| Autor |
Zpráva |
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:27
- Nahlásit
Ahojte,mám doma půlročního roťáčka.Přišel do smečky jezevčíka/kluk/ a bordodogy/holka/.Je velmi obtížně krmitelný....ve všem se rejpe až hrůza....ale nějak to zvládám.Problém je v tom,že je čím dál hnusnější na toho jezevce.Vadí mu i,že něj při jídle kouká/podotýkám zezadu/.Už po něm asi třikrát vystartoval a porvali se.Nějak nevím,co s tím.Předešlej roťák tohle vůbec nedělal,takže fakt nevím.Určitě je nechci při jídle oddělovat.Od tý dogy by si nechal mísu klidně sníst,ale jak se přiblíží jezevčík je zle.Přitom on neusiluje o to jeho krmení.Jen tak sbírá po zemi,co komu upadne od huby.Máte někdo řešení?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:43
- Nahlásit
Doporučuji pořídit nějakýho hodně dominantního a silnýho psa, on je už srovná.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:44
- Nahlásit
sewerka
Máte někdo řešení?
Co resis? Rotvici jsou hodne majetnicky, co se misky se zradlem tyka. Nechapu, ze je obtizne krmitelny a rejpe se - cim krmis?
Určitě je nechci při jídle oddělovat.
A proc ne? Jestli chces uchovat jezevcika ve zdravi, tak proste oddeluj, pokud nejsi schopna jezevcika okriknout, aby nelezl k rtw, kdyz zere. To je jediny reseni. Nez nechat dorustajiciho rtw 3x vystartovat po psovi a servat se u zradla.
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:45
- Nahlásit
Chci si je srovnat sama.... ,tři chlupáči mi stačí...Ale nechce se mi na toho roťáka nějak razantně...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:47
- Nahlásit
sewerka
Chci si je srovnat sama....
Tak si srovnej jezevcika, at neotravuje rtw, kdyz zere.
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:48
- Nahlásit
Fifi,krmím vařeným a "doplňkově"Royalem...je to peklo.No jo,jak začnu jezevčíka okřikovat,ať radši vypadne,roťák zpozorní a šel by ho vyprovodit za mě.Vím,že to roťáci dělají.Ten minulej byl abnormálně klidnej.....odvykla jsem si na to...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:51
- Nahlásit
sewerka
No jo,jak začnu jezevčíka okřikovat,ať radši vypadne,roťák zpozorní a šel by ho vyprovodit za mě.
Opakuji, krm oddelene.
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:54
- Nahlásit
Hmmm,asi mi nic jinýho nezbyde,ačkoliv jsem to tak nechtěla.Jak říkám,ten minulej byl pohodář...tenhle je "klasika".Ikdyž jsem měla známou,tam žralo deset psů pohromadě....ovšem roťák tam nebyl.
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 20:56
- Nahlásit
Nemáte ještě někdo nějakej fígl kolem toho krmení?První asi tři dny žral jako vysavač.......teď bych ho i tý mísy fakt zabila.....podotýkám-hladovka se u nás míjí účinkem...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:02
- Nahlásit
sewerka
Tak to asi není dost dlouhá hladovka.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:04
- Nahlásit
sewerka
Co chces jeste za figle? Jestli je stene pulrocni dostatecne odcerveny, zdravy, vybehany, unaveny, vysaje krmeni behem chvile. A jestli mu varis, asi zalezi taky co varis. Royal je dost drahej doplnek, ala srot. Jestli mas prachy na Royal, to radsi nakup jinou doplnkovou stravu, bezobilnou.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:07 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Fifi
Hele moje bylo dostatecne odcerveny, zdravy, vybehany, unaveny, a prostě se v tom hnípala neskutečně. (granule, vařený) Jako mami nezabíjej mě, já to nechci. Pak co jsme přešli na syrový maso, papá krásně.
edit: já být dobrý češtin
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:10
- Nahlásit
ssshhhhh
Pak co jsme přešli na syrový maso, papá krásně.
Tak ja jsem taky masarka. Jen to nenutim kazdymu na potkani. A zrovna u rtw je s podivem, ze se nad miskou pulrocni stene ofrnuje.
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:10
- Nahlásit
Je zdravej,očervenej i vylítanej.Vařim maso,těstoviny,vločky,vejce,tvaroh s medem,vepř.kůže,játra.On celkově prospívá,ale nejí s chutí.....pětkrát od mísy odejde...nutim ho,aby žral...a to mi vadí......myslíš jen masový granule?Váží 32kg.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:12
- Nahlásit
Zkus ho krmit zvlášť, třeba nechce žrát, když je ten jezevec kolem, co ty víš.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:14
- Nahlásit
Fifi
Tak já dávám občas i něco jinýho, tvaroh, piškoty a tak, ale 90% jsou maso, kosti a kůže. Ale znám zas psy co by syrový do huby nevzali no.
Masařka jako bzzzzzzzz?
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:15
- Nahlásit
ssshhhhh
on nemá o tu mísu vůbec zájem......všichni žerou,on leží opodál....zvednu ho,aby se šel milostivě nažrat....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:15
- Nahlásit
sewerka
pětkrát od mísy odejde...nutim ho,aby žral...a to mi vadí......myslíš jen masový granule?Váží 32kg.
A proc ho nutis zrat? Nechces zrat, nezer. Nazdar, necham mu v klidu misku pet minut, za predpokladu, ze ma klid na zrani a neopruzuje ho jinej pes... Co sezere, sezere, co ne, tak je sebrano. Jestli u zradla klid nema, odchazi, protoze ty usmernujes jezevce, je u toho krik a tak, se mu nedivim.
Nemas foto?
Ja nejsem priznivcem granuli, jak jsem psala, krmim masem, syrovym. Jen jsem psala, ze misto Roylu coby doplnku bych volila doplnek v jiny sfere granuli.
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:16
- Nahlásit
ssshhhhh
Joooo.....piškoty!!!Ty bych mohla kupovat po 15-ti kilovejch pytlích.....
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:19
- Nahlásit
OK,zkusim ještě to syrový maso,ale jestli i tohle ne,tak už jsem v koncích......jak sem vložim fotku?
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:21
- Nahlásit
I ho zkusim krmit někde v klidu....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:26
- Nahlásit
sewerka
.jak sem vložim fotku?
Zkopirujes adresu fotky, kterou mas nekde na netu ulozenou, do tech bebech geometrickych.
piškoty!!!Ty bych mohla kupovat po 15-ti kilovejch pytlích.....
A proc ho tim cpes? Jestli on proste neni jen precpan?
on nemá o tu mísu vůbec zájem......všichni žerou,on leží opodál....zvednu ho,aby se šel milostivě nažrat....
To je proste pes bez hladu, kolik pres den dostane ruznych veci? A jak sem psala, nechces, nezer! Pres den pak jen par pamlsku na vychazce, piskot klidne rozctvrtit, jen coby chutovku, nebo si upec pro psa lepsi pamlsky bez cukru, jatrovky. Nebo nalamat suseny pamlsky koupeny, ala plice, rybicky na atomy. Tim se ti nezaplacne.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:26
- Nahlásit
mam figl, jez s nima a organizuj jim to podle svejch predstav...
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:31
- Nahlásit
Fifi
Nic mezi krmením nedostává a s piškotama zacházím přesně jak popisuješ...ale miluje je.Občas je dostane k snídani s kysačkou nebo jogurtem.Ano.....myslím si to samý...prostě nemá hlad.
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:34 - Změnil/a: sewerka
- Nahlásit
[
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:39
- Nahlásit
sewerka
mně na rozežrání pomohlo hlavně najít něco, co bude psovi víc chutnat a pak ho na tu misku hecovat. Žádný, že před nim přistane a já ho budu přemlouvat, aby si milostivě aspoň čuchnul, ale udělám mu divadýlko "Chcééééš? Fakt chcééééš? Papáníííí. Dáš si? Fáááákt?" a přitom mu s tou miskou couvám, přibližuju mu jí k čumáku a zas ji zvedám a chci aby ji aspoň sledoval. On se natěší a pak to vdechne jedna báseň
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:40 - Změnil/a: sewerka
- Nahlásit
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:42
- Nahlásit
birma
No jenže já mám ten dojem,že ani nic takovýho neexistuje...
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:46 - Změnil/a: sewerka
- Nahlásit
...hmm,fotka nebude,nejde mi to
|
sewerka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2013 21:59 - Změnil/a: sewerka
- Nahlásit
|