Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Problémy se srdcem...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 20:16
- Nahlásit

impact
Četla jsem na to někde něco hnusnýho, mám ten dojem..

to že se to nesmí předávkovat - jsem četla. Jinak i tady někdo psal, že na hojení pooperačních ran to právě bylo skvělý ve formě ne polykat, ale mazat.

Ta punkce - to bude asi to, o čem psala Hipík a Tonička a Rozinka, co?

impact
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 21:14
- Nahlásit

PetraK
Ta punkce - to bude asi to, o čem psala Hipík a Tonička a Rozinka
Jojo, taky si myslím, že něco podobnýho.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 21:29
- Nahlásit

impact
podobnýho

chůdě malá, ale tak aspoň se dostane ven humáč,

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 22:07
- Nahlásit

impact
Ale ona se určitě ta potvůrka bude škubat.

Pokud k tomu dojde, tak se určitě škubat bude a na ošetření musí být aspoň z počátku 2 lidi.
I Hipíkovi, u kterýho jsem si byla jistá, že by mne nekousl, jsem nasadila košík, abychom pomocník nebo já instinktivně necukli, kdyby se ohnal.
Nejdřív jsem si celý ošetření zkusila přímo na veterině, abych měla jistotu, že postupuju správně a abych zjistila, jestli se mi nebude moc klepat ruka a jestli to zvládnu. Kdyby ne, jezdili bychom s Hipíkem každej den na veterinu.
Nakonec to nebylo tak hrozný...

impact
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 22:16
- Nahlásit

Pokud k tomu dojde, tak se určitě škubat bude a na ošetření musí být aspoň z počátku 2 lidi.
No, to je právě ten průser. Tohle my si totiž nemůžeme dovolit. Jakýkoliv napínání břicha se prostě nesmí stát. Jakmile by to teď ještě prasklo, už to není kde sešít... Ona sebou nesmí škubat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 22:22
- Nahlásit

impact
No, to je právě ten průser. Tohle my si totiž nemůžeme dovolit. Jakýkoliv napínání břicha se prostě nesmí stát. Jakmile by to teď ještě prasklo, už to není kde sešít... Ona sebou nesmí škubat.

ty vole!

držím palce.

Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 22:27
- Nahlásit

impact
Jakýkoliv napínání břicha se prostě nesmí stát

Uvidíš, jaký postup zvolí vaše vetka... Napínání břicha se dá zamezit tím, že bude víc pomocníků a fenka bude znehybněná. Celé ošetření trvá možná minutu, dvě...

Nepřestávám držet palce

Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 22:46
- Nahlásit

impact

jěště mne napadly bachovky - "Krizový kapky".

U mých psů fungujou dobře... Osvědčily se i u Žofky, která je jak pytel hadích ocásků, a když jsem jí musela sama čistit kapsu, kterou měla blízko oka, tak se fakt nesměla škubat, abych jí neublížila...

impact
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2013 14:56
- Nahlásit

"Krizový kapky"
S tím srdíčkem a léky na srdce dohromady?

Jinak odpo dorazí vetka, tož uvidíme, jestli vybojujeme tu punkci. I když teda mě se zdá, že to trochu splasklo.. A je dneska nějaká čilá, pobíhala v práci jak čečetka.

Člen
# Zasláno: 6 Úno 2013 17:33
- Nahlásit

impact

S tím srdíčkem a léky na srdce dohromady?

U bachovek není kontraindikace ani nebezpečí nežádoucí interakce s jinými léky. Je tam nějaký % alkoholu, ale to je myslím v tak malé dávce (4 kapky) nepodstatné...

Člen
# Zasláno: 6 Úno 2013 17:35
- Nahlásit

impact
I když teda mě se zdá, že to trochu splasklo.. A je dneska nějaká čilá, pobíhala v práci jak čečetka.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 08:02
- Nahlásit

Nevím co v tom oteklém bříšku máte, ale když byl můj pes na operaci kolene, 2x za sebou, vždy jak se to zevnitř hojilo, naplnilo se mu podkoží takovou tou růžovou vodou, co se při hojení někdy tvoří. Měl na noze úplněj pytel. Dávali jsme mu Aescin a vždy to splasklo.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 09:41
- Nahlásit

Tak bříško statečně splaskává.

Ale zato statečně kašleme. Máme zdvojnásobit dávky diuretik a doufat. Pokud by to nezabralo, tak půjde injkečně na ten, ehm, Furosemid? Či jak se to jmenuje. No nevyspalá jsem až hrůza, celou noc pokuckávala.

Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 10:48
- Nahlásit

impact
Tak bříško statečně splaskává.

ufff...
Máme zdvojnásobit dávky diuretik a doufat. Pokud by to nezabralo, tak půjde injkečně na ten, ehm, Furosemid?

Furosemid - Furon, je taky diuretikum... a přímo na srdce nějaký lék dostává? Nebo čekáte, až bude moct absolvovat vyšetření, aby byla známá přesná diagnóza?

(U lidí se při užívání Furonu přidává Kalium, magnesium a další minerály...)

impact
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 10:56
- Nahlásit

Bere v tabletách Verospiron, čtvrtku obden. Ten máme právě zvednou na dvakrát denně půlku. Je to diuretikum. Akorát odvodňuje tak nějak rozumně a bez ztráty minerálů a všeho.. Ten Furosemid by dostala jednorázově, pokud by se kašel nějak extrémně zhoršil. Vetka ho právě taky moc nechce dávat právě proto, že spláchne všechno. Ale je to asi jediná první pomoc na rychlé odvodnění - pomoc od kašle.

Jinak bere ještě ten Vetmedin, dvakrát denně půlku.

A ano, čekáme na to, až se dá dokupy to břicho. Aspoň týden, aby to ještě vydrželo, ať neohrožujeme ty vnitřní stehy. Pak půjde na kolotoč rentgenů, EKG a nevím, co ještě. prostě aby se zjistilo, co tomu srdíčku je... I když ten Vetmedin je prý nějaká kvalitka, tak možná zůstane na něm i po vyšetřeních, pokud sedne (psovi i diagnóze).

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 10:56
- Nahlásit

impact

Tak bříško statečně splaskává

to je dobře, paráda!!

Ale zato statečně kašleme.

sakra , já to furt sleduju, držím aspoň ty palce, ať se srovná - věřím, že bude líp, když je to bojovnice.

Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 11:08
- Nahlásit

impact

Hlavně, že je malý už líp a bříško začíná splaskávat...

Moc držím palce, aby se tím, jak bude celkově nabývat sil, dostalo pod kontrolu i nemocný srdce...

Kdy byla na té operaci? Zdena mi kdysi v souvislosti s Hipíkovou opkou říkala, že nejkritičtějších je prvních pět dní...

impact
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 11:20
- Nahlásit

Na poslední byla minulou sobotu, přes poledne..

Ono je to na vlnách.. To úterý byla krize, středa byla naprosto ready (akorát bylo bříško zapálené), čtvrtek začala pokuckávat, ale začalo se hojit bříško dneska chrble jak tubera, ale bříško je pěkný. To si nevybereš asi. Hlavně, ať už jsou zhojený ty stehy.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 11:24
- Nahlásit

impact

začala pokuckávat, ale začalo se hojit bříško dneska chrble jak tubera, ale bříško je pěkný. To si nevybereš asi.

ono je to taky tím, jak dostává to srdce zabrat, protože tělo bojuje s něčím jiným. Až tělu ubyde tahle starost, tak se to třebas kapek vylepší, protože pumpa už nebude mít takový záhul.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 11:53
- Nahlásit

PetraK
Už aby to bylo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 11:54
- Nahlásit

impact

já vím, člověk je furt v napětí. Tak se držte, když bojuje ona, musíš taky

impact
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 20:42
- Nahlásit

Tak otok břicha se vstřebal úplně, stehy drží.. Ale už jsme na Furosemidu do žíly zase. To je beznaděj, tohle to kašlání křečovitý. Furosemid zabral na cca tři hodiny, už jí je zase mizerně. Tak ho dostane ještě na noc v tabletě a kdyby něco, vetka má zaplej telefon. A tak to vypadalo dobře.. Budu doufat, že je to tím, jak se vstřebal ten otok. Zmizel prakticky za 24 hodin.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 20:44
- Nahlásit

impact

ty vado. no držím.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 21:14
- Nahlásit

PetraK
Díky moc!

Zatím spí. Měla bych jí dát ještě ATB na noc, ale nechci ji budit, aby se chudina zase nerozchrblala.. Jinak jak doberem ATB, uděláme komplet krev a jedeme ke Scheerovi do Brna na kompletní vyšetření. Doufám, že se toho relativně ve zdraví dožijeme.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 21:28
- Nahlásit

impact

chudák malinká, kurnik mě tohle tak se.e. ty podmínky, který psy dovedou do takovýho stavu!! Já vím, že to může být vrozený,a le...... kdyby nebyla tam, kde byla, tak....... jo já vím, kdyby byly v ...li ryby, nemusej bejt rybníky, ale sakra, mě to s..e, fakt že jo. Lidi jsou šmejd.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2013 09:59
- Nahlásit

Takže zítra ráno v osm máme nástup u MVDr. Petera Scheera. Noc byla poměrně kritická, teď dostala dvojnásobnou dávku Furonu a konečně už asi dvě hodiny spí a rozvaluje se bez toho, aby kašlala..

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2013 21:53
- Nahlásit

impact
konečně už asi dvě hodiny spí a rozvaluje se bez toho, aby kašlala..
tak aspoň že si odpočine tělo od toho vysilujícího kašlání a nabere zase trochu sil. Držím palce a doufám, že zítra přijdou nějaký aspoňtrochu potěšující zprávy.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 00:08
- Nahlásit

PetraK
tak aspoň že si odpočine tělo od toho vysilujícího kašlání a nabere zase trochu sil.
V to doufám.. Celej den je jak ležák. Zítra bude náročný den. V šest vyrážíme směr dr. Scheer. Dám vědět.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 00:18
- Nahlásit

impact
Celej den je jak ležák.

musí už být unavená. Na zítra držím palce, dobře dopadněte.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 00:28
- Nahlásit

PetraK
Je ve mě malá dušička jak nikdy...

Tu pořád čumákuju, neschopná usnout.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání