Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zylkéne (a už se nám zas blíží Silvestr...)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2012 18:50
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
Eninka

obojí co popisujete mi přijde jako reakce na to že se člověku něco nelíbí plus, že do pelechu tzn i postele si pes nemá "dělat" ani jemu to neni příjemný, to je instinkt kvůli nemocem z výkalů apod podlě mě, udržovat pelech v čistotě. Takový to,že pes smutněš čumí protože vyhrabal koš, není žádný stud přeci, neuělal to omylem, ale chtěl to udělat, stejně jako děcko přistižený jak prakem rozbíjí okno, ten pes nechce tu negativní lidskou reakci,proto to udělá, ne proto, že se cítí trapně, pochvalte ho za vyhrabání koše a bude uplně nejvíc v pohodě podle mě, jen má naučené že něco dělat nemá

Hyena
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2012 19:18
- Nahlásit

no každopádně na nastavení atmosféry - " co řešíš troubo"? čili to, co se tady schovává za pojmem arogance zvířata reagujou ... jasně pojmenováváme to lidským slovníkem. Ale je to podle mého běžnej zdroj učení ve společenství- jak jinak by se mláďata učila od zkušenějších, čeho je potřeba se bát a co se řešit nemusí a nechodí to přes nějaké velké " utěšování" chudáčků mláďátek staršími.

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2012 19:26
- Nahlásit

Sízra Milanová

postele si pes nemá "dělat

no, mně do postele nikdo nešel dělat bobek nebo čurimuri jak tomu doma říkáme, ale třeba to bylo dokonale schováno v jiným pokoji za křeslem, kam vůbec nechodím, je to u zdi a když jsem šla do toho pokoje, "viník" šel za mnou a házel smutný oči a čekal, jak to objevím, což jsem obejvila díky tomu, že se viník sám usvědčil svým chováním a jak jsem jukla za křeslo, jen jsem koukla na truhlíka, co to vytvořil (vždy ten, kdo štěnětem byl) a vzájemný oční kontakt řekl oběma vše a též řeč těla...nejlepší sranda byla, že Bára vyrůstala první sama a pak malá Eninka a Terka a když jsem objevila houno od těch dvou jak byly malé a Bára byla někde blízko a zpozorovala, že houno bude brzy objeveno, předběhla onu situaci tím, že vběhla za křeslo (nevím, proč všichni dělali nechtěné bobky zrovna tam) a urychleně tento exkrement pozřela, spíš spolkla narychlo, aby nebyl mnou objeven. Naštěstí za celej jejich život bylo bobíků jen pár, co nešly vydržet do rána

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2012 08:29
- Nahlásit

a kde bys doporucila nechat si to namichat? tu smes?

Člen
# Zasláno: 14 Pro 2012 11:47 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

cernej caj
a kde bys doporucila nechat si to namichat?

Asi kdekoliv, kdo má bachovky blízko tebe.. Na tom se nadá nic zkazit...

EDIT: no a kdyby se ti to osvědčilo, vyplatí se pak koupit těch pár esencí a míchat si směs sama podle potřeby, měla bys tak na pár let vystaráno... Kapky se míchají po 2 kapkách na esenci do 10ml neperlivý vody. Až do 30ml není třeba směs konzervovat alkoholem...
4 kapky této směsi (voda + esence) podávat pravidelně psovi, 2-3x denně v pravidelných intervalech nakapat přímo do pusy nebo potřít dásně, čumák, spánky... Já kapu rovnou do huby..

danajasa
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2012 22:29 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

cernej caj mužeš mu to pustit na plný koule třá-
i tady maj dobrý věci http://www.dokonalalaska.cz/e-shop/index.php?route =product/product&product_id=118

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:13
- Nahlásit

Hyena
Ad. Benda myslím, že je tady jeden zásadní uzlík a to je slovo " arogance"- podle mého si pod tím každej představuje trochu něco jinýho. Za mě bych ho nahradila spíše slovem sebejistota či sebedůvěra..
sebejistotu a sebeduveru beru jako samozrejmost. Tou aroganci myslim to odprostit se (vnitrne) od litosti vuci nasemu pejskovi. A to je vec kterou si myslim moc lidi nezvladne, to je to co chci sdelit celou dobu. A pokud bude majitel psa uvazovat tak ze chudak pes se boji a nerekne (omlouvam se za hrube psani) at me kurv.. ten pes nesere ceho se boji tak se nikam neposune, chapu to co pisou ostatni, i jejich problemy a to ze to neni jednoduche ale polozme si otazku: ktery pes se vic boji? (kdyz budu ignorovat povahu psa vrozenou) ten ktery ma jasne dane uzke mantinely a to bez litosti nebo ten ktereho milujeme nade vse a velice empaticky se snazime ho chapat ?

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:30 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Benda
sebejistotu a sebeduveru beru jako samozrejmost. Tou aroganci myslim to odprostit se (vnitrne) od litosti vuci nasemu pejskovi.

A proč? Stejně jako když pes je třeba nemocný, taky mu nedávám najevo lítost, protože bych ho tím dorazila, ale vnitřně to samozřejmě cítím jinak...

Domnívám se, že není nutný vnitřně se oprostit od emocí a říct psovi "kurva, neser..", aby pes pocítil, že může bejt v klidu a má se o koho opřít...

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:39
- Nahlásit

Benda

Arogance = nadutost, drzost, domýšlivost, hrubost.

Máš na mysli právě toto?

Dát psovi bezpečný mantinely, nebabrat se v nesmyslné lítosti, to podle mě neznamená nutně muset být taky ještě hrubý.

Obávám se, že lidi hrubí na psa mají minimálně stejný problém být psovi oporou jako lidi nerozhodní a lítostiví, i když každý ten typ člověka to vorá na jiný způsob.

Ale to je čistě obecná úvaha, já mám psa nebojsu a bojavá jsem já, a když se bojím, tak mi teda nijak nepomáhá, že psák mě (arogance ) přesvědčuje, ať se dem na tu zajímavost podívat

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:41
- Nahlásit

taky mu nedávám najevo lítost, protože bych ho tím dorazila, ale vnitřně to samozřejmě cítím jinak.

potom je otazkou jak moc se zmeni ve chvili kdy je pes nemocny a take jak nemocny je jeho rezim a nase chovani k nemu.

Domnívám se, že není nutný říct psovi "kurva, neser..", aby pes pocítil, že může bejt v klidu a má se o koho opřít...

myslim ze bud nechapes co jsem chtel sdelit nebo jsem to napsal blbe, druhou moznost vylucuju

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:42
- Nahlásit

Domnívám se, že není nutný říct psovi "kurva, neser..", aby pes pocítil, že může bejt v klidu a má se o koho opřít...

Já to chápu tak, že Benda chce říct, že je lepší, když si řeknu, že s tímhle mě pes štve, tak to jdem pořešit, než se nechat naplavit lítostí a nevyřešit to a trápit tím problémem zbytečně sebe i psa. A to má recht, jenomže jak bylo řečeno, neplatí to na všechny povahy a na všechny problémy... a já si myslím, že arogance typu "ku*va neser mě se svým problémem" může směřovat ku průseru stejně jako přístup "chudáčku ty se bojinkáš", prostě všeho je potřeba s mírou a s citem ke konkrétnímu psovi a situaci...

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 22:53 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vero

Spíš jsem to asi měla formulovat: "...by pes pocítil, že se nic neděje a může bejt v klidu... "

Já to chápu tak, že Benda chce říct, že je lepší, když si řeknu, že s tímhle mě pes štve, tak to jdem pořešit, než se nechat naplavit lítostí a nevyřešit to a trápit tím problémem zbytečně sebe i psa.

Tak ale s tím tady snad všichni souhlasej... Mě zaujal ten důraz na potřebu "vnitřního" přesvědčení...

...a já si myslím, že arogance typu "ku*va neser mě se svým problémem" může směřovat ku průseru stejně jako přístup "chudáčku ty se bojinkáš", prostě všeho je potřeba s mírou a s citem ke konkrétnímu psovi a situaci...

Přesně...

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:02 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Mě zaujal ten důraz na potřebu "vnitřního" přesvědčení..

Ne každej se dovede přesvědčivě chovat a jednat, když to tak necítí i vnitřně.
Mě spíš zaujalo, že důraz není na vymezených mantinelech a rozhodnosti, ale zrovna na aroganci, ke které už jsem svoje řekla.

Možná si tak Bendo ospravedlňuješ svoji povahu, z toho, jak píšeš, nemyslím, že bys byl arogantní jen cíleně k bojavýmu psovi

nebo jsem to napsal blbe, druhou moznost vylucuju

Zas tak skvělej stylista opravdu nejseš, abys mohl takto vylučovat. Minimálně pro porozumění textu jsou užitečný třeba i čárky v souvětí, nejen pro známku na ZŠ, a i jiný závady by se našly. No, nebudu už dále arogantní

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:03
- Nahlásit

Vero
myslim ze nejtezsi je resit problemy ktere nazveme se psovodem. nezvlada. Treba muj milovany Benda se umi poprat, uz vim ze se psem ktery je vetsi a vim ze to je z urciteho strachu, stejne tak vim ze ja jako pan strasne nerad saham a cizi pejsky. Takze vzdy se snazim zachovat klid jenze ne vzdy se mi to dari. Napriklad potkame psa male holky a prvni co me napadne je ze nechci stresovat tu malou holku tim ze muj pes se bude prat s tim jejim a ja treba poresim toho jejiho mazlika tim ze je roztrhnu a toho jeiho psa srovnam. tim ze ho chytnu a pritlacim na zem. Tohle je chvile kdy ztracim tu mou zminenou aroganci a projevuji slabost. Tak to je. A ten pes to citi a vnima

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:06 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Benda
myslim ze bud nechapes co jsem chtel sdelit nebo jsem to napsal blbe, druhou moznost vylucuju

Na příklad, jak jsem psala, nedávno měla Žofka pro mě hodně překvapivou extrémní strachovou reakci na zvuk podobný ráně z pušky...
Za ty skoro 3 roky, co je u mě, jsem ji neviděla, takhle strašně se vyděsit, a to jsme spolu zažívaly i perný chvilky, kdy jsem na ni byla hodně tvrdá.
Teď jsem mohla udělat akorát to, že jsem ji nechala v klidu, dala jí najevo, že může přijít, když bude chtít, ale nijak jsem jí nekonejšila a ani se jí nedotkla (měla najednou šílenou reakci na nápřah, jako bych ji řezala od rána do večera.. ).

Druhej den to bylo trochu lepší a teď už je to úplně ok. Brzy začnem trénovat, aby jí ten zvuk nevyváděl z míry.

Myslíš, že by vystresovanýmu zvířeti, který si najednou v mozku udělá bůh ví jaký spojení z minulosti, pomohlo, kdybych mu dala drsně najevo, ať mě neobtěžuje se svými úlety?

Alespoň takhle nějak jsem tě pochopila, ale nevylučuju, že špatně...

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:07
- Nahlásit

Vero
Zas tak skvělej stylista opravdu nejseš, abys mohl takto vylučovat. Minimálně pro porozumění textu jsou užitečný třeba i čárky v souvětí, nejen pro známku na ZŠ, a i jiný závady by se našly. No, nebudu už dále arogantní

dulezite je jak veci vnimame a to jak je presentujeme je dulezite jen pro blbce ktery vnimaji jen to jak je jim presentovano

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:15
- Nahlásit

Benda
Tohle je chvile kdy ztracim tu mou zminenou aroganci a projevuji slabost. Tak to je. A ten pes to citi a vnima
Myslím jsem to nepochopila, co že se v té popsané situaci děje? Sundáš psa té holky preventivně, nebo jak? A ta arogance by byla v čem, kdybys ji neztratil?

Ale jinak to, že pes vnitřní slabost v té strachové situaci bude cítit, to máš samozřejmě pravdu.
Včetně toho, že pes se chová tak, jak má, hlavně když cítí, že já tomu věřím, že nepřipouštím jinou možnost.

Jinak já čekám, kdy mě můj psák odnaučí se bát petard, prdel si dělám jen trošičku

Myslíš, že by vystresovanýmu zvířeti, který si najednou v mozku udělá bůh ví jaký spojení z minulosti, pomohlo kdybych mu dala drsně najevo, ať mě neobtěžuje se svými úlety?

On si to nejspíš Benda ani nemyslí... ale z toho, co napsal, to vyplývá.

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:15
- Nahlásit

ať mě neobtěžuje se svými úlety?
tvoje jistota v jakekoliv opakuji jakekoliv situaci je jistota pro psa ... hotovo. pokud vis ze je vse v pohode tak to je v pohode.

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:18
- Nahlásit

Vero

no právě...

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:19
- Nahlásit

Benda
tvoje jistota v jakekoliv opakuji jakekoliv situaci je jistota pro psa ... hotovo. pokud vis ze je vse v pohode tak to je v pohode.
Prekvapuje me tva jistota. A to, ze nepripoustis jakekoliv vyjimky sveho pravidla.

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:20
- Nahlásit

Benda
dulezite je jak veci vnimame a to jak je presentujeme je dulezite jen pro blbce ktery vnimaji jen to jak je jim presentovano

To, jak věci vnímáš, druhýmu sdělíš jedině prostřednictvím nějaké aspoň trochu srozumitelné prezentace, milý Bendo. Nejsme jasnovidci a vidci do něčí hlavy.

Ale jinak samozřejmě že mě je celkem a úplně fuk nějaká závada na stylu, ovšem když arogantně vyloučíš možnost, žes něco nenapsal srozumitelně a blbci jsou ti okolo... no. Mě zajímalo, co napíšeš na arogantní komentář, nezklamals

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:23 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Benda
pokud vis ze je vse v pohode tak to je v pohode.
To není pravda, někdy pes není v pohodě z důvodů, který psychický rozpoložení majitele nemůže napravit jen tím, že je, Hipíková zrovna popisuje příklad.

no právě.

Ale to je asi jedno, že to vyplývá, to zajímá jen blbce, důležitý je, jak to Benda vnímá... to musíme nějak poznat navzdory prezentaci

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:23
- Nahlásit

Vero
Myslím jsem to nepochopila, co že se v té popsané situaci děje? Sundáš psa té holky preventivně, nebo jak? A ta arogance by byla v čem, kdybys ji neztratil?

ta agogance je v tom ze seru na to jak celou situaci vnima mala holka tudiz nesnazim ze byt empaticky pan a jen udelam co je potreba i kdybych mel toho psa te male holky treba hooodne v uvozovkach zmlatit coz by jiste pro tu malou holku znamenalo jiste neprijemnou śituaci a asi nepochopitelnou ale z hlediska treba meho psa naprosto prirozenou.

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:25 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Benda

To ale nesouvisí s arogancí... (cesta tam a zase zpátky... ).
Jinak souhlasím, ale jsou situace, kdy vím, že je to v hajzlu a vím, že prostě musím zůstat v klidu a uhrát to... Nedávno jsem volala naposled veterináře, aby přijel dát injekci Hipíkovi a pak i Toničce. Musela jsem to v tu chvíli ustát a zůstat v klidu, ale kdybych v tu chvíli NIC necítila, bylo by to dost na pováženou, a už by to nebylo o aroganci, ale o duševní poruše...

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:28
- Nahlásit

Vero
Ale to je asi jedno, že to vyplývá, to zajímá jen blbce, důležitý je, jak to Benda vnímá... to musíme nějak poznat navzdory prezentaci

Nj, je to trošku jako výklad Nostradama... ten si taky každej přebere po svým...

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:29
- Nahlásit

Vero
Ale jinak samozřejmě že mě je celkem a úplně fuk nějaká závada na stylu, ovšem když arogantně vyloučíš možnost, žes něco nenapsal srozumitelně a blbci jsou ti okolo... no. Mě zajímalo, co napíšeš na arogantní komentář, nezklamals

Uz z predchozich prispevku jsem pochopil ze vic nez chapat to co nekdo napise te spis pritahuje hodnotit jeho psani z psychologickeho hlediska

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:33
- Nahlásit

To ale nesouvisí s arogancí...
vazne ne ?

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:38
- Nahlásit

Benda
vic nez chapat to co nekdo napise te spis pritahuje hodnotit jeho psani z psychologickeho hlediska
No, když myslíš, že jsem se nesnažila pochopit, co chceš sdělit, tak jsem se asi snažila málo a byla k tobě moc arogantní. To je možné.

Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:40 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Benda
vazne ne ?

Pro mě neeee...

Jak už psala Vero:
Arogance = nadutost, drzost, domýšlivost, hrubost.

To, co popisuješ ty, je klid a síla... a to se rozhodně nevylučuje s empatií...

EDIT: ... a možná i moudrost, která mi schází... (v návaznosti na ty poslední chvíle, o kterých jsem psala..)

...nic z toho nepasuje, podle mne, na definici arogance...

Benda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2012 23:42
- Nahlásit

Vero
¨No, když myslíš, že jsem se nesnažila pochopit, co chceš sdělit, tak jsem se asi snažila málo a byla k tobě moc arogantní. To je možné
ne arogantni si nebyla spis si si myslela jak moc si chytra a dokazes odhadnout druheho cloveka Ja ti to pochybeni ale odpustim

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání