| Autor |
Zpráva |
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:10
- Nahlásit
PeKrato
tj, to zname no....ale se pak nemuzou divit,ze doma lita
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:11
- Nahlásit
Dasha
Souhlas, je to opravdu velice individuální a záleží na spoustě faktorů - jak bylo štěně vedené u chovatelky, pak zásadně jak se k výchově postaví majitel a povaha taky udělá své (tvrdohlavého aktiva asi musíš řešit jinak )
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:11
- Nahlásit
Mar
V jeho případě jedině hypnoza:
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:12
- Nahlásit
Dasha
no uprimne si myslim,ze foxterier bude haravky resit vic nez labik,seltka a KK :.) fakt , je to i o povaze a tvrdohlavosti, dominanci a seckym no
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:13
- Nahlásit
Mar
JJ, to každopádně, se divím, že jen lítá a neničí
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:15
- Nahlásit
já nesnášim když si neaktivní lidi pořizují aktivní psy a nejvíc co nemám ráda, když je pes absolutně neposlouchá a oni ho nechají běhat na volno. To je o průšvih.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:18
- Nahlásit
PeKrato
me afice nici i kdyz je vybehana
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:19
- Nahlásit
Mar
to rozhodně! u nás je nejvíc řeší nejmíň namachrovanej, nevyrovnanej, utlačovanej a šikanovanej šelťáček
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:19
- Nahlásit
Ajamaja
U sousedů to byla myslím právě neuváženost. Oni chtěli aktivního psa, ale to slovo si špatně vyložili. Takový torpédo evidentně nečekali a teď jsou z toho nešťastní. Na volno ona není skoro nikdy, vždy na navinovacím vodítku. Aby ji pustili, musí jít na volné prostranství, daleko od aut a tak. Aby ji pustili u nás před barákem (slepá ulice, před domem trávník a silnice hodně bokem), musela jsem je přemlouvat (malá si s ní strašně ráda hraje, rozumí si spolu holky ) Plemeno je holt překvapilo, s tím se setkávám docela často :-/
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:20
- Nahlásit
Mar
My jsme včera měli po vycházce skvělý výstup s vysavačem (momentálně mi byt vysát trvá cca 2 hodiny ), totálně se přeblbnul a pak se poblil.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:23
- Nahlásit
JRT doporučuju, zvládnout se dá, kor když je to psisko chytrý jako Blbís, ale to voni jsou od přirození v podstatě všichni.
hlavně je fakt to, že jakmile si ho vezmeš na klín, tak se zklidní, nezdá se to, ale jsou mazlíci. (a nejen ten můj Blb se spavou nemocí...) Navíc mu dvakrtá, třikrát ukážeš nějakou kravinku a další den to on připomene tobě, protože už ví.
Třá Blbíse jsem naučila, že když chce prudit s aportem i doma, když sedím v křesle, tak ne že ten aport pustí na zem, ale předníma tlapkama se opře o křeslo a položí mi to do klína. Se nebudu ohýbat, že jo...
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:23
- Nahlásit
Mar
já jsem se pořád divila, proč moje plíseň ničí doma nábytek, postele, polštáře, všechno, vždyt přece musí spát (když mám odpolední, jdeme s nima dopoledne na 2 hoďky ven a to je šrumec, co předvádí)...no, nespí. Když jsme byli na závodech a plíseň zůstal doma s babi, kolem poledne mi přišla smska, že už je z něho hotová, že pořád otravuje, štěká, lítá z pokoje do pokoje, do všeho kouše...takže se doma prostě nudí a nespí.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:25
- Nahlásit
jbat
znám fenku a ta je přímo radioaktivní!!! ale strašně do lidí, ona vyskočí až na hlavu, jen aby tě mohla olíznout
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:26
- Nahlásit
Mar
Tak to malá je zatím rozumná a ničí jen to, co jí dám ke zničení Třeba jí to i vydrží
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:31
- Nahlásit
já bych chtěla zkusit dogfrisbee, strašně se mi to líbí ale ne každej pes za tím běhá no...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:32
- Nahlásit
Ajamaja
pro mě při rozhodování pes/fena rozhodla brigáda v útulku - začaly hárat feny a psi přestali žrát, vnimat, jen vyli, lezli po stěnách, lidi ignorovali, no otřesný, řekla jsem, že něco takovýho doma prostě nechci, takže mám fenu
často se mi potvrdila správnost rozhodnutí, protože dokud nebyla kastrovaná, měli majitelé psů velký problém s tím, že ta fena hárá, majitelům ostatních fen to nevadilo
pak začala dost trpět při falešné březosti, takže teď je vykastrovaná a je klid na všech frontách
jo a musim říct, že je to fena, ale vůůůbec není mazlivá, zato znám dost mazlivejch psů, takže to bych za kritérium vůbec nebrala
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:32
- Nahlásit
Dasha
ta je přímo radioaktivní!!!
tak to umí bejt i ten můj chcíploň, náhodou.
ale strašně do lidí, ona vyskočí až na hlavu, jen aby tě mohla olíznout
to je přesný, to mě dokáže nas*at, když koukám na bednu nebo něco a Blbís příjde a olízne mi brejle!
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:34
- Nahlásit
Ajamaja
To zkoušeli ti sousedi s russlicí a nechtěla jim za tím běhat. Ale myslím, že je to trochu i o způsobu podání tomu psovi. Tak přeji dobrý výběr a mnoho radosti s prckem. Je to sranda, i když někdy bych ji roztrhla zaživa
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:36
- Nahlásit
Dasha
takto nastesti netopyrice spi! ale ne celou dobu, zbytek kouse koberecky co ma v predsini! jakooo!! tam je dlazba..maj tam pelechy a ja chudacci,aby jako to tam nemeli taky studeny,tak dame koberecky jeste.....no a ona z nich vytahuje ty nite a cely je rozplyta takze to v predsini vypada nadherne ale zjistila sem ,ze kdyz to uklidim, ona nacne dalsi kus,zatimco kdyz to necham, necha jiny koberecek bejt akorat navstevy moc nezvu radsi
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:40
- Nahlásit
No ale jsou to s těma psima radosti i přes ty starosti. A když nebude běhat za talířem, tak bude běhat za míčkem, já to přežiju, hlavně aby to běhalo za něčim a ne za psima jen furt :-D
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
- Nahlásit
PeKrato
Sousedi mají párek stafinů a pes nadělá víc nepořádku (hlavně toho intimního ) Fenka se pořád olizije a drží se v čistotě, psi si na to často až tak nepotrpí
Tohle nechápu! Mohla bys to trochu vysvětlit? Já mam totiž taky párek a Ben je teda dost čistotnej.
|
EngieB
Člen |
- Nahlásit
Dasha
Mě se zase přes den vyučuje čalouníkem na mým novým gáuču.
A to jde ráno na půl hodiny a pak pomáhá s oblíkáním a tak.
S otcem v poledne tak na hodinu.
A ještě se mnou večer tak na hodinu a půl až dvě hodiny (se zatím šetří, miminko).
A večer zlobí, má to v popisu nepráce.
A někde mezi tím mi dělá z bordery naháče.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:41
- Nahlásit
Ajamaja
třá za ptáčkama, zajíčkama, padajícím listím, motorkama, cyklistama a tak?
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:42
- Nahlásit
Ajamaja
Za něčím ti rozhodně běhat bude Začněte hned od malinka s tím, co by jsi nejraději, nech to fričko třeba jen na ven a pejsan si to už spojí, že venku je s tím placatým nesmyslem sranda
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:45
- Nahlásit
PeKrato
jako treba my, ze Berry miluje coursing a maso - a pak uvidite me, behat jako silenou po cvicaku, v jedny ruce coursingovej strapec, v druhy kus kravy, a volaaat a volaaaat a nic a Berry mezitim skadli kozla, co na cvicaku maji v ohradce
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:45
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
No já jsem nechtěla tak na plnou too Jejich psovi prostě z šuldy pořád něco teče a tak a on to moc neřeší (moc se nečistí). Takže říkal, že vytírají spíš kvůli němu než kvúli feňuli a to i v době hárání. Na barvící období teda myslím dávají kalhotky.
Mají malé dítě, lezoucí po zemi, tak to musí docela řešit. Přeci jen i ta lidská miminka pořád něco žužlají a lížou
|
Ajamaja
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:47
- Nahlásit
a jak často vytíráte kvůli chlupům....
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:48
- Nahlásit
Mar
Tak přeci ti to tak nezjednodušší Ještě by jsi byla spokojená panička a co potom Nebo si říká, že tě taky nechá někdy vyběhat
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:48
- Nahlásit
Ajamaja
my vysavame
1x tejdne
pac casem zjistis, ze vzdy kdyz vysajes, do pul hodiny je stejne vsecko zase chlupaty, a pak prijde ten cas, kdy se na casty uklizeni proste vyse*es
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 11:49
- Nahlásit
EngieB
to je to maliní?
mně bylo vysvětleno, že nerozumím jeho uměleckému duchu, že je to vlastně umělecký řezbář a já mu bráním v rozvoji jeho talentu!
jak má dlouhej úzkej zobák, tak normálně vyhlodal kus dřeva na válendě a skrz to se pak pustil do molitanu, ze kterýho ta válenda je. Vykousal asi 20 cm díru dovnitř z boku! Já ho úplně vidím, jak tam ten sosák strčí, kousne, vyplivne, strčí, kousne, vyplivne...mimochodem, důrazně doporučuju dát si pozor na polystyren! Já si myslela, že je malinkej, na to aby vyskočil na stůl, stáhl krabici od mikrovlnky, otevřel si ji, vytálh polystyren a udelal z něho nanočástice...
|