Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Problémy se srdcem...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 00:41
- Nahlásit

impact
Je ve mě malá dušička jak nikdy...

je mi to jasný

tak se držte-obě. a ráno hodně sil a štěstí.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 00:43
- Nahlásit

PetraK
Jdu to zkusit.. Za 4 hodiny vstávačka. Dám vědět.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 11:01 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Tak srdce je zdravé, má srdce atleta.. Přemýšlím, essi první zabiju Pištu a nebo veterináře, který jí určil tu původní diagnózu.

Podle Scheera bude problém na plicích, nějaký zánět, možná po té první narkóze? Mohla snad něco vdechnout? Těžko říct. Každopádně se ptal, kdo slyšel nějaký šelesty na srdci nebo na plicích, že tam nic slyšet není a nikdy slyšet nebylo. Naše vetka to taky nikdy neslyšela. Ale na pohotovosti nám poslechem zjistili srdce v katastrofálním stavu. Fakt nemám slov..

Každopádně vysazujeme Vetmedin, nasazujeme Prednison (po první tabletě je čilá jak rypka ), proti kašli Codein (pouze, pokud by kašlala) a uvidíme. Každou změnu psát a volat.

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 11:25
- Nahlásit

impact
srdce je zdravé, má srdce atleta..
na pohotovosti nám poslechem zjistili srdce v katastrofálním stavu
To je tragédie, tohleto. Teda pro psici snad výhra

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 11:50
- Nahlásit

corgi
On se nás tam ten minulej pátek ptal, jestli ji chceme nechat rovnou uspat...

Dáška
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 17:47
- Nahlásit

impact
On se nás tam ten minulej pátek ptal, jestli ji chceme nechat rovnou uspat.
U koho ste byli sím tě?

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 17:55 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Dáška
V Kromplu u benzínky. Viz FB.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:04
- Nahlásit

impact
Která veterina?

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:22
- Nahlásit

pawLINka

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:39
- Nahlásit

impact

srdce je zdravé, má srdce atleta

Dáška
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 19:41
- Nahlásit

impact

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 20:06
- Nahlásit

Hele ona je po tabletě Prednisonu, kterou ráno dostala (v půl 9) úplně normální! Žere, hraje si, chodí se sama napít, tahá tu morkovky, rejpe do psů, běhá na dvůr! Normálně to nemůžu pobrat celý nějak..

Dáška a pawLINka
Zas je čék moudřejší, žeáno.

Eninka

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 08:19
- Nahlásit

impact

Tak srdce je zdravé, má srdce atleta.
problém na plicích, nějaký zánět, možná po té první narkóze.

tak to teda nepobírám, co to bylo za umělce?? Celou tu dobu pumpoval do psa zbytečnou chemii, neřešil se ten problém, kterej se zhoršoval a mohl jí zabít....... bože to je HOVADO!! o tom dotazu na utracení, ani nemluvím

Je super, že se přišlo na to, kde ve skutečnosti problém je , a že se jí ulevilo a že teď už snad půjde všechno dobrou cestou.

impact
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 17:07
- Nahlásit

PetraK
Jako.. Neřešit, fakt. Neřešit a nebo rovnou jít a zabít.

Tejden hrůzy, tejden jsem nespala, tejden navíc se tady pes trápil s kašlem a lékama na srdce. A to radši nemyslet na to, že jsem ji v té hrůze! chtěla nechat na té pohotovosti uspat. Protože on mluvil o tom, že je to bez šancí, max nějaké udržovací léky, a že nepřežije to poslední sešití a jestli na něho půjdeme, ať počítáme spíše s tou horší variantou, ptž už tak je zázrak, že srdce přežilo tolik narkozy. A co tam tím poslechem slyšel? On ji vyloženě poslechl stetoskopem srdce, pak nám dalších deset minut vykládal, jakej máme OBROVSKEJ problém, fakt to furt opakoval a pak ji zrentgenoval a řek, že je to hrůza hrůzoucí. Dr. Scheer říkal, že rentgen srdce je k ničemu, páč když blikneš srdce v rozpětí (jak tepe), tak vypadá pak obrovský, že není možný to trefit.. Což má svoji logiku, akorát pych předpokládala, že to ví i pan doktor na vyhlášené pohotovosti.

Bříško je srostlý (ooo, díky Bohu za to!), stehy budou pomalu na vytažení. Od včera ráno jsme bez léků na srdce, na Prednisonu (1-0-1), Codeinu (1/4 - 0 - 1/4, aby si plíce odpočaly od kašle), dobírá ty ATB a pro jistotu to máme ještě vykrývat Furonem (1/4 - 0 - 1/4) a ta fena je naprosto hepy! V práci na mě kolegyně koukala a prej co s ní je? Že ji ještě neviděla taaaak veseloučkou za celý tři tejdny, co ji tahám.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 19:31
- Nahlásit

impact

no páne jo... ani nechci domejšlet, co by se stalo, kdyby fenka vlivem masivních dávek diuretik slábla, kolabovala (což by se klidně mohlo v jejím oslabeném stavu stát) a kašel by se nezlepšoval...

Že ji ještě neviděla taaaak veseloučkou za celý tři tejdny, co ji tahám.

evka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 00:39
- Nahlásit

Ten vet na tý pohotovosti to musel být kretén....mohl fenku zabít,i tak ale lékama který evidentně nepotřebovala,poškodil...to je na žalování,nebo mu alespoň udělej pořádnou reklamu, ať si už neškrtne...zveřejni to. Feňule hodně zdravíčka !!!

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 01:25 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

evka
impact
i tak ale lékama který evidentně nepotřebovala,poškodil...

Přesně tak. Nemám s Furonem zkušenost u psů, ale u sebe. Dřív jsem měla problém díky potravinový intoleranci se zadržováním vody, jinak jsem zdravá.
Než jsem přišla na to, co to způsobuje, brala jsem v takových dnech právě 1, max 2 tbl Furonu 40mg.

Díky rychlému odvodnění mi děsně klesnul tlak, kterej mám jinak ok, takže jsem se motala, měla mžitky před očima, byla jsem slabá jak moucha, bylo mi na omdlení (asi 2x jsem sebou skutečně sekla), furt bych spala, dalo mi hodně práce soustředit se na naprosto banální věci.
Bez doplnění minerálů mi bušilo srdce jak o závod a měla jsem tachykardii, přišly nepříjemný křeče lýtek a chodidel, svaly jsem měla jak tvaroh... Takže i když se mi na jednu stranu ulevilo, bylo to docela draze zaplacený...
Pokud jinak zdravý člověk současně s větší dávkou diuretik vyvíjí velkou fyzickou aktivitu a zapomene tekutiny doplňovat, může dojít k srdečnímu infarktu...

Jak asi muselo bejt malinké fence po těžký operaci se zánětem na plicích!!!
(Navíc možná - tímhle si nejsem jistá - měla fenka po operaci díky ztrátě krve nízký tlak. To by byly některé nežádoucí účinky jěště horší...)

Nejsem samozřejmě vet., ale domnívám se, že fyziologicky to v tomto případě u psů funguje podobně jako u lídí...

Jo, a když měla problém se srdcem Tonka, ptala jsem se na základě svý zkušenosti veta, zda se může obejít bez Furonu... Řekl mi, že F. by nasadil v případě, že nezabere pouze přímo lék na srdce, protože už takhle je fenka hodně slabá...

Tady si můžeš přečíst víc o vedlejších účincích podávání velkých dávek furosemidu, odvodit, co se děje s tělem při neopodstatněném podávání, a o důsledcích předávkování furosemidem...

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 08:47
- Nahlásit

impact

že to ví i pan doktor na vyhlášené pohotovosti.

co to je za degena!!!!!!!!!!! Panebože kvůli MVDr. Neumimnic by zbytečně umřel živej tvor!! O tom, že se týden zbytečně trápil ani nemluvím. Ach bože, bože, proč může vystudovat kdejakej debil!!!

a ta fena je naprosto hepy! V práci na mě kolegyně koukala a prej co s ní je? Že ji ještě neviděla taaaak veseloučkou za celý tři tejdny, co ji tahám.

to je krása!!!!!!!!!!!!!!!! Jak se jí muselo šíleně ulevit!!!!! Pupik malej - brzo bude steklá už jako každej džek, to je dobře.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 08:49
- Nahlásit

impact

člověče - holky mají pravdu - jestli máš prostor, sily a čas, tak snad toho debila zažalovat, protože podle toho co píše Hipík a Tonička a Rozinka- je to dost síla, co s ní dělal.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 08:56
- Nahlásit

kdyby fenka vlivem masivních dávek diuretik slábla, kolabovala
No toho se nejvíc bála naše vetka.. Jinak slabá byla určitě, nechtěla ani chodit, hejbat se, pořád jenom ležela, případně byla nošena. Když si představím, že jsme to do ní ládovali nejspíš úplně zbytečně. A takový koňský dávky.

PetraK
MVDr. Neumimnic
Já mu věřila.. Je sice drahej, ale pro mě to byl doteď jedinej vet v rozumný dojezdový vzdálenosti, kam bych jela, když nemohla naše vetka.

evka
.to je na žalování,
Kolegyně z RR tam jde pro ten rentgen, tak říkala, že si s ním pohovoří....

Jinak Píšťalka pokuckává teď vždycky, když se láme těch cca 12 hodin, co má brát léky. Ale jenom tak popotáhne. Je v tom teď jak hodinky. Tak uvidíme, jak to bude pokračovat. Momentálně leží se psama na jedné hromadě, doslova. To je krásný se na to koukat.. Doteď se furt chudina izolovala/byla izolována, aby na ni nešlapali. Akorát mám asi dalšího psa, no. Sedmýho. Teda já mám čtyři, tři jsou RR trvalý.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 08:58
- Nahlásit

PetraK
Hele já na něj asi seru.. Nejsem si jistá, essi se mi chce se tahat s něčím takovým.. Uvidíme, až budeme mít ten rentgen a co na něj řekne Scheer.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 09:10
- Nahlásit

impact

Já mu věřila..

tak jasně, člověk je lajka.

Nejsem si jistá, essi se mi chce se tahat s něčím takovým..

já vím, člověk má toho tolik, že by fakt musel být prostor, čas a i síly do toho jít.

psama na jedné hromadě, doslova. To je krásný se na to koukat

věřim, musí se na to moc dobře koukat. Hele, ale třebas by se někdo časem našel, kdo si jí vezme. nebo to myslíš tak, že už jí nedáš?

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 09:59 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

impact
Když si představím, že jsme to do ní ládovali nejspíš úplně zbytečně. A takový koňský dávky.

... zapoměla jsem napsat o blití a bolesti hlavy...
Nechtěla jsem ti to takhle po lopatě psát, když jsi se o furosemidu zmínila, protože jsem si říkala, že tě nebudu nervovat, když asi není jiná možnost, a že je to sice nebezpečný (zvlášť po té operaci), ale že to snad malá dá...
Vzhledem k tomu, že tedy asi neměla vysokej tlak, kterej by ji po diuretikách klesnul na normál, jí muselo bejt fakt blbě...
Pan doktor by zasloužil vykostit... Ne za to, že by se zmýlil, ale za svůj lajdáckej a nezodpovědnej přístup, kterej mohl stát fenku život...

Momentálně leží se psama na jedné hromadě, doslova. To je krásný se na to koukat..

Edit: ...přes řeči o vykostění úplně chápu, že se ti momentálně do žádného boje nechce... Když bylo mým psům ouvej, veškerou energii jsem napírala do toho, aby se uzdravili a všechno ostatní šlo tím pádem na druhou kolej... A malá tvý energie a péče teď potřebuje hromadu...

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:13
- Nahlásit

kterej mohl stát fenku život...
Kdyby mi pod vlivem těch léků umřela.. Tak se za A zblázním z výčitek , páč bych samozřejmě měla za to, že to bylo srdce a za B by můj velký funclub neustále běhal za mnou po internetu a vyčítal mi to.

PetraK
Hele, ale třebas by se někdo časem našel, kdo si jí vezme. nebo to myslíš tak, že už jí nedáš?
No, to je ale dilema. Do toho minulýho pátku, než se zjistilo "zvětšené srdce" měla jít do adopce, dokonce už měla vybrány majitele (kteří si nakonec pod vlivem situace s Pištou v sobotu vzali jinou fenku). Na té pohotovosti se to zlomilo i ve mě.. V sobotu pak, když šla na přešití, jsem jí slíbila, že když to nevzdá, tak zůstaneme spolu...

Teď nevím, no. Uvidíme. Musí se doléčit, zjistit se, co způsobuje ten kašel a pak se uvidí. Aktivně ji nabízet nebudu, ale pokud bych potkala zodpovědného člověka, který mi k ní typově sedne, nejspíš mu ji nacpu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:46
- Nahlásit

impact

jsem jí slíbila, že když to nevzdá, tak zůstaneme spolu...

myslela jsem si to, , jsou psi, který se člověku zaseknou pod kůži. No však uvidíš.

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:50
- Nahlásit

impact
Akorát mám asi dalšího psa, no. Sedmýho.

No, tak holt budeš za Sněhurku...

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:54
- Nahlásit

No, tak holt budeš za Sněhurku..
Nad tím se musím zamyslet čéče. A zjistit, kterej trpaslík bude kterej.

PetraK
jsou psi, který se člověku zaseknou pod kůži
Akorát ona je přesně ten typ povahy teriéra, kterej nesnáším - musí být všechno podle ní.

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:56 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

Prosím tě, a to vaše vetka si vzala zprávu z pohotovosti a podle té prostě pokračovala? Nebylo jí nic divný, že na srdci nic neslyší atd.? Nechtěla toho kardiologa radši rovnou...?
Jen mě to zajímá. Že bych byla na vážkách asi i u ní...

(jinak teda je fajn, že to tak dopadlo!)

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:00
- Nahlásit

LucieS
Prosím tě, nech mě na pokoji, ano? Nemám zájem s tebou o čemkoliv diskutovat, nechat ze sebe tahat každej fakt pro to, abys na něm hnidopišsky hledala nějakej problém, kvůli kterýmu mě budeš moct sjet. Už jsem ti to říkala jednou, děkuji.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:02
- Nahlásit

Btw. nebylo tady vyřčeno dalších x faktů, to bych tu musela strávit hodiny dokonalým popisem každého momentu léčby. A stejně by spousta dalších věcí nebyla pochopena, jak už je v internetové komunikaci běžné.

Tak si zkus prosím tě LucieS jít žít život někoho jiného.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání