Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr psa do bytu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
twingas
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:09
- Nahlásit

Vlčáčková
A jaká byla pudlice? Já si nějak na ně neumím udělat názor. Jsou pro mě nečitelný bud vypadají jako načančáci a nebo jako vořeši. A jediný co jsem viděla naživo byli jak torpédko. A paníčka nebyla schopná ani přivolat, ani chytit...vlastně to byla docela sranda pudlík si chtěl jenom hrát, no. No nevím co si prostě myslet

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:13
- Nahlásit

Vlčáčková
bude mít povahu, která se od toho druhu žádá

a to je právě to čim je to snažší a tudíž si člověk může vybrat psa k sobě vhodnýho s pp(plemeno) a proto ho třeba nebo třeba taky ne,zvládne líp vychovat než toho útulkáče....vždyť ty si protiřečíš v jednom odstavci řikáš dva protichůdný názory prosim tě....

Baico
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:15
- Nahlásit

twingas
A jaká byla pudlice?

No určiče bezvadná, protože určitě byla z útulku Pojď radši do doupěte všeho hříchu, tam je líp

Eninka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:18
- Nahlásit

Baico

Pojď radši do doupěte všeho hříchu, tam je líp

jak pro koho

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:19
- Nahlásit

twingas
Pudličku jsem "vyvdala". Už jí bylo 14. Byla stále doma, mě tam nejdřív nechtěla a vůbec se se mnou nechtěla bavit, když jsem se tam tak vetřela. Po měsíci to byl "můj" pejsek, který tchýni sice přivítal, ale šel hned za mnou. Tchýně to těžko nesla. Pesana jsem začala brát do práce, rychle se tam rozkoukal a byl docela čiperný a hodný. Za cca půl roku ji tchýně za naší víkendové nepřítomnosti nechala utratit. Důvod jsme se přesně nedozvěděli, prý jí něco vyrostlo na noze.
My jsme měli toho "vořecha". Byla ostříhaná nakrátko a všude stejnou délku. Byla to milá holka, ale k cizím se vůbec neměla. Říkala jsem si, jaký je to polystyrenový pes - na svoji velikost byla hrozně lehká.
Ta naše poslouchala na SAKRA. To už bylo zle. Stačilo na ní povel zopakovat a přecedit přes zuby. Ale byla už stará, takže do nějakých divokých akcí se už nepouštěla.
Byla mi moc sympatická. V našem případě takový príma nenápadný pejsek. Ale prděla pod kuchyňským stolem, to byl trošku problém.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:20
- Nahlásit

Eninka
Pojď radši do doupěte všeho hříchu, tam je líp

jak pro koho

tak tam prosim tě furt nelez a nepiš nám tam jo?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:21
- Nahlásit

teď jsem teprve dočetla,tady už jedou pudličky a exkrementy...tak už asi nevim co dodat

twingas
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:30
- Nahlásit

A to jsem si myslela, že uprděný jsou jenom buldočci a taková sorta.
Ale nevypadá to tak zle. I když u šeltie je asi snažší udržet jakžtakž vzhled, stačí jen česat. A ne stříhat holit a neví co ještě

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:35
- Nahlásit

Jebloň
Taky tě nikdo nezval
Aha. Já myslela, když jsi zmínila tu prdel...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:41
- Nahlásit

twingas
A to jsem si myslela, že uprděný jsou jenom buldočci a taková sorta.
Pudlíčky měla jedna veterinářka za jedny z nejchytřejších psů. No, nevím. Já k ní přišla jak slepej k houslím. Každopádně jsme si náramně zapadly. Škoda jen, že už byla tak stará a nevydržela mi dýl.
Pak jsem si pořídila velššpringršpanělky tím, že jí vyhodili z domova a tak nějak u mě zůstala. Ale byla jsem ráda, byl to můj miláček, už když nebyla moje. Tak to je teda ale plemeno neposlušný strašně. Furt jen čuchá po zemi a všechno loví. Chloupky má delší a v kohoutku cca 45 cm. Kilo kolem (spíš přes) 20 kg. Plný energie.
S něžnou šeltičku mám zkušenost jen asi 8 měsíců. Už jsem tu měla tři a každá povahově jiná. Nakonec velšandy mám taky dvě a obě úplně jiný. Shodují se jen v neposlušnosti a vstřícnosti k lidem. A lovu samozřejmě.

Alexa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 21:46 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

twingas
pudlíky trpasličí a toy chovám už velmi mnoho let (ani radši nebudu psát jak dlouho a rozhodně NELÍNAJ!!!! povahově jsou to veselý učenlivý pejsci, ale samozřejmě jako všichny ostatní je nutné je od mala vychovávat. Složitější je u nich úprava, výstavní kousky nechávám upravovat v salonu po cca 2,5-3 měsících, nevýstavní si upravuju sama, češu je 1x týdně, Sisisnu musím teda častějc páč má děsne jemnou srst a kdybych jí nečesala tak plsnatí. Ti co nechoděj na výstavy stříhám na krátko, - něco jako moderní střih - a pak je to úprava v pohodě. Ohledně štěkání, když se nic neděje jsou zticha, když někdo leze do baráku štěkaj. Jinak když koukneš na načesaný výstaváky, nenech se oklamat, páč jsou to úplně stejný pošuci jako všichni ostatní psi, oni umí dobře klamat tělem . Je třeba si uvědomit že pudl je svým prapůvodem lovecký pes. A hlavní klad pudla je že jen u málokterého plemena máš tak obrovský výběr barev a velikostí

twingas
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 22:02
- Nahlásit

No povahově je každej pes jinej, plemeno neplemeno. Velšpringršpaněly si taky neumím v bytě moc představit, a taky asi s nima by nešlo na volno někam do do lesa

Alexa
No právě v tý úpravě je asi největší problém, že? Aby alespoň bylo poznat co to mám, když už nic.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 22:09
- Nahlásit

twingas
Velšpringršpaněly si taky neumím v bytě moc představit, a taky asi s nima by nešlo na volno někam do do lesa
Oni si to tedy dokáží představit velmi dobře . No a na volno do lesa ... radši nemluvit.

twingas
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 22:26
- Nahlásit

Si spíš myslím, že šeltije se drží víc u páníčka...Než ty lovecká plemena. Nevím jak loví pudl. Ale u naši jezevčíci taky každej jinej, u jednoho přes les na volno risk, protože jakmile něco přeběhlo přes cestu byl na 2 hodky v tahy (asi 3x se podařilo ho zastavit) No a mrňous se drží a hlídá si nás. Ještě nikdy nezdrh (zatukám, aby to tak zůstalo) a taky si myslím, že není tak tvrdá palice a že když něco začne, tak mu nevadí, že to nedokončí.

Alexa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 22:26
- Nahlásit

twingas
No právě v tý úpravě je asi největší problém, že? Aby alespoň bylo poznat co to mám, když už nic.

hele jestli nechceš na výstavy tak se nechá ostříhat na modernu a to je kraťoučký, sportovní střih, ale pořád musíš počítat s cca jednou za 2,5-3 měsíce buď si stříhat sama bo nechat ostříhat

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 22:38
- Nahlásit

twingas
Teoreticky. Ale ta šeltie, co mi tu zkysla, tak ta se courá někde hooodně vzadu a tam si hledá nějaké humusy na sežrání. Hovínka zpravidla. To je tedy novinka posledního měsíce a něco, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Ale to už se mě víc drží i ta WSS, co je hodně nemocná a chodí co noha nohu mine.

twingas
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 22:49
- Nahlásit

stříhat sama bo nechat ostříhat

a stříhají se nebo se musí holit? No o výstavách upřímě moc nepřemýšlím, jen jsem myslela, že kdyby to šlo (dle plemene) aby si splnil to minimum pro chovnost...ale jak to bude, to nevím.

Vlčáčková
Tak to je správná louda

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 23:12
- Nahlásit

twingas
Tak to je správná louda
Ze začátku se mě držela. Teď už jsou hovínka zajímavější!

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 00:01
- Nahlásit

twingas
co bys řekla na grifonka? Já jsem tím plemenem nadšená, protože ač hubka placatá, je to neuveřitelně živý a rychlý zvíře, velice kontaktní, jen z toho, co znám, naprosto nekonfliktní, učenlivý...upravovat se samozřejmě taky "musí", ale žádná velká trága vzhledem k velikosti...je to malej pejsek, ale podle mě plní spoustu i náročnějších kritérií a navíc ještě vzbuzuje nadšení, smích a všeobecný veselí.....jako kolejová varianta psa se mi zdá vhodným kandidátem k nabídnutí

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 07:58
- Nahlásit

Já jsem teď byla na semináři, kde bylo asi 15 psů. Neměla jsem nikdy takovou možnost srovnání různých plemen, jejich práce a jejich vztahu s pánem. Nemůžu si pomoct, ale útuláčci mi přišli nej Přišlo mi že pracovali s hroznou vděčeností a nadšením, že se jim panička věnuje. A to říkala, že na začátku byl problém dát vůbec obojek. Je to práce a pro každého to není, ale když má někdo zkušenosti se psi, tak se to myslím dá zvládnout a někdy i celkem rychle.
Vzhledem k tomu, že twingas neměla jasnou představu o plemeni, spíš tak o velikosti, tak by mi taky útulek nepřišel špatná volba. Nikdo přeci neříká, že si tam pejska vybere, ale proč se tam nejít podívat. A věřím, že kdyby tam přítel šel a nějaký pejsek by se vám líbil, tak určitě změní názor, že chce bezvýhradně psa s PP
Já jsem si pořizovala prvního psa, žádné zkušenosti, nikdy jsem psa neměla, zvolila jsem teda s PP a na povahu jsem měla myslím obrovské štěstí. Ale teď už bych šla klidně i do psa z útulku, samozřejmě takového, kterého bych byla schopná zvládnout, ne nějakého velkého agresora. Navíc pejsci z útulku už můžou mít slušný základ v povelech, nemusí se třeba učit chodit na vodítku a čistotnost. Což pro spoustu lidí může být taky velké plus

twingas
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:32
- Nahlásit

Tak na grifonka mrknu víc, jsem si myslela, že mu bude tan krátkej čumák dělat problémy

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:44
- Nahlásit

RaduM
Přišlo mi že pracovali s hroznou vděčeností a nadšením, že se jim panička věnuje.

Vzhledem k tomu, že tady pořád někdo vnucuje tyhle zažité představy psů z útulku si dovolím upozornit taky na druhou stranu mince.
Zmínila bych útulkového psa Dýžeje, který během cca osmiměsíčního působení u mě zničil dvoje dveře (totálně rozkousané), proskočil zavřeným oknem a poničil přitom jeho rám takže rovněž totálně zničené, opravit už nešlo. Rozebral dvoje vrátka do kotce, pak už jsem ho tam nedávala, nemám zájem nechat si zničit i ty další. Zničil branku. Neustále utíkal, coural se po ulici, rozsypával popelnice a ničil mezilidské vztahy. Taky v jednom kuse štěkal. Neřval pouze když žral, jinak štěkal snad i ze spánku.

Zmínila bych fenku trpasličího špice Miu, která se ROK pochcávala zásadně doma a nebylo síly, která by ji to odnaučila. Po roce jsme došli k remíze - půl venku, půl uvnitř a u toho jsme zůstali následující čtyři roky. Takže minimálně obden máme doma nachcáno přestože má volný přístup ven kdykoliv se jí zachce.

Zmínila bych dvě akita-inu, které z vděčnosti za své zachránění napadají každého psa, který se mihne kolem.

Zmínila bych foxteriéra, který veškerou svou energii vynakládá na útěk z mých spárů.

Takhle bych mohla pokračovat donekonečna Ale ať přemýšlím jak přemýšlím nevzpomínám si na žádného útulkáče, který by byl méně problémový než štěně koupené od malička a naopak nějak výrazně vděčnější, ochotnější ke spolupráci, či něco takového.
Jistě, nebyli všichni vysloveně problematičtí, s některýma se dalo od začátku rozumně domluvit. Ale ani jeden nechoval nějakou přehnanou vděčnost za svou záchranu. Spíš naopak, jak se rozkoukali a zapadli do smečky začali mi v ní dělat bordel

Navíc pejsci z útulku už můžou mít slušný základ v povelech, nemusí se třeba učit chodit na vodítku a čistotnost. Což pro spoustu lidí může být taky velké plus
Jedna, slovy jedna!!! fenka ang.setra Šagy z útulku v Brně to uměla. Takže jedna versus cca třicet-čtyřicet dalších, kteří se na vodítku vzpínali jak zalasovaní mustangové, chcali kde je napadlo a z povelů uměli akorát "vypadni"

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:50
- Nahlásit

Alexa
A hlavní klad pudla je že jen u málokterého plemena máš tak obrovský výběr barev a velikostí
Špic má ještě větší výběr barev a velikostí, asi nejvíc ze všech plemen
špice tady radši nenabízím, už mám zkušenost, že pro hodně lidí je moc obyčejný a nabízet ho je zbytečný, ale tohle mi prostě nedalo okomentovat

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:54
- Nahlásit

Biluška
No nemám tvoje zkušenosti, jen popisuju co jsem viděla a jak to na mě působilo. Samozřejmě za tím byl kus práce, ale asi to pak záleží na přístupu psovoda no. Někdo si s tím tu práci nedá, někdo jo. A jestli máš tolik psů, kolik popisuješ, tak je trošku těžší je převychovat než když máš jednoho.

A kde prosím máš zaručeno, že štěně s papírama ti nezničí dvoje dveře atd.? To myslím vůbec není výhrada útulkáčů

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:06
- Nahlásit

RaduM
Samozřejmě za tím byl kus práce, ale asi to pak záleží na přístupu psovoda no
Ono to spíš bude v tom, že psy z útulku si většinou berou trošku zkušenější lidi, kteří už něco umí. Kdežto ty jorkšírky bez pépé si kupuje poněkud jiná sorta lidí, jestli mi jako rozumíš v čem spatřuju ten rozdíl.

A kde prosím máš zaručeno, že štěně s papírama ti nezničí dvoje dveře atd.? To myslím vůbec není výhrada útulkáčů
To nemám zaručeno v papírech, ale v tom, že je to štěně. Je šumák essi papírové,nebo vořechoidní. Je to štěně a já si ho vychovám k obrazu svému, takže pokus zničit cokoliv mu zatrhnu už zamlada. Půlkilové štěně čehokoliv nemá šanci napáchat takovou škodu jako rozjetý, nesocializovaný, nevychovaný kříženec novofulanďáka, který má notabene v hlavě jednu mozkovou buňku

Monty
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:10
- Nahlásit

o ničení atd to vůbec není
Můj první westík nezničil nikdy nic, nyní moje kopretiny mi ohryzaly skříň (docela dost, chybí mi tam jakoby kus trojúheníku)
pak známá má útulkového křížence, úplné zlatíčko, měli předtím taky křížence, ale většího, tak chtěli na hlídání zahrady většího a ten byl psycho, venku utíkal, nemohl být na volno, na zahradě jim utekl...
je to jedno jestli je to pes s PP nebo z útulku
a je na každém, jakého psa si vybere

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:18
- Nahlásit

Biluška
štěně čehokoliv nemá šanci napáchat takovou škodu jako rozjetý, nesocializovaný, nevychovaný kříženec novofulanďáka

Mno dobře to chápu, ale tak říkám, vyberu si psa podle okolností a svých možností. Já neřekla, že si má někdo vzít psa z útulku, já jen řekla, že když mu záleží spíš na velikosti než na plemeni, tak by si v útulku třeba vybral. Navíc v útulku jsou dost často i štěňata, takže si je můžeš zrovna tak vychovat jako papíráky od chovatele
Navíc útulky co znám může člověk klidně navštěvovat a brát si pejska jen na venčení a rozhodnout se třeba až za měsíc, jestli ho chce nebo ne a myslim, že tak dostane slušnou šanci ho poznat a zjistit, jestli ho zvládne.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:21
- Nahlásit

Maya
špice tady radši nenabízím, už mám zkušenost, že pro hodně lidí je moc obyčejný
Spíš bych si myslela, že špic má pověst pokaženou, něco jako pudl, špic si myslim je zažitej v představách lidí jako uštěkaný protivný zvíře, stejně jako pudl, zejména aprikot verze - protivnej vodítkovej uřvanec vláčenej na vodítku starší paní. Přitom naprosto věřim tomu, že špic je mco fajn a pudl je můj kandidát na budoucího psa kvůli chytrosti a možnosti úprav srsti. Ale já sem pošahaná, mě baví psa česat a líbí se mi kontinentální střih s vyholenou prdkou a velkou hřívou )))

twingas
Při výběru psa bych u sebe začala tim, že si řeknu, ne, co bych ráda dělala, ale co už dělám. Jsem dlouho v práci? CHodim často večer na dlouho pryč? Jsem zvyklá se spíš doma válet? Už se nějakýmu sportu věnuju? Mám auto? (pozor, to neni žádná diskriminační otázka, aby to nebylo chápáno špatně - auto je výborná úlitba bohům, jak snadno a bez komplikací převážet psa velkýho plemene, jen to člověku usnadní život, i to blbý auto mi může ulehčit, když mám ve výběru třeba hodně velkýho psa) Chodim ráda do města nebo mimo město? Aby pořízenej pes co nejlíp zapadl do už zajetýho životního stylu, aby nebylo nutný život tak moc měnit. Když se pak sebe zeptám, na co vlastně toho psa chci, i to mi může vyselektovat nějaký plemena...Za sebe bych doporučila ovčácký a společenský, v těch menších (rozměrově) variantách. Malej pejsek se dobře přepravuje, snadno ti ho někdo pohlídá, spíš než psa velkýho, když potřebuješ, s malým psem se líp cestuje, líp se udržuje, líp se meje, dokáže se naučit to samý, co pes velkej.
Tak to jen takovej elaborát, co mě k přípravě na výběr psa napadl.
Jinak jsem samozřejmě přišla do útulku a vzala prvního psa, kterýho mi vypustili, pročež teď se tu exponuju děsně chytře, jak je ten výběr zodpovědná záležitost )))))

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:52
- Nahlásit

RaduM
Ale jo, já ti rozumím. Jsem prve reagovala na ten tvůj názor, že útulkáčci jsou vděčnější, chytřejší, poslušnější a tak dál.... Z tohoto vždycky vystříknu jak švestkovej knedlík, asi proto, že to poslouchám nechutně často (jak na netu tak v realitě) a přitom nic není dál od pravdy. Z keců o přirozeně chytrých voříšcích a přešlechtěných, zdegenerovaných papírácích se mi prostě už chce blít Jinak je mi naprosto šumák kdo si odkud vezme psa. Sama mám od každého něco - mám útulkáče, mám psy zachráněné z týrání, mám psy s PP i bez PP, svoje odchovy, koupené štěňata, importy...troufnu si říct, že mám fakt cokoliv. Přesto by mě nikdy nenapadlo přesvědčovat někoho kdo si chce koupit cílené plemeno a má s ním určitý záměr, aby si vzal útulkáče. Stejně tak bych nepřesvědčovala někoho kdo chce psa z útulku ať se na to vykašle a koupí si papíráka.

Monty
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:57
- Nahlásit

Biluška
Přesto by mě nikdy nenapadlo přesvědčovat někoho kdo si chce koupit cílené plemeno a má s ním určitý záměr, aby si vzal útulkáče. Stejně tak bych nepřesvědčovala někoho kdo chce psa z útulku ať se na to vykašle a koupí si papíráka.
mám to taky tak

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání