| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:20
- Nahlásit
ale pokud nechces riskovat...tak pockej do 2. ockovani...pak ale budes muset snaset ty bobky doma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:21
- Nahlásit
Orry
Každý štěně je nízký, můj má taky holé břicho pár cm nad zemí, ale nechám ho lítat, dokud může a jak začne polehávat, strčím ho pod bundu a jdeme domů.
Hovínek bych se taky nebála, dneska je naprostá většina psů očkovaná, takže podle mě nákaza zas tak moc nehrozí, to doporučení nechodit se psem ven do ukončení očkování mi připadá jako relikt minulosti, kdy byla většina psů očkovaná jen na vzteklinu.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:31
- Nahlásit
ok, holky...tak my to teda zkusime rovnou ted ven teda vzdycky po probuzeni ju?!
k psum ho poustim, k tem co znam a vim ze mu neublizi...a navic ma i doma Orryho, kteryho vychovava
venku jsem si s nim zatim nehrala..on je takovy vyjukany...zkusim najit nejaky vhodny misto, ale je to fakt boj..od te doby co nam zabral velky park Carrefour je to bida
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:33
- Nahlásit
venku jeste nelita..proto se bojim aby nenastydl od te zeme...
Maya a co ty mas za stenika?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:33
- Nahlásit
no jo no....kdyz to budes delat po probuzeni tak se ti nauci curat venku...uvidis jak to bude s bobkem...
no a zkus ho proste zabavit treba ho hon nebo at honi on tebe...zkratka at nemysli na zimu a neklepe se..behem se i prohreje, takze mu zima nebude...to poznas
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:38
- Nahlásit
Začít chodit se psem ven až po ukončeném očkování rádi radí chovatelé štěněte.Přeci vás nepošlou hned ven se štěnětem,aby se náhodou něco nevyvrbilo a majitel po chovateli nechtěl náhradu.Pro ně je nejdůležitější zdravotní stav psa,udržet ho co nejdéle izolovaného od možných rizik a prodloužit si tím dobu od prodeje.Jak bude štěně socializované,na tom už jim nezáleží.Nákazová situace je již tak podchycena,že nakažení štěněte bych se nebála.To bych s ním nemohla jít ani na to očkování k vetovi,kde v čekárně přijde štěndo do kontaktu s nemocným psem spíš,než venku.A aby se pes nenastydl,je třeba ho od začátku začít otužovat.Brát několikrát denně ven,na chvíli,ale často.Nutit ho k pohybu a učit ho hygieně.
Orry,jestli se bojíš nastydnutí,ustřihni ze starého svetru rukáv,udělej díry pro nožičky a v noci,kdy ještě přimrzá,ho do toho klidně navleč.Je tma,nikdo se vám smát nebude.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:40
- Nahlásit
nika00
no uz ho vidim jak se honi v tech hovinkach..prinesu doma hovnivala musi se asi venku jeste poradne rozkoukat...on fakt jenom cicha...ryje do hliny a do korinku...a ani dobroty nechtel jak byl ze vseho unesenej
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:44
- Nahlásit
endy
ehhe diky
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:47
- Nahlásit
Orry
A co je to za pejska? Možná to tu bylo někde psáno, ale nechce se mi to hledat....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:53
- Nahlásit
Jo vlast Jack russel teriér, že? Vzpomněla jsem si...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:53
- Nahlásit
Syska
jack russell terier
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:59
- Nahlásit
Orry
Já mám ke svému vlčímu špicovi štěně středního špice.
Jen se neboj, můj byl taky první dva dny mimo a teď řádí venku jak černá ruka.
Já bych spíš potřebovala poradit, jak s vodítkem, protože po 2 týdnech jsme pořád jako na začátku, štěně sedne a ani se nehne, udělá pár kroků když ho držím pod břichem a postrkuju a zlepšení za tu dobu žádné. Už jsem z toho nervozní, tohle jsem nikdy nezažila.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:59
- Nahlásit
orry....sandy taky nikdy nechtela venku zadny odmeny a pamlsky...tak udelej nakej oblecek a vyrazte ven a udelejte si slalom mezi hovinky
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:01
- Nahlásit
maya
muj hafan taky nechtel jit na voditku...takze sme chodili bez nej...teda spis bezeli..aby se pes venoval me a hlidal si me...no a pak sem ji pripla voditko a nechala ji behat i s nim...taky to trvalo pekne dlouho...a pak proste sem si to voditko chytla..a nak se to anucila..ale obcas pri procahzce mela blok..ze se zastavila napr u nejakehjo baraku a nikdo s ni nehnul..takze sem ji bud musela prenest nebo to obejit
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:04
- Nahlásit
Maya
jeje spicove ja mam krizence spice a jezevcika..taky pekny torpedo...
mnoo my jsme jeste voditko nezkusili..chci mu dat jeste klid a obojecek taky ne...kdy mu ho mam asi tak zkusit?
jinak u Orryho s voditkem nebyl problem...normalne ho prijal hned od zacatku...za to kosicek, byl a je trosku problem
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:04
- Nahlásit
orry
smiř se s tím, že pro teriéry je čuchání to nejzajímavější, pár jich znám, a když je něco zajímavého v trávě zaujme, tak neslyší, nevidí ....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:07
- Nahlásit
kokoska
ok, tak jsem se rozhodla...doma se uz rozkoukal, tak ted zacne venceni (stejne jsem chtela zacit uz pristi tyden..tak ho nebudu rozmazlovat)
jinak svetriky nikdy nepouzivam ani u orryho..myslim ze by tim akorat schoulostivel...orrymu je porad tepol hhee
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:13
- Nahlásit
Orry
Já bych na to teď moc netlačila, když je ještě malinké. Moji štěníci (malí kříženci pokojových plemen) když měli těch sedm-osm týdnů chodili ven ještě málo, tak jednou-dvakrát denně, když bylo hezky, jinak doma na plínku, nebo jakkoliv jinak se zadařilo. Někteří chodili na plínku důsledně, někteří pustili loužičku tam, kde zrovna stáli. Hovínka byly taky všude.
Tak jsem prostě sbírala a vytírala. Nikdy jsem nikoho ani netrestala ani na nikoho nezvýšila hlas.
Jak bylo hezčí počasí, začali jsme chodit ven častěji, oni sami zjistili, že čurání a kakání venku je lepší.
Počet loužiček a hovínek doma postupně klesal, po pátém měsíci snad ještě dvě nedopatření a pak už natrvalo spolehlivě čisto.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:15
- Nahlásit
Orry
To poznáš, jestli je mu zima nebo jestli ho to venku baví.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:19
- Nahlásit
tady neco k tomu obojku:
Hned v prvních dnech učíme psa přivykat na obojek. Používáme většinou řetízek takové délky, aby šel volně nasadit přes hlavu a naopak, aby z krku přes hlavu samovolně nesklouzl. Sebevědomý psík si obojku většinou nevšímá. Maximálně se sem tam posadí a zadní packou se počne drbat, jakoby honil blešku. Necháváme to bez povšimnutí, ale pokud by obojek psa velmi rušil, pokusíme se jej něčím zabavit. Chceme-li, zvláště z počátku, připnout psa na vodítko, činíme tak, až k nám přiběhne sám.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:21
- Nahlásit
http://www.vycvikpsa.cz
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:49
- Nahlásit
aren
dekuju za radu...jak tak koukam, kazdy ma tu svou metodu...ja s nim zatim chodim tak cca na 20min ven jednou dene s Orrym...oni se venku lip poznavaji nez doma myslim ze Rocky je chytry pejsek...a ze taky brzo pozna ze venku je to lepsi
nika00
diky...dneska jsem mu koupila takovy pidi obojek...je cerny, ze spoda cerveny a ma po sobe hvezdicky
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:50
- Nahlásit
aren
za curani taky netrestam ono se to poda...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:59
- Nahlásit
Orry
Kříženec špice s jezevčíkem? Když nic jiného, tak to musí být pěkný paličák, ne? U nás mají jedni lidé také takového, vypadá jako liška s krátkýma nohama.
nika00
Obojek on snese bezvadně, ale jak připnu vodítku, ztuhne jak sfinga a nepřemluvím ho ani na kus salámu. S tou povahou je to asi pravda, starší pes je vyrovnaný, sebevědomý a neměl problém ani s obojkem a vodítkem, ani se samotou, prcek je trochu bojácný a problémy jsou.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 15:02
- Nahlásit
maya
zkus mu pripnout voditko a nechat ho volne lezet...a pak zacni s pesanem nejakou hru..nejlepe "kdo utece vyhraje" on pak pozna ze se toho nemusi bat... ale chce to cas...jak sem psala, moje sadny se obcas zabejcila i kdyz ji bylo pul roku...a taky s ni nikdo nehnul..vzdycky se zastavila, udelala zapiraci postoj a odhodlanej ksichtik...ale casem to odeznelo samo
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 15:03
- Nahlásit
Maya
ehh to mi povidej..vazne skvela kombinace...po jezevcikovi je to desna palice..vzdycky se zabejci a nic s nim nehne..no a po spicovi je ustekanej a ostrej mrkni do galerie Orry a Rocky a tam ty moje hafany uvidis
|
beaby
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 15:13 - Změnil/a: beaby
- Nahlásit
Poradte Jsem se psem celej den venku a nic prijdem domu a uprostred pokoje mi udela bobek . Ja uz nevim jak ho to naucit.Churat chodi na noviny ale bobek tam neudela.
|
beaby
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 15:22
- Nahlásit
Poradte mi nekdo
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 15:25
- Nahlásit
orry
dívala jsem se na Rockyho do galerie - je to super štěndo, líčíš ho jako hroznou chudinku a přitom na fotkách vypadá jako správnej lump Ven se s ním neboj.
mám ještě jeden asi drzý dotaz - má PP? Na jacka mi přijde, že má krátký čumák, ale to je jen můj osobní dojem z těch fotek, neber to osobně, přes teriéry rozhodně nejsem expert
|
beaby
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 15:27
- Nahlásit
Mam ho trochu rozmazleniho mame ho od jeho 5tejdnu.Uz nevim co snim
|