| Autor |
Zpráva |
Minnie
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 17:57 - Změnil/a: Minnie
- Nahlásit
jana33
my mame vozik, ktory sa da nastavit na vysku podla vysky psa (teda pre tie mensie plemena, jasne, ze labrador by sa donho nezmestil ), a aj sme mu ho nastavili aby mohol hybat zadnymi nohami a chodil po nich sediac vo voziku. ale kedze v tom voziku sedi, tak by ten vozik musel byt po oboch stranach odpruzeny aby v nom pes mohol chodit. takto to sice skusal, ale vysledkom bolo, ze sa vozik hybal do stran, a ked sme mu ho zvysili tak uz tak dobre nedociahol na zem, cim si zodieral pazure (uz nepreslapoval, nechal ich volne visiet) a tak sme mu nohy zacali viazat, az si nezoderie vsetky pazury... no, neviem ci som to zrozumitelne vysvetlila ))
|
handula
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2011 21:38
- Nahlásit
Ahojte holky... zdravim vas i vase pejsky. Dekuji za optani, mame se furt stejne, vlastne zas o neco hur, ty zadni nohy uz jsou uplne v ... no vite kde. Uz ani tou lepsi nohou moc nehejbe, vlastne je to kombinace - nervy v haji, svaly slaby a HLAVNE psova nechut s tim neco delat. Coz mu holt ani nelze vycitat, proste on si to mozkove zduvodnit neumi, ze by mel cvicit a vic se snazit, jemu to vlastne paradoxne vyhovuje. Takze vysledek je ten, ze dostal dárek k jeho 9. narozeninam. Vozicek. Koupili jsme ho tady http://www.invalidnivozikpropsy.cz/ a ten nejvetsi samozrejme. Ma to jeden hacek, chteli jsme aby to byl jen jako rehabilitacni, aby v nem mohl chodit, ale to nejde, protoze si nohy prejizdi (coz nas nenapadlo), on jak ma v nich zpomaleny reflex, tak mozkove se otaci rychleji, nez se mu hybaji realne zadni nohy, takze si je tema koleckama proste prejizdi. Takze na tom voziku musi mit obe nohy privazane. Poprve to byla pro nej katastrofa, bal se k nemu pak vubec priblizit.. Podruhe uz udelal par krucku a po treti uz presel aspon mistnosti nekolikrat tam a zpet... Pak jsme s nim byli na zahrade chvili, ale byl potom hodne unaveny, nejsme si uplne jisti, jestli to pro nej neni jeste vetsi namaha, nez kdyz ho nosime... protoze vlastne principelne drzi celou vahu tela v to prednim postroji... No uvidime. Zitra to zas chceme zkusit, aspon chvili... Zrovna dneska jsme se shodli na tom, ze uz asi horsi to byt nemuze, ze ty nohy jsou vlastne obe kaput... Nicmene dnes tu byli moji rodice a jeho elan do zivota je naprosto neuveritelnej, on ma porad dobrou naladu, nevidel je hrozne dlouho a nosil jim vsechno mozny, taha za sebou nohy a presto vsechno nosil co ho napadlo, jakou mel radost, ze je vidi... Chodi po prednich doma, venku ne, to by se odřel... Takze uvidime. Holt je to tak jak to je. Tuhle jsem videla dokument o pani, co nema pulku tela a chodi jen po rukou a proste si clovek rekne, ze podobny osud holt maji ji ty zviratka a i ony maji pravo na zivot.... Tak vsem preju, aby nedopadli tak blbe jako my, ale na druhou stranu, pokud tak dopadnou, tak at maji jejich pejsci stejnou chut do zivota, jako ten nas hafan...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2011 21:50
- Nahlásit
brookbank
plavani je sice dobry, ale bohuzel to neni moc realny po vetsinu roku, takze my pérovali zadni nohy. Chytnes psa za zadek a děláš s ním dřepy, ne uplne do podřepu, ale řekněme pouze 10cm pérování. A třeba 3 minuty, pak to stejné na jedné a na druhé noze. Chytneš levou nohu levou rukou a pravou rukou mu dělaš třepy a pak stejně i pravou nohu. Tím mu posiluješ svaly okolo beder a zadku... Nevim jestli jsem to popsala srozumitelne.. A tohle provadet nekolikrat denne, v podstate nam bylo receno, ze kdykoliv, kdy se pes zvedne, tak ho proste cvicne properovat - treba 10x, 20x denne... Nam to teda bylo na prd, ale vam to treba pomuze, u nas to po operaci melo rychly spad... jako kdyby tou operaci se ten proces degenerace urychlil mi prijde, jak se v ty miše vrtali... nevim...takovej subjektivni pocit
|
haji
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 05:23
- Nahlásit
handula
Budu se opakovat , je mi Vás moc líto ))
jířa + ted už 3 krakeni
|
handula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 09:07
- Nahlásit
haji
litost nic neresi, zazacatku jsem furt rvala, ale je to k nicemu, nic to neresi a nikomu to nepomaha...proste vymyslime jen dalsi a dalsi varianty, jak mu ten blbej osud trochu zprijemnit...
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 10:15
- Nahlásit
handula
drzime nadalej palceky
my uz tak zijeme 4 roky (i ked u nas aspon ake take chodenie je) a da sa to zvladnut. casom to cloveku uz tak hrozne nepride. hlavne je, ze pes je spokojny
|
handula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 17:43
- Nahlásit
Minnie
děkujeme, je to hrozny, ale uz jsme si na to taky zvykli a presto vsechno doufame, ze tu s nami bude co nejdyl...
|
haji
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 04:16
- Nahlásit
handula
...to já vím ,ale pomoct Vám nijak nemůžu.Jedině držením palců ať Vám to dlouuuho vydrží.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 15:12
- Nahlásit
handula
Hlavně že je pejsa spokojený a radostný, bylo by hrozné, kdyby se navíc trápil, ale myslím, že jako si zvykne člověk třeba na berle nebo vozíček, zvykne si i pes. S tou výhodou, že si nepřipadá blbě. Tak se držte.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 18:49
- Nahlásit
hajibeaMinnie
ted hara sousedovic vlcanda a to jsou probreceny noci, takze i v tomto ohledu se nic nezmenilo a chodime olizovat kaminky pred jejich branku...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 13:11
- Nahlásit
handula
Tak je super, ze on sa s tym vyrovnal asi lepsie ako vy. A vy ste tiez urobili krok dopredu. Tak drzim palce, nech vam to vydrzi co najdlhsie!
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 21:51
- Nahlásit
handula
to je moc fajn, ze sa zaujima o vsetko a teraz s vozikom moze tie fenky aj ponahanat
|
handula
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2011 10:21
- Nahlásit
pigie
presne tak, je na tom psychicky lip jak my...i kdyz ted uz jsme se s tim tak trochu srovnali, kdyz vidime, ze mu vlastne nic neschazi...a je "stastny" po svym... ma svuj svet...
Minnie
no s vozickem nechodime mimo zahradu, abych rekla pravdu bojim se volne pobihajicich psu... zatim to s nim jeste moc neumi.. a mohl by si jeste vic ublizit...hlavne predni tlapky musi mit stoprocentni...
tak dekujeme, ze drzite palce i nadale....
|
haji
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2011 04:42
- Nahlásit
handula
Tak jak , doufám , že aspon pořád stejně a nehoršíte se.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2011 04:46 - Změnil/a: haji
- Nahlásit
Holly
A u Vás? Vy jste určitě v pořádku
|
handula
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 17:37
- Nahlásit
haji
moc rada bych napsala, ze je to stejny, ale neni...
zacina se pocuravat
|
haji
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 04:32
- Nahlásit
handula
Ach jo ,to byl včera zase blbej den,kamarádka musela nechat fenku uspat kvůli metastázám a ani Vy nemáte dobré zprávy
Pomoct nemůžu ,tak aspon na dálku ,pevné nervy.
|
Holly
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 09:11
- Nahlásit
haji
Děkuji za optání , pejsan je v pořádku, běhá, skáče, skoro nejde poznat, čím si prošel....... obrovské díky veterině v Brandýse
handula
to je mi moc líto, taky aspoň na dálku posílám hodně síly a trošku štěstí.....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 09:18
- Nahlásit
handula
zacina se pocuravat
jako neni to nejspíš řešení ,to vim,ale kámoška takhle táhla skoro 4 roky psa co cca v 8 letech začal s timdle páč jako štěně ho srazila motorka a vet řek,že to nic neni ...ovšem bylo a časem začal učúrávat a posléze dokonce i to druhý ..bylo to teda hodně náročný,zejména ty hovna tu a tam,ale pořešila to normál dětskejma plínama,byl v nich doma prostě furt,neměl s tim problém,rychle si zvyk a 4 roky měl vlastně navíc..jinak byl totiž úpa v poho,nechala ho loni uspat skoro ve 13 letech,páč už byl špatnej celkově
|
handula
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:49
- Nahlásit
haji
Holly
davidkova renata
dekujeme. Drzi nás pri tom všem pohled na něj, jak je šťastný. Zní to asi divně, ale je to tak. Neřeší to. Vůbec. Necítí bolest. Přijdu z práce, plazí se ke mě po předních, nosí mi bačkory, chová se jako zdravý pes. Já vím, že jsem kdysi říkala, že když se začne počůravat, tak to asi ukončíme, ale to prostě nejde. Zatím to není tak hrozné, důvodem je hlavně to, že při venčení, jak ho přítel nosí v tom postroji, tak tou tíhou jeho těla mu ten postroj prostě tlačí na močák a jakoby ho to škrtí. Ale to nejde nijak vyřešit. Přítel ted přišel na to, že umí poznat, když se mu chce čurat, tak se s ním zastaví, přidrží ho za kyčle, tím mu odlehčí ten postroj a on se pak vyčura. A doma je to pak v pohodě. Má na střídačku prostěradla a podložky pro štěňata. Je s ním víc práce jak s dítětem. Ale to se prostě nedá nic dělat. Chceme mu posloužit, dokud to pujde a dokud on sam to nevzda. Prostě lidi jsou taky na voziku a nikdo je neutraci a mohou byt štastní. Tak co.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:54
- Nahlásit
Holly
tak to je fakt super!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:55
- Nahlásit
Blbych kecu lidi si uz nevsimam. To je na tom to nejlepsi. Clovek se snazi udelat pro toho psa maximum a jeste jsme v ocich lidi jako tyrani, ktery ho trapej. Ale to fakt asi nema cenu resit. Vime svý. Jen to nepřidá.
|
dernny
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 09:43
- Nahlásit
handula
Dobrý den,
sleduju tady od začátku Váš příběh, protože jsme si prošli něčím podobným. Máme ochrnutou fenku jezevčíka, které i po operaci plotýnky dávali max 20% šanci, že zase začne chodit. Od operace uplynulo půl roku, ze začátku to vypadalo na vozík, ale po 4 měsících tvrdé rehabilitace se naučila tzv. spinální chůzi. Zadní nožky sice zůstali ochrnuté,necítí je, ale chodí. Pořád sama 100% neovládne močový měchýř, čůrá venku při chůzi a musíme jí domačkávat, ale doma se nepočůrá. Ještě když to doma neudržela, tak jsme to řešili dětskýma podložkama. Narazila jsem na akci, takže jsem jich nakoupila víc a teď mi několik balíků zbylo. Ráda bych Vám aspoň takhle v tom trápení trošku pomohla a podložky Vám darovala. Pokud byste měla zájem, písněte mi do e-mailu (dernny@seznam.cz) Vaší adresu a já Vám je pošlu. Jinak moc držím palce, aby stav zůstal aspoň takový jaký je a nehoršilo se to.
|
Kamča
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2011 10:13
- Nahlásit
Tiež som si prešla podobné a chcem len povedať k vyššie uvedenému textu, že môj obdiv patrí všetkým tým, ktorí sa obetavo a s láskou starajú o svojho štvornohého člena rodiny, aj keď by bolo pohodlné dať ho uspať, odplakať si svoje a priniesť domov nové zdravé šteňa a ísť ďalej.
Áno, obetavý človek ešte musí čeliť blbým poznámkam a pohľadom okoloidúcim, ktorí majú ten názor, že pas sa iba zbytočne trápi - ak je napr. na vozíku. Lenže člena rodiny nie je jednoduché dať uspať. Pokiaľ sa havino teší zo života a má viac radosti ako strasti treba mu pomôcť, ale zasa nie na úkor svojho zdravia. Štát totiž neposkytuje žiadnu pomoc vo forme voľna, náhrady liekov, pomôcok atď. na štvornohého priateľa, takže treba rozumne si zvážiť, čo ešte sa dá pre havina spraviť a kde už je to príliš - na úkor zdravia a ostatnej rodiny. A samozrejme treba sledovať havina - pokiaľ má smutný výraz a bolesti , neváhať a dať ho uspať. Kiež by taká služba bola aj pre človeka.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 04:30
- Nahlásit
handula
..tak jakpak to s váma vypadá...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 22:15 - Změnil/a: handula
- Nahlásit
haji
diky za optani... no jak to vypada.... co na to rict... uz to bude rok... jak hrozne to uteklo.... uz mame rok nechodiciho psa....obcas me to prepadne a je mi to lito, pak se na nej podivam, jak je stastnej a zije si ten svuj svet a zas me to prejde... stejne to neni, je to stale horsi.... ale vlastne kdyz na tim premyslim, tak vlastne horsi uz to byt ani nemuze - myslim ty nohy. Tak jsme si na to tak nejak zvykli, ze uz nam to ani neprijde... Vozik nepouzivame, byla to zbytecna investice, protoze neresi jednu zasadni vec a to je curani. Takze pritel nosi.... bolej ho zada... ted vymysli nejakej zlepsovak, aby si pri prochazkach ulevil trochu. Ja uz ho neunesu vubec... ale to uz jsem asi psala. Nicmene prochazky darebak porad vyzaduje, vzdycky je v tu jeho hodinu natesenej....Nekde budu muset vyhrabat nejakou fotku... A co vy? Jak jste na tom?
|
haji
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 04:08 - Změnil/a: haji
- Nahlásit
achj.mrzí mně ,že Vám to tak blbě dopadlo My jsme v pořádku ,když udělá nějaký špatnější pohyb tak si kvikne ,ale on byl od mrněte na sebe móc opatrný což ho na druhou stranu zachránilo od ochrnutí.Ted je právě to blbé počasí ,protože v ten den když se z horka ochladí tak Hazel chodí z hlavou dole ,špatně vstává ,ale všechno spraví jednorázově podaná tableta.Držte se a pohlazení na dálku pejsovi.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 14:52
- Nahlásit
handula
Achjo, ale je spokojený a šťastný, evidentně žije rád - pohlaď ho za mne
|
handula
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 20:10
- Nahlásit
hajibea
no blbe dopadlo, ja vlastne ani nevim, jak to dopadlo... ted uz je jasny, ze by ochrnul tak jako tak, operace nebo neoperace.. diky operaci se mu stav zacal zhorsovat rychleji a mozna o neco rychleji jsme se dostali tam, kam bychom se stejne dostali o par mesicu pozdeji... kdyby operace nebyla, meli bychom vycitky, protoze bychom nevedeli, ze to nepomuze... takhle vime, ze plotynku mu odoperovali, nicmene micha mu i nadale degeneruje... coz by se delo i bez operace...
ja uz jsem ve fazi, ze si rikam, ze stejne kazdej musi umrit, drive ci pozdeji a furt je to lepsi varianta, nez kdyby mel treba rakovinu nebo bolesti, ktery by nezvladal... takhle vime a vidime, ze fakt netrpi, proto to vsechno snasime... i kdyz to neni lehky, to se priznam...
jsem rada, ze to u vas dobre dopadlo... proste mel o neco vic stesti no, to proste v zivote tak byva...
bea
nepohladim, prave dostal pres hubu, protoze se po me ohnal, kdyz jsem mu nasazovala prdelník...ono to opecovavani ma bohuzel i vychovny zadrhely...
|
bea
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 12:34
- Nahlásit
handula
Ale no tak, nemá to lehký - tak ho pohlaď dnes, až bude hodný
|