| Autor |
Zpráva |
irenaa
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 13:01
- Nahlásit
Ajamaja
Moje zkušenosti jsou asi takové:
Fena mazlivější, závislejší na páníčkovi, ménší sklony ukazovat ostatním, jaký je borec. Na druhou stranu hárání, během kterého se mění nálady a to samé platí i měsíc před a po hárání. fenky taky neustále přemýšlí, jak páníčka obejít, když se jim něco nelíbí a jsou v tomto směru velice vynalézavé.
Pes bývá akčnější, méně mazlivý, má větší potřebu dokazovat ostatním psům,že je ten největší king. Zase jsou takoví jednodušší, když je něco naučíš, budou to dělat a nebudou u toho neustále přemýšlet a zkoušet, co kdyby...Ale když hárají feny, dá jim velkou práci soustředit se na tebe.
Dám příklad. Dělám lovecký výcvik a psi musí nosit lišku, která se tahá (mrtvá) 500 kroků lesem. Většina psů ji nerada, smrdí jim. Často chodím cvičit ve větších skupinách a psi, samozřejmě pokud už to umí, přijdou, vezmou a metou k páníčkovi. Fena přijde, očuchá, zkusí, jestli není liška moc těžká, několikrát si ji ještě přeloží a podle svého rozhodnutí se pak vydá k páníčkovi.
Vrcholem vychcanosti je fenka mé kamarádky, která lišku nesnáší, ale ví, že bez ní se vrátit nesmí. Proto se vydá směrem do lesa, počká až je tak daleko, že na ni panička nevidí a tam si sedne a sedí celý desetiminutový limit, který na přinesení má Tohle by psa podle mě v životě nenapadlo...
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 09:04
- Nahlásit
A kdybych nechala fenu vykastrovat? To se musí nějak po prvním hárání ne? Máte s tím zkušenosti?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:04
- Nahlásit
Ajamaja
A když vám fenky hárájí, jak snášejí kalhotky? Vím o psech, co je ze sebe vždy servou vzteky.
Moje fena si na gaťky nikdy ani nesáhla, prostě je má, tak je má. Když ti nakape na podlahu, tak to prostě uklidíš. Když ti pes kápne kapku, tak to vypereš, nebo o tom vůbec nevíš. Prostě byt se zvířatama po zvířecím smrdí, každý má ten smrad jiný, ale zvíře v bytě vesmě poznáš. Stejně tak jako nikdy pořádně nezlikviduješ chlupy, i když psa po každý procházce pořádně umeješ, budeš mít doma trošičku toho prachu z ulice, párkrát se ti vyválí v mrtvý rybě/hovně a když si toho nevšimneš včas, dotáhneš to domů, nebo si v tom aspoň opatláš ruku, prostě se psem nebudeš mít doma sterilně čisto. Za sebe se přiklánim k fence, z důvodů, co tu už byly popsaný. Co se kastrace týká - zatím jsem neměla problém fenu uhlídat v době hárání, procházky se samo musejí dělat jinak a nejlépe jinde, jen s fenčíma kámoškama, ale dá se to přežít, takže kastrace mi u zdravé feny přidje jako zbytečná operace zdravého zvířete. Pokud jde o kastraci ze zdravotních důvodů, nebo při větším množství držených psů, pak s tim souhlasim, ale při jedné čubce by mi to bylo líto jí jen tak řezat jen kvůli vlastnímu pohodlí.
|
Sedmička
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2009 18:09
- Nahlásit
pro EngieB:A jaké rasy máš ty??
|