Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jak naucit stenatko...
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:06
- Nahlásit

ahojky, chtela bych vas poprosit o radu, jak naseho Rockyska naucit aby chodil kakat na jedno misto...? Curani pochopil hned a chodi na noviny..jen bobky dela kde se mu zachce...je mu 7tydnu...a doma ho mame od patku vecer, diky!! Zatim ho kvuli zime nevencime....jak ho mame pak preucit ze se cura venku a uz ne na noviny?

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:10
- Nahlásit

no svato....sandy se obcas libilo udelat bobek primo uprostred koberce i kdyz ji bylo 5 mesicu....a to i kdyz sme predtim chodily treba hodinu venku....
ja bych to asi udelala tak....ze kdyz udela bobek jinde, tak bych mu vynadala a soupla ho na spravne misto....tedy na noviny..nebo zkus ten bobek dat na ty noviny at si to s tim spoji...takhle se naucila i sandy...a ted uz si stekne kdyz se ji chce...takze kdyz pak uz budete vencit....tak jakmile se vycura, hned s nim jit ven aby vedel...nebo jakmile se probudi, hned ven..protoze obvykle po spanku chce curat...no a kdyz mu nedas prilezitost to stihnout doma...tak to pochopi

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:16
- Nahlásit

nika00
mnooo ja toho bobika seberu a spolu s rockym ho odnesu na noviny, tam dam rockymu k tomu cuchnout...mnoo a on se trouba hned vycura jinak u toho kakani strasne cestuje..takze ikdyz stihnu mu ty noviny dat..tak stejne pulka uz je zase na linu...

kokoška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:19
- Nahlásit

orry
to je zbytečná starostlivost - nechodit se štěnětem ven. když se pejsa naučí čůrat a kadit doma, tak se to moc špatně přeučuje na venčení venku - už tu byla spousta témat, že se štěně venku vylítá a doma se pak vyčůrá nebo vykadí. Vždyť už nemrzne a cca 10 - 15 min venku byť ve sněhu zdravému štěněti neublíží. Sama jsem si přivezla štěně před 2 roky v únoru a ještě ten den se šlo na malou procházku ven. Doma udělala jen 2 loužičky a od té doby nebyl nikdy s venčením problém.

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:21
- Nahlásit

to chce cas....zatim asi budes muset snaset bobky po byte... ale pokud to budes takhle delat dal, tak to snad pochopi...treba se mu na tech novinach blbe kadi prave proto ze u toho musi cestovat a noviny susti a sou nepohodlny...

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:22
- Nahlásit

asi je to tak jak říka kokoška....

to curani vychytas kdyz se probudi ale bobek si hodi kdy se mu zachce....tak mozna fakt uz chodit ven dokud se nevykadi a pak nalezite pochvalit a odmenit

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:24
- Nahlásit

ale tezko rict..je malinkej a ma kratky nozky....takze je bliz u zeme a bude mi driv zima....a co treba nakej svetrik????

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:28
- Nahlásit

jenze ta chovatelka rikala, ze je jeste malicky...a je fakt ze je to mimi..je hodne nizky..nechci aby nastdl..navic..to venceni...odpoledne s nim ven chodime spolu s Orrym...ale to jen na zemi cucha a je z toho uplne zblblej...a taky nevim kde ho mam vencit..kdyz ta trava je plna hoven..bojim se aby naky nesezral...a nechytl neco..je mu 7tydnu...dneska!

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:29
- Nahlásit

ja nevim...orry byl letni stene..a taky byl starsi kdyz jsme ho dostali..a vysi..chlupaty...nechci aby nastydnul...

Endy
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:31
- Nahlásit

Orry
O jaké zimě mluvíš?Vždyť už žádná není.Honem začni chodit se štěndem ven,vždyť máš teriéra.Jestli tě to uklidní,tak mé kilové štěně chodilo přes ty největší mrazy jenom ven a nezmrzlo,ani nenastydlo.Pes se potřebuje k udělání velké potřeby trochu pohybovat,tak mu to venku dopřej.Když ho dostatečně zabavíš a bude v pohybu,nenastydne.V tomto věku je důležitá socializace,tak ho zvykej na co nejvíce nových věcí.Doma moc možností nemá.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:37
- Nahlásit

Orry
hele pro holku jedeme v pátek a předpokládám,že ven budeme chodit hnedje po druhým očkování a taky 7 týdnů nebo 6 a 3/4není to na 2 hodiny ale na tu chvilku vyběknout v pohodě

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:37
- Nahlásit

Endy

vzdyt je snih!! mokro! zem je studena...on je to vazne maly prdola...ven chodime, aby si zvykal na prostredi...mnoo a co ty vykaly? nema jeste druhe ockovani..az 5dubna...jinak k pejskum co znam ho pustim..a navic je s Orrym...

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:39
- Nahlásit

sarax
no ted se oteplilo...to je pravda...takze myslis ze ho mam v klidu nechat cuchat?....ja ho vzdycky pustim na chvilicku, pak ho vezmu pod bundu a on se trese..nevim jestli zimou nebo z tech dojmu

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:40
- Nahlásit

Já mám teď druhý týden doma 2,5 kg štěně a chodíme normálně ven i třeba na hodinu a to je u nás ještě všude sníh.
Jen se neboj, štěňata nejsou z cukru.

kokoška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:41
- Nahlásit

orry
chovatelce, která vám dala takhle maličkaté štěně bych moc nevěřila
Prostě bych štěndo učila chodit čůrat a kadit ven. Teď zatím samostatně - bez velkého psa, protože ten potřebuje lítat, ale štěndo se dobatolí pár metrů a má dost. Určitě někdě najdete místo, kde je málo psích h****n a tam se štěník proběhne.
Nejdůležitější je důslednost, jak začnete chodit ven, tak venčit jen tam, jinak bude mít pes v hlavě guláš a bude čůrat i kadit kde ho to zrovna napadne

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:43
- Nahlásit

sarax

a taky tvoje stenatko v 6mes...bude vypadat jinak nez to moje...on je vazne malicky...nizky..

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:47
- Nahlásit

Maya
ja se nebojim..jen jsem byla chovatelkou upozornena ze je jeste zima a ze je nizky a ze by mi mohl od zeme nastydnout, tak proto!!

je to stenatko JRT...

kokoska
no u nas je vazne hovinko na hovinku...vcera jsem sla do parku pro deti..a i tam byla..a navic i strepy.. hruza!!
no mozna bych mohla k nam na terasu..jsou to dlazdice...tam se psi nevenci..teda snad...nebo mam ucit na travu?

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:47
- Nahlásit

Orry
My si malou taky přivezli v 7 týdnech, byl to prcek do dlaně. Ven jsem se s ní taky neodvážila a to byl říjen. Asi po 14 dnech jsme pomalu začali chodit do parku, kde se nevenčí pejsci kvůli možné nákaze. No a po komplet naočkování (to bylo někdy během listopadu) jsme začali natvrdo, tehdy jí bylo myslím kolem dvanácti týdnů...snad si vzpomínám dobře. Co dvě hodiny jsem s ní chodila ven.Během víkendu to pochopila. Teď jsme měli půl roku a je plně čistotná. Jako mimi se naučila chodit na noviny a bobkovala většinou taky tam...trpělivost. Až začnete chodit ven, naučí se...

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:50
- Nahlásit

hmm tak ted jsem z toho zmatena...

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:59
- Nahlásit

Syska

co mas za rasu?

kokoška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:59
- Nahlásit

orry
terasa asi nebude nejlepší místo, co mám zkušenosti, tak pejsové dávají přednost místům, kde se to vsákne )trávníky, písek, sníh atd..)
Když se štěndo klepe, zahřála bych ho nějakou hrou, pohybem...
Určitě poznáš, jestli se mu venku líbí - to bych ho nechala a ve chvíli, kdy už bude chtít jít domů a do tepla, tak bych nabrala směr domov - každý pes i štěndo si umí říct, co přesně chce, neboj
Prostě si myslím, že to je přehnané, takhle pejsu střežit.
Pes má být otužilý, zvědavý a zdravě nebojácný a když nebudete chodit včas ven, čekají vás jen potíže s pozdějšího kontaktu se světem.

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:04
- Nahlásit

kokoska

no on je venku hodne vyjukany..porad cenich na zemi...ani hrat si nevyzaduje..takze myslis ze 7tydnu neni nejak malo aby chodil ven? a nenastydne ikdyz je od zeme jen par cm?

u nas je to tedy s tim klidnym mistem asi problem...vsude psi...vsude hov*a

to s Orrym to bylo jednodusi

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:08
- Nahlásit

hele sice moje holka bude větší,ale zatím těn rozdíl není velkej ale my máme teda druhý očkování,včera na něm byli
kokoška
mno já chtěla štěně později,ale chovatel má své důvody....pro mě pochopitelné,štěnda jsou v poho,jezdili jsme tam jednou za týden se mrknout...takže těch 7 týdnů beru....(bez 2 dní no)

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:08
- Nahlásit

asi je to tak....hlavne to nedelej jak moje svgrova s ditetem..kdyz se jinarodilo, tak muselo vypit jen tolik mlika kolik radily tabulky....muselo se ucit chodit jen v takovem veku jaky byl v tabulce...proste ty rpckove si sami dokazou rict co chteji, a co uz jim vadi...ostatni psi hovinka mu nevadi...aspon citi ze se to tak dela....a on si najde naky mistecko kde se muze taky vytrunůit....na strepy pozor....ale snad najdes nejake misto kde neni tak hrozny...

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:11
- Nahlásit

jestli se bojis, tak mu dej fakt nakej svetr a nech ho normalka venku.....at si cmucha a beha....je to najednou hrozne moc pachu pro nej...tak je vyjevenej...ale zkus ho odpoutat od cmuchani..treba se s nim hon nebo ja nevim neco vymyslis

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:11
- Nahlásit

nika00

no teda myslim ze cizi hov..zrovna vadi...vzdyt na druhe ockovani jde az 5/4...mohl porad jeste neco z tech hov. chytit

sarax
u nas to bylo podobne...ja bych si ho vzala i pozdeji...

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:14
- Nahlásit

Orry
Francouzskýho buldočka..

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:16
- Nahlásit

orry

nekecej.vzdyt uz si na nej byla natesena

ale cizi hovna mu nevadi pokud je nesezere...takze proste akorat musis koukat aby to nezral....ale stejne tak by mohl neco chytit i kdekoliv jinde...

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:16
- Nahlásit

Orry
Tak se omlouvám, teď jsem se bavila po telefonu s manželem, protože mi to nedalo a my začali chodit ven po druhým očkování. Vetoš řekl počkejte pět dní a můžete. Takže to jí bylo nějakých 9 týdnů...

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:18
- Nahlásit

podivej..segra ma labradora....a to bylo taky...ze do 2 mesicu nesmi chodit po schodech kvuli kloubum...aby nemel problemy..tak ho snaseli ze schodu ajk nakyho duchodce....no a pak v roce samozrejme mela problemy s kloubama....nesmis to prehanet...nebo napr..segra nepousti deti ven kdyz je zima ev kdyz prsi....a pak kdyz najednou vylezou tak sou hned nemocny....je to taky o tom, ze si vytvaris obranyschopnost prave venkovnima vlivama...takze kdyz to prezenes tak muze byt vic nachylny...

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání