Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Mozková mrtvice u staré fenky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 16:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Pro paní Simonu:

Dobrý den, těžko takhle střílet od boku a na dálku, ale jestli má váše fenečka 14 dní od mozkové příhody takové problémy, zdá se mi to spíš špatné.
Je mi to opravdu moc líto... a byla bych ráda, kdybych se pletla. Musíte sama zvážit, zda je to jěště přijatelný stav a hlavně, jestli je znát aspoň trochu zlepšení nebo zda fenka především trpí a její stav se jeví spíš jako nevratný...

Vzhledem k tomu, že byly nasazeny léky až 5 dní od ataku mrtvice, je možné, že léčba bude trvat déle, ale to už je opravdu otázka pro veterináře...

Jinak moje fenka se počůrala akorát ve dnech, kdy ji postihla mrtvice. Vytí ani nic podobného u nás neproběhlo. Má záseky, kdy strne a kouká v dál. Co bylo pro mě docela náročné - že začala dokola pochodovat, ve dne, v noci, v 5 ráno... To jsme eliminovali tím, že jsem ji vzala do postele, tam předtím vůbec být nechtěla. Teď usne jako dřevo a žádné pochodové cvičení se nekoná.

Moc vám i vaší fence přeju, aby bylo líp...

Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 17:14 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková

Tak v lékárně mají CausticuS ne CausticuM. Čímž mě zcela zmátli. Stojí 73 Kč a je tam cca tolik tabletek, kolik jsi psala. Mám to vzít? Prý CH4

Já nevím, znám okorát Causticum, výrobce Boiron. To CH4 znamená potenci, mě vetka pro psy doporučila C. - CH9.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 18:54
- Nahlásit

Díky. Radši si tedy najdu lékárnu, kde mají tohle.

Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 19:20
- Nahlásit

Vlčáčková

A nenabídli ti možnost objednání? Já se přestěhovala do malýho městečka s jedinou lékárnou a tam tuhle službu bezplatně nabízejí.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 19:23
- Nahlásit

Já byla vedle ve vsi. Paní působila jako spící vagón. O objednání jsem jí řekla já a stejně se vytasila jen s tím druhým a na objednání tohohle nereagovala. Tak já jezdím do Brna skoro každý den, čili si to koupím tam a na ní kašlu. Nepotřebuju se doprošovat, asi má dost zákazníků, tak jí tohle nijak nebere.

Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 19:34 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Paní působila jako spící vagón

Aha, my máme štěstí na akční paní magistru, která má navíc psa a koně, a léčí je i homeopatiky...

Zatím jsem se nesetkala, že by s tenhle lék nebyl dostupný.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 19:55
- Nahlásit

Já Ti nevím. Ta ves je nějaká divná. Paní v trafice jsem se zase ptala, že prý je manžel zedník, tak jestli mi na něj nedá číslo. Vyslýchala mě, co mu chci. Asi zednickou, když je zedník, ne? Nakonec mi ho dala. Já se s ním domluvila. Ale když jsem mu volala podruhé, tak měl výmluv mraky takových divných, místo aby vyklopil rozpočet. Našla jsem si tedy jiného, když se mu asi zdá postavit 70 m2 a opravovat druhých 70 jako nelukrativní zakázka. Soused u nás se mi smál, že jsem tam neměla jít já, ale nějaký chlap, protože ona je velmi žárlivá.
Akorát obchod jim tam docela funguje a jakési spotřební zboží.
Jinak jsem si korespondovala s jedním jejich občanem, uraženým nad mým výrazem, kterým jsem počastovala obyvatele této vsi v dopise jejich starostovi ohledně běhajících psů po silnici.

Saita
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:57
- Nahlásit

Pročetla jsem si diskuzi. Toničce držím palce ať už se ta mrtvice zase neopakuje a pobude na tomhle světě ještě pár hezkých let. Zaujaly mě ta homeopatika. Mám docela dobré zkušenosti s Arnikou a teď s Nux při nevolnosti v autě.

Niška měl před čtyřmi lety mrtvičku(tehdy 4 roky). Po návratu z večerního venčení začal kníkat a potom začal padat na zadek. Letěli jsme rovnou na veterinu tam nám dali atb a prášky od bolesti, prý asi onemocnění středního ucha. Vet zrovna tu noc odjížděl na dva týdny na dovolenou. Pejsek se nelepšil tak jsme jeli jinam tam jej zrengenovali a nakonec se shodli na mrtvici. Pejsan dostal otok mozku zvracel, týden neměl vůbec cit v noze(píchali ho jehlou do polštářku) a na zádech. Dostával injekce B12. Nakonec se to zlepšilo, napadal na pravou stranu přední i zadní nohu má dodnes méně pohyblivou i když už to v chůzi pokud má tedy dobrý den nejde vůbec poznat. Trochu ale za sebou tahá tu zadní nožku. Díky té špatné chůzi začal mít problémy se zády, chytají ho plotýnky. Když se víc pohybuje tak má bolestinou oblast krku na jedné straně. Divné je že mu na té straně i občas škube svalstvo. Vet ho kdysi nějak poslouchal a říkal že má v jedné krční žíle jiný tlak než v druhé, prý asi něco bude v mozku v nepořádku. Zjistit se to dá nějakým vyšetřením které se dělá v narkóze, ale narkózu u něj rozhodně nedoporučují. Uvažuju že bych mu zkusila dávat ta homeopatika, třeba by mu to trochu pomohlo.

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 16:34 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Saita
Toničce držím palce ať už se ta mrtvice zase neopakuje a pobude na tomhle světě ještě pár hezkých let. Zaujaly mě ta homeopatika. Mám docela dobré zkušenosti s Arnikou a teď s Nux při nevolnosti v autě.

Díky a také moc přeju, ať je u vás dobře

Konkrétně u Hipíka a Toničky Causticum zabírá opravdu dobře a je to na nich během pár dní znát.

H. moc nepomohly u Žofky, která trpí pokastrační inkontinencí. Sice pod ní nebyly velké louže, ale "jen" loužičky, ale...

Naopak výborné reference mám o h. Cocculine při nevolnosti v autě...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 19:51
- Nahlásit

Konečně jsem sehnala to Causticum 9. Přesně podle toho obrázku výše. Díky.

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 21:16
- Nahlásit

Vlčáčková

Tak kdyžtak dej za nějakou dobu vědět, jak u vás funguje .

Je bohužel opravdu třeba dodržovat časový odstup od podání jídla, alopatických léčiv a nesahat na kuličky prsty.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 21:24
- Nahlásit

Ano, čili aspoň hodinu po nebo před, rozpustit, nehrabat na to. A kolikže to tablet na 22 kg?

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 21:37 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková

Hipík má cca 25kg a dostává 6 tbl denně. Rozpouštět je nemusíš, já kuličky vyklepu do víčka a hodim je psovi do chlebárny .
Kdyby to nešlo, tak rozpustit v čisté vodě a aplikovat čistou stříkačkou.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 21:45
- Nahlásit

Trojčlenkou jsem vypočetla, že na 22 taky 6, protože 5,28 není 5 - to bude asi málo, ne? V lékárně mi to rozpouštění velmi kladli na srdce.

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 22:02
- Nahlásit

Vlčáčková

Klidně dej těch 6...

V lékárně mi to rozpouštění velmi kladli na srdce.

Aha... Mě ty způsoby aplikace říkala vetka, která mi homeopatika doporučila.
A řekli ti, proč se mají rozpouštět?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 22:05
- Nahlásit

Neřekli. Evidentně nevěřili, že to zabírá, a já taky ne, tak jsem si z toho celkem hlavu nedělala. Však mě znáš. Ale mám je a budu rozpouštět, no.

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 22:25
- Nahlásit

Vlčáčková

Tady jsem našla víc o způsobu aplikace homeopatik...

http://www.homeopatie-lucie.cz/podavani-homeopatic kych-leku/

Asi fakt lepší rozpustit, protože psi kuličky necucají, moji je tedy nepolykají hned, ale rozkoušou... Tak jim je taky budu rozpouštět, radši

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 22:41
- Nahlásit

Ano, o tom cucání říkala. Moje Beký by je necucala, nekousala, ale rovnou vyflusla.

Člen
# Zasláno: 10 Lis 2011 23:29 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
nekousala, ale rovnou vyflusla.

Toninka taky plive léky. Protože má zubů pomálu, má na to svý fígle. Fluše je po straně aniž by hla brvou. Ty kuličky ale kupodivu neflusá...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2011 08:37
- Nahlásit

Bekynka flusá vždy a všechno. Dávala jsem jí prášky do sýra, jenže to při posledních ATB na ten zánět na nádoru přestalo zabírat. Nechtěla to ani v sejru. Takže hmaty-chmaty a narvat rovnou do krku za psího křečovitého kroucení a zavírání huby ze všech sil. Zatím mám ruce v celku.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2011 09:20
- Nahlásit

Psiska se rozhodla, že mě finančně zruinují. Abychom neměli málo nemocí, Astřička si včera připíchla plechovku od psího žrádla na jazyk. Byla tu s tím asi hodně dlouho, protože po mém příchodu a uvolnění jazyka už jenom spala a byla úplně zničená. Dneska je taky celá špatná a valíme večer k veterináři pro ATB, páč blbce se nejspíš jedna dírka zanítila.

Saita
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2011 12:46
- Nahlásit

Zkusím to dneska koupit. Akorád jaké dávkování na čtyř kilového psa?

Můj Jamie v roce začal najednou nosit venku nohu. Vet že patelu nemá že to jen simuluje. Nohu nosil jen venku. Týden jsem ho nechala doma ale pak už ji občas poponesl i doma a bylo vidět že ho to bolí. Kamarádka mi poradila Arniku(pět kuliček denně) a kupodivu to parádně pomohlo.

No a teď ta nux vomica- pes v autě slintal a zvracel. Dávala jsem Nux dvakrát denně 3-5 kuliček a i když v zatáčkách mu ještě není vysloveně ok tak neslintá, nezvrací a zvládl s tím dva tisíce kilometrů. Cocculine jsem měla v záloze kdyby nux nepomohl. Plus ještě kinedril.

Člen
# Zasláno: 11 Lis 2011 13:08 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Saita

Causticum (CH9) mi doporučila vetka podávat psovi 25kg 6 kuliček 1x denně, fence cca 12kg 3 kuličky 1 x denně.

Tak bych u tvého psa zkusila třeba na začátku 2 kuličky a pak přejít na 1 kuličku denně.

Nevím, jestli jsi zaregistrovala tenhle odkaz, přijde mi docela zajímavý, tak ho sem dám jěště jednou.

http://www.homeopatie-lucie.cz/podavani-homeopatic kych-leku/

Saita
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2011 13:28
- Nahlásit

Dobře. Článek jsem si četla. Já kuličky rozpouštím a dávám na plastové lžičce, na cestě jsem je dala do stříkačky a nechala tam rozpustit. Poprvé na tu arniku jsem i sahala a nějak to ten účinek nezmenšilo. Teď už nesahám.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2011 15:46
- Nahlásit

Saita
pes v autě slintal a zvracel. Dávala jsem Nux dvakrát denně 3-5 kuliček a i když v zatáčkách mu ještě není vysloveně ok tak neslintá
Tohle jsem vyřešila novým autem. A bylo po slintání.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2011 20:12
- Nahlásit

Sem dávala NUX Vomica pidi miminu (lidskýmu) na prdíky, nic se nezměnilo, řval furt stejně

Saita
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 11:38
- Nahlásit

Tak to homeopatikum je jenom na předpis.

Vlčáčková

Bohužel u nás by asi změna auta nepomohla, pes už jel ve třech různých autech a výsledek stejný.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 11:52 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Saita
Tak to homeopatikum je jenom na předpis.
Které? To Causticum 9? V Brně mi ho prodali normálně. Tedy normálně ne, s nedůvěrou v účinek ... ale bez předpisu.

Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 12:01
- Nahlásit

Saita

??? Kupuju ho bez předpisu běžně...

Saita
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2011 16:31
- Nahlásit

Ano to Causticum 9. Tak to nevím, zkusím se zeptat jinde.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání