Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně RTW staruje po jezevčíkovi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2013 22:11
- Nahlásit

sewerka
a máš dobrej odhad, co by měl za ten den sežrat? nemáš prostě jenom velký voči?
No jenže já mám ten dojem,že ani nic takovýho neexistuje...
a co všechno jsi zkoušela?

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 07:32
- Nahlásit

Zkoušela jsem všechno,co mě napadlo.On nesní s chutí ani ty piškoty s kysačkou/to mu chutná nejvíc/Stejně od toho odchází..A k tomu množství...vařim kilo masa a k tomu půl kila těstovin s vločkama.To má tak na čtyři krmení.Když jsme byli zpočátku na granulích,tak kdybych ho nenutila,tak by sám snědl tak půlku z toho co by měl sníst.Napadlo mě,že bych mu dávala jen dvakrát denně,ale v půl roce se mi to zdá ještě málo.Mezi krmením nedostává nic.Občas jablko nebo hrušku.Fakt jsem bezradná

bonc
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 08:02
- Nahlásit

sewerka
kilo masa a k tomu půl kila těstovin s vločkama.To má tak na čtyři krmení
že bych mu dávala jen dvakrát denně
to kilo a půl žrádla má teda na den nebo na 4 dny?

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 08:26
- Nahlásit

bonc

Ne,na čtyři dávky krmení.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 08:30
- Nahlásit

sewerka
Napadlo mě,že bych mu dávala jen dvakrát denně,ale v půl roce se mi to zdá ještě málo
Dvakrát denně v půl roce stačí.
Ne,na čtyři dávky krmení.
To je teda na jak dlouho? Kolik dávek za den?

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 08:57
- Nahlásit

ssshhhhh [i]To je teda na jak dlouho? Kolik dávek za den?

dostává třikrát denně

Maso s těstovinama má dvakrát denně,jednou denně dostává mléčnou dávku s piškotama a granulema nebo granule a vejce.

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 10:48
- Nahlásit

sewerka

hele, zkus tu fotku ještě jednou....zkopíruješ ve vlastnostech adresu té fotky, která musí být někde na netu, pak klikneš na ten barevnej čtvereček a až se ti oteřve, vložíš tu adresu a dáš OK, nezapomeň, že to může po tobě chtít povolit dočasně "ono", tak ho povol, zkus to, to zmákneš

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:32 - Změnil/a: sewerka
- Nahlásit

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:35
- Nahlásit

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1 235313_662207973789801_1546423518_n.jpg

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:40
- Nahlásit

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6624301437 67584&set=a.103590146318256.7129.100000018134562&t ype=1&theater

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 12:55
- Nahlásit

sewerka
mi teda 3/4 kila masa + 375 g těstovin přijde strašně moc, kam se to do něj má podle tebe vejít? Se mu nedivim, že se mu nechce žrát, nehledě na to, že těch příloh dáváš podle mě moc. Nechala bych dávku masa a přílohy vypustila, to je stejně balast dobrej tak pro psa, co potřebuje nabrat a ne pro prcka ve vývinu.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 12:56
- Nahlásit

a piškoty bych mu jako dávku nedávala vůbec, stejně tak tvarohy a tak jenom občas, ne každej den.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:07
- Nahlásit

birma

mi teda 3/4 kila masa + 375 g těstovin přijde strašně moc
Pokud je těch 375g těstovin v suchém stavu, tak rozhodně souhlas - těch těstovin je po uvaření skoro kilo, víc než masa!

Nevím, kolik váží půlroční rotvík, ale velmi hrubým odhadem bych řekla, že adekvátní dávka by byla tak toho tři čtvrtě kila až kilo masa denně. Bez příloh, maximálně zelenina. Mouka a cukr (v piškotech) rozhodně není vhodné krmení pro štěně ve vývinu - teda ono to není vhodné krmení pro žádného psa, ale dospělák se s takovou palbou sacharidů vyrovná líp než štěně... Cpát do štěněte kilo těstovin a piškotků denně, to je tak akorát na problémy s obezitou, cukrovkou, klouby...

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:24
- Nahlásit

lamalucni
Pokud je těch 375g těstovin v suchém stavu, tak rozhodně souhlas
podle mě je to moc i kdyby to bylo už uvařený. Prostě když mi pes nechce žrát, tak mu nebudu cpát balast, ale maso a až ve chvíli, kdy budu mít doma popelnici vychrtlou, která na mase nenabírá mu budu dávat přílohy.

a pejsek na fotkách nijak hubeně nevypadá, to bych pro tak malý štěně viděla jako optimální klidně i štíhlejší vzhled, ať si nezatěžuje klouby

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:28 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

birma
podle mě je to moc i kdyby to bylo už uvařený.

Tak 2/3 dávky masa a 1/3 přílohy by mi nepřišlo až tak úplně mimo, tak se psi krmili "odjakživa" I když já osobně přílohy nedávám vůbec a pokud potřebuju navýšit příjem energie, tak přidám tučnější věci, sádlo apod., tuk je pro psa přirozenější zdroj energie než sacharidy.

to bych pro tak malý štěně viděla jako optimální klidně i štíhlejší vzhled, ať si nezatěžuje klouby
rozhodně souhlas, půlročnímu štěněti by měla dle mého názoru být lehce vidět žebra, a zvlášť u těžšího plemene se sklonem k DKK

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:30
- Nahlásit

lamalucni ,birma

Koukněte se na fotky...myslím,že rozhodně není tlustej a ani k tomu nesměřujeme.Váží 32kg.

Tak dneska:modelovej případ.....ráno po vycházce nejdl témeř vůbec/těstoviny s masem/,teď dostal granule/2 kelímky/ s vývarem a kuře...snědl sotva půlku.....a večer po dlouhý procházce to bude totéž.....tak co mám dělat????

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:35
- Nahlásit

Chcete tím říct,že ten malej pes může bejt jen na mase?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:35
- Nahlásit

sewerka

Koukněte se na fotky...myslím,že rozhodně není tlustej
Nic ve zlým, ale podle těchhle fotek to absolutně nejde zhodnotit.

granule/2 kelímky/ s vývarem a kuře
Dva kelímky granulí a k tomu ještě kuře? Teda nevím, jak máš velký kelímek a kolik bylo toho kuřete, ale přijde mi to opravdu hodně. Denní dávka čistě jen granulí pro štěně v tomhle věku je cca 5-6 šálků, tedy necelé dva šálky na jedno krmení, pokud krmíš třikrát denně.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:38
- Nahlásit

lamalucni
Tak 2/3 dávky masa a 1/3 přílohy by mi nepřišlo až tak úplně mimo, tak se psi krmili "odjakživa"
jasně, ale krmila bys tak psa, kterej skoro nežere?
když já osobně přílohy nedávám vůbec
já prakticky taky ne, jen tak jednou za 14 dní až měsíc přidám do mletiny trochu vloček, pokud mám subjektivně pocit, že je toho málo

sewerka
Koukněte se na fotky...myslím,že rozhodně není tlustej
fotky jsme obě viděly, ale aby se něco dalo posoudit, tak by tam měl být vestoje z boku. Takhle mi přijde trochu oplácanej a to bych teda u svýho štěněte velkýho plemene nechtěla
ráno po vycházce nejdl témeř vůbec/těstoviny s masem/,teď dostal granule/2 kelímky/ s vývarem a kuře...snědl sotva půlku.....a večer po dlouhý procházce to bude totéž.....tak co mám dělat????
vybodni se na granule a na těstoviny a dávej mu maso. Když nebude chtít, tak mu to necpi. Udělej mu okolo toho taneček a až když se bude tvářit, že o to jídlo má aspoň trochu zájem, tak mu to dej. A část dávky mu dávej venku jako pamlsky při výcviku, ať získá pocit, že žrádlo prostě není zadara

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:38
- Nahlásit

sewerka

Koukni na National Geographic - uvidíš tam někde vlky a lvy nahánějící po savanách prchající stáda granulí? Samozřejmě že pes nemůže být jen na mase ve smyslu svaloviny, to by nebylo úplně ideální, ale na mase ve smyslu svalovina, šlachy, chrupavky, kosti, vnitřnosti, ryby... být rozhodně může. Krmím takhle už druhého psa od štěněte (a jsou jen o fous menší, než je ten tvůj) a nestěžujou si

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:39
- Nahlásit

sewerka
najdi si někde něco o barfu

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:41
- Nahlásit

Kelímek je čtvrtlitrovej...kdyby byl jen na granulích,měl by jich sníst šest.Kuřete byla tak větší půlka ze čtvrtky.Není to na oběd akorát?Tyjo,já už jsem fakt v pr...li.Nechci,aby byl nějakej chcípák.

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:43
- Nahlásit

birma

Četla jsem o tom i ....zkusit to můžu,ale už fakt pochybuju o všem.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:49
- Nahlásit

sewerka
Kelímek je čtvrtlitrovej...kdyby byl jen na granulích,měl by jich sníst šest.Kuřete byla tak větší půlka ze čtvrtky.Není to na oběd akorát?
Je to moc. "Akorát" podle tabulek by byly jen ty dva kelímky granulí bez dalšího masa. Nebo naopak jen maso bez granulí. Navíc málokterý pes se vejde do "tabulek", některý potřebuje o hodně víc a jiný zase míň, což bude myslím případ toho tvýho

Tyjo,já už jsem fakt v pr...li.Nechci,aby byl nějakej chcípák.

To chce klíííd Je opravdu lepší, pokud je štěndo hubené a roste pomalu. Když víc nechce, tak mu to nejspíš stačí - a pokud z něj netrčí páteř, tak bych mu víc rozhodně nenutila. Koukni na tuhle tabulku - podle ní nejlíp poznáš, jestli je hubenej, nebo tlustej. Pětka je ideál - všimni si lehounce viditelných žeber a vtaženého břicha:

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:49 - Změnil/a: sewerka
- Nahlásit

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:50
- Nahlásit

sewerka
Ta fotka nejde zobrazit - asi ji máš nastavenou jako soukromou...

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:52
- Nahlásit

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6624 73943763204&set=a.103590146318256.7129.10000001813 4562&type=1&theater

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:54
- Nahlásit

lamalucni
Bez příloh, maximálně zelenina. Mouka a cukr (v piškotech) rozhodně není vhodné krmení pro štěně ve vývinu - teda ono to není vhodné krmení pro žádného psa, ale dospělák se s takovou palbou sacharidů vyrovná líp než štěně.
Jasný, zelenina je pro psa to pravý! Já bych mu dával jen květák a kosti!

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:59
- Nahlásit

sewerka
Zmáčkni F5, tím si fotku na FB zobrazíš ne v tom jejich prohlížeči obrázků, ale normálně. Pak na ni klikni pravým myšítkem a dej "kopírovat adresu obrázku" (pokud máš Mozillu Firefox, v jiném prohlížeči to bude trošku jinak) - tedy nekopíruješ adresu z adresního řádku, ale přímo adresu fotky. A pak tady klikni na to tlačítko s geometrickými útvary a tu adresu tam vlož.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:59
- Nahlásit

Denní dávka čistě jen granulí pro štěně v tomhle věku je cca 5-6 šálků, tedy necelé dva šálky na jedno krmení, pokud krmíš třikrát denně.
Ty jo, tomu říkám dietologie! "5-6 šálků denně pro štěně v tomhle věku"

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání