| Autor |
Zpráva |
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:23 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Dík za reportáž
No, já na ty reportáže až tak moc nejsem, ale říkala jsem si, že by to někomu mohlo pomoct, resp. jeho psovi.
Prvních cca 12 hodin po mozkové příhodě pes vypadá jako v naprosto beznadějném stavu. Když je starý, tak tím spíš.
Třeba Toniččin deníček pomůže nějakýmu psisku prodloužit život .
Snad se z toho zase dostane
V jejím věku a po tom, co má za sebou, jsem vděčná za to, že si sama čiperně šmejdí na zahradě a po kuchyni, má chuť k jídlu a i přes handicapy stáří vypadá celkem spokojeně... Tak uvidíme...
Co ruka?
Já už jsem skoro v cajku, eště musím doladit ty ledviny, a bude to ok
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:33
- Nahlásit
V jejím věku a po tom, co má za sebou, jsem vděčná za to, že si sama čiperně šmejdí na zahradě a po kuchyni, má chuť k jídlu a i přes handicapy stáří vypadá celkem spokojeně..
Naprosto chápu.
musím doladit ty ledviny
Tak to mi něco uniklo. Naposled si pamatuju, že jsi opustila svůj zvyk konzultovat své nemoce s vetkou a po pádu navštívila lidského doktora. A pak už nevím skoro nic.
Za chvíli povalím k veterináři na kontrolu s Bekynečkou. Dnes ušla možná 800 metrů a místy celkem mrštně. Tak jsem taky ráda.
|
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:44 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
své nemoce s vetkou a po pádu navštívila lidského doktora
No páč jsem si nebyla jistá, že nemám nic zlomenýho... Jinak bych se na to vykašlala.
Jak Tonku minulý úterý postihla mrtvice, tak jsem byla nastydlá. V noci se mi pak rozjel zánět ledvin, kterej jsem už zažila, takže jsem hned nasadila Biseptol. Sice je to docela sajrajt, ale nic jinýho jsem doma neměla. Ve středu ráno jsem musela pracovně do Prahy a odpoledne jsem chtěla zavolat vetku stran uspání Toničky, tak jsem neměla čas na nějaký lítání po doktorech, a moje vetka-kamarádka je bohužel daleko... Už je ale mnohem líp , akorát mám chuť se děsně vožrat a nemůžu, dieta mi taky leze krkem, ale to jsou v podstatě blbosti...
|
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:46
- Nahlásit
Vlčáčková
Za chvíli povalím k veterináři na kontrolu s Bekynečkou. Dnes ušla možná 800 metrů a místy celkem mrštně. Tak jsem taky ráda.
Tak dej pak vědět, držím palce
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:47
- Nahlásit
Tak jsme to tu konečně celý pročetla a musí se přidat k těm, co drží palce a klaní se před tebou, co dokážeš.
Psa s mrtvičkou jsem doma nikdy neměla, ale zato mám tu tátu, který jich měl několik a poslední mu dala zabrat. Držím palce!
|
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:03
- Nahlásit
stetisek123
Tak jsme to tu konečně celý pročetla a musí se přidat k těm, co drží palce a klaní se před tebou, co dokážeš.
Díky
No, já toho moc nedokázala, akorát jsem se musela ukecat, aby mě neprdly nervy .
Léky jsem doma měla, takže jsem je okamžitě mohla nasadit, to je v tomhle případě prej hodně důležitý.
Pak pohlídat, aby nebyla Tonka vystavena teplotním změnám, nepřehřála se, nebyla vystavena prudkému světlu a nemusela např. kvůli jídlu a pití sklánět hlavu...
To hlavní ale bylo na Toničce a možná taky na tom nahoře...
ale zato mám tu tátu, který jich měl několik a poslední mu dala zabrat.
Lidi se bohužel z těchto příhod dostávají obtížněji než psi, jak mě před rokem, při první Tončině mrtvici sdělil vet... Toničku mrtvice postihla v lednu a v únoru pak mou mámu, ta se z toho už nedostala...
Moc ti držím palce s tatínkem i psisky , zaregistrovala jsem, že máš jednoho těžce nemocného...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:09
- Nahlásit
občas sice má záseky, kdy zůstane nehybně stát a jakoby kouká do dálky,
Si v posledni dobe pripadam jak Tonicka...
Ale hezky se to cte, doufam, ze tenhle denicek bude mit jeste hodne stranek.
|
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:14
- Nahlásit
Fifi
Si v posledni dobe pripadam jak Tonicka...
... já to dělám taky a někdy se trochu zatoulám...
doufam, ze tenhle denicek bude mit jeste hodne stranek.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:16
- Nahlásit
já to dělám taky
Jak zacneme byt ponekud neklidne a divne se kyvat... je to jasny.
|
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:19
- Nahlásit
Fifi
Jak zacneme byt ponekud neklidne a divne se kyvat... je to jasny.
Jojo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:38
- Nahlásit
To je stejne tak straslivej dil, ani si to nebudu poustet, divny lidi, skvele natoceny.. Fuj.
|
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 17:43 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Fifi
tak tak... Poslední dobou byl trochu nervózní, divně se kýval a měl jsem pocit, že se i smál...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 20:48
- Nahlásit
Tak jsme zpět. Beky zase simulovala zdraví, jako konečně vždy. Bylo vidět, že na tlak (vymačkávání sekretu) jí to na jednom nádoru bolí a na druhém asi méně nebo bylo jen nepříjemné. Vetovi se líbilo, že jsou oba nádory "plovoucí", protože minule byly větší a jakoby přilípnutý na místo. Dostali jsme léky na prokrvení, Karsivan, že by to mohlo pomoct, neb je to pro dementní psíky. Možná by to mohlo vylepšit i tu horší motoriku zadních nohou, kdyby to nebylo od něčeho, co je od operace, ale vůbec nevíme, co to je. A teď taky trošku nosí pravé ouško dolů a hlavu malinkato na stranu, což není problém ucha. No. Týden budeme brát a uvidíme. Vet byl spokojen, že se mu to zdá lepší. A Beky byla spokojena, že už jdeme pryč. A já jsem spokojena, že dnes a včera ušla cca 700 metrů a z toho část "běžela".
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 20:49
- Nahlásit
PS. A teď tu těžce loudí žrádýlko. Za chvíli ho už bude tvrdě vyžadovat, znám jí.
|
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 21:25 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Gratuluju
Karsivan, že by to mohlo pomoct, neb je to pro dementní psíky
Ten je výbornej, v podstatě plní podobnou funkci jako lidskej Ergotop, tj. zlepšení prokrvení mozku a periferních tkání.
Jestli nejsi zaujatá proti homeopatikům, zkus CAUSTICUM, jak už jsem ti myslím psala. 90 kuliček Caustica (potence 9) stojí 78 Kč, Hipík (25kg) dostává 6 kuliček, Tonička (12kg) 3 kuličky.
Podává se minimálně hodinu před/po jídle nebo podání alopatických léků.
Kuliček by se neměla dotknout lidská ruka, takže já nasypu 3 kuličky do víčka a lupnu je psům do tlamy. Nebo se dají rozpustit v čisté vodě a natáhnout jen pro tyto účely používanou stříkačkou a aplikovat psovi takhle.
Indikace: Paralýzy, porucha pohybové koordinace. Ztuhlé, bolestivé klouby. Paralýzy víček. Stěhovavé křeče. "Písařská křeč". Epilepsie. Popáleniny. Bradavice. Píštěl konečníku, hemeroidy. Neurologické afekce s progredující parezou - zejména cévní mozkové příhody, chladové, hlasové parézy, parézy močového měchýře. Afázie, inkontinence moči při poranění hráze. Chrapot, suchá tracheitis, vykazující charakteristické modality léku. Patologické jizvení.
Zdroj: http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=Content& pa=showpage&pid=46
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 21:29
- Nahlásit
Kde se to dá sehnat?
Jednou už jsem Bekče homeopatika pořídila, ale nepomohlo to. Bylo to minulý rok.
|
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 21:37 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Kde se to dá sehnat?
Bez receptu v lékárně. U nás mi C. paní magistra vždycky objedná a druhý den jej mám.
Jednou už jsem Bekče homeopatika pořídila, ale nepomohlo to. Bylo to minulý rok.
Já vím, tos mi psala. To bylo v souvislosti s těmi nádory, viď?
Já s homeopatickými léky větší zkušenost nemám, ale na Causticum 9 u Hipíka a Toni nedám dopustit. Na obou starých psech je hodně vidět větší posun k lepšímu než při podávání pouze alopatických léků.
Je fakt, že to kombinuju, ale mám samozřejmě i zkušenost, kdy jsem jim dávala jen alopatické léky bez homeo, takže mám srovnání.
Hipík teďka začal kúru kvůli kloubům Proenzi 3, vit. C, Causticum 9 a zlepšení přišlo mnohem rychleji než po pouhých chondrech.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 22:03
- Nahlásit
To bylo v souvislosti s nádory a hrozně moc špatným aktuálním stavem. To vypadalo na větší problém, než jak se nakonec ukázalo, že to je. Myslela jsem, že je tou rakovinou prolezlá.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 09:40 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Ahoj, jejda teď sem vás přečetla, teda Tonička je lvice bojovnice úžasná! Přeju vám, ať je s váma ještě dlouho, po takovém boji si to zaslouží psíci jsou fakt malí zázraci... pozdravuj ji ode mně i od naší Moldi, musím jí to doma přečíst, ať ví jak na život
Edit: Causticum - to vypadá dobře, myslíš, že neuškodí, když už má ten carsivan plus léky na srdíčko?
|
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 10:18 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Dáška
Ahoj , díky. Také velice zdravíme, a pusu na čumák posíláme .
Causticum s Carsivanem v pohodě. Případnou interakci s léky na srdíčko bych pro klid duše ověřila u veta, i když si myslím, že vzhledem k tomu, že jde o homeopatikum, to vadit nebude.
Jen připomínám, že u homeo je důležitý i způsob podávání, viz.:
Podává se minimálně hodinu před/po jídle nebo podání alopatických léků.
Kuliček by se neměla dotknout lidská ruka, takže já nasypu 3 kuličky do víčka a lupnu je psům do tlamy. Nebo se dají rozpustit v čisté vodě a natáhnout jen pro tyto účely používanou stříkačkou a aplikovat psovi takhle.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 10:27
- Nahlásit
Hipíku já mám děsnou radost. jste holky bojovný, moc vám oběma držim palce a před oběma hluboce smekám. ale to víš
|
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 12:53
- Nahlásit
PetraK
Vyrobím pár fotek s růžovým turbanem a vono tě to přejde
PS: mám radost, že ti to včera vyšlo , princezno drsoňko , jsem teď v kalupu, večer napíšu k tobě...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 12:58
- Nahlásit
Vyrobím pár fote
NAAAAAAAAAAAAAAAJN, růůůůůůůůůůůůůůžovou ne!!
mám radost, že ti to včera vyšlo
Díky, bylo to fakt úžasný, mám teď elánu, že zničim klidně deset Růžovejch Slizů ......... / no možná tak kolem třetí odpadnu, to je fakt, páč nevyspání si asi bude chtít vybrat daň , ale sem silnej jedinec, hodláme jít dnes do knajpy, řádně to dotáhnout
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 13:36
- Nahlásit
No, a taky ti fandím, bo jak jsem pochopila, jsi si jí vzala už velmi starou na dožití z útulku a takový lidé mají u mě ten největší hlubokosklon. Opravdu!
zaregistrovala jsem, že máš jednoho těžce nemocného
Už ne, v srpnu jsem ji nechala usnout....
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 14:38
- Nahlásit
Bylo by prosím příp. možné obdržet na někoho kontakt, kdo zažil mozkovou mrtvici pejska, jedna paní z FB se poptává po zkušenostech.. Kdyžtak tady na ní odkaz: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=10000054 8475592 Má psíka z útulku Lukavice. Fenečce je 13 a půl.
Díky.
|
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 14:52
- Nahlásit
Hanca
Ahoj Hanko, co se mne týče, vše podstatné okolo Tončiny mrtvice jsem napsala sem. Na začátku jsou i zkušenosti jiných lidí a není to ani moc zakecaný...
Na FB profil nemám a mít nebudu, tak kdyžtak dej prosím paní link sem...
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 14:58
- Nahlásit
jo, díky, link předán
|
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 15:07
- Nahlásit
stetisek123
vzala už velmi starou na dožití z útulku
tak v původním plánu jsem to neměla... , vybrala jsem si Toničku podle fotky na netu . Hipíkovi bylo asi 12, byl po kastraci a měl depky, tak jsem si řekla, že mu pořídím kámošku.
Když jsme tam přijeli, přivedli fenečku, která byla očividně ta, jako na fotce, akorát o hodně let starší, o hooodně kil tlustší a nemocnější.
Sotva se valila, chroptěla, vyvalený oči. Tlustá jak prasátko s nohama jak hůlky, přední nohy se prolamovaly do "O", zadní do "X"...
Byla jsem z toho docela přepadlá, ale nějak jsem nebyla štont jí tam nechat. Měla jsem pocit, že to má za pár - měsíc, dva... - a že jí aspoň umožním umřít důstojně, v klidu a teple. Tonička se mnou vůbec nikam nechtěla...
Můj veterinář říkal, že jí je určitě "dost přes 12", to bylo před 4 lety...
Už ne, v srpnu jsem ji nechala usnout....
Éééch... to je mi moc líto... , ale věřím, že u tebe měl krásnej život
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 15:28
- Nahlásit
Paní Simona se sem snaží zaregistovat, ale zatím to nejde, tak kopíruji dotaz:
Dobrý den! Moc zdravím a moc prosím o radu. 13letou fenku, o kterou se starám postihla mozková příhoda. Tento pátek to budou 2 týdny, co se jí to stalo. Nepoznala jsem to hned, první den byla neklidná - stále chodila, snědla z nepochopitelného důvodu papíry a pak je vyzvracela, druhý den pořád spala, třetí den jsem zjistila, že oslepla na jedno oko a až 5. den začala být dezorientovaná. U veta jsem pro ni dostala antibiotika, léky na lepší prokrvování mozku a kapičky s Béčky. Doma jí musím mít uvázanou, protože do všeho naráží, nevyhne se ani rozpáleným kamnům. Přestala se venčit venku. Pije jen ze stříkačky, nechce se jí ani jíst. Je apatická. Nejhorší jsou večery a noci. To ze sebe vydává takové hrdelní nářky. Nedá se to poslouchat a nepomáhá jí ani hlazení... Prostě nic. Obracím se na Vás s prosbou, zda jste taky u Vaší fenky musela řešit venčení doma, štěkání až vytí a apatii. Doma na mě tlačí, že už jí trápím, tak jsem z této situace docela nešťastná. Budu moc ráda, když mi odpovíte. S pozdravem Simona
Může někdo poradit?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 15:29
- Nahlásit
Ahoj.
Tak v lékárně mají CausticuS ne CausticuM. Čímž mě zcela zmátli. Stojí 73 Kč a je tam cca tolik tabletek, kolik jsi psala. Mám to vzít? Prý CH4 nebo co, vůbec tomu nevím ani hlavu, ani patu.
|