Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / pes či fena
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:24
- Nahlásit

Pro Terri: šeltie je asi dost náročná na srst co a jak je to s línáním, líná hodně?

Dasha
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:36
- Nahlásit

Ajamaja
není vůbec náročná na srst a radši ať líná dlouhosrsté zvíře než lítací chlupy foxe
líná normálně, jako ostatní psi

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:41
- Nahlásit

Já teda nevím, ale to je opravdu s chlupama tak hustý?

Dasha
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:46
- Nahlásit

Ajamaja
nevim, jestli konkrétně u foxe, mám jen zkušenost s krátkýma chlupama u jiných plemen i s chlupama šeltie a myslím, že krátký jsou horší

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:46
- Nahlásit

Ajamaja
od krátkosrstého plemene se Ti budou všude zapíchávat, od dlouhosrstého smeteš a je to Samozřejmě, že delší srst musíš víc česat. Ale není to žádná hrůza Pudl by byl asi horší.
A co bígl?

Psalas o sportovních aktivitách, co tím konkrétně myslíš? Jaké máš zkušenosti se psy? Bydlíš ve městě nebo vesnici, jaké máš možnosti...?

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:49
- Nahlásit

Město, byt, cvičák, agility,.....se psy jsem vyrůstala no..v bytě....nic velkého, samí mazlíci

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:50
- Nahlásit

Mám ráda turistiku, běh, brusle, kolo, pohyb mi nedělá problém

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:50
- Nahlásit

Ajamaja
Ok A kteří psi krom foxe se Ti líbí?

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:52
- Nahlásit

Terri
Hele, pudl je sice horší na česání, ale zase z něj nemáš nikde chlupy
A je to taky aktivista

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:53
- Nahlásit

No, líbí se mi ještě německý pinč, ale přijde mi už moc velký...ikdyžmá "jen" o 10cm víc, ale až o 10kg víc! Pak se líbí JAck, ale mám ráda psy na delších nožkách no.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:54
- Nahlásit

Dines
A je to taky aktivista
Já vím :P jednoho jsme na cvičáku měli. Ale většinou (resp. většinová) představa pudla je toho načesaného...
Čekám, zda-li se Ajamaja chytne či ne...a že přijde se svými tipy na jiného psa než foxla.

Dines
Člen
- Nahlásit

Ajamaja
Jack na delších nožkách je parson russel teriér
A je to taky magor teriér

Ajamaja
Člen
- Nahlásit

Už se chytám , viz výše

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:55
- Nahlásit

Ajamaja
No a co ta šeltička? Borderka asi ne co?

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 21:56
- Nahlásit

Borderka ne, ta šeltička je pěkná, ale co bych kecala...si myslím na toho foxíka....je to špatně, či snad udělala bych chybu jo? Jen mi napište názor, v poho. Chci si to utřídit.

Aisha
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:08
- Nahlásit

Hodně si lidi chválí i Boston teriéra.

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:13
- Nahlásit

a jaký máte psy vy co tady jste prosím vás....

Aisha
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:17
- Nahlásit

Já už jsem psal, že stafordy
Co říkáš na toho Bostona?

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:21
- Nahlásit

Ajamaja
znám pár psů, co doma značkujou a jejich majitelé jsou zoufalí
Pokud dobře čtu, tak chcete nějakého menšího, ale aktivního pejska ... váhová hranice nebo cm ? Aby se dalo vybírat líp...a jak s chlupama... línací, střihací...?

Jinak já mám australáky ( honáky, aby nevznikla záměna s ovčákama)

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:25
- Nahlásit

No Boston na mě nijak extra nezapůsobil
A jinak moje požadavky jo....do 40cm v kohoutku, nic robustního, chlupy vyznávám spíše krátké a váha do 10kg....he, jenže jak jsem psala jo, ten fox.....jsem pro něj celkem rozhodnutá, ale teda tady mi ho nikdo nedoporučuje jako kdyby to byla nějaká šílenost

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:32
- Nahlásit

Ajamaja
foxík je super, jen se musí počítat s tím, že je hodně temperamentní, potřebuje pevnou, ale láskyplnou ruku a od začátku jasně nastavená pravidla... pokud vím, tak každou větší chybu "trestá" vrácením
Pohybově by určitě vyhovoval, ale ajk je to s výchovou a splněním těch dalších podmínek je na rozhodnutím vašem ... vy musíte znát své možnosti a schopnosti temperamentního psa ukočírovat a udělat z něj plnohodnotného partnera do nepohody

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:35
- Nahlásit

právě proto bych si spíše troufala na fenku v tomhle....jestli teda nejsem zaujatá nějakýma předsudkama....

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:39
- Nahlásit

Ajamaja
troufala na fenku v tomhle....jestli teda nejsem zaujatá nějakýma předsudkama....
jako předsudky bych to neviděla... já mám taky raději fenky než psy a to mám doma oboje .... ale to co jsem psala výš samozřejmě platí i u fenek. Rozdíl může být tak max. ve velikosti, přece jen čubinky jsou ( většinou) menší a pak ještě v tom, že občas bývají víc mazlivé a takové jemnější ( i když zrovna ta moje je daleko drsnější než pes, ale je pro změnu mazlivější)

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:42
- Nahlásit

No právě mazlivky...ale co s tím háráním.....

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:47
- Nahlásit

Ajamaja
když není doma pes, tak by neměl být větší problém.... těch pár dní fenečka na vodítku vydrží ( myslím přímo ve městě, někde v polích se dá venčit navolno). Pokud by jste s ní nechtěli chodit na výstavy, absolvovat bonitaci, tak by bylo pro vás pohodlnější jí nechat vykastrovat. Ale tohle je na zvážení každého ....jak moc by je hárání omezovalo, jestli jsou schopni zabezpečit fenku po dobu hárání a nenechat jí nakrýt kdejakým voříškem ze sousedství atd.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:48
- Nahlásit

Ajamaja
No právě mazlivky
ale ona to vůbec nemusí být mazlivka, záleží na tom, jaké štěně si vyberete, jakou bude mít povahu ...

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:49
- Nahlásit

no a to je další věc, takže to může být v podstatě jedno....takže jestliže chce přítel psa, tak mu to asi nemám vymlouvat. Vytiskla jsem články na které jste tady nechali odkaz, mrknem na to a pak se uvidí....:-D

brut
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 22:55
- Nahlásit

Ajamaja
takže to může být v podstatě jedno....takže jestliže chce přítel psa, tak mu to asi nemám vymlouvat.
tohle nevím, opravdu záleží na tom, na co si se svýma schopnostma troufnete. Dost obecně se dá říct, že pes je tvrdší oříšek po celý život než fenka, ale může nastat i vyjímka, která potvrzuje pravidlo .... navíc hodně záleží na výběru chov. stanice a rodičů budoucího štěněte

Ajamaja
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 23:04
- Nahlásit

Ve svý podstatě jsem vlastně furt tam, kde jsem byla

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 07:25
- Nahlásit

Ajamaja
Fox fenu bych klidně riskla, kámoška si ji pořizovala jako prvního psa a jakž takž to jde, je to ovšem ostřejší zvíře, ne přímo rvavá, ale když např. trestáš jinýho psa, tak si přijde kousnout. Jenže to je spíš o paničce, pokud tomu dáš jasný mantinely, neměl by to být problém. Rozhodně se zajeď podívat na rodiče a poraď se s chovatelkou, nešla bych do bez PP!
Jinak fox se tuším trimuje, takže s línáním to není problém.
Já mám byťáky borderu a malinu, dva psy.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání