| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:40
- Nahlásit
sewerka
asi bych taky odebrala ty přílohy,pokud se v jídle rejpe. Asi nemá takovou potřebu, nechala bych základ maso, zelenina, ovoce, bylinka, sem tam to vejce, sem tam tvaroh. Piškoty bych taky nedávala jako žrádlo,
dával někdo odkaz místní? na zdejší diskuzi o krmení syrovvým?
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_8192_0.html
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:45 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
lamalucni
Ono je to u všeho. BARF jako způsob krmení a BARF jako ideologie... pozitivní motivace jako výcviková metoda a "pozitivní motivace" jako ideologie... islám jako náboženství a islámští fundamentalisté... prostě ideologii a fundamentalizmus bych sem netahala, pokud si bude sewerka chtít zjistit něco o krmení syrovým, tak si to zjistí, zdroje tu má, a kvalita informací podle mého není až tolik závislá na tom, jestli jsou pod nadpisem BARF, nebo ne
Já myslím, že na tom, pod jakým je to nadpisem záleží hodně.
Je to podobné i v těch ostatních věcech. Pokud se budeš pídit po pozitivní motivaci po tomto konkrétním sousloví dostaneš se spíše na ty ideologické zdroje. Pak klidně zajdeš za normálním výcvikářem, který v podstatě dělá to samý, jen nepoužívá k tomu tu ideologii a naučí tě mnohem více. Vůbec u toho nepotřebuješ vědět, že se tomu a podobnému říká třeba pozitivní motivace, se svým psem si přesto rozumíš a funguje Vám to.
Obecně lidé, kteří ke všemu potřebuji mít jakousi berličku/pomůcku ať již ideologickou či materiální mají výsledky horší.
Dá se krmit různými způsoby, různě to kombinovat, důležitý je být u toho schopen používat vlastní mozek k myšlení.
To samý platí o výcviku.
Nezapomeň, že vše, s čím přicházíme do styku ná ovlivňuje a tak je myslím pro začátek v každé oblasti lépe se vyhnout místům, kde se to ideologiemi, reklamami atd hemží nejvíc.
Ten příklad s tím Islámem je IMO naopak hodně alarmující.
Když se dnes poptáš lidí v aktivním věku, kolik myslíš procent Ti bude schopno říct nějaká reálná fakta o něm a na druhé straně kolik procent bude mít ten islám spojeno takřka výhradně s terorismem či násilím?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:56
- Nahlásit
zbrnd
Ono je to spíš tak, že původně ten "nadpis" měl úplně věcný význam a až následně se na to nabalila ta "ideologie". Nicméně mnoho lidí ho používá stále v tom původním, věcném významu.
Pokud se budeš pídit po pozitivní motivaci po tomto konkrétním sousloví dostaneš se spíše na ty ideologické zdroje. Pak klidně zajdeš za normálním výcvikářem, který v podstatě dělá to samý, jen nepoužívá k tomu tu ideologii a naučí tě mnohem více.
To nesouhlasím, je pořád víc těch lidí, kteří od pojmem "pozitivní motivace" vnímají jen výcvikovou metodiku a ne nějakou "ideologii". Mimochodem absolutně nejvíc jsem se stran výcviku naučila od RNDr. Šusty, který má metodiku PM zvládnutou horem dolem na ix druzích zvířat, přednáší na mezinárodních seminářích, sám přišel s několika novými poučkami a technikami... a k tomu má navíc ještě dar předat to vstřebatelnou formou normálním lidem. Protože díky své hluboké znalosti principů chování zvířat dokáže ve správnou chvíli vypíchnout jen to podstatné.
Ale to je zcela mimo téma.
Když se dnes poptáš lidí v aktivním věku, kolik myslíš procent Ti bude schopno říct nějaká reálná fakta o něm a na druhé straně kolik procent bude mít ten islám spojeno takřka výhradně s terorismem či násilím?
Myslíš tady, nebo v islámských zemích?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2013 15:58 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
lamalucni
Ono je to spíš tak, že původně ten "nadpis" měl úplně věcný význam a až následně se na to nabalila ta "ideologie". Nicméně mnoho lidí ho používá stále v tom původním, věcném významu.
Takto to v některých případech může být také. Ty si myslíš, že to tak spíše je, já zase že spíše je to tak, jak jsem psal já.
To nesouhlasím, je pořád víc těch lidí, kteří od pojmem "pozitivní motivace" vnímají jen výcvikovou metodiku a ne nějakou "ideologii".
No ty sice nesouhlasíš, ale nepíšeš o tom samém, co já. Psal jsem o tom, kam se nejspíš dostaneš. Ty argumentuješ tím, jak to vnímají lidé z většiny, což nemusí přímo souviset či se projevit ve výsledných číslech, kdybychom tedy dělali nějaké statistiky o tom, co popisuji já i ty.
Prostě to vidíme jinak, je to o vnímání mnohých pojmů, v tom se asi nedoberem výsledku.
Myslíš tady, nebo v islámských zemích?
Jasně, to jsem nenapsal.
Měl jsem na mysli spíše tady, v Evropě, prostě v částech světa ovládaných proamerickou propagandou.
|