Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně RTW staruje po jezevčíkovi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:00 - Změnil/a: sewerka
- Nahlásit

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6624764770 96284&set=a.103590146318256.7129.100000018134562&t ype=1&theater

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:01
- Nahlásit

O Barfu si nikde nic raději nehleděj, je to prostě moda stejně jako třeba granule.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:03
- Nahlásit

zbrnd
O Barfu si nikde nic raději nehleděj
a co doporučuješ ty, když ne syrový maso ani granule?

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:07
- Nahlásit

nehádejte se tu a poraďte mi někdo,co mám udělat,aby s chutí jedl...

Mášena/bordodoga/ta zaboří hlavu do mísy a dokud není prázdná,neodejde.Takhle si to představuju...

lamalucni
Člen
- Nahlásit

sewerka
Už ji vidím.
Vyloženě tlustej mi nepřijde, ale trochu štíhlejší by být podle mě mohl... ideální je, pokud se v pohybu malinko rýsují žebra.

zbrnd
O Barfu si nikde nic raději nehleděj
no jistě, nejlepší je nikde nic o výživě nehledat a prostě fláknout psu každý den kilo svaloviny - buď to přežije, nebo ne

zbrnd
Člen
- Nahlásit

sewerka
Hlavně se na to nesnaž jít vědecky. Vypadá to, že pessanovi by možná opravdu stačilo trochu méně papání. Tak mu dávej prostě méně a pokud nebude mít nějaké problémy zdravotní, tak to neměň. Pokud chceš ale něco vylepšovat, možná by bylo opravdu fajn ubrat těch sacharidů a nebo třeba vypustit ty granule, zbytečně do něj v nich dostáváš odpad. Já bych vejce taky nedával určitě ne pravidelně, zeleninu taky nic moc.
Barf opravdu nehledej, v těch komunitách jsou podobní bezmozkoví maniaci jako ti, kteří dokáží celej život psa diskutovat o tom, které granule jsou kvalitnější a přitom celou tu dobu krmí psa odpadem ....

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:08
- Nahlásit

sewerka
zaboří hlavu do mísy a dokud není prázdná,neodejde.Takhle si to představuju...
takže nějak takhle?

Fakt ho nenuť jíst víc, než jí. Spíš mu ještě uber.

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:09
- Nahlásit

lamalucni ,birma

Takže přátelé všichni zúčastnění...nějakej závěr?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:10
- Nahlásit

birma
Takovýho jsem nikde nic nepsal, asi jsi se přehlédla.

lamalucni
no jistě, nejlepší je nikde nic o výživě nehledat a prostě fláknout psu každý den kilo svaloviny - buď to přežije, nebo ne
Zajímavá dedukce, jak se to dá vytvořit?

birma
Člen
- Nahlásit

zbrnd
Barf opravdu nehledej, v těch komunitách jsou podobní bezmozkoví maniaci jako ti, kteří dokáží celej život psa diskutovat o tom, které granule jsou kvalitnější a přitom celou tu dobu krmí psa odpadem ....
nejde o komunitu, jde o ten základ, kdy člověk zjistí, že jenom čistou svalovinu fakt ne, že je dobrý dávat i vnitřnosti, šlachy, občas nepraný dršťky... Na to nepotřebuješ komunitu, stačí jeden dobrý i krátký článek.

lamalucni
Člen
- Nahlásit

zbrnd
Bezmozkoví maniaci jsou všude. Což neznamená, že by se měl člověk vyfláknout na zjišťování informací. Stačí jen trošku si ty informace selským rozumem přebrat...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:11
- Nahlásit

můj závěr máš zde sewerko:
http://www.proxy.lecydre.com/index.php?q=aHR0cDovL 3d3dy5jei1wZXMuY3ovZGlza3VzZS8zXzEzNDIzXzIuaHRtbCM 5#6

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:13 - Změnil/a: sewerka
- Nahlásit

lamalucni

ježišimarjáááááá...no to je hnuuus!!!!

Nene,Máša má předpisovou váhu..
www.facebook.com/photo.php?fbid=633697863307479&se t=pb.100000018134562.-2207520000.1380197486.&type= 3&theater

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:13
- Nahlásit

zbrnd
O Barfu si nikde nic raději nehleděj je to prostě moda
Takovýho jsem nikde nic nepsal, asi jsi se přehlédla.

"Zpočátku akronym BARF znamenal: Born Again Raw Feeders (znovuzrozen krmit syrově). Později doznal tento akronym změnu na významu a interpretuje se jako: Bones And Raw Food (kosti a syrová potrava). "(zdroj)
tudíž, jí podle mého chabého chápání říkáš, že se má vykašlat na BARF (= syrové maso) a granule že jsou odpad

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:15
- Nahlásit

lamalucni
Bezmozkoví maniaci jsou všude. Což neznamená, že by se měl člověk vyfláknout na zjišťování informací. Stačí jen trošku si ty informace selským rozumem přebrat...
Ano, jsou, ale barf je zrovna v trendu a tak je jich mezi těmi, co o něm diskutují a propagují ho na netu jejich docela slušná koncentrace.
A rozhodně jsem neměl na mysli, že by se měl člověk vyfláknout na zjišťování informací, proto jsem ani nic takového nepsal. Nicméně na straně druhé to vypadá, že pejsek je krmen relativně fajn rozhodně v porovnání s průměrným pejskem u nás...

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:18
- Nahlásit

lamalucni

Taky si to myslím.....holt jen zbytečně hysterčim..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:18
- Nahlásit

birma
"Zpočátku akronym BARF znamenal: Born Again Raw Feeders (znovuzrozen krmit syrově). Později doznal tento akronym změnu na významu a interpretuje se jako: Bones And Raw Food (kosti a syrová potrava). "(zdroj)
tudíž, jí podle mého chabého chápání říkáš, že se má vykašlat na BARF (= syrové maso) a granule že jsou odpad

No to je ten rozdíl mezi teorií a realitou víme?
V reálu na netu totiž Barf znamená dnes skoro ideologii v mnohých případech a hlavně tam mudruje spoustaa odbornic na slovo vzatých, které přemýšlejí kdoví čím a výsledky tohoto konání prezentují jako obecná pravidla.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:19
- Nahlásit

sewerka
Nene,Máša má předpisovou váhu..
vybodni se na předpisy - zdravý rotík ve správné výživové kondici se bude cpát. Teď je podle mě trochu nad akorát, ale nic extra. Pokud má podle tebe ideální váhu, tak je kravina řešit, že žere málo, protože kdyby žral tak, jak by se tobě líbilo, tak nemáš rotíka, ale prasátko.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:21
- Nahlásit

zbrnd
ale já jí nepsala, ať se ptá internetových odbornic, víme? Já jí psala, ať si o něm něco zjistí. To něco může být třeba i dobře napsaná kniha, jeden článek, žádná diskuse, žádní rádobyodborníci.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:21
- Nahlásit

A teď by mě zajímalo, proč si dámy myslíte, že těmi dietními změnami se vyřeší problém, s kterým sem sewerka přišla?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:24 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

sewerka

Hele zkus kouknout na http://www.manwe.eu/, to je dle mého názoru nejrozumnější zdroj informací o krmení syrovým. A jak už jsem tu kdesi jednou psala, dobrý je to podrobně pročíst a zapomenout tzn. vstřebat základní principy a pak už si jet po svým, podle citu. Někomu pomůže ze začátku vážit a počítat dávku, za tím účelem se na těch stránkách dá stáhnout i excelovská kalkulačka, ale jak už to jednou dostaneš do oka, tak nebude třeba, já už jsem váhu nevytáhla hezky dlouho, stačí mi vědět, jak zhruba dávka pro každého psa vypadá v misce, a sledovat, jak na tom jsou s kondicí.

zbrnd
proč si dámy myslíte, že těmi dietními změnami se vyřeší problém, s kterým sem sewerka přišla?
Jestli jsem si dobře všimla, tak ona sem přišla se dvěma problémy - teď řešíme ten druhej, k tomu prvnímu už tu padlo dost rad

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:24
- Nahlásit

birma
Teď jsem si nerozumněli.....ideální váhu má ta bordodga.

On ten rotvík asi prospívá dobře,ale z donucení......prostě mě sere,jak se rejpe ve žrádle...to je všechno...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:25
- Nahlásit

birma
ale já jí nepsala, ať se ptá internetových odbornic, víme? Já jí psala, ať si o něm něco zjistí. To něco může být třeba i dobře napsaná kniha, jeden článek, žádná diskuse, žádní rádobyodborníci.

Ale ta praxe je podobná všude a je právě spojena s názvem BARF. Obecně tam, kde se lidé baví o krmení syrovým nebo přirozeným a bezhlavě neskloňují kouzelné slůvko BARF jsou ty informace prostě lepší, méně ideologické a nesmyslné.

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:29
- Nahlásit

lamalucni

Kouknu se na to.....potěšilo by mě...když bude jíst cokoliv,ale s chutí....hmmm..

birma
Člen
- Nahlásit

zbrnd
Obecně tam, kde se lidé baví o krmení syrovým nebo přirozeným a bezhlavě neskloňují kouzelné slůvko BARF jsou ty informace prostě lepší, méně ideologické a nesmyslné.
žádný takový výzkum jsem neprováděla, takže nemůžu tvoje tvrzení vyvrátit. Budou moje řeči ohledně krmení tady lepší, když ve všech příspěvcích vymažu slovo barf?

zbrnd
Člen
- Nahlásit

lamalucni
Jestli jsem si dobře všimla, tak ona sem přišla se dvěma problémy - teď řešíme ten druhej, k tomu prvnímu už tu padlo dost rad
No to jsi nejspíš asi špatně koukala. V zadání je zmínka o tom, že se ve všem rejpe, ale píše se tam, že to zadavtelka nějak zvládá, naopak jako problém tam deklaruje to s tím jezevčíkem..
Nevím jak ty, ja vycházím z úvodního postu.

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:33
- Nahlásit

zbrnd No to jsi nejspíš asi špatně koukala. V zadání je zmínka o tom, že se ve všem rejpe, ale píše se tam, že to zadavtelka nějak zvládá, naopak jako problém tam deklaruje to s tím jezevčíkem..
Nevím jak ty, ja vycházím z úvodního postu.

To je sice pravda,že jsem psala o startování,ale když už jsme byli u toho krmení,chtěla jsem si nechat poradit......samozřejmě,že to "nějak"zvládám,ale nelíbí se mi to....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:33
- Nahlásit

birma
žádný takový výzkum jsem neprováděla, takže nemůžu tvoje tvrzení vyvrátit. Budou moje řeči ohledně krmení tady lepší, když ve všech příspěvcích vymažu slovo barf?
To je můj pohled na věc, můžeš mít jiný, takže nemusíš nic mazat. Neděkuj, rád pomáhám bezmocným.

sewerka
potěšilo by mě...když bude jíst cokoliv,ale s chutí....hmmm..
Tak ho krm méně...Nikdo, kdo je imrvére přežranej ti nebude mlaskat blahem při dalším nášupu.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:34
- Nahlásit

zbrnd
Ono je to u všeho. BARF jako způsob krmení a BARF jako ideologie... pozitivní motivace jako výcviková metoda a "pozitivní motivace" jako ideologie... islám jako náboženství a islámští fundamentalisté... prostě ideologii a fundamentalizmus bych sem netahala, pokud si bude sewerka chtít zjistit něco o krmení syrovým, tak si to zjistí, zdroje tu má, a kvalita informací podle mého není až tolik závislá na tom, jestli jsou pod nadpisem BARF, nebo ne

sewerka
potěšilo by mě...když bude jíst cokoliv,ale s chutí...
Hele fakt mu hlavně uber a ta chuť pak bude automaticky. Přijde mi malinko "oplácanější", než by bylo ideální - i když samozřejmě netvrdím, že je tlustej, to rozhodně ne.

sewerka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:37
- Nahlásit

Tak jo!!!Díky Vám všem!!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání