Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Mozková mrtvice u staré fenky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 17:29
- Nahlásit

Saita
Tak se zeptej a když nic, koupím Ti to a pošlu.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 20:22
- Nahlásit

Tonička (cca 16 let) zababušená na večerní procházku. Dneska je to 10. den po mrtvici (3. v pořadí).
Vede si dobře, buchtička kurážná . Běhá, má dobrou náladu, chuť k jídlu... Na zahradě jsem jí nemohla dostat od pařezu pod kterým asi bydlí myši ))))

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 20:47
- Nahlásit

Zírám, že si to na hlavičce nechá. Moje Bekynka-sveřepý pes nesnese na sobě skoro nic a hrozně divoce to shazuje. Obleček musí tolerovat, ten nejde servat. Aspoň ho tedy občas vyválí nebo proděraví v roští.
Vy jste byli úplně až venku nebo chodila Tonička jen po té zahradě?

Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 21:18
- Nahlásit

Vlčáčková
Zírám, že si to na hlavičce nechá.

No, vzhledem k tomu, že hlava venku v teple může být teď otázkou života a smrti, upevním šálu tak, že si ji prostě nestrhne... Na noční procházku chodí Toni zatím jen po zahradě... Možná už to tak u ní ale zůstane, nevím, uvidíme...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 22:02
- Nahlásit

upevním šálu tak, že si ji prostě nestrhne.
Naštěstí to zatím nepotřebujeme, ale kdyby, potřebovala bych pak vědět, jak to děláš. Protože Beký by si to servala, i kdyby to bylo přibité hřebíkem. Ona to umí dělat s vervou, klidně sebou švihne na zem a nohama a zubama ze sebe rve všechno, co se jí na ní nelíbí. A nelíbí se jí prakticky nic.

Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 22:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Protože Beký by si to servala, i kdyby to bylo přibité hřebíkem. Ona to umí dělat s vervou, klidně sebou švihne na zem a nohama a zubama ze sebe rve všechno, co se jí na ní nelíbí. A nelíbí se jí prakticky nic.

Ono v 16 letech a po třech mrtvicích je to trošku jinak... I když Tonička energii furt má a když se jí něco nelíbí, mele sebou a vyhazuje zadníma nohama jak kobylka...
Doufám, že to nikdy potřebovat nebudete, ale mě se nejlíp osvědčil flíz. Je teplej, pružnej, lehkej, neklouže, přilne k hlavě, snadno se dá pevně uvázat, rychle schne .

To víš, že jsem jěště v Praze slyšela v parku na konto Tončiny zabalený hlavy spoustu blbejch keců, ale musím říct, že mi byly a jsou úplně u zadku.
Jak nemám ráda maškaření psů, všelijaký šátečky a takovýhle kraviny, když to bude v zájmu uzdravení psa, klidně mu navlíknu cokoli...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 22:33
- Nahlásit

I když Tonička energii furt má a když se jí něco nelíbí, mele sebou a vyhazuje zadníma nohama jak kobylka.
Bekynka má taky ještě páru, když chce. Taky u veterináře simuluje zdraví. Dokonce jí v čekárně šacovali na mladýho psa. Ale obávám se, že už to s ní dlouho nepotrvá.
A Astřičku pro změnu asi začala bolet artroza. Je taková mrzoutská. Začala vrčet (spíš mručet), když se k ní někdy některý pejsek (náš) přiblíží. Jen někdy, normálně s nimi jinak spí "na jedný hromadě". Ale jsou chvíle, kdy si prostě už není jistá v kramflecích nebo jí třeba i zrovna něco bolí. Má artrozu někdy od 3 let (přibližně), už tehdy byla dost ošklivá. Veterinář říkal, že si myslel, že jí budeme muset tak v těch osmi utratit pro bolesti. A teď je jí 11 a ještě pořád tu je.

, že jsem jěště v Praze slyšela v parku na konto Tončiny zabalený hlavy spoustu blbejch keců
A no jo. Každej je chytrej jak rádio a všemu nejlíp rozumí. To známe.
Přitom nejchytřejší na světě jsem samozřejmě já!

Tak teď jsi z Prahy pryč a máš klid, ne? Jen mě tak napadlo, jestli nemáš v takovém starém domě zimu od podlahy. Že to by Toničce taky nedělalo moc dobře.

Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 22:41 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
A teď je jí 11 a ještě pořád tu je.

Jen mě tak napadlo, jestli nemáš v takovém starém domě zimu od podlahy. Že to by Toničce taky nedělalo moc dobře.

Trochu jo, ale Toninka spí v posteli. Ostatní pelechy jsou vysoko vystlaný polštářema a prošívanejma zateplovacíma dekama, kdyby se tam náááhodou někomu zachtělo . Hipíkovo kanape stojí navíc na nohách...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 22:50
- Nahlásit

Tak já jsem používala matrace z kanape, sama mám vyzkoušeno, bo na nich taky spím - v autě - že jsou opravdu teplé. A rozšířila jsem to o dalších 6 pelíšků-matrací z manželských postelí. Teď jsem dovezla dvě postele po matce, takže mají dvě matračky na posteli a dvě pod ní, a pak jednu matraci u mojí postele, a jinak jsou většinou nalezlí - hádej kde. Pod stolem mají ještě peřinu, ovšem ta už tak teplá nebude.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 09:48 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Hipíková, mrkni sem: http://hollitzerka.rajce.idnes.cz/Deda_2/
To je pejsek taky po mrtvici, na jedno očičko nevidí a je podobný Toničce. Vzala si ho domů jedna kolegyně z Miji.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 10:10
- Nahlásit

Jsi tu? Posílám i mail. Potřebuju něco urgentně zkonzultovat.

karjulka
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2012 20:32
- Nahlásit

Dobrý den,dnes jsem si přečetla všechny příspěvky.Moje 10 letá fenečka je po operaci(kastrace),po mrtvičce.Operace byla ve čtvrtek.Z narkozy se nemohla probrat,trvalo to strašně dlouho.Dnes jsme byly opět u veterináře na výživu.A až dnes nám bylo řečeno že při operaci přestala dýchat.Dnes to byla 3 kapačka co dostala.Dnes ráno se stav prudce zhoršil,přestala cokoli vnímat,nereaguje na hlasy,pohlazení,prostě na nic.Teď spinká,konečně.Doktoři nám nedávají skoro žádnou šanci.Prosím o radu,nebo naději.Zda se někomu stalo něco podobného.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2012 21:16
- Nahlásit

karjulka
Já měla 13,5 letou fenku na kastraci. Je od té doby špatná. Za měsíc na to následoval vestibulární syndrom, který se opakoval, až by neměl. Měli jsme ho ještě po cca roce a půl. Ale už mám pochybnosti, zda to byl VS nebo mrtvice. Protože příznaky sedí na oboje. Při vyšetření ale veterinář mrtvici nepotvrdil. Spíš to sváděl na VS. Ale také ji nevyloučil, byly jsme u něho až ve dne, přičemž potíže nastaly v noci.
Každopádně Hipík dobře radí, co s tím. Najdi si to. Já jen tak z hlavy - balit hlavičku při chůzi ven, chodit na krátké výlety, doporučila mi Bkomplex, bereme Karsivan od veterináře. Pak také causticum9. Vycházky jen kraťoučké.
No a neházet flintu do žita. Kdyby bylo na mě, pesinku bych utratila už před rokem. Ale ona se snaží, má zájem, tak jsme to s veterinářem nakonec odložili. A už je tu více než rok. Ona má ještě další zásadní komplikaci - rozlézající se agresivní rakovinu mléčné lišty.

Člen
# Zasláno: 4 Bře 2012 22:21 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

karjulka
Z narkozy se nemohla probrat,trvalo to strašně dlouho.Dnes jsme byly opět u veterináře na výživu.A až dnes nám bylo řečeno že při operaci přestala dýchat.

A řekl vám vet. proč? Selhalo jí srdíčko, nebo jiný důvod?

Moje 10 letá fenečka je po operaci(kastrace),po mrtvičce
Mrtvici měla už dřív anebo také nyní?

Když měla moje fenka 1. mrtvici, vypadalo to strašně a chtěla jsem jí nechat uspat. Ale po cca týdnu se z toho dostala... Od té doby se to několikrát zopakovalo, zatím to zvládá...

Když byla ve svých cca 12 na kastraci v souvislosti s pyometrou, zvládala rekonvalescenci vzhledem k zánětu poměrně těžko, také byla několikrát na kapačkách...
Pokud jste fenku také nechali kastrovat kvůli zánětu dělohy, je "normální", že rekonvalescence, zvlášť u starých fenek, díky organismu oslabenému infekcí, probíhá hůř...

Držím moc palce

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání