Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr psa do bytu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
twingas
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:16
- Nahlásit

JJ chápu, no aby zapadl, Ted jsou naprosto nestandartní podmínky, páč skoro pořád dřepím na zadku a učím se nebo píšu diplomku...nebo se k tomu dokopávám. Takže kdybych to měla brát ted, tak jsem vhodná tak pro plyšovýho , ale i tak se těším na arona, až se vyblbnem, když jedu dom. Radši za město, bez auta, radši něco menšího, cestování pak spíš vlakem a aby mi to případně byla ochotná mamka pohlídat.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:46
- Nahlásit

Gerda
Spíš bych si myslela, že špic má pověst pokaženou, něco jako pudl, špic si myslim je zažitej v představách lidí jako uštěkaný protivný zvíře, stejně jako pudl, zejména aprikot verze - protivnej vodítkovej uřvanec vláčenej na vodítku starší paní
Ano, vidím to stejně, zřejmě to bude pozůstatek doby, kdy bylo na každým sídlišti milion pět aprikotů, který neuměli nic, ani chodit na vodítku a vlivem své paničky vysírali naprosto na každýho a milionů vesnických špicoidních vořechů, kteří imrvére řvali za brankou (co měli taky celý dne dělat na dvorku 20 na 20 ) a jakmile se jim podařilo utéct, pokousali půlku vesnice
Přitom o těch plemenech to nevypovídá vůbec nic ...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:49 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Opět dvakrát proč???

helps
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 16:33
- Nahlásit

Si spíš myslím, že šeltije se drží víc u páníčka...Než ty lovecká plemena.

to můžu potvrdit... neříkám, že se ode mě nehne.... to on si začmuchá rád... a taky v pubertě ho zajímali hlavně ostatní pejsci a lidi.... ale přivolat se dá a je opravdu dost závislák. tuhlec sme stáli s kámoškou na louce, její vořešice (asi kříženec teriéra s jezevčíkem pinčem nebo bůhví čím ) si vystačila úplně sama, hrabala si tam myši a nevím co.... můj pejsánek stál vedle nás, tázavě se na mě zahleděl a čekal co se bude dít "tak honem honem, už mi řekni co mám dělat" prostě čeká, že mu já řeknu, co se bude dít, že já jsem zdrojem zábavy atd.....

Jinak souhlas s Biluškou- neříkám, že jediná dobrá volba je pes s PP, ale je to rozhodnutí každého z nás. Pokud chce někdo útulkáče, tak je to super, hodně štěstí při výběru..... pokud chce někdo PP psa, protože s ním chce vykonávat určitý aktivity nebo prostě jen hledá určité povahové rysy, taky dobře

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 17:46
- Nahlásit

twingas
mám už druhého šeltiáčka a ustrašenost neznám.
První šelti byl ale hodně přerostlý a hodně hlučný. S posuzováním výšky rodičů v PP je problém, protože pokud znáš 3 psy, co mají při bonitaci naměřeno 38 cm, v reálu můžou být od sebe výškově hodně rozdílní.

Můj nynější pejsek je z chovatelské stanice z Ďáblovy studánky a při výběru štěněte jsem hledala taky podle výšky rodičů.

Kamarádka chová číňánky, běhala s nima i agility a jsou to prima psi. Srst je náročnější na česání a úpravu než u šeltií.

helps
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 18:00
- Nahlásit

gabifi

protože pokud znáš 3 psy, co mají při bonitaci naměřeno 38 cm, v reálu můžou být od sebe výškově hodně rozdílní.

to můžu potvrdit

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 18:15
- Nahlásit

helps
. to on si začmuchá rád...
Anciáška je první šeltie, u které jsem musela řešit lovecký pud. Normálně lovila, ludra jedna. Odkoukala to od Lilátka. Zmlátila jsem je obě a je po pudech

gabifi
pokud znáš 3 psy, co mají při bonitaci naměřeno 38 cm, v reálu můžou být od sebe výškově hodně rozdílní.
jo, to je bohužel pravda

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 18:32
- Nahlásit

helps
to můžu potvrdit
máma Akiho měla v papírech 38 cm - asi jí měřili po kotníky ve vodě

helps
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 19:01 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Biluška

Anciáška je první šeltie, u které jsem musela řešit lovecký pud. Normálně lovila, ludra jedna. Odkoukala to od Lilátka. Zmlátila jsem je obě a je po pudech

Ajánek chytil leda rýmu.... jo a myš sežral, ale to byla spíš náhoda

gabifi

byla větší říkáš jo? No Ajánek má podle bonitace i agi rozhodčích shodně 37cm, tak já jim budu věřit... ale kamarádky šeltiák má prý taky 37cm a je mnohem drobnější... kámoška přiznala, že je menší a hrbí se, tak asi jo ale je to sranda.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 23:47
- Nahlásit

Biluška

Zmínila bych útulkového psa Dýžeje, který během cca osmiměsíčního působení u mě zničil dvoje dveře (totálně rozkousané), proskočil zavřeným oknem a poničil přitom jeho rám takže rovněž totálně zničené, opravit už nešlo. Rozebral dvoje vrátka do kotce, pak už jsem ho tam nedávala, nemám zájem nechat si zničit i ty další. Zničil branku. Neustále utíkal, coural se po ulici, rozsypával popelnice a ničil mezilidské vztahy. Taky v jednom kuse štěkal. Neřval pouze když žral, jinak štěkal snad i ze spánku

A kde je Dýdžej teď?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 00:17
- Nahlásit

twingas
Ještě mě napadl buldoček. Ale je krátkosrstý.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 00:50
- Nahlásit

Vlčáčková
Ještě mě napadl buldoček

Nebo bostonek!

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 07:45 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Sízra Milanová
ničí nervy někomu jinému, stejně jako dalších asi dvacet útulkáčů co tudy prošlo. Proč se ptáš?

twingas
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 08:37
- Nahlásit

, Já jsem se zasekla docela na těch šeltijích, ještě možná ten číňan, ale ten je zas bez podsady, nee? A v těch příšernejch mrazech by se musel oblíkat...Asi.
Jinak ségra kámošky má frbula a to je jak prdící továrna. ( Jak jsme se o tom včera s Járou bavili, tak z něj vypadlo, že někde viděl " něco s plochým čumákem, kde nevíš, kde to má hlavu a kde zadek, chlupatý to bylo, chrochtalo to...Né že přitáhneš něco s čumákem dovnitř ) ...Doufám, že tu nikdo nemá pekinéze

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 08:43
- Nahlásit

twingas
.Doufám, že tu nikdo nemá pekinéze
Ne, ale mám buldoka
Ovšem jinak má tvůj chlap pravdu, je to prdící a chrochtající perpetum mobile . Když jsem ji přivezla domů tak na ni Mášenek nevěřícně zíral a pak řekl "ty woe, tak takhle hnusnýho psa jsme ještě neměli"

twingas
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 08:59
- Nahlásit

"ty woe, tak takhle hnusnýho psa jsme ještě neměli

Je zvyklej na jezevčouny, ty maj taky dlouhý čumáky, U nich se zase neměří kohoutek, ale obvod hrudníku a to je taky dost idivindy...páč někdo přitáhne méně a hned je pes co je nahlášen v trpaslíkách poslední s tím, že je obr...

Co k tomu dodat, ale u buldoků je aspoň poznat, kde mají hlavu a kde zadek .

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 09:23
- Nahlásit

twingas
chrochtalo to
Tak to jo. A moje velšanda buldočka naší známé málem zabila během. A to Beký ani neběžela, jen rychleji šla.

twingas
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 09:47
- Nahlásit

A to Beký ani neběžela, jen rychleji šla.
to bude asi pěkný turbo, mě se španělé obecně strašně líbí, ale do toho města mě to moc dobrý nepřijde... i když zase jsem někde slyšela, že lovečáci si dokážou i chvilku počkat na to správný venčení a je fakt, že se naši psi nikdy nezbláznili, když pár dní delší prochajda nevyšla (páč jakmile prší, tak je nedostaneme dál jak pod schody, je to příšerný divadlo. Ve dveřích se zarazí, kouknou jestli to jako myslíme vážně a začnou couvat... tak se odnese ven na déšt, tam se rychle vyčurá a letí pod střechu jak pometlo...a pak se vytírá jak šílenec, že na něj ty 4 kapky spadly)

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 10:08
- Nahlásit

twingas
lovečáci si dokážou i chvilku počkat na to správný venčení
to řekni mac1, až se tu objeví, nebo Lucce a Benjimu - děljí lovečinu a zejména mac1 si stěžuje, jak se furt v hnusném počasí brodí lesním bahnem a její přerostlí kokřící nemaj dost. Pak závidí sporťákům krásný čistý plac a čisté pejsky a klubovnu s horkou kávou )))

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 10:18 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

twingas
to bude asi pěkný turbo
To byla. Teď už není. Je stará a nemocná. Velšák, když nemá pohyb, zajistí si ho sám. Například když se šlo ven, pes oběhnul několikrát tryskem barák dokola. Pak se zastvil a řekl: "dobrý, můžeme JÍT". Když jsem byla nemocná, venčila jsem autem. Naložila jsem psy a vezla kilometr na cvičák, tam jsem otevřela dveře a seděla jsem v autě. Psiska se začala honit po výběhu. Když se dovylítala, tak přišla, nalezla do auta a jelo se domů. Jak se to zhoršovalo, tak už se vylezlo jen před barák. A zase - holky se pohonily dokola baráku, rychle se vyvenčily a domů. Pak si hrály a honily se doma. Byt byl velký, takže se mohly prohánět do sytosti. Když se mi to zlepšilo, jela jsem někam do lesa, kus jsem šla a pak jsem si musela lehnout a holky chvíly lítaly dokola a když jsem usnula, tak mě hlídaly. No, pak se vstalo a šlo se zase kus, ony se honily dokola... a tak pořád dokola. Byly velmi přizpůsobivé. Smůla, že v téhle době byly zrovna na vrcholu sil. Pak jsem to nějak rozchodila a zase jsme dělaly pořádné procházky. A déšť a bahno jim nevadí. Klidně v tom blbnou venku. Přípravu na lovecké zkoušky jsme z velké části absolvovali v dešti, to bylo fakt peklo. Ale psovi to nevadilo ani v nejmenším, odvážela jsem si vždycky nadšenou bahnitou kouli. WSS jsou fajn - hodní, přizpůsobivý, tolerantní, ale fakt je, že v lese, na poli nebo kdekoliv, kde se vyskytuje nějaká vhodná zvěř z honění, je to prostě peklo.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 11:56
- Nahlásit

Biluška
ničí nervy někomu jinému, stejně jako dalších asi dvacet útulkáčů co tudy prošlo. Proč se ptáš?

Aha, ptám se proto že se proslýchaly prazvláštní zvěsti o jeho "odchodu od vás"

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 12:09
- Nahlásit

Sízra Milanová
kde se co proslýchalo?

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 13:33
- Nahlásit

Sízra Milanová
Aha, ptám se proto že se proslýchaly prazvláštní zvěsti o jeho "odchodu od vás"
Ano, slyšela jsem, že jistá osoba si pouštěla pusu na špacír.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 13:47
- Nahlásit

Biluška
Ano, slyšela jsem, že jistá osoba si pouštěla pusu na špacír

No jo,tak se příště musíš svědků zbavovat, jinak vždycky hrozí že budou vypovídat

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 13:51
- Nahlásit

Sízra Milanová
No jo,tak se příště musíš svědků zbavovat, jinak vždycky hrozí že budou vypovídat
jj, poučení pro příště. Člověk se furt učí

helps
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 18:20
- Nahlásit

jo o Bilušce se toho leccos povídá..... že snad má i prsty v atentátu na Kennedyho je to prostě hrůza, mafie, podsvětí.... v čele s Biluší!! Já bejt váma si na ní dám bacha...

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 19:17
- Nahlásit

helps
šiš ty taky fšechno vykecáš Až mě zavřou tak gdo se postará o moje psy,co?

Eire
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 19:57
- Nahlásit

twingas

Já bych s klidným srdcem doporučila pudla.Od trpaslíka výš,povahově střeďák ideál.Lehce cvičitelný,nelíná,opravdu nestřihem se dá docílit praktického střihu nebo efektního zevření, třeba pudl v kontíku s vysokým chodem...krása.
Jinak praktické otázky společného fungování, pěkně vystihla Gerda

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2012 20:55 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

Biluška
Až mě zavřou tak gdo se postará o moje psy,co?

edit: ruším koment tohoto příspěvku a symbolicky všech co se nějak týkají Biluše na její přání.

Monischka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2012 21:09
- Nahlásit

Já můžu doporučit Českého strakatého psa... typický bytový pes, je jak v krátko tak i v dlouhosrsté variantě

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání