Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Stene Border Kolie a Silvestr
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 08:17
- Nahlásit

birma
tak já znám dva flaty a jsou fakt taky docela hodní, ale žijou na statku u koní a mají víc než dost zábavy a akce, tak jsem vždycky myslela, že je to tím, jak by na tom byl flat v paneláku netuším

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 10:18
- Nahlásit

birma
Maya

No holky já znám flety dva, oba kluci (pokaždé jiný majitel) a je to jak píše birma, jako až divný, oba vzorný, majitele stále sledujou a "čtou" co by asi tak chtěl aby udělali, "anděl" je dobrej popis. (No mě by z toho taky hráblo to žádná, já nemít denně se psem kříž tak by mě to už ani nebavilo)
Jo a oba ti fleti co z nám bydlí v paneláku.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 11:06 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

kachna_

Kolie (dlouhosrstá) se mi vždycky hrozně líbila, ale nevím, jestli je to veselý pes?

Já kolii mám. Nicméně nevím, co si představit pod pojmem "veselý pes".

birma
Dlouhosrstý kolie co znám (tedy celkem dvě ) jsou obě takový unylý, to už spíš krátkosrstou.

Máš pravdu, unylý být můžou, rozhodně s nima je docela práce (co se výcviku týče) oholedně motivace, nicméně něco se s nima dělat dá, to zas ne, že ne. Jsou i kolie vášniví aportéři (mně se ani u jedné kolie mít aportéra nepoštěstilo na druhou stranu je to super pes, v bytě úplně v pohodě být může, nevyžaduje makat v jednom kuse, denně nemusí být 4 hodiny venku. Jsou to ale hrozně milí, empatičtí psi, takže bych asi neměnila. Krátkosrstý kolie by měly být stejný, ale je mezi nima víc, který jsou sportovně vedení, takže jsou teoreticky akčnější. Rozhodně jsou ale obě varianty docela citlivým plemenem, nemají nejpevnější nervovou soustavu.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2014 11:07
- Nahlásit

A flata mají mí známí, v bytě, nic s ním (kromě dlouhých vycházek) nedělají, mají ho prostě jen jako kamaráda, nejsou to žádní kynologvé a pes je úplně v pohodě, spokojený, nekonfliktní, co se ostatních psů týče, hodný na děti, ničeho se nebojí, takže i toho bych klidně mohla zadavatelce doporučit.

GeorginaAmber
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 10:48
- Nahlásit

Kachna_
Ok, Sheltie tedy ne ... to co říkáš, mě asi úplně stačí... už jsi třetí člověk, co mi tohle říká. A to vypadají tak roztomile ... Kolie je veliká a má mega moc dlouhých chlupů - vedle ve vchodě je jedna a pán jí musí každý týden koupat a denně česat... a ještě luxovat nonstop... Sheltie mi přišla jako mini verze Kolie ..

birma
Flat coated retriever mě hrozně zaujal. Právě jsem o tom dost načetla ted přes víkend... a všichni na něj pějí písně, jak je dokonalej... líbí se mi jak vzhledově, tak povahově... ale zase - je velikeeeej :/ ... ale možná fenky budou menší.

GeorginaAmber
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 10:53
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
ssshhhhh
Maya

že bychom se na něčem shodli? Mě se strašně právě líbí!!
četla jsem, že je hodně používají k psychoterapii s postiženými dětmi... a i na kinologii a i jako vodící psi pro slepce. Docela mírné a vyrovnané plemeno.

Já chci určitě fenku. Nikde jsem se nedočetla, kolik fenka váží a měří (orientačně). Protože rozptyl 25-40kilo a 40-62cm v kohoutku mi přijde jako dost velký prostor ... maličko rozdíl =/. Kdyby vážila 25 a měřila 40 cca - tak jí beru všema deseti! =)

Kamarádka má vyšlechtěnou fenečku Flat coated retriever mini - váží 8 kilo a je do kabelky a to je teda mazec.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání