| Autor |
Zpráva |
twingas
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 07:15
- Nahlásit
Jé je nádhernej...musela jsem se teda kouknout na stránky o něm. Ale i tak mi přijde větší než jsem uvažovala.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 14:34
- Nahlásit
Jestli to byla reakce na Českého strakáče, tak naše má v kohoutku 47 cm, ale k tomu jen 13kg... pohodový bezproblémový pes, co dokáže prospat celý den, ale zvládne i patnáctikilometrový pochod, podle toho co se paničce zrovna chce Z jakého důvodu chcete menšího? Z důvodu velikosti bytu nebo prostě máte radši menší?
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 15:49
- Nahlásit
radši menší a taky se mi to pro mě zdá praktičtější, když bude třeba tak ho musím i unést, a i na cestování třeba vlakem...ty schody jsou dost vysoký, tak mi přijde jednoduší psa vynést...
Ale tak 13 kg není tak moc...to mě docela překvapilo
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 17:54
- Nahlásit
no, s naší cestujeme vlakem a v pohodě si vyskočí sama psi jsou většinou mohutnější, kolem těch 17-18kg, fenky kolem těch 15Kg... a s přenášením když bylo potřeba jsem nikdy neměla problém, a to se rozhodně nepovažuji za siláka Strakáče už máme druhého a mám moc ráda jejich povahu a možnost dělat s nimi téměř cokoli... jen o nich ví málo lidí...
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 19:12
- Nahlásit
Já o nich slyšela jen málo, a asi se i hůř shání...a na živo jsem žádnýho neviděla...aspoň o tom nevím. . Pořád mám čas, když plánuju pořízení na léto, ale mám radši když jsem aspoň trochu "připravená". A tohle bude první opravdu můj pes, jinak jsme doma měli vždy jezevčíka. A můžu se zeptat jakého máte? jestli krátko nebo dlouhosrstého? Ty se mezi sebou normálně kříží?
No a vždy jsme měli psa psa a o fence ani neuvažujeme, tak právě musíme počítat u každého pleme u horní hranice
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 20:28
- Nahlásit
My máme krátkosrstou černožlutobílou (úplně konkrétně tuhle http://www.strakaci.cz/scripts/admin/jedinci_zobra z.phtml?id=1000&typ_psa=fena&archiv=ne
Je fakt že jsou pořád málopočetní a tak je obtížnější sehnat, ale už to není tak hrozné jak to bývalo (tehdy známá čekala na fenku skoro rok)....Určitě je lepší se informovat dopředu a pořádně si rozmyslet jakého pejska vybrat, to plně schvaluji
Na strakáčích je právě fajn že jsou dobře vycvičitelní, vzhledem k původnímu účelu nemívají sklony k dominanci, takže jsou fajn i pro člověka "bez zkušeností"... I když jestli jste měli jezevčíka tak to je dobrá škola
Jinak strakáč je jen jeden, tedy se kříží krátko i dlouhosrstí, černožlutobílí i hnědožlutobílí... I ze spojení krátkosrstých se může narodit dlouhosrsté štěně
Jinak my budeme teď připouštět, tudíž štěňata budou tak na léto, kdyby jste se rozhodla pro strakáče... zodpovědní majitelé jsou vždy vítání!
A ohledně té váhy - chápu to uvažování "kdyby něco", ale když opravdu nastane "kdyby něco", myslím že bych dokázala unést i medvěda, kdyby šlo o zdraví Naše strakanda předtím byla od mámy pekelně vykrmená, měla přes 20kg, a po operaci jsem jí taky zvládla donést... jak jde o zvíře, spousta lidí v sobě dokáže objevit neuvěřitelnou sílu
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 20:58 - Změnil/a: Tony
- Nahlásit
twingas
strakáči se mi také moc líbí, jednoho měla spolužačka, ale přesně rozumím tvojim požadavkům na velikost a proto mám doma právě tu šeltii - ta moje je větší - má 10 kilo a je tak tak...
do strakáče jsem proto nešla a jsem se šeltií naprosto spokojená
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 21:30
- Nahlásit
Mno medvěda asi ne, aspoň mě se docela pronesl i ten jezevčík
Já mám strašně ráda flekatý psi Strašně!! Ted máme doma i tygrovanýho jezevčíka . Ale ta velikost asi neprojde . No uvidíme co na to přítel. A jak se domluvíme..zkusím zapracovat, vypadá jako takovej všestranej společník.Rovnou pokud se může zeptat jsou nějaký zdravotní problémy, který hlídat? a orijentačně jak se pohybuje cena?
ty stránky jsou udělaný fakt pěkně, je tam toho dost a každej pes se dá dohledat... takhle propracovaný jsem u jiných plemen neviděla
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 21:35
- Nahlásit
Tony
To jsem ráda, že tomu někdo rozumí...ty strakáči jsou nádhrní, ale ta velikost ...nějakou mini varientu by to chtělo. zatím asi vede ta šeltie, ale tam se taky bojím aby nepřerostla a jak je ted docela populární abych pak zvládla ohlídat ty zdravotní věci, co se musí...
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 23:04
- Nahlásit
Tygrovaný jezevčík? to je super
No my máme malou holku a taťku jsme vybrali taky hubeňoura, ale vždycky je risk že malé trochu přeroste... ale pořád si myslím že i 18- 20kg je na případnou manipulaci se psem ok, je to váha jak pytel chovatelského balení granulí I když pořád přesně nevím, co jste myslela tím "unést když bude třeba" Samozřejmě k ničemu nepřemlouvám, jen ze mě mluví strakáčový nadšenec
Jojo, stránky jsou super... jak jsme málopočetní tak se povětšinou známe navzájem, děláme srazy, radíme si s chovem a tak
Co do zdravotních problémů, tak žádným specifickým problémem netrpí... v rodu se vyskytuje občas epilepsie, ale uplně stejně jako u kteréhokoli jiného plemena... proto se taky kontroluje spojení jedinců - musí ho schválit poradkyně chovu, nepouští se do chovu jedinci s epilepsií a minimálně jeden z rodičů má být starší 5 let (pokud se epilepsie neprojeví do tohoto věku, je jistota že ji pes nemá)... Také občas chybí jeden zub, ale není to vůbec překážka k uchovnění ani to na psovi nijak nepoznáte toť veškeré problémy, jinak to jsou velmi odolní psi
Cena je cca 8-10 tisíc, pokud mám aktuální info
Jinak ať už vyberete jakéhokoli psa, tak se přimlouvám ať je hlavně s PP
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 23:18
- Nahlásit
twingas
no naštěstí přerostlá šeltie má pořád maximálně kolem deseti, dvanácti kilo což je pořád docela únosný (přeneseně i doslova ).
a třeba na té moji přerostlici to bylo opravdu znát už při odběru (nakonec přidala jen centimetr dva nad standard)
|
matunka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2012 23:20
- Nahlásit
Tony10-12? není to moc, když žiju sám a nemám ledničku?
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 08:56
- Nahlásit
Tygrovaný jezevčík? to je super
JJ je, kdyby jste se chtěli mrknout tak tady
//twingas.rajce.idnes.cz/Benjak_a_Aron[/url]
No a tím nošení nemyslím samozdřejmě nějaký tůry, ale spíš pohotovostně.
Samozřejmě k ničemu nepřemlouvám, jen ze mě mluví strakáčový nadšenec
Jojo,
Tak to je dobře, jako já jsem za lidi, co si za plemenem stojí strašně ráda. Já třeba taky mám strašně ráda jezevčíky, ale pochybuju, že bych mu mohla právě ve městě dát vše co potřebuje...tak hledám něco víc do města, protože podle mě k jezevčíkovi ten les patří a je dobrý mít ho v docházkový vzdálenosti, ne jenom a víkend.
To je docela zdravý plemeno, a i se to teda hlídá koukám. Ted jsem se koukla na to video co tam je z nějakého primáckého pořadu ... a koukám, že se to podařilo zachránit, rozhodně už jich není 38
Tony
To je fakt, a jestli je to aspon trochu znát i při odběru...ale hlavně aby byla zdravá, ne
|
matunka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 09:00
- Nahlásit
twingas
To je fakt, a jestli je to aspon trochu znát i při odběru...ale hlavně aby byla zdravá, ne
Chov zdraví psů rozhodně nepodporuje, jdeli vám tedy o zdraví psů jakožto rasy, nepodporujte chovatele a prostě všechny, kteří se na rozmnožování psů podílejí.
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 09:21
- Nahlásit
tak u toho strakáče se snad i zdraví podporuje...u těch šeltií je to horší, ale moc nevím jaký možnosti zbývají...útulek už jsem tady vysvětlila proč ne
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 10:02
- Nahlásit
Ten je peckově vybarvenej
Tak jestli jen pohotovostně, tak si pořád myslím že do 20kg je to ok, že když opravdu o něco jde že to člověk zvládne... A když je u veta nějaký zákrok naplánovaný, tak se domluví nějaký chlap na odnos vždycky, ale zvládnout se to dá i bez nich
Co do jezevčíků je fakt, že spoustu z nich co znám jsou ve městě pěkně zlenivělí, nebo u starších majitelů pekně vyžraní... ale zase je to individuálně o povaze psa, nějaký může být naopak spokojenější doma na gauči a po lesu ani nevzdechne
No rozhodně se plemeno za posledních 15 let zberchalo a je nás pořád víc a víc, a většina z nás nadšenců
Matunko - a já si myslím, že naopak podporuje, pokud se v tom člověk vyzná a chov se kontroluje... rozhodně u strakáčů...
Proč by neměla twingas podporovat chovatele?
Jinak já jem pro to, že pokud člověk potřebuje psa nějakých vlastností, neboť je nějakým způsobem omezen, nejlepší volba je pes s PP... a pokud je mu to jedno, tak voříšek... a nic jako čistokrevný pes bez PP neexistuje...
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 12:12
- Nahlásit
flekáči jsou prostě nejlepší
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2012 18:56
- Nahlásit
matunka
Snad množení psů zdraví nepodporuje, ale slušní chovatelé samozřejmě na zdraví lpí ... nějak Vás nechápu.
|
doggirl
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2012 13:18
- Nahlásit
já doporučuji bišonka má zlatou povahu a zdr. stav taky vynikající na nic netrpí a jsou živí a hravý mužou delat i sporty a nebo byt jenom mazlíci doma mám a je to poklad!
|
kajabernatova
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2013 20:25
- Nahlásit
Dobrý den všem, chtěla bych si pořídit Jacka Russela, štěnátko...A chtěla bych znát názor..Jestli se tato rasa hodí do bytu..Pohybu by měl dostatek....A jak dlouho s psíkem být doma? Třeba 10 dní?
Pomalu aby si zvykal být pár hodin sám. A také jsem slyšela že prý hodně věcí rozkoušou..Vím že štěnata to dělají ale tahle rasa prý víc Děkuji za názory, odpovědi
|