Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Mozková mrtvice u staré fenky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:34
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
má šafránově žlutou bundičku

šafráááánově žlutou , šafrááánově žlutou bundičku!! PRO-BO-HA!!

Ne, a i kdyby jo, tak to zatluču

Ešivá bych to z tebe ale nevytloukla?? , no tak to je dobře že ne ledovou. Hezky se kurýruj, já sem taky v teploučku.

No, mě se to právě zdá trochu brutální.

no... brutální to pravda je, hlavně potom, páč se musim přeprat, abych se nepoblila , ale já to dělám jen ráno , v poledne po jídle a večer. Musim to prostě vypálit z povrchu zemskýho, jinak nevim

A taky se hodně prolejvat čajem s medem a citronem apod....

joo, já už sem jeden velkej čajovej pytlik. furt si vařim čaj do termosky, piju i šalvěj....... kruci jáá chci chlaaaaaaaaaast - ešivá vono to nejní spíš zanedbaný pití?

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:40
- Nahlásit

PetraK
ešivá vono to nejní spíš zanedbaný pití?
Treba by ti stamprdla rizny slivovicky cerva vypalila a mela bys klid.
HTRŽ
Tonicce at je dobre, lepe, nejlepe jeste hodne dlouho, koukej ji nafotit v safranovem prevleku!

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:47
- Nahlásit

Fifi
stamprdla rizny slivovicky

si řikám taky, ale zatim nechci riskovat, vono to tělo nejni uplně cajk právě .

koukej ji nafotit v safranovem prevleku

to jí přece nemůže udělat takovoudle mezinárodní vostudu

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:52
- Nahlásit

Fifi
Tonicce at je dobre, lepe, nejlepe jeste hodne dlouho, koukej ji nafotit v safranovem prevleku!

Jj, jak bude trochu světlo, budu fotit , nechci radši moc používat blesk. Je sice skoro slepá, ale tmu a světlo trochu vnímá, tak pro sichr...

PetraK
to jí přece nemůže udělat takovoudle mezinárodní vostudu

Tsssss

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:54
- Nahlásit

Tsssss

já ti ty cigára rozstřihám!

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:57 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

PetraK
kruci jáá chci chlaaaaaaaaaast

Já taky, a moc... chci Tequilu nebo prostě nějakýho panáka... to už je fuk , a taky chci nějakou flákotu a tučnej sýr a něco hodně slanýho a pikantního .
Tonička měla k snídani kuřátko s bramborovou kaší a mrkvičkou. Já jen tu bramborovou kaši...

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:02
- Nahlásit

Vlčáčková

Ale od listopadu, kdy mě veterinář navrch uzemnil ještě tím nádorem velmi agresivní rakoviny, se to postupně zlepšovalo a zlepšovalo. V létě psík i "běhal" po poli, hrabal myšičky a moc se radoval, i přes poněkud omezený pohyb. Bohužel se nám to zase vrátilo. A nádory už má dva, protože se zřejmě v návaznosti na ten na hrudi zvrhnul i ten, který je až u posledního struku u prdýlky.

Ale bojuje, i když se mi zdá, že trošku ztrácí šťávu. Tak doufám, že se nám to zase zklidní a budu se tu z ní těšit i nadále. Pěkně jí, s tím problém není. Baví jí odměnečky, baví jí hlídání, baví jí vycházky, i když krátké. Právě na jednu jdeme.

Ach, moc vám držím palce holky, a posílám velikánskou pusu na čumák

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:03
- Nahlásit

Já jen tu bramborovou kaši

tak si jí aspoň vylepši tím kysaným zelím, já si to taky tuhle furt dělala, když jsem právě chtěla tělu odlehčit. Uvařila si brambory, z vody udělala česnekačku, brambory rozmasakrovala vidličkou a přihňahňala do toho to zéli. Dobrý je to.

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:05
- Nahlásit

PetraK
brambory rozmasakrovala vidličkou a přihňahňala do toho to zéli

jj, to je moc dobrý, nebo s celerem... akorát, že mi to už leze ušima

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:08
- Nahlásit

akorát, že mi to už leze ušima

a co si udělat brokovnici v páře a ktomu brambory?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:21
- Nahlásit

hale a je ti aspoň už kapek líp?? A jak dlouho se budeš ešče stravovačně tejtrat?

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:33 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

PetraK, Fifi

Tak tutok královna v šafránovém rouše . Náhodou bundička je výborná a chrání i kyčle, akorát jsem jí teďka zapoměla navlíknout gumičky pod zadní nohy, takže se jí shrnuje .

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:35
- Nahlásit

Ach, moc vám držím palce holky, a posílám velikánskou pusu na čumák
Dík. Vyřídila jsem. Ale ona měla zrovna víc zájem o žrádýlko. Dneska ušla takových 600 metrů, což je celkem dost, část z toho dobrovolně "běžela". A teď mi slintá do postele.

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:35
- Nahlásit

PetraK
hale a je ti aspoň už kapek líp?? A jak dlouho se budeš ešče stravovačně tejtrat?

Jo, už je to lepší, další Biseptol brát nebudu, najíždím na brusinky a na Grešíkův ledvinovej čaj, chce to ještě cca 3 neděle, aby se to zaléčilo...

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:45
- Nahlásit

Tak to je fesny outfit, hlavne funkcni! Slusi ji to, sedivemu rypackovi. A zabi stehynko, tutututu Ne, velke podrby vsem 4, nebudu nikomu nadrzovat.

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 16:18 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fifi
velke podrby vsem 4, nebudu nikomu nadrzovat

ano prosím

A zabi stehynko, tutututu

...dyk já vím, žes Žofinčina duchovní matka
Žabí stehýnko je moc hodná, vůbec nebrblá, že Tonka je taky v posteli . Abych nemusela čmeláčka Toninku separovat, tak Žofku, když to jen trochu jde, beru sebou na nákupy atd. Teda střídám i s Rozinkou a Hipíkem, ale protože ti dva jsou větší spáči, častěji beru ředitelku Žofku .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 17:02
- Nahlásit

hele já vim proč chudáka Tonku dycky klepne!!to si ten nebožák představí jeden z těch tvejch modelůch co na ní navlíkáš a je to hned..jako úpa s ní cejtim a doufám,že tvý návrhářský ouchylce bé eště nějak čásek vzdorovat

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 17:26
- Nahlásit

davidkova renata

grrrrrrrrrr

že tvý návrhářský ouchylce bé eště nějak čásek vzdorovat

I já doufám... A taky že se bude klepáním kopítka o podlahu dožadovat papání, tetelit se a usmívat .
Žlutá bundička je náhodou moc praktická, protože i když Toninka skoro prd vidí a slyší, přestala se držet u domu a prozkoumává i vzdálené kouty zahrady.
Včera o půlnoci jsem asi 20 minut s baterkou lítala po zahradě až jsem ji objevila v jednom křovíčku, jak reje čumákem do hlíny. To teda neměla žlutou bundičku, ale žlutej turban, kterej zářil ve tmě, jinak bych ji hledala snad eště teď...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 17:36
- Nahlásit

Žlutá bundička je náhodou moc praktická
to je možný ale je dost hnusná))) stejně jako zdravý věci bejvaj nepoživatelný a tak podobně.-)))
Tonka je prostě chudák pes

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 17:47 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

davidkova renata
Fena.
stejně jako zdravý věci bejvaj nepoživatelný a tak podobně.-)))
Hele, tohle znas? Abys jako na zimu nezkloustla... Vypada to jak namlety meduzy, prej je to hrozne zdravy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 17:50
- Nahlásit

Fifi
Vypada to jak namlety meduzy
tyjo neznám! je mi úúúpa fuk jak to chutná a esi je to zdravý nebo jedovatý,hlavně dyš zhubnu aspon 2 kila!!!!!!
Fena

tonka je prostě chudák pes - fena )))))))))))

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 17:54
- Nahlásit

davidkova renata
Znamy to pozivaj, mne se udelalo blivno jen pri pohledu na tu sklenicku s rosolem. Ale normalne u toho i jedi, ne, ze by se zivili jen meduzama.. Nicmene pry jim to pomaha.
tonka je prostě chudák pes - fena )))))))))))
Ne, Tonka a Sarka jsou borky a este to spolu zvladnou v silenych modes epeso robes dlouho!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 17:58
- Nahlásit

Fifi
Nicmene pry jim to pomaha
jako f tom hubnutí aby nenastala mejlka?????

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 18:00
- Nahlásit

davidkova renata
Jo, jako ze maj pocit zasyceni, k tomu denne decentka x porci jidla, takovejch tech pidi, ala krabicky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 18:12
- Nahlásit

Fifi
Jo, jako ze maj pocit zasyceni, .
zkusim se voptat tady v lékárně..jen si moc šancí nedávám,vláknina nejedlá na mne nikdy nezabrala

Alexa
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 18:18
- Nahlásit

když jsem se vrátila, vítali mě 4 vrtící se ocásci

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 18:31
- Nahlásit

Alexa

, nojo, v Tončině a Hipíkově věku už je to opravdu "Díky, za každý nový ráno"...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 18:32
- Nahlásit

nojo, v Tončině a Hipíkově věku už je to opravdu "Díky, za každý nový ráno"...
to ale v našem bohužel taky

Člen
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Dneska je to 6 dní ode dne, kdy Tonička prodělala další mozkovou příhodu.

Zdá se, že stařecká demence se nijak nezhoršila, občas sice má záseky, kdy zůstane nehybně stát a jakoby kouká do dálky, ale to už měla po prvním ataku před cca rokem.

Spí teď už pořád v posteli, kam dřív nechtěla. Jemně se dožaduje kontaktu - pokládá přední tlapky na mý ruce.
Nejdřív jsem jí pomáhala na postel i z postele, ale Tonička brzy přišla na to, že na mě není v tomhle závislá, protože jako schůdky může použít Hipíkovo kanape, což mě přijde dobrý, vzhledem k tomu, že je téměř slepá a tuhle cestu předtím neznala.

Jí a pije s chutí a bez problémů.

Dneska byla na etapy cca 2 hodiny na zahradě, jak bylo krásně. Chtěla by tam být jěště dýl, ale nechci, aby to přepálila...

Stále užívá 1 x denně 1/4 Ergotopu, 1 B-komplex, a 3 kuličky Caustica.

Zatím dobrý

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2011 16:12
- Nahlásit

Dík za reportáž. Snad se z toho zase dostane. Dobře, že se snaží a nevzdává to.

Co ruka?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání