- Nahlásit
no snad jí ty klobásy neuškodí, to už by mě asi trefil šlak.... ale Peggynce je určitě o moc líp, pořád čmuchá co by snědla, když ji vezmu vedle k mamce automaticky běží k lednici, tam si sedne a čeká co dostane ale holt má ještě pár dní smůlu a dneska už jí ani nedám tu konzervu když je nacpaná
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 20:23
- Nahlásit
Nikitxn
To jo. To asi nacpaná je.
|