| Autor |
Zpráva |
Benda
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:44
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
To, co popisuješ ty, je klid a síla... a to se rozhodně nevylučuje s empatií...
takze jinak co to je prehnana slusnost a jeji opak ?
|
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:49
- Nahlásit
Benda
takze jinak co to je prehnana slusnost a jeji opak ?
Eeeeh... definuj prosím pojem "přehnaná slušnost"...
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:57
- Nahlásit
bububbuuuububuubuuuuuuu muj pes nikdy neprijde o koule a nikdy nedostane zadny lek na uklidneni toho radeji zmlatim a upozornuji ze jsem se ho nedotkl asi pet let.
|
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2012 00:10
- Nahlásit
Benda
bububbuuuububuubuuuuuuu
... a to jako bubák?? ...anebooo, že by tady snad měla být nějaká kravěnka???
muj pes nikdy neprijde o koule a nikdy nedostane zadny lek na uklidneni toho radeji zmlatim a upozornuji ze jsem se ho nedotkl asi pet let.
Tak to jste kluci v pohodě, a dobře vám tak...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2012 10:47 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Benda
ne arogantni si nebyla spis si si myslela jak moc si chytra a dokazes odhadnout druheho cloveka
Ale to je přeci arogance jak vyšitá.
A domnívám-li se já - arogantně - z tvýho psaní, že ty nebýváš arogantní jen ke psu, tak stejně tak je od tebe arogantní, když ty se domníváš, že já se nesnažím chápat, co chceš sdělit, a tay mi dost křivdíš.
Psala jsem, že třá to s tou potřebou vnitřního přesvědčení souhlasím.
A uvažovala jsem i o tom, že máš na mysli něco jinýho, než co píšeš, tak nevim, jaký hlubší pochopení bys moch od koho dostat
Ja ti to pochybeni ale odpustim
Děkuji ti pane
A abysme se ale domluvili o jádru věci.
Jak bys teda řešil podle svýho případ té fenky, jak popisuje Hipíková? V čem se ti její přístup nezdá?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2012 10:56
- Nahlásit
Benda
muj pes nikdy neprijde o koule a nikdy nedostane zadny lek na uklidneni toho radeji zmlatim
Ale s tímhle si rady vážně nevím, jak to myslíš...
V situaci, kdy by někdo uvažoval o léku na uklidnění, by pomohlo toho psa místo toho zmlátit? To je nějaká nadsázka ne?
Nemám na uklidňovací přípravky moc názor, tak ale určitě je fůra lidí, co to psovi dá prostě jen proto, že mu neumí nabídnout nic lepšího než litování (tak jsi to asi myslel?), ale nerozumím, proč do toho taháš mlácení... a aroganci... její definice tady už padla, takže asi to tak i myslíš...
|
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2012 15:34 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vero
V situaci, kdy by někdo uvažoval o léku na uklidnění, by pomohlo toho psa místo toho zmlátit? To je nějaká nadsázka ne?
... asi jo... záleží jak tohle vyjádření vnímáš, přeci....
Já to vnímám tak, že za tou proklamací arogance, opovržení, mlácení atakdál, slyším Desenskýho, Essi... a spol.
Lituju, že když byl Hipík malej, nebyly dostupný prostředky na ovlinění psychiky jako teď.
Byl týraný štěně, pořízený v hospodě od chlapa, kterej ho vykrmoval na pekáč, a jako štěně měl Hipík opravdu značný psych. problémy...
Když se ti pes rozeběhne proti zdi a prudce do ní narazí hlavou, je to páka, kterou prostě nemůžeš "arogantně" ignorovat, pokud teda nejsi naprostej psychopat...
Rady nejrůznějších kynologických guru nám nadělaly víc škody než užitku.
Nakonec nám nejvíc pomohl pán s pitbulem, kterýho jsem si ulovila v parku (toho pána), protože se mi líbilo, že na svýho psa neřve, chová se k němu klidně, s láskou a vlídně, a pes je v pohodě a poslouchá ho jak hodinky.
S odstupem času jsem přesvědčena o tom, že víc jak tři hromady pouček a rad, pomůže zapojení zdravýho rozumu a "citu pro psy"...
Protože co funguje u jednoho psa, nemusí fungovat u druhýho a pokud někdo předkládá nějaký jediný zaručený univerzální postupy, je to nejen arogantní, ale navíc nebezpečnej blud...
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2012 15:53
- Nahlásit
Já to vnímám tak, že za tou proklamací arogance, opovržení, mlácení atakdál, slyším Desenskýho, Essi... a spol.
jak jsem psala u ešusky..myslím, že tohle je velkej faktor v týhle diskuzi.......
pomůže zapojení zdravýho rozumu a "citu pro psy"...
Za sebe považuju tohle za nejnejdnejdůležitější faktor v úspěšném zvládání čehokoliv
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2012 15:56
- Nahlásit
Protože co funguje u jednoho psa, nemusí fungovat u druhýho a pokud někdo předkládá nějaký jediný zaručený univerzální postupy, je to nejen arogantní, ale navíc nebezpečnej blud...
napsat velkejma písmenama a pozlatit a vystavit někde.
a navíc abych se vrátila zase na začátek - balonek/cizí podivuhodný předmět jest jaksi o čemsi jiném, než o panice vzniklé z dělbuchů, ran a týrání.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2012 22:14
- Nahlásit
.. a to jako bubák?? ...anebooo, že by tady snad měla být nějaká kravěnka???
nenene kravenkou bych te nenazval ani to tak nemyslel vazne.
Vero
A abysme se ale domluvili o jádru věci.
Jak bys teda řešil podle svýho případ té fenky, jak popisuje Hipíková? V čem se ti její přístup nezdá?
uz nevim co se konkretne resilo s tou malou jiste hodnou psi slecnou. )
mel jsem krasny klobouk a uz ho nemam ale mam knihu od R,Desenskeho a po vecerech prepisuji prispevky z te knihy sem na cz psa
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 17:46
- Nahlásit
corgi
šla bych cestou bylinných preparátů a homeopatik... většina "psích oblbováků" nepomáhá, ale tahá peníze z peněženek... jednou jsem se na toto téma bavila s naším vetem, protože já mám pro změnu psa, který mi dělbuchy loví a mooooc je chce, takže na Silvestra tu máme poměrně veselo. Brut tenkrát dostal přesně vypočítanou dávku léku na zklidnění, jenže nezabrala jak měla, ba naopak v době, kdy měl být utlumen, tak řádil jak černá ruka... lítal sem tam, nosil hračky, balonky, štěkal, chtěl házet, skákal přes sedačku atd .... uklidnil se až ve dvě v noci a to ještě ne úplně. Následně jsem tuhle situaci rozebírala na několika místech u různých vetů a lidí, kteří pracují s léky a ti mi potvrdili, že na každého psa zabere něco jiného a v jiné dávce.. takže třeba na 30kg voříška zabere 1/2 tablety ZYlkéne, ale na 30kg bulíka už by to muselo být 1 a 1/2 tablety.. navíc může nastat opačný efekt ( který nastal u nás) a pes začne být vysoce aktivní a to až do úplného vyčernání a přetížení organismu. Od té doby raději zavíráme okna a blbneme s hračkama, než abych se snažila nějak jeho chuť na petardy tlumit....
Jinak ven chodíme úplně normálně, ale max do osmi a s pevným zajištěním a pak až se situace uklidní - zpravidla po druhé ráno a opět se zajištěním.
Add ostatní ... rozumím, co kdo chce říct a podle mého máte stejné nebo velmi podobné názory, jen se točíte na slovíčkách, která se dají kolikrát vysvětlit mnoha způsoby.. od slovníku, přes zkušenost a v kombinaci s tím.
Mnoho psů má těžkou strachovou reakci na petardy.. většinou po velmi zlé zkušenosti a tam se musí opravdu postupovat krůček po krůčku.. pevně, sebejistě, ale tak, aby se pes nezlomil a to třeba i tím, že se pes posadí do obýváku, pustí se naplno televize, začne se zpívat, nechá se do toho pes štěkat, prostě nějak přehlušit kravál a odvést psí pozornost jinam....
Pak jsou psi, kteří se prostě "jen tak" začali bát a tam si myslím, že lze přistoupit k tomu, co tu popisovala Hyena, Benda a další... sice bych to nenazvala arogancí, protože tu jako lidi projevujeme neustále ve všem a ve všech směrech, ale to je opravdu o slovíčkaření a ne o tom, jak se vlastně člověk má zachovat a jak postupovat. Protože tenhle návod tu zazněl minimálně...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 17:58
- Nahlásit
brut
šla bych cestou bylinných preparátů a homeopatik.
To bych taky ráda, kdyby nám to zabíralo. Každopádně už asi přes týden znovu dávám Phytovet, na Silvestra dostane tu "zázračnou" vestičku a budem zavřený s nějakým kraválem z rádia. Bohužel bydlíme přímo na náměstí, takže nejde jen o hluk, ale dům se přímo otřásá, takže to stejně brzo zjistí, o co jde. Zylkéne by mělo být podobné Calmingu od Alavisu, nejde o lék, je to "přírodní" - ovšem na veškerých diskuzích je zmiňovaná účinnost tak 50 na 50. Což není zas tak marné, takže jestli se mi ještě podaří ho sehnat, tak to zkusím.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 19:47
- Nahlásit
corgi
Máš sovu na mail ze tvých webovek
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2012 20:37
- Nahlásit
Hyena
Díkes, každopádně zkusím. Na letošek už to asi nestihnu, ale povedu v patrnosti
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 10:26
- Nahlásit
corgi
to zvládnete, zkus odvést pozornost nějakým blbnutím, aby se soustředil na tebe a na krávovinky a ne na rachocení... a ten kravál z rádia a telky určitě využij k tomu... Držím palce, ať vše zvádnete
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 20:41
- Nahlásit
corgi
Každopádně už asi přes týden znovu dávám Phytovet, na Silvestra dostane tu "zázračnou" vestičku a budem zavřený s nějakým kraválem z rádia.
Nechci delat chytreho jen se vyjadruji, dovedu si predstavit co se treba u vas deje, ani to nijak nekritizuji atd. a take ti drzim palce ale mam proste pocit ze neni mozne resit jeden problem samostatne. Neco jako ted bude silvestr tam budeme resit problem s rachejtlema. Je to o celkovem pristupu a celkovych reakcich na cokoliv. Jinak receno reseni problemu ze strachu z rachejtle by dle meho nazoru mel zacit treba u regulovani chovani pro vchazeni do bytu nebo pro chovani u pripravy jidla a pokud se clovek "psovod" nebude venovat celemu pristupu a s nadhledem resit problemy prubezne tak se jen stava "hercem v divadle rezirovanym kolegy psovody nekde na netu" jenze to takove divadlo podle me pes nebude brat vazne
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 20:52
- Nahlásit
Benda
neni mozne resit jeden problem samostatne
Pořád tady směšujete nesmísitelné. Panická hrůza, v našem případě z petard, bouřky, střelby, není totéž, co strach - v našem případě po příchodu feny ke mně asi z tisíce nejrůznějších věcí. Už to tu bylo několikrát zmíněno nejen mnou, ale i dalšími, kdo měli s takovým psem tu čest. Rozumím tomu, že toto nedokáže pochopit někdo, kdo takového psa nemá. Sama jsem u prvního psa nic takového řešit nemusela, vzhledem k tomu, že jsem měla příležitost pracovat s ním od štěněte. O bouřce ani neví, na cvičáku mu můžou střílet u hlavy a ani se nehne z odložení, mohla bych ho s sebou klidně vzít na dobývání hrad středověkými děly a bylo by mu to jedno. Nedokázala jsem si představit, že pes může mít panickou hrůzu, která mu zatmí mozek, třeba ze vzdálené bouřky. Kdo tohle u svého psa nezažil, taky si to nedovede představit.
"hercem v divadle rezirovanym kolegy psovody nekde na netu"
To se mělo týkat mě? Doufám, že ne...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 21:14
- Nahlásit
Benda
Jinak receno reseni problemu ze strachu z rachejtle by dle meho nazoru mel zacit treba u regulovani chovani pro vchazeni do bytu nebo pro chovani u pripravy jidla
Muzes uvest konkretni priklad, jak by sis takove regulovani predstavoval, prosim?
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 21:21
- Nahlásit
Fifi
Muzes uvest konkretni priklad, jak by sis takove regulovani predstavoval, prosim?
to ti muzu napsat naprosto presne ratatata a mozna jeste rychleji.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 21:30
- Nahlásit
Fifi
za urcitych podminek me mysli bych se mohl stat reziserem psiho bakalare ))
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 21:31
- Nahlásit
Benda
ratatata a mozna jeste rychleji.
Nerozumim.
Kuprikladu hypoteticky: Pes. Samec. Ziskana strelba a reakce na ohnostroje - panicky strach ze svetelnych efektu a zvuku petard. Bourky neregistruje. Regulace chovani pri vchazeni do bytu - pes strachy zhroucen do sebe, nicmene nucen reagovat na bezne ukony - jizda vytahem, myti nohou, sundani obojku.. Priprava jidla - pes kvuli panice nezere. Takze se pri priprave jidla nikterak nechova.
? Kde tam zavedes jaky ratatata?
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 21:51
- Nahlásit
Fifi
panicky strach ze svetelnych efektu a zvuku petard.
ted vazne: ja to neuznevam. Chapes kdyz se realne nema ceho bat realne tak to neuznavam. Vnitrne, proste muj vnitrni postoj k jeho strachu je asi takovy: jsi idiot kdyz se bojis neceho ceho se bat nemusis. A ted je otazka jaky mame vztah a to na nekolika urovnich, jestli jsem k nemu celkove """"tvrdy"""" muzu si dovolit svuj vnitrni postoj presentovat presne tak jak ho citim coz je dle meho nejlepsi. Pokud jsem citlivy vnimavy a empaticky panik z cehoz urcitym opakuji urcitym zpusobem plyne jista rozmazlenost nepochopi pes moji nahlou zmenu pokud se budu chovat jinak. Cele je to slozitejsi nez jen par slov na netu.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 22:01
- Nahlásit
BendaChapes kdyz se realne nema ceho bat realne tak to neuznavam. Hele voni lidi co maj třá arachnofobii taky vživotě tarantuli neviděli a ty skáčou z bakonu kvůli myším taky myš nikdy žádná krvežíznivě nenapadla aby měli pádnej či jakejkoliv důvod k oprávněnýmu strachu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 22:08
- Nahlásit
Benda
Chapes kdyz se realne nema ceho bat realne tak to neuznavam.
Ano, ja ti rozumim, vim, jak to myslis. Souhlas s tim "vnitrnim tvrdym" pristupem, souhlas, s tim, ze si o psovi myslim, ze to prehani, kdyz se neni ceho bat. Ale to porad neznamena, ze i s timhle pristupem u psa, ktery je labil a ma spatnou zkusenost, vyresis jeho problem.
Proto me zajimalo, jaky ratatatata bys nastolil takovymu psovi zrovna ty, se svym vnitrnim presvedcenim.
A P.S. - empatie nerovná se lítosti, litování, konejšení, nevím proč, ale takhle mi to vyznělo, ze by mel byt pes takoveho majitele bud prilis citlivy nebo rozmazleny.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 22:40
- Nahlásit
Fifi
A P.S. - empatie nerovná se lítosti, litování, konejšení, nevím proč, ale takhle mi to vyznělo, ze by mel byt pes takoveho majitele bud prilis citlivy nebo rozmazleny.
asi proto ze se tak chovas ??? mozna nevim
Ale to porad neznamena, ze i s timhle pristupem u psa, ktery je labil a ma spatnou zkusenost, vyresis jeho problem
ale jasne ze ne. A to je treba to co jsem psal o chovani u jidla a vchazeni. Na druhou stranu si myslim ze kdyz si vezmu psa z utulku a nastavim mu "muj" rekneme zly a arogantni rezim tak to me zle a nonempaticke chovani po urcite dobe bude pro nej podporou.
danajasa
a ty skáčou z bakonu kvůli myším
prirozena selekce debilu holdy kazdy neprezije.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 22:50
- Nahlásit
Benda
asi proto ze se tak chovas ??? mozna nevim
Nechovam.
Na druhou stranu si myslim ze kdyz si vezmu psa z utulku a nastavim mu "muj" rekneme zly a arogantni rezim tak to me zle a nonempaticke chovani po urcite dobe bude pro nej podporou.
Muze a nemusi. Je to jedinec od jedince psiho. Ale to je fuck, ty mas svuj nazor, ja svuj. Ted se snad nezacne pitvat "nonempatie"..
corgi
Kdo tohle u svého psa nezažil, taky si to nedovede představit.
Souhlas. Ja zazila a neslo s tim nic delat. Neslo proste. Ani "aroganci", ani po zlym, ani po dobrym, nic, slus, vypnul se a tecka. Zadny venceni, zadny zrani. Pote, co dostal ze vzduchovky brokem do hlavy na ulici. Do ty doby bezproblemovy zvire, od ty doby psychous. A lituju, ze v ty dobe neexistovaly bachovky, homeo apod, mohl se aspon treba chvilema zklidnit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 22:55
- Nahlásit
Benda
Cele je to slozitejsi nez jen par slov na netu.
takže by se asi měly holky vypravit někam na nějaké novopseudovlčáry či co?
předpokládám, že se tady jen Benda dobře baví, páč jinak mi to přijde dost ujetý. takový jako jedním směrem dost ujetý.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2012 23:20
- Nahlásit
Fifi
Ted se snad nezacne pitvat "nonempatie"
ne nemam zadne tema kde by skupina lidi pitvala vyrazy velkych kynologu jakym bezesporu je treba napriklad pan Benda
PetraK
novopseudovlčáry
no pockej pokud by takove misto melo vzniknout musela by byt pozvana nejaka sikovka holka nebo spis holcicka ktera uz jednou prisla cela rozechvela a nesmela a plna otazek o psech protoze chtela rozumet svemu malemu a jiste krasnemu madarskemu ctyrnohemu hafankovi.A kdo by cekal ze ta mala holka najednou nabyta pocitem kynologicke neomylnosti stane se kritikem nazoru jenz se jen mihnou okolo zakladu co ji vychoval
|
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2012 02:18 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Benda
Na druhou stranu si myslim ze kdyz si vezmu psa z utulku a nastavim mu "muj" rekneme zly a arogantni rezim tak to me zle a nonempaticke chovani po urcite dobe bude pro nej podporou.
Šedá je teorie, zelený strom života.... U některýho psa by to mohlo zafungovat, u některýho zase ne.
Věřím, že vám to se psem Bendou klape a že jste si sedli... , štve mě ale, že si myslíš, že tvůj způsob je ten jedinej správnej... Aspoň takový to na mě dělá dojem...
Mám pocit, jako bys empatii a emoce považoval za slabost... Jakoby emotivní, empatická osoba, byla v tvých očích labilní šišlající hysterka se zarudlejma očima, lakující svému pejskovi nehtíky na růžovo...
No, a já si zas právě myslím, že v emocích a empatii je síla, která člověku umožní líp odhadnout, kdy je čas přitvrdit, kdy pohladit a kdy prostě nechat vyhnít....
Až do nedávna jsem měla čtyřčlennou smečku poskládanou z nalezenců a útulkáčů.
Každej pes byl jinak stavěnej a měl jiný silnější a slabší stránky. Ve vyhrocenějších situacích na každýho platil trochu jinej model.
Třeba Hipíkovi, kterej byl jinak extracíťa a mazel, jsem mohla, když k tomu byl pádný důvod, jednu plácnout přes pusu, on si zapsal za uši, že to co udělal už prostě ne, a nikdy ne..., a jeli jsme v pohodě dál.
Tohle udělat foxce Žofce, která je zdánlivě mnohem tvrdší, než byl Hipík, tak se rozloží na prvočinitele, bude vyšilovat mnohem víc a dostaly bychom se do vejvrtky, ze který by se těžko hledala cesta zpátky... A tak dál...
Ne, že bych nenasekala žádný chyby, to bohužel ne, ale přes tu různorodost a mý seky si myslím, že byli a jsou moji psi v pohodě a nějaký ty pižky na kráse časem vyladíme...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2012 08:47
- Nahlásit
Benda
nejaka sikovka holka nebo spis holcicka ktera uz jednou prisla cela rozechvela a nesmela a plna otazek o psech protoze chtela rozumet svemu malemu a jiste krasnemu madarskemu ctyrnohemu hafankovi.A kdo by cekal ze ta mala holka najednou nabyta pocitem kynologicke neomylnosti stane se kritikem nazoru jenz se jen mihnou okolo zakladu co ji vychoval
to těžko milý pane a nebo i možná jo, ale pak si mě s někým pletete a píšete o komsi jiném. Já jsem tam byla jen jednou a to s nákladem věcí, které jsem s kolegy dala dohromady pro kauzu psů z Krupé. Bylí jsme tam tehdy s mou drahou polovičkou (bez našeho čtyřnéhoho maďarského hafánka), chvíli hodili řeč o psech a to bylo tak jako všechno co jsem s tímhle místem měla kdy společného . víme? Ten pán mi přišel divnej (ale s tím, že je divnej jsem tam už jela, takže překvápko nebylo.), mé drahé polovičce přišel divnej maximálně, něco co povídal o psech a přístupu k nim mi přišlo normální a upotřebitelné, něco ne.
Takže tolik pohádka o šikovné mladé holčině, která tam nepřijela proto, aby porozuměla svému maďarskému ohaři, ale proto, aby tam hodila proviant a vybavení pro psy, kteří to potřebovali , člověku který se o ně postaral a to mi přišlo a přijde jako dobrá věc (myslím od toho člověka, co se o ty psy postaral- i když to nebyla čistě jen jeho zásluha, viděla jsem tam tehdy celkem dost lidí, kteří makali)
|