| Autor |
Zpráva |
Míša 79
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:05
- Nahlásit
Chce to čas a správné vedení, pejsek z toho všeho vyroste, je to jak s miminem. Mám doma štěně i malého kluka a sou si dost podobý. Trpělivost!
|
Jířa
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 07:53
- Nahlásit
Přivezli jsme si štěndo boloňáčka. 2,5měsíce. Chodí na noviny - tedy většinou. Jdu s ním ven. Třeba i na hodinu. Nevyčůrá se. Přijdeme domů a hurá na noviny. Pomohlo by dát noviny ven???
Díky za radu.....
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 08:06
- Nahlásit
Jířa
Jak komu. Našemu štěněti to pomoho, do týdne byl klid. Ale někde je tu starší diskuse, hodně se to tady rozebíralo. Někdo radí odstranit, jiný ponechat do 4-5 měsíců.
|
Jířa
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 08:29
- Nahlásit
zatím ho máme pár dní. Všechno je pro něj nové a hlavně venku. Myslím že nemá na nějaké čůrání ani čas. Asi se to s přibývajícím rozumem srovná.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 10:18
- Nahlásit
já furt myslím že tohle by se mělo učit hnedka...našemu štěndu budou 4 měsíce,noviny jsme doma vůbec nedala a lítáme ven...momentálně už po 5-6 hodinách a když chce sedne si ke dveřím...někdy to ujede ale dá se.....
zas u malejch plemene se to třeba bere jinak ale mě se nechtělo učit nadvakrát
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:29
- Nahlásit
sarax
já naprosto souhlasím, my taky běhali ven a je to bez starosti s přeučováním, který často bývá problém.....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:40
- Nahlásit
Jířa
Ahojky, dlaší boloňáček jupíí. S těma novinama je to ze začátku sice pohodlné, ale fakt je, že se to potom těžce odnaučuje. Já měla fenku naučenou taky na noviny, a to jen proto, že jsme měla jen týden dovolenou a pak to prostě 6 hodin nevydržela, takže tam pro tu příležitost měla noviny. Ale pokud máš tu možnost a někdo s pejskem doma pořád je, tak noviny ukliď. Fakt jsou to hajzlíci a pak se jim to těžce vysvětluje. Mě bylo řečeno, postupně noviny přendavat ke dveřím, pak za dveře, ale naše potvora se vždycky vyčůrala, tam kde byly původně. Ne tam kam jsem je dala teď. Takže moje rada zní, pokud je to nutné nech je tam pejskovi v době vaší nepřítomnosti, ale jestli je s pejskem někdo doma, nebo až přijdete domů z práce, tak noviny uklidit.
Jo a Aknah tu založila diskusi bišonci, tak tam klidně napiš holky Ti poradí, když nebudeš něco vědět a pošli tam nějakou fotečku miminka.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:40
- Nahlásit
Jířa
Máme 4 měsíční fenu havanského bišonka, byla zvyklá na noviny doma, nejdřív na ně čůrala často, potom jen v noci nebo hodně brzo ráno. To často bylo tím, že jsme s ní kvůli tomu, že nebyla doočkovaná 8-12 týdnů moc nechodili ven, jen před barák (nemáme zahradu) a nechtěli jsme na ty místa, kam chodí většina. Ale teď je už vše v poho, má své pravidelné hodiny a je fakt, že hned jak se vzbudí kolem 7 tak navlíknu tepláky a mažeme ven a vždy když se vzbudí. A pak ještě naposled kolem 10 večer. Takže teď najdu počurané noviny na chodbě jen ráno, když se v noci vzbudí, tak nás nebudí a použije noviny. A doufám, že časem vydrží i tu noc a vzbudí mě třeba dřív než v těch 7 ráno a odbouráme to úplně. Co se týče bobků, tak myslím, že to chce hlavně psa sledovat a jakmile začne čmuchat a točit se, tak vyrazit ven co nejrychleji a on přijde na to, že se to dělá venku a pak si řekne sám. Ale nech tomu čas, hodně pejska sleduj a obětuj dost času a námahy, pak se ti to vrátí.
|
Jířa
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:34
- Nahlásit
Jenča
Tak včera se nám podařilo odchytat čůrání, ale s bobkama jsem to prohrála. Když jsem viděla jak se točí a čmuchá a už nastavoval zadeček (samozřejmě na koberci!) tak jsem ho popadla a hurá ven. Po hodině když se nic nedělo, protože musel všechno očuchat a honit pampelišky, jsme šli domů. Než jsem se vrátila ze záchoda já, byly bobky na koberci. Tvářil se jako vítěz a když jsem začala hubovat zalezl pod židli a celý večer s námi nemluvil.....
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 18:39
- Nahlásit
kokoška
Ahojky, mám dotaz, když jsi tedy štěňátka učila čůrat rovnou ven, jak to bylo když jsi musela jít do práce? Malého mám doma čtyři dny, v noci je po kuchyni plno loužiček, ven chodím zatím skoro co hodinu, přesto se vyčůrá i doma a ne na jedno místo...Mám ho začít učit chodit taky na hadr, aby mi pak, až bude doma sám neobčůral celý byt? Venku loužičku udělá skoro vždy, kaká taky venku,ale mám obavy, jak to doma dopadne za týden, až tu bude sám osm hodin, žádné venčení a nebude umět na hadr...poraď prosím..
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 19:12
- Nahlásit
modrypes
Nepočítej s tím, že ti tak malý štěndo vydrží bez venčení 8 hodin, mě tyhle naivní představy rychle přešly....
Buď to teda pak budeš muset uklidit a nebo najít nějakou vhodnou osobu na venčení .-)
|
modrypes
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2006 12:38
- Nahlásit
ko4ka
Nějak jsem tady delší dobu nebyla. Je mi jasné, že to nevydrží. Uklízím, ale začal dělat za tu dobu doma dvě a více hromádek. Musím mít otevřenou ventilačku a tak přijdu domů a tam milion much a vos. Takže pořizuju síto do oken, ale i když vytírám savem, pořád se na kachlích drží ty pachy...
Navíc začal v noci nespat(to je ale věta) tedy budit se po dvou hodinách,většinou se vyčůrá dřív, než se vzbudím já, nebo vykaká, přesto, že večer byl na velké. Někdy zas i po hodině venku večer ne a ne kupku udělat. Doma manžel z toho, co ho čeká za dveřma, když mám úřední den doslova šílí, protože to hejno much lítá i na chodbě před bytovýma dveřma...
|
vermarka1
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 18:53
- Nahlásit
prosim pomoztemi jak mam me stenatko naucit aby tolik nekousal do ruk do nohou do tricek atd. pro¨sim pomoztemi a poradtemi on nevi kdy uz si s nim totiz nehrajeme tak nas kouse i kdyz nehrajem si tak co mäm delat?
|
radek
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 19:30
- Nahlásit
vermarka1
Pouzivej na to slovo "fuj" a pripadne ho nejak mirne vytrestej, nebo se mu snaz ruku vymenit za hracku a pochval ho, zalezi jak je stare .. pokud ho boli zoubky bude furt neco kousat, musi mit vlastni hracky na zvykani
|