Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Problémy se srdcem...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:14
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka

holt budeš za Sněhurku

jupííí, tys na to kápla, chyběl jí sedmej trpajzlík

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:15
- Nahlásit

impact

- musí být všechno podle ní.

mnooo a je snad nějakej teroš jinej??

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:16
- Nahlásit

impact

jsem jí slíbila, že když to nevzdá, tak zůstaneme spolu...

ale je ti jasný, že sliby se mají plnit....musíš si ji nechat, to je jasná věc

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:22
- Nahlásit

PetraK
Mám i hodný teriéry.

Eninka
Je to čupka, uměla si to zařídit. Omotala si MĚ! Mě, kteráž se tak smála dočaskářům, že si je psi omotávaj a zůstávaj natrvalo.

Dáška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:26
- Nahlásit

impact
Mám i hodný teriéry
Kde!!!
A jooo, Máfo

Pohotovost maj kdyžtak i Primavet v Kromclu, co jsem ti o nich psala, telefon maj na netu. Zatím se mi zdají ok, tak třeba kdyby se zas něco vy.ralo někdy!

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:30
- Nahlásit

impact

Mám i hodný teriéry.

to že je to hodnej teriér neznamená, že to nejede podle něj

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:31
- Nahlásit

Dáška
Pohotovost maj kdyžtak i Primavet v Kromclu, co jsem ti o nich psala, telefon maj na netu. Zatím se mi zdají ok, tak třeba kdyby se zas něco vy.ralo někdy!
Ukládám.

Jinak už to mám.

Šmudla - Mordor
Rejpal - Gara
Prófa - Máfouš
Stydlín - Monkey
Dřímal - Mamba
Kejchal - Pišta
Štístko - Mrcina

Mordor -> Šmudla (v angličtině Dopey) je pomalý a nechápavý trpaslík, který si rád hraje a drží se Sněhurčiny sukně.

Gara -> Rejpal (Grumpy), někdy nazývaný Bručoun nebo Brumla, má proti všemu připomínky – bez ohledu na to, co který z ostatních trpaslíků navrhne nebo řekne, Rejpal je proti. Má to prostě v povaze.

Mafián -> Prófa (Doc) nebo také Doktor je moudrý a dost často rozhoduje o tom, co trpaslíci udělají. Je to prostě vůdce této sedmičlenné partičky.

Monkey -> Stydlín (Bashful), který se v některých verzích jmenuje Stydlík, se nejen stydí, ale také se snadno a často dojímá.

Mamba -> Dřímal (Sleepy) či Klimba rád odpočívá a kdykoli má chvilku, rád si zdřímne. Jinak často zívá.

Pišta -> Kejchal (Sneezy) sice kýchá, ale naštěstí ne tak často.

Mercinka -> Štístko (Happy) neboli Hopla? To je trpaslík, kterého vždy a všude doprovází dobrá nálada.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:32
- Nahlásit

PetraK
to že je to hodnej teriér neznamená, že to nejede podle něj
Nekaž mi iluze o šéfoi smečky.

Dáška
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:50
- Nahlásit

impact
Jinak už to mám
Už!!! Už je to tady!!! Právě ti z těch jacků oficiálně začalo harašit

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:55
- Nahlásit

impact

Nekaž mi iluze o šéfoi smečky.

O.K. to byl jen realistický výlev jedince, který byl skorem 16 let v majetku teriéra

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

LucieS
Prosím tě, a to vaše vetka si vzala zprávu z pohotovosti a podle té prostě pokračovala? Nebylo jí nic divný, že na srdci nic neslyší atd.? Nechtěla toho kardiologa radši rovnou...?
Jen mě to zajímá. Že bych byla na vážkách asi i u ní...

Mě to teda napadlo taky..., jenže výsledky vyšetření poslechem už se nedaly brát jako hodnověrné, protože od návštěvy pohotovosti Pišta dostávala Furosemid do žíly, a pak další léky... Ke kardiologovi jely hned, jak to zdravotní stav fenky trochu umožnil...
Vysadit léky, aby veterinářka zkontrolovala, zda se kolega nemýlil, by bylo hodně riskantní.
Převážet na další vyšetření ke kardiologovi fenku, která nebyla po operaci v dobrém stavu, a byla reálná možnost, že bude muset dojít k punkci, by bylo taky hodně riskantní...
Těžko říct v takové situaci, co by byla lepší nebo horší volba... Každá mohla být špatně...

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:54
- Nahlásit

impact

Jinak už to mám.

Šmudla - Mordor
Rejpal - Gara
Prófa - Máfouš
Stydlín - Monkey
Dřímal - Mamba
Kejchal - Pišta
Štístko - Mrcina

... a sakra...

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 15:32 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

impact
LucieS
Prosím tě, nech mě na pokoji, ano? Nemám zájem s tebou o čemkoliv diskutovat, nechat ze sebe tahat každej fakt pro to, abys na něm hnidopišsky hledala nějakej problém, kvůli kterýmu mě budeš moct sjet. Už jsem ti to říkala jednou, děkuji.
Btw. nebylo tady vyřčeno dalších x faktů, to bych tu musela strávit hodiny dokonalým popisem každého momentu léčby. A stejně by spousta dalších věcí nebyla pochopena, jak už je v internetové komunikaci běžné.
Tak si zkus prosím tě LucieS jít žít život někoho jiného.

Hehe .
Já to napsala schválně megaslušně, ale tak se to holt nedozvím, no, já se bez toho obejdu.

Mě to teda napadlo taky...
Já vím, tohle všechno si říkám taky.
Na druhou stranu, taky jsem řešila srdce - můj vet udělal rtg, nic neviděl, poslal nás na kardio, tam udělal komplet vyšetření (rtg, sono a ekg) a dál jsme v téhle věci jezdili k němu. Prostě když už to rozléčí, tak v tom pokračuje, můj vet se mu do toho nehrabal, jen se vždy ptal v jakém jsme stavu.
Mimochodem kardiolog říkal, že diagnózu může určit pouze tehdy, kdy udělá komplet vyšetření. Škoda, že jsem si to neuvědomila, když jsem tu četla, že fena má pouze rtg , že to prostě k diagnóze "špatné srdce" nemůže stačit .
Ale tím víc si říkám, že tu vetku to přece trknout mělo...

Tím nemyslím nic proti impact, prostě nad tím jen přemýšlím.
Je to ponaučení myslím pro všechny, kdo to tu můžou číst, dávat si na podobné věci bacha.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 16:01 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

LucieS
Já to napsala schválně megaslušně
To nevadí. Resp. je to jedno. Já se s tebou konkrétně prostě nechci bavit, ptž nemám ani tu nejmenší chuť rozebírat tvé spekulace a vaření z vody. Ani teď a předpokládám, že ani nikdy v budoucnu. Zní to dost jasně?

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 16:29
- Nahlásit

Kdybys aspoň četla, co jsem v tématu napsala.. Ale ty sereš i na to, jak jsi zahleděná jenom najít někde nějakej problém. Je to hnusný, vážně.

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 17:00
- Nahlásit

impact
Kdybys aspoň četla, co jsem v tématu napsala.. Ale ty sereš i na to, jak jsi zahleděná jenom najít někde nějakej problém. Je to hnusný, vážně.

Nejsi už paranoidní?
Celý tohle téma je o hledání problému a jak ho řešit, ne???

Diskuze je veřejná a může sem psát kdokoliv.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 17:34 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

LucieS
Nejsi už paranoidní?
Je to možný. Ale neviděla jsem tě ještě na mě promluvit normálně, takže je to i získanýma zkušenostma.

Celý tohle téma bylo o zkušenostech s nemocným srdcem:
Máte někdo doma pejska s nemocným srdcem? Asi jen potřebuji slyšet pár rozumných slov, pár zkušeností. A tak jdu sem, protože je tu hodně zkušených..

Žádný problém se tu nehledal, ani jeho řešení. To, kde byl/je problém přece nemá nikdo na veřejné diskuzi šanci zjistit. Zajímaly mne pouze zkušenosti, co pomohlo či nepomohlo. Problém (ať už to bylo v brzké kastraci nebo v nesmyslném napadání naší vetky) jsi hledala jenom ty.

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 17:36
- Nahlásit

LucieS

No, proto, že ji to trklo, tak trvala na vyšetření u kardiologa...

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 17:43
- Nahlásit

Já si to celý schválně prošla teď a opravdu jsem několikrát opakovala, že je s ní problém u veterináře (nechce držet, bojí se, škube, napíná se), že musí týden aspoň vydržet, aby se zatáhlo to sešitý břicho (protože pokud by ruplo, už by to prostě nebylo kde sešít) a pak pošlahá na vyšetření pořádný (v momentě, kdy splaskl otok a usmála se pěkně rozhojená jizva, švihali jsme ke Scheerovi), aby se zjistilo CO konkrétně srdci je a JAKOU konkrétní léčbu nasadit.

A všechno je to tu posloupně napsaný v tématu.

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 22:15
- Nahlásit

impact
Zajímaly mne pouze zkušenosti, co pomohlo či nepomohlo
Takže potenciální řešení "problému" . Mně to přijde to samé, jen jinými slovy.

v nesmyslném napadání naší vetky
To ale není nesmyslné napadání. Prostě jen přemýšlím, jak tvoje vetka uvažovala a čeho si všimla, nic jiného. Nikde nepíšu, že za něco může!
Já tohle téma beru tak, že to jsou pro mě (a určitě nejen pro mě!) nové informace, které je dobré si zapamatovat, uvědomit si, na co si dát pozor, kdybych se nedejbože dostala do podobné situace.
Je úplně jedno, jestli jsi to téma založila ty nebo kdokoliv jiný.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 22:19
- Nahlásit

LucieS
Možná by bylo někdy přínosnější, kdyby jsi lépe četla, než vymýšlela nesmyslné spekulace.

Ale vykecat se z toho umíš hezky, to je fakt.

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 22:35
- Nahlásit

impact
Pupalkový olej mám doma! Jdu to prozkoumat, co o tom píšou. Kdyžtak nasadíme. Díky za radu!

Cituju tě hned z první strany.
Tak hledala jsi, jak zlepšit stav feny, nebo ne? Dá se tomu říct "řešení problému" nebo ne? Aspoň částečné?
Ale nemá smysl se nad tím dohadovat, po netu je to vždycky jenom psanej projev a ten má svoje omezení.

No, proto, že ji to trklo, tak trvala na vyšetření u kardiologa...
..který naštěstí přišlo včas.
Já nehledám vinu, jen nahlas přemýšlím, co a jak se stalo, a hledám tam nějaký poučení pro sebe, co si z toho vzít. S čím u vetů počítat a tak.

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 09:33
- Nahlásit

LucieS
hledám tam nějaký poučení pro sebe, co si z toho vzít.
mě v týhle souvislosti napadlo, když našemu minulýmu psovi nesrůstalo břicho po kastraci (ze zdrav. důvodů), tak veterinář sešil to bříško pár stehy pod tou ránou, aby rána vůbec nebyla namáhaná

LucieS
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 14:15
- Nahlásit

kachna_
mě v týhle souvislosti napadlo, když našemu minulýmu psovi nesrůstalo břicho po kastraci (ze zdrav. důvodů), tak veterinář sešil to bříško pár stehy pod tou ránou, aby rána vůbec nebyla namáhaná
Fakt? Tohle vůbec nevím, zní to jako dobrý nápad, díky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 14:18
- Nahlásit

kachna_

si nějak nedovedu představit - jak to myslíš? jak pod tou ranou?? hilf mir bitte

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 14:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

PetraK
si nějak nedovedu představit

to zubatý šití je jako to důležitý, kterym se zašila rána. A páč se to furt trhalo a nehojilo a nesrůstalo, tak to náš vet. vyřešil tak, že tam udělal ještě jeden jednoduchej (v pořadí bříško, zubatej, rovnej), kterym se ochránil ten zubatej, i když to teda bylo jenom pár stehů, kterejma se ta břišní kůže chytila, aby to co nejvíc dejchalo.
(jinou fotku najít neumim, ale snad je to z ní k pochopení )
Jo a zabralo to

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 15:06
- Nahlásit

kachna_

ahááááá! No to je ale fikaný!!!

stejně tak mi přijde dobrej nápad vetky od mojí kolegyně , která když má pes ránu, tak k ní ještě "přiheftne" čtverec mulu či jak se tomu říká, tím pádem je ta rána chráněná od špíny. Je to jen o pár malinkých stehů víc a prý to dělá divy, což je i logický.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 15:50
- Nahlásit

PetraK
Jako přišije? Toho bych se asi bála. Máš-li na mysli mul jako nějakou sterilní gázu? Jinak my zvažovali i takovou tu mřížku, co se dává lidem při kýle, ale to tam taky nebylo kde přichytit. Každopádně břicho JE zahojený, máme ho růžový, křásný a bez stehů. Jsem včera řádila s novejma nůžkama na stehy.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 16:13
- Nahlásit

impact
Jako přišije?

no ne jako celý - jen třeba dvěma třema stehama, říkala kolegyně, že rána pod tím, byla pěkně chráněná a čistá a že to tak u jejich psů vetka neudělala poprvní a vždy se to osvědčilo, můžu se zeptat na detail.

tu mřížku, co se dává lidem při kýle,

to nevím vůbec co je

to tam taky nebylo kde přichytit

pak by se tam nedalo přichytit nic,to je jasný, ale to jen spíš jako inspirace pro jindy a ostatní

Každopádně břicho JE zahojený, máme ho růžový, křásný a bez stehů. Jsem včera řádila s nov

tak paráda, to je skvělý, že se to takhle otočilo

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2013 16:38
- Nahlásit

PetraK

Síťka proroste vazivem a zpevní břišní stěnu
Při operaci se po ošetření kýlního vaku síťky vkládají mezi vrstvy břišní stěny a připevňují se několika stehy. Pokud lékaři provádějí zákrok pomocí laparoskopie, fixují síťky k místu průrvy ocelovými svorkami, které v těle zůstávají napořád.

Nové technologie také umožňují síťky přilepit lepidlem, které se časem vstřebá.

"Síťky velmi rychle prorůstají vazivem a tak zpevňují oslabenou oblast," vysvětluje primář Dvořák

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání