| Autor |
Zpráva |
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 11:41
- Nahlásit
Dobrý den všem před týdnem jsme si domů přivezli z útulku, šestiměsíční fenku křížence labradora, celou dobu byla v pořádku, byla veselá, hravá, žádný problém, venku pořád žrala trávu, ale včera začala zvracet bílou pěnu s kusy trávy a večer měla už i průjem, včera nejedla nic celý den, a dneska taky nic, jen se občas napije, ale pořád jen leží, a asi jí není moc dobře, nevím si rady, nechci ji nutit do jídla, mám ji hned odvézt na veterinu? jinak ji krmím granulemi Pedigree, zkoušela jsem 3 druhy, a tyhle jí chutnali nejvíc děkuji za odpověď.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 11:51
- Nahlásit
Okamžitě na veterinu, může se jednat jen o stres, nebo nesednutí granulí, ale taky mohla venku sežrat něco přiotráveného (v té horší verzi) - veterinářem nic nezkazíte a je to určitě lepší, než pozdě bycha honiti.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 11:53
- Nahlásit
A pokud Vám na Vašem hafíkovi záleží, mrkněte po trošku kvalitnějších granulích, pedigree nepatří zrovna mezi ty kvalitní a obsahem dostačující pro růst štěnda.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 11:53
- Nahlásit
včera nejedla nic celý den, a dneska taky nic, jen se občas napije, ale pořád jen leží, a asi jí není moc dobře
To samo zvracení pěny s trávou je normál, ale k tomu průjem, dvoudenní odmítání jídla a apatie - to už bych na veterinu šla
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 11:55
- Nahlásit
OK zajedu tam! diky moc!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 12:14 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Nikitxn
určitě veterinu a zkuste do ní dostat nějakou tekutinu. průjem odvodňuje.Edit - nečtu pořádně, vidím, že ona pije, takže to je dobře.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 12:45 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Nikitxn
předpokládám, že už jste na veterině a budete mít nařízenou dietku, takže držím palce, ať je štěndo brzo fit
Ale jenom k těm granulím:
jinak ji krmím granulemi Pedigree, zkoušela jsem 3 druhy, a tyhle jí chutnali nejvíc
... to je asi takový způsob výběru, jako "zkoušela jsem u svého batolete různá jídla a hamburger s hranolkama z Mekáče mu chutnal nejvíc"...
Pedigree je šrot nejhoršího kalibru, vyrobený z odpadků a chemicky dochucený, takže psům chutná. Nedej na reklamy, ale vždycky pytel otoč a přečti si složení - pokud jsou tam podivné položky typu "vedlejší produkty", "živočišné produkty", "rostlinná bílkovina", "oleje a tuky" a podobně, tak je to špatně. Stejně jako když je tam pšenice a kukuřice - pes je masožravec. Kvalitní složení vypadá třeba takhle:
čerstvé kuřecí maso, čerstvé kachní maso, kuřecí moučka, kachní moučka, sladké brambory, kuřecí tuk, hrách, čerstvý losos, čerstvý pstruh, celá čerstvá vejce, lněné semeno, brambory, játra, vojtěška, probiotické kultury: MOS, FOS, glukosamin (z přírodních zdrojů), chondroitin (z přírodních zdrojů), brusinky, acai, borůvky, moruše, jablko, rajče, pomeranč, hruška, mrkev, špenát, květák, mořské řasy, měsiček lékařský, zelený čaj, zázvor.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 12:49
- Nahlásit
lamalucni
granulemi Pedigree,
ježiš, nojo! Pudígrý jsem přejlídla.
Nikitxn
pedigree opravdu raději ne. Krom toho, že to maso moc nevidělo, tak je to ještě plné barviv a soli.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 14:08
- Nahlásit
Až budeš mít čas, mrkni třeba na granule.cz tam nesáhneš vedle + tam jsou bomba články, které Ti vysvětlí, co a proč a jak je pro psa a není dobré... ty stránky mi také doporučili lidé tady a tak doporučuju dál, jelikož jsem díky nim o 100% chytřejší, co vlastně dávat hafanovi.
Jo a brzké uzdravení přeji
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 20:56
- Nahlásit
Tak naše Peggy je už na veterině a je na kapačkách má ucpané tenké střevo takže si jí tam nechají přes noc, a zítra ráno mam zavolat, a když to z ní nedostanou ven tak půjde na operaci achjo, doufám, že to vydrží, je to moc hodné štěně, a je statečná, je mi z toho na nic pravděpodobně to má už z útulku, protože celý týden co ji máme, tak žrala trávu jak zběsilá a chtěla se nejspíš nějak vyčistit, ale bohužel, sama na to nestačí jinak vám moc děkuji za rady, vzala jsem si je k srdci a budu kupovat jen kvalitní granule vždyť si to ta naše prďolka zaslouží
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 21:28
- Nahlásit
Nikitxn
držim palce, ať to dobře dopadne
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 22:06
- Nahlásit
Nikitxn
držím palce ať je holčička v pořádku
je to moc hodné štěně
počkej až se zotaví, nejspíš ti ještě ukáže je možný, že byla hodná právě proto, že jí nebylo dobře a neměla moc sil na lumpárny
a budu kupovat jen kvalitní granule
můžeš zkusit i maso, třeba jí to bude víc šmakovat
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 22:36
- Nahlásit
děkuji, je to od vás moc milé je to možné, že až se uzdraví, začně řádně zlobit :-D ale nám to vadit nebude jsme rádi, že jsme si ji vzali a maso zkusím, jí určitě bude po chuti
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 08:15
- Nahlásit
Nikitxn
taky držím palce, ať se dá fenečka brzo do pořádku. To maso není vůbec špatný nápad, jednak ví člověk, co psu do misky opravdu dá a druhak stejně si myslím, že po tom zákroku bude nějakou dobu na dietě - a to právě možná i masové-záleží co řekne veterinář, takže byste měli už i ošéfovaný přechod.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 08:26
- Nahlásit
Nikitxn
ouuu, držíme všechny palečky i tlapky, ať je prďolka v pořádku!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 08:35
- Nahlásit
Nikitxn
tak hlavne, aby nebyla potreba operace, ale i tak je dobre, ze uz je v peci veterinare a budete ji mit brzo doma
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 09:56
- Nahlásit
No tak aspoň ze to rychle zjistili a dají ji do pořádku, držím palce
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 11:31
- Nahlásit
Nikitxn
Teď bych do ní granule necpala. Nejdřív spíš rejži s kuřecím. Domluv se na veterině.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 11:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Však jo, dyť jsme to tu všichni psali jako úvahu do budoucna, po dietě Je jasné, že po takovéhle patálii (i kdyby se to obešlo bez operace) nemůže člověk hned narvat granule, a ještě navíc nějaké, na které psisko není vůbec zvyklé.
Nikitxn
Jak to vypadá? Pořád držíme všechny palečky...
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 20:11
- Nahlásit
děkuji vám ale mám špatnou zprávu, zatím se to moc nelepší, to střevo má pořád ucpané, vůbec mě nenapadá nic, co by mohla zbaštit, má to tvar koule a připomíná to nějakou větší pecku z ovoce, nechce pořád jíst, a dneska nám trochu blinkala v autě když jsme ji vezli domů, ale zítra ráno jedeme opět na veterinu a Peggynka bude muset na operaci, když se to do zítra nedostane do tlustého střeva achjo snad neumře i když ji máme chvíli tak jí mam moc ráda už prostě patří k nám, musí to zvládnout. Teď chrupká v posteli, tak snad se jí udělá doma trošku líp...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 21:44
- Nahlásit
Nikitxn
myslíme na vás a držíme palce. Zítra dej určitě vědět, jak se jí daří!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2013 23:03
- Nahlásit
Nikitxn
Chudák pes. Napiš, jak to dopadlo. Taky, stejně jako birma, držím palce, aby dobře.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 07:31
- Nahlásit
Nikitxn
drzim palce, at to dopadne dobře, takový štěně může sežrat cokoli, tak hlavně, že jsi to odhalila včas a můžete to s veterinářem řešit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 08:18
- Nahlásit
Nikitxn
chůdě malý!! Tak držím palce, ať je to brzo v pořádku. Napadá mě, že to může být kaštan, nebo ořech.což ale pochopitelně neřeší problém.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 08:42
- Nahlásit
Nikitxn
taky držím palce, operace je blbá, ale zase pes se z ní vzpamatuje dost rychle a nervy má akorát páníček a to přežiješ, to bude dobrý
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 09:29
- Nahlásit
jste moc milí lidé jste hodní, že nám, hlavně Peggynce držíte palce, o mě ani nijak nejde, já to překonám, hlavně aby to zvládla, už je zase na klinice, vezmou jí krev a půjde na operaci, modlím se aby to přežila... ale dnes ráno jsem jí přeci jen na chvíli vzala ven, šla pomalu ale šla, horší by bylo kdyby už jen ležela, ale večer i ráno zvracela bílou pěnu, a to bříško ji pěkně bolí, tak doufám, že to zvládne, moc na ní myslím, doufám, že to ví
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 09:58
- Nahlásit
Nikitxn
tak mladej, jinak zdravej pes by měl operaci zvládnout bez problému a zotavit by se měl taky rychle, tak dokud jen neleží, ale i přes bolesti chodí, tak je to supr, to je silná holka
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 10:03
- Nahlásit
Chuděrka... tak tfuj tfuj tfuj, ať to vyjde samo ((
Držím palce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 10:22
- Nahlásit
taky si myslím, že pokud je fenka jinak ok. tak to půjde dobře. Moc držím palce.
|
Nikitxn
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2013 12:34
- Nahlásit
tak Peggy už je po operaci, ale místo cizího tělíska tam má masivní zánět, takže si jí tam nechají a prý ještě nemá vyhráno, a je to způsobeno parvovirózou... tak doufám, že se brzo zotaví, a že jí dají do pořádku
|