| Autor |
Zpráva |
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 07:44
- Nahlásit
Konan
Souhlasím s tím, co už tu padlo - škoda, že raslici bereš už jako "ztracený případ". Na tvém místě bych se domluvila s mamkou, aby ti dala prostor ji vychovávat a cvičit, a ještě to s ní zkus. Je snadné "odepsat" psa, který tak úplně přesně nevyhovuje tvým představám, ale připravuješ se tím o šanci něco se od ní naučit, posunout se někam dál ve výcviku. Tu knížku "Jak trénovat nemožného psa" opravdu doporučuju, je skvělá (pokud úplně nezmršili překlad, taky ji znám jen z originálu) a myslím si, že by ti hodně pomohla. A jestli umíš anglicky, koukni na stránky kanadské trenérky Susan Garrett, dá se tam najít obrovská spousta přínosných věcí právě i stran motivace. Susan bude někdy v létě otvírat další online kurz "Přivolávačů" (Recallers), ten už je tedy placený, ale rozhodně se vyplatí do něj investovat, je zaměřený právě na motivaci a vztah se psem.
Další věc - nový pes opravdu bude odkoukávat od stávajících psů především lumpárny a zlozvyky. Osobně bych neměla odvahu pořídit si k nevychovanému ročnímu psu druhého...
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 17:16
- Nahlásit
Hele , už jsem si říkala , že tě nechám , ale nečetla jsem dost pozorně - jak je vidět i s tou školou .
ALE mít doma k dispozizi "sportovní náčíní " jako je rasl a ještě k tomu rok starý
Dyť to je zo nejlepčejší , co tě může potkat .
Každý týden ho můžeš naučit něco nového a lepčejšího .
Mám to štěstí , že si nemůžu dovolit " nepovedeného " psa nechat a zkusit si dalšího .
Jak úžasné mi i teď v jeho 6 letech připadá , když ho učím cvik , který sice už umí , ale ne perfektně , jinou metodou - ještě víc motivace - a je na něm vidět jak ho to baví nebo že konečně pochopil , v čem jsme si nerozuměli .
Důležité je trávit s ním ( raslíkem ) co nejvíc času sama nebo skoro sama , ale i s mamkou za zády , ale pokud se s ním zabýváš , abys pro něj v tu chvíli byla jen ty .
Je to někdy těžké si uvědomit , že chyba není ve psu , ale v majiteli )
Ale až na to přijdeš ! bude svět ještě o něco hezčí
A mám ještě jednu babušku a i ona se ráda učí novinky místo starejch hopsacích cviků , které už nemůže
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:36
- Nahlásit
helps
však jesi si dobře pamatuju, tak Biluška ačkoliv má doma nejrůznější směsku psů, tak nejvíc nadávala na borderu
nic se nezměnilo, bordery jsou bezkonkurenčně nejhorší
Si děláte prdel obě??????
Jedna doporučuje druhou jako odborníka na bordery,ale hvěza měla doma pouze jednu,která byla tak strašná,že na ní napráskala štěňata a pak jí nechala zdrhat,až jí nakonec zastřelili myslivci!!!!!
No tak to se mi fakt moc líbí.......stejně jako ťuťu ňuňu štěňata anglických setrů,kde se taktéž matka ztratila za podivnejch okolností,nebo malamutka která nezabřezla a taky šla......budeme pokračovat dál???????
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 22:04
- Nahlásit
lamalucni
Já jí stále přenaučuju. Ale ono je těžký to, že poprvé to udělá tak, že jí pochválím tak šíleně, a podruhé už na to kašle, i doma. Navíc doma poslechne hned ať se děje vše a venku je jak magor (v dobrým slova smyslu). Na tu stránku mrknu, ale s tím placením to nepůjde Ona, je vychovaná, ale jen doma, venku jakmile se objeví pes, tak neposlechne i když na ni důrazně (neřvu) zavolám. A taky mají sousedi díru v plotě, takže se o ni musím bát když tam ten jejich NO je, sice je to štěně, ale nemuselo by to dopadnout nejlépe, jinak sklony k utíkání nemá. Když jsem ji měla s matkou v parku na volno, chodila jak ocásek za mnou a to na každý povel i poslechla
agáta12
Taky ho každý ten týden něco nového naučím, sice to umí, ale povely se jí pletou (sedni s lehni, pac s ťap, ponožka s zaměř atd). Cvičím jí podle knížky dogdancing, ale je mrňavá takže ty povely taky nejdou všechny... Jinak jak píšeš
Je to někdy těžké si uvědomit , že chyba není ve psu , ale v majiteli
tak neboj, já si to plně uvědomuji a snažím se jí každý den nějak to vynahradit, zlepšit, přeučit, ale já nad ní začínám pomalu lámat hůl. To ta jorkšírka se učila ráda a povely si nepletla, a dokonce poslouchala na povel i venku, a to jí byli asi 3 měsíce když mi jí sestra dala na ten rok!!! Odmala cvičím psi, ale tahle fenka je první které se povely pletou, nevím jestli se jí pletou, nebo zkouší, ale asi to druhé, i přesto... Řeknu pac, dá pac,ťap - dá ťap, pac - a dá znova ťap. Také poklona se jí plete s lehni atd...
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 23:34
- Nahlásit
http://www.hafici.cz/profily/detail/129755/
Kdo by chtěl může se mrknout na pár fotek Jackie - můj JRT. Je opravdu fotogenická...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2012 08:54
- Nahlásit
Konan
Všechno to, co píšeš, jsou jen nedocvičené, nedotažené povely (poslouchá jen za klidných okolností a ne v přítomnosti druhého psa, plete si dva podobné povely apod.). Myslím, že na ni moc spěcháš a snažíš se ji učit hafo věcí naráz - nauč ji jednu věc, ale důkladně, aby ji byla schopná dělat i mezi jinými psy, lidmi apod. Dokud neumí spolehlivě a za každých okolností lehni, neuč ji poklonu (například). A kup si tu knížku: http://knihy.heureka.cz/jak-trenovat-nemozneho-psa -jane-killionova/
Jackie je moc hezká a má chytrej kukuč - myslím si, že bude skvělá, jen na ni budeš muset jít úplně jinak, než jak jsi byla zvyklá třeba u té jorkšírky nebo jiných psů.
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 00:06 - Změnil/a: Konan
- Nahlásit
Tak nakonec jsem se, s malou pomocí od matky, rozhodla, že jork je příliš "obyč" a má ho každý, a mamka narazila na krásné plemeno, bišonek! Již jsme se i ozvaly na dva inzeráty krásných kluků a čekáme na odpovědi, dokonce mi dovolila psa s PP. Mamce se nějak divně líbí, aby mi ho nakonec nečmajzla a necucňala se s ním více než-li já Ale ňák tak podvědomě cítím, že nejsem šťastná, jelikož jsem se opravdu těšila na borderku... Ale asi je to tak lepší, no. Osud mi hold nepřeje, ale i tak ty bišonci jsou opravdu *muck* i mamka je z nich opravdu nadšená a já to s ní nesu též. Taky jsem pokročila ve výcviku Jackie a teď ji místo pamlsků učím s hračkou, a asi i nadále budu, jelikož se jí učí lépe. A asi má nakonec za pána spíše mě než matku, jí neposlechne skoro nikdy a mě skoro (opravdu na 99,9%, a neposlechne jen když jde kolem jí naprosto cizí pes nebo člověk, jinak poslechne i když je na blízku Buddy (labrador s NO), Cyril, a i když je kolem někdo z naší rodiny, mamkou počínaje. Asi zvolím pro její výcvik jinou metodu, jelikož ta s pamlskama nezabírá). Doufám a věřím, že nebudu litovat, že jsem si vybrala bišona a, že jste mi tu BOC vymlouvali
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 10:53
- Nahlásit
Hlavně když budeš mít novýho pejska se nevrhni (výchovou, cvičením, pozorností atd.) výhradně na něj a nevyprdni se na Jackie. To by si nezasloužila, aby byla odsunutá a jen se nudila jenom proto, že teriérská hlavička je trochu obtížnější a pracnější na výcvik. Pes v roce ještě není hotovej a může tě překvapit, jak bude dobrá - pokud s ní budeš cíleně dělat.
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 12:22
- Nahlásit
Atika
Přesně toto mi říkala matka . A já stejně odpovím, Jackie je můj pes, můj první a asi poslední JRT, tu bych nevyměnila ani za nějaký ťuťu ňuňu štěně. Prostě Jackie a já jsme "pár", který nezlomí ani štěně ani nic jiného. Jackie je unikát, Jackie je moje!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 19:34
- Nahlásit
Konan
proč jsi smazala skoro všechny příspěvky? Co se stalo?
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 22:21
- Nahlásit
Eninka
Taky jsem na to koukala
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 08:53
- Nahlásit
Eninka
Konan
proč jsi smazala skoro všechny příspěvky? Co se stalo?
Taky jsem na to koukala
......velmi vtipné!.....kdopak se zapoměl přepnout?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 10:16
- Nahlásit
Konan
narazila na krásné plemeno, bišonek! Již jsme se i ozvaly na dva inzeráty krásných kluků a čekáme na odpovědi, dokonce mi dovolila psa s PP
Tak, že k tomuhle ti můžu něco napsat já protože mám doma dva kulíšky Bišonku a to jednoho Biška bez PP a druhého Damiška s PP jsou to zlatíčka jsou to pejskové jak se říká pro vše můžeš snímá opravdu dělat co chceš jak sport tak gaučink, ale pokud chceš ty i mamka aby vypadaly tak krásně a úchvatně jak na fotkách tak pozor chce to česat, fénovat a koupat to je základ u Bišonku a hlavně fénovat jinak tento pejsek nebude vypadat tak pěkně a roztomile, ale klidně i při roztomilosti zvládnou vše a hlavně poslouchají to zase jo nejsou a nemají vůbec agresivitu v genech jasně pokud to v nich nevypěstuješ, jsou lehce zvladatelní a pokud si ho pořídíte dobra rada na začátek od prvního dne okamžitě naučit česat a fénovat a to bez pardonu a každý den i kdyby se to malému cvrčkovy nelíbilo nepolevovat.
Tak jen tolik stručně k rase Bišonkům.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 12:31
- Nahlásit
Jebloň
velmi vtipné!.....kdopak se zapoměl přepnout
Co to?
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 13:52
- Nahlásit
jbat
Co to?
No cooooo.....Konan si vymazal příspěvky a pak se zapoměl přepnout na ten původní nick,než se začal divit.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:10
- Nahlásit
Jebloň
vymazal příspěvky a pak se zapoměl přepnout na ten původní nick,než se začal divit.
tomu nějak taky nerozumím, no ale kdyby chtěla, vymazala by všechny, asi nějaká technická chybka, jsem z toho srnec, jelen i daněk teda
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:14
- Nahlásit
Eninka
jsem z toho srnec, jelen i daněk teda
Jako že hodně zvířat... to mi něco připomnělo...
An Arab at the airport:
- Name?
- Abdul al-Rhazib.
- Sex?
- Three to five times a week.
- No, no... I mean male or female?
- Male, female, sometimes camel.
- Holy cow!
- Yes, cow, sheep, animals in general.
- But isn't that hostile?
- Horse style, doggy style, any style!
- Oh dear!
- No, no! Deer run too fast !
|
AmyJason
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 16:15 - Změnil/a: AmyJason
- Nahlásit
moc bišonka doporučuji
|
Konan
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 16:25 - Změnil/a: Konan
- Nahlásit
jebloň
Kdo se zapomněl přehodit? Já se za nikoho nevydávám, nejsem malý děcko. A jestli chceš někoho prudit tak jdi jinam
A jsem holka, takže zapomnělA, kdyby náhodou
Darina1
Děkuji za radu s tím česáním a fénováním, taky jsem nad tím uvažovala (od kdy se může štěně učit), děkuji
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 16:31
- Nahlásit
tady asi řádí nějakej skřítek, vedle psala PetraK, že pod nickem, kterej má ona přispívá někdo jinej
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 17:35
- Nahlásit
Eninka
tady asi řádí nějakej skřítek, vedle psala PetraK, že pod nickem, kterej má ona přispívá někdo jinej
no jo,to je starý...mně si tady založil někdo jméno podle mýho emailu, jinak na mě občas mluví různí anonymové, už jsem si na odvahu blbců zvykla...to je czpes,tak ho známe
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 07:16
- Nahlásit
Děkuji za radu s tím česáním a fénováním, taky jsem nad tím uvažovala (od kdy se může štěně učit), děkuji
Není zač a ráda ohledně Bišonku poradím, chovám je už Biška 9let a Damiška 7let tak, že už nějakou zkušenost mám.
Štěně jsem okamžitě učila hned první den co přišlo k nám na česáni a první příležitost s koupáním což asi bylo za 14dní tak jsme hned využila i fénování no a kulíšci jsou tak naučení, že prostě neremcají, nejsou nadšení, ale nezdrhají a poctivě čekají v zástupu i u fenu kdy přijde na ně řada. Prostě nepolevit, a když se mi něco nelíbilo štěně neštěně bylo usměrněno a teď jak se říká, sklízím to, co jsme si zasloužila. Celá procedura s koupeli i fénem u obou mám zvládnutou během 1hod. oba dva jenže to už je praxe protože koupu co 14dní a češu každý den česáni mi zabere tak 2minuty na jednoho tak, že pokud si uděláte takové to svoje pracovní tempo budete mít krásného cvrčka a nezabere Vám to nic moc času a hlavně střihačka Vás pochválí. Jo a pozor aby Bišonek vypadal tak jak má musí chodit na střiháni opravdu co 2měsíce a začít by se mělo už od 4měsícu tak si připravte dost peněz a hlavně pořádnou najít střihačku ve vašem okolí. Pokud nebudete česat anebo budete takový ti majitele, že to vzdáte tak pak střihačka s vaším cvrčkem nic nenadělá a bude ho muset vzít strojkem na kůži a tomu já pak říkám, že je to zmrdeček vinou svého pána, že je leniví a to já opravdu řvu, protože vím, že se to dá zvládnout jen si najít čas a trpělivost.
Pokud potřebuješ se na něco dále zeptat klidně se ptej ráda odpovím pokud budu vědět.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 09:11
- Nahlásit
Konan
Kdo se zapomněl přehodit? Já se za nikoho nevydávám, nejsem malý děcko. A jestli chceš někoho prudit tak jdi jinam
Eninka
Skřítek?Spíš skřet?Ale tohle tu prozatím dokázal jen jediný .....Biluše....nabourala se díky Psíčkově pomoci do nicku Erin a přispívala za ní.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 09:36
- Nahlásit
Jebloň
Ale tohle tu prozatím dokázal jen jediný .....Biluše....nabourala se díky Psíčkově pomoci do nicku Erin a přispívala za ní.
Bylo to opačně milá zlatá . Ale při tvé mozkové kapacitě není divu, že si to pleteš
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 09:40
- Nahlásit
Jebloň
do nicku Erin a přispívala za ní.
panenkomarjá to jde? Akorát mi nejde do hlavy, co z toho někdo má, když přispěje za někoho jinýho, dyť to nemá logiku,
aspoň pro mě nějak nemá
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 09:42
- Nahlásit
Eninka
nenkomarjá to jde? Akorát mi nejde do hlavy, co z toho někdo má, když přispěje za někoho jinýho, dyť to nemá logiku,
aspoň pro mě nějak nemá
Pro lidi, co jsou schopní se vyjadřovat jenom urážkama, anonymně anebo nepřímo to má velkou logiku a váhu.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 09:58
- Nahlásit
jbat
fuj,zas tu zasmrděl hnůj..nesnášim ten smrad...nedá se ho zbavit,jdi se umejt hned!
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 10:05
- Nahlásit
Sízra Milanová
fuj,zas tu zasmrděl hnůj..nesnášim ten smrad...nedá se ho zbavit,jdi se umejt hned!
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 10:48
- Nahlásit
Biluška
Bylo to opačně milá zlatá .
Jakože psíčkovi si pomáhala ty a on přispíval?
Ale že se pletu,není nic divného,protože všechny tvoje sračky nelze pojmout naráz a zapamatovat si je.
Ale při tvé mozkové kapacitě není divu, že si to pleteš
O mojí mozkovou kapacitu se stará někdo,kdo ani neví co to obnáší mít mozek?Kam ten svět spěje.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 10:53
- Nahlásit
Eninka
Akorát mi nejde do hlavy, co z toho někdo má, když přispěje za někoho jinýho, dyť to nemá logiku,
aspoň pro mě nějak nemá
Tohle má logiku jen pro tu špínu co to dělá.Je to ubohý,ale ona si nejspíš myslí,jak na všechny vyzraje!
|