Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / pes či fena
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 19:09
- Nahlásit

Gerda
Myslim že jo

spitalska
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 20:18
- Nahlásit

Heký večer, mám doma 10 letou jezevčici a 3 letou fenu hovawarta. Do budoucna bych si ráda pořídila ještě jednoho pejska rasy hovawart. Co byste mi poradili, spíš fenu nebo pejska? Díky za rady.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 20:45
- Nahlásit

Já bych poradila strašně ráda, ale netroufnu si, sama v tom mám "bordel". Ale teda obdiv...tři psy, to bych asi nezvládla...

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 21:55
- Nahlásit

já mám teda čuběnu i pesana.A musím říct,že s pesanem mám hezčí vztah.., i když je náladovej a občas na mě hází bobek. Feňule je taková,že když si jí přítelák nevšímá, přijde se pomuckat, ale jak chlap zavelí, jsem pro ní vzduch. Pes se cvičil docela snadno,fenka je naprosto nevychovatelná..Ale je to případ od případu.

spitalska
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 18:35
- Nahlásit

No, já právě nevím, jak by to bylo kdybych si pořídila psa a feny háraly. To si nedokážu moc dobře představit.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 20:47
- Nahlásit

Ajamaja
já mám zkušenost se psem v bytě(labrador) a nevím jak bylo myšlený značkování v bytě v odpovědi výše,ale já jsem měla všude po bytě kapičky..(jak se říká u pánů..poslední do trenek)omlouvám se,ale netuším jak lépe to popsat přesněji.Pořád jsem běhala s hadrem a bylo to všude po bytě v jeho úrovni.Zařekla jsem se a můj další pes je fenaA nadšení...je mazlivější,ovladatelnější a klidnější.Hárání nás ještě čeká,ale raději dvakrát za rok,než-li každy den.To je moje osobní zkušenostHodně štěstí při výběru

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 07:03
- Nahlásit

jako já osobně preferuju fenky,ale k naší fence přibyde za rok pesanmusím říct ,že mě čubka chvílema štve,já s ní cvičím,mě asi poslechne nejvíc doma že...ale když příjde domů pánííííček je konec ona ho miluje a nic s tím nenadělá

baška
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 07:25
- Nahlásit

Ajamaja
doporučujem ti welsh corgiho. Je menší, kľudný, tichý, inteligentný, môžeš s ním cvičiť, chodiť na dlhé prechádzky, je šikovný, má výdrž. Lepšieho psa nepoznám.

Rendy
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 07:32
- Nahlásit

sarax
Veterinář mi jednou říkal, že někde četl, že psi radši spolupracují s ženou a fenky zase s chlapem....

inu
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 07:33
- Nahlásit

já jsem slyšela, že feny víc lnou k páníčkům, psi zase k paničkám. Já preferuju psy, i když byťáka budu mít poprvé. Přijde mi, že si s klukama víc rozumím

Rendy
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 07:39
- Nahlásit

inu
Souhlasím s tebou, já beru jedině psa....
A se značkováním jsem neměla problém ani s jedním psem. Občas se mi stane, když fena vedle hárá, že si sedne ten jeden k oknu a chce výt za bílého dne. Ale to je tak všechno.

EngieB
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 07:39
- Nahlásit

Já bych i řekla, že je to pravda, jako pes se mi dycky cvičil líp.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 08:23
- Nahlásit

Ivisek77
Tak takovou zkušenost mají i sousedi se stafinem, jak jsem psala už víš. Holky tady řešili, jestli to není slabý zánět. Ale myslím, že to bude jak říkáš. Pokud není pejsek hodně čistotný, prostě se neolízne a pak věřím, že to není příjemný.
Taky raději zvládnu dvakrát do roka hárání, než každodenní řešení kapek.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 08:27
- Nahlásit

inu
Je pravda, že třeba moje feňule se se mnou vítá rozhodně jinak než s mým chlapem. Mě párkrát olízne a hned vyzývá ke hře. Jemu nastaví bříško a nechá se drbat. Takže něco na tom bude, že psi obecně ctí párování jako v přírodě
Na druhou stranu, protože cvičí víceméně jen se mnou, poslechne rozhodně víc mě než chlapa a reaguje na mě líp. Tak je to taky možná o tom, kdo s tím psem potom pracuje. Vztah ke mě a k chlapovi je ale určitě u ní rozdílnej.

EngieB
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 08:29
- Nahlásit

Ivisek77
PeKrato
Osobně bych s tímhle valila k vetovi, u mých psů se to nikdy neprojevilo, někde bude chybička v matrixu. Nebo ve stafinech

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 08:34
- Nahlásit

EngieB
Berry to mel - furt a enbyl to zanet - asi 3x sem s tim byla u veta, vzdycky rek, zet o je ok a taky mi rikal ze jeho whippet to ma furt...ale ze to je proste "kapka" a ne zanet.....
ale po kastraci, uz to B nema.............(mimochodem, veterinaruv vipet je taky vykastrovanej a taky to po kastraci zmizelo......nahodou jsme se o tom bavili a shodli se na tom)

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 08:40
- Nahlásit

Mar
Že to zmizí po té kastraci by mi přišlo i přirozený. Se to vyřadí z chodu, ne?

EngieB
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 08:44
- Nahlásit

Mar
To je divný. Takže taková bílá kapička, ne? Ale to by si měli přirozeně oblízat, aspoň moji to dělají.

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 08:59
- Nahlásit

EngieB
jj,ta kapicka, a psi si to lizou, ale treba kdyz skoci na pohovku, na klin,sedne si, atd...tak nekdy to mas na prehozu nebo na kalhotech at akovy........ale jako fakt ne moc......

jinak my meli kapicku zlutou...ale zanet to pry fakt nebyl

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 09:34
- Nahlásit

No teda, já taky nechci mít doma kapičky

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 09:40
- Nahlásit

A když vám fenky hárájí, jak snášejí kalhotky? Vím o psech, co je ze sebe vždy servou vzteky.

EngieB
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 09:45
- Nahlásit

Mar
Aha. Ono to spíš bude problém těch nechlupatých, Kikeš to nemá asi vůbec nebo nevím, uvidíme co malej, Art to měl, ale nikdy žádný kapičky.

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 09:59
- Nahlásit

EngieB
no tak Jack to ma asi v chlupech,takze to "neukapne" nez si to slize

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 18:17
- Nahlásit

EngieB
PeKrato
Já měla labrouše,teď už je v psím nebi(12let),měl to celý svůj
život a zánět to nebyl,veterinář ho kontroloval,byl zdravý jak rybička...skolila ho rakovina plic.
Mar
přesně tak to probíhalo,ale navíc i stěny když se vedle nich oklepal
a co se týče lásky pes-panička,fena-páníček?Možná to tak všeobecně platí,ale myslím,že to je i o času a přístupu.Prvního jsem cvičila sama a já byla ta od koho se nehnul a fenku si teď cvičím taky sama a sám manžel tvrdí,že je na mě závislá,směje se,že jí mám pořád za zadkemTak dle mých zkušeností vyjímky potvrzují pravidlo)Oba mají něco do sebe,pes i fena.Ale do bytu preferuji fenku

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 19:23
- Nahlásit

Jeste me napadlo, ze pes daleko vic smrdi nez fena, je to proste vyraznejsi pach samce, neda se s tim nic delat.

EngieB
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 19:58
- Nahlásit

Ivisek77
Teda díky bohu za přírodní plemena, Kikeš nic (koukala jsem ) a to teď má holý bříško (furt!!!) a Dante zatím taky nic. Tak uvidíme.

LucieS
Mě to dycky přišlo obráceně, jako ne že by u mě čoklí nesmrdělo, ale s fenou to bylo horší. A to jsem po každým hárání (a nosily kalhotky!) kompletně čistila koberce!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Led 2009 09:10
- Nahlásit

Ivisek77
Můj názor, je to hodně i o tom, kdo s tím psem pracuje a nejvíc se mu věnuje. Feňule na mně visí a poslechne mě (většinou ), přítele zbožňuje, ale poslechne jen když se jí chce. Psisko je zvířátko tvárné

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 23 Led 2009 13:37
- Nahlásit

PeKrato
přesně to si myslím taky))

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Led 2009 14:48
- Nahlásit

Ivisek77
Tak aspoň v tom nejsme samy

Mar3
Člen
# Zasláno: 23 Led 2009 15:48
- Nahlásit

Ivisek77
přesně tak to probíhalo,ale navíc i stěny když se vedle nich oklepal
no tak to bylo asi nak mooooc! to dyz se muj voklepe, tak to z neho ani neupadne, jenom kdyz si vylozene sedne, tak to tam otre zejo.....jiank to jako samo dolu nekape, to zase neeee
(ted uz teda vubec nic, po ty kastraci, to uz nema vubec no)

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání