| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:18
- Nahlásit
kokoska
vsak jo..ja na nem mouchy nehledam...pro me je dokonaly..neb je muj
jinak mi to rekla jedna pani ze sidliste co ma teriera...rekla mi..on se mu jeste trochu protahne cumik ale me je to fuk
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:21
- Nahlásit
jinak od vcerejska mame obojecek nosi se jak frajer..obcas se chce pockrabat za krkem..tak vypada jak kdyz ma blesky jinak jsem zase pridala "par" fotek do galerie
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:30
- Nahlásit
Orry
pak spal az do vecera a hned po probuzeni jsem sla s nim pred barak...a nevycural se...nechapal co chci...prisli jsme domu...a vycural se na noviny...
To je přesně ten problém, kdy se štěně naučí čůrat doma na noviny. většinou se to špatně přeučuje, tak přeju hodně trpělivosti a hlavně důslednosti
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:32
- Nahlásit
kokoška
takže je lepší noviny nedávat,a rovkou teda chodit ven???celkem mě to zajímá pátek je už zítra...venku chválit a doma "hučet"??
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:37
- Nahlásit
kokoska
on byl na noviny zvykli uz kdyz jsme si ho prinesli...chtela jsem mu dat chvili cas...aspon tyden na rozkoukani...snad to pochopi.. jinak myslis ze by pomohlo..kdybysme ven vzali kousek tech novin (pocuranych) a polozili je na zem a on se vycural a pochvali ho..a pak je postupne uplne vyradili..musime vencit na stejne misto zejo? aby louzicky tam citil, tak ho to snad donuti...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:38
- Nahlásit
sarax
uz se tesis co??
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:39
- Nahlásit
sarax
mám sice teprve 2. psa, ale nikdy jsem čůrání na noviny neučila.
Od začátku (od prvního dne,co přišlo štěně domů) jsem s ním chodila čůrat a kadit pouze ven. Ani jednomu štěndu netrvalo víc něž 3 -4 dny se to naučit. Buď jsem měla a mám zázračné psy nebo nevím Za loužičky jsem nikdy netrestala, ale ono jich fakt moc nebylo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:39
- Nahlásit
Orry
jop za chvíli letím dokoupit věci nemám totiž pelíšek
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:40
- Nahlásit
kokoška
a jak často si s nima chodila????ono se to dá prej vypozorovat,třeba kadění.....teda jako kdy myslím
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:44
- Nahlásit
kokoska
Orry byl asi taky "zazrak"...on se vazne vse naucil sam...venceni, obojek, voditko...povely..vse
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:45
- Nahlásit
sarax
tak at dobre nakoupis my jsme peliske dostali od nicka00
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:46
- Nahlásit
nika00
Tak jsem našla tvojí galerii, jestli je to ta správná, s jednou fotkou. Chce to víc fotek.
Je to krásná retrívřice a ty smutný oči, co oni uměj.
A hlavně má správnou barvu, moc nemusím ty bílé.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:53
- Nahlásit
orry
on byl na noviny zvykli uz kdyz jsme si ho prinesli...chtela jsem mu dat chvili cas...aspon tyden na rozkoukani...snad to pochopi.
Myslím, že to byla chyba - moje druhé štěndo ještě u chovatelky čůralo doma na hadr, ale já jsem na něco podobného nepřistoupila - něco ve smyslu: já jsem tady šéf a bude to podle mého. štěně to pochopilo a pohoda. od prvního okamžiku u nás doma byla pro štěně jasná pravidla - kam a co smí a co je nepřípustné a nehodlám to tolerovat.
Takže v pohodě spí v posteli, smí si vzít bačkoru na hraní (vím, že ji nezničí ale jen oslintá ), ale nesmí loudit o jídlo, doma jsou místnosti kam nemá přístup ......
Tohle platí od začátku, pes má jasno a nejsou problémy.
Aby to nevypadalo, že jsem nějaký nelida , to fakt nejsem, ale důsledně trvám na tom, co chci aby pes udělal a za to ho pak mmóóóc pochválím Tím, že má člověk doma maličké rozkošné štěňátko se nesmí nechat unést, pes to pozná a začne s pánem pěkně mávat
Jak nejlíp naučit psa z novin na venčení venku fakt nevím, nikdy jsem to nemusela řešit.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:00
- Nahlásit
sarax
když jsem si štěndu dovezla (bylo to v úterý), měla jsem do pátku dovolenou + víkend. chodila jsem s ní pravidelně cca každé 2-3 hodiny, večer naposled asi v deset a vydržela do rána do 6 hod úplně v pohodě (ani tak brzo nechtěla vstát a jít čůrat). Asi za dva dny pochopila, že když se jí chce jít čůrat nebo kadit, má jít k hlavním dveřím. Pak jsem začla chodit do práce a vydržela bez čůrání cca 5 - 6 hodin než přišel někdo domů, protože asi spala nebo likvidovala zařízení bytu .nepila ani nejedla - obě misky zůstaly vždy nedotčené dokud jsem se nevrátila já.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:05
- Nahlásit
kokoška
no já budu doma přes víkend,v pondělí musím s mladou k doktorce,ale to jsem zpět tak za hodinku....po té ještě chvilku doma a pak tak 4 hodinky max.bude sama,možná zpočátku ani to ne...nějak se vystřídáme,takže noviny ani nerozložím...jen teda když to udělá doma tak co??venku je jasný že chválit..ale doma?
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:07
- Nahlásit
sarax
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:09
- Nahlásit
sarax
když jsem jí při čůrání nepřistihla, tak jsem na loužičku nijak nereagovala, jen jsem to uklidila. Pokud přičapla, že bude čůrat doma, popadla jsem jí a letěla s ní ven - tam se v klidu mohla dočůrat
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:11
- Nahlásit
tak ted jsem mluvila s maminou..tak nas Rockysek se uz 3x vycural venku!!!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:13
- Nahlásit
no tak to gratuluju.....
btw..mama neni v praci???
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:16
- Nahlásit
nika00
dekujeme
mamka rikala ze se to poda..ale uz to asi chape
mamka je na nemocensky...chodila s nim pres noc a rano..ted uz je v praci..a v pul treti jde zas domu..
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 23:21
- Nahlásit
Orry
asi jsi uz dostala mraky rad, ale v podstate souhlasim s kokoskou, my jsme si prinesli stene v pulce ledna, byly ty velke mrazy a i presto jsem s nim behala ven, ne na dlouho cca 5 minut, mozna ani to ne, ale rad se rochnil ve snehu a na bobky si nakonec nasel jedno misto a tam chodil vzdy.
Louzicky smel delat i na hadr, ale bobky sam od sebe nechtel delat v byte. Ze zacatku byl jen v kuchyni a pelisek mel taky tam a bobek chodil delat co nejdal od pelisku, takze jsem to pochopila tak, kde bydlim, tam nekalim, tak jsem ho pomalicku pustila do celeho bytu a bobky dela jen venku, doma asi tri za celou dobu.
Louzicky jsem ho ucila tak, ze kdyz udelal louzicku, tak jsme ho k tomu postavila a rikala jsem mu "louzicka" pak jsem ho postavila na hadr a rikala "tady louzicka" a pokud ji tam udelal byl pochvalen, kdyz ji udelal jinde opakoval se vyse uvedeny postup. Chodili jsme po cca hodine, ale nekdy to bylo malo, treba pri hre si odbehl udelat louzicku a pak si hral dal. A tim se i naucil delat louzicku na povel, coz jsem velmi ocenila ted o vikendu, kdyz jsme jeli cca 4 hodiny v aute a zastavovali jen kvuli pesanovi, aby se vyvencil a probehl.
A pak jsem to delala tak, ze venku moc chvalila, na hadru nekomentovala a mimo hadr (obcas mu to ujelo) jsem hubovala
Jeste stale ted venku mooooooooooooc chvalim a davam bonbonky za louzicky.
Jsou mu ctyri mesice a louzicky doma nedela uz dost dlouho, chodime ted uz po cca 3 hodinach a kdyz se mu moc chce tak si knikne a nebo me hypnotizuje a to se pak staci zeptat "jdeme ven" a kdyz mi skace do naruce a mrska ocasem je to jasne a kdyz si lehne a ocas polozi na podlahu, tak je to taky jasne
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 07:51
- Nahlásit
Aknah
dekuju za rady
Rockysek je vazne sikovny pejsek, takze uz chodime taky ven...vzdy po probuzeni, uz to pochopil dekuju vsem co mi tu poradili!!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:24
- Nahlásit
ahoj....ten je hustej....sem koukala na fotky...vypada jak zmensenej Falco kdyz leti
taky sem tam soupla nove foto sandy...jinak vcera sme zacly cvicit..vsechno pekne od zacatku...aprisla sem na to ze s tocenym salamem to jde takze sme litali u makra na tom velikym travniku jak blazni se salamem...ale uz docela dooost dobre zvlada sedni, ke me, zustan...na to ze jeste predevcirem ani nereagovala na sedni... mam radost..myslim ze pomalu to pujde..taky uz sme zkouseli "drz" ale potvora ho zachvili vzdy pusti...tak nevim v jaky fazi ji mam odmenovat..jako kdyz ma klacek v hube a ja rikam drrz, tak ho drzi..tak hned ji soupnout odmenu???
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:32
- Nahlásit
nika00 jj ja taky chtela aby se falco jmenoval mama chtela Fugase...a Martin prisel s Rockym...ale to mas videt kdyz se pere s plysakama..fakt jak opravdovej ROcky
Sandy to na fotkach moc slusi..ta dobrota ji kouka z oci, je to pusinka!!!
no vidis..asi chce jen poradne motivovat a bude to ok
to s tim klackem...tak kdyz to nevydrzi takovou dobu jakou si predstavujes tak to ted na chvili zkracuj...odmen..a postupne prodlozuj, myslim ze za chvili za kus salamku bude drzet jak dlouho budes chtit
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:39
- Nahlásit
no to jo...ale ja nevim jestli ji mam ten salam dat jeste kdyz ma v hube ten klacek..(ma prece plnou hubu klacku )protoze ji prece nemuzu odmenit za to kdyz ho upusti..jinak se se mnou pekne pretahovala..tak snad to pujde....taky honila vcera zajice a dneska chudinka rano jen zvedla oci a nemohla se ani hnout
a taky vcera potvora kdyz videla ze dosly salamy tak me poslechla jako jen"jeee co zas chces kdyz nemas maso"
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:51
- Nahlásit
nika00
no dej ji povel "pust" jeste driv nez ho pusti ona a odmen ji...a postupne to prodluzuj a ona pozna, ze az ji dovolis klacek pustit tak ze dostane slamek
jj to je jasny..kejhu..prece zadarmo kure ani nehrabe
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
jenze ona nezvlada povel drz ani pust...takze si myslim ze v tom pak bude mit zmatek....a kdyz ji reknu pust tak ho nepusti..musim ji ho proste z ty huby vytahnout...to ji odmenim..to pochopi ze je to za to pust..ale jak to udelat aby pochopila ze odmena je za "drz"
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 10:59
- Nahlásit
ehh tak to ja nevim...a proc ji to vlastne ucis??
jinak mamka prinesla Rockyska do prace tak tu bylo veselo, ted chupka u mamky v kancelari!! dneska je fakt krasne...to bude prochajda...a vecer jedu s martinem na chatu bohuzel bez hafiku v pondeli mam dovcu
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:14
- Nahlásit
no ucim ji to proto, ze kdyz aportujem..treba z vody....tak ona ten klacek nebo micek upusti driv nez ho donese az ke me..a ja nemuzu pokazdy letet do vody pro micek
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:41
- Nahlásit
aha, tak to jo..
to orry ten klacek prinese, ale nechce mi ho dat..chce abych ho honila ja ho nikdy aport neucila, takze v tomhle ti asi neporadim...
|