| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 11:56
- Nahlásit
danajasa
A vždyť to byla jenom legrace... Nicméně něco pravdy na tom je.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:04
- Nahlásit
danajasa
hele já to prostě vidím jinak, samo, že je mezi myslivci mraky kreténů, který by neměli ani vycházet na ulici natožpak nosit zbraň, ale na druhou stranu takových je spousta i mezi všema zájmovejma skupinama (mezi pejskařema je taky milion degenů, který si poříděj velkýho psa jen pro honění vlastního ega a přesto se nedá říčt, že kdo má, co já vím, rotvajlera, je kretén, kterej terorizuje svoje okolí díky svýmu nebezpečnýmu psovi, že jo)
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Pumpa
já nemám vietnamce ráda, ale tohle si myslím je přitažený......
Tak to se ale přece nedá takhle zevšeobecňovat. Jediný, co asi platí je, že v jejich zemi je normální psa zabít a sníst.
Chodím u nás ráda nakupovat do vietnamský sámošky. Minulý týden měla vietnamka zarudlý oči a na dveřích byl leták s vypsanou odměnou za nalezaní jejich psa. Malýho voříška.
Na druhou stranu, např. vietnamská psí jatka v chebsku byla prokázána a zdokumentována. Reportáž běžela asi před dvěma lety.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:13
- Nahlásit
Pumpa
ale pokud vím, nikdo neřekl, že VŠECHNO maso ve vietnamských restauracích je ze psů tedy minimálně já to neřekla a rozhodně to netvrdím, když pominu fakt, že ze psa rybu asi neudělám ...
Hele, věřit mi to nemusíš, to mě celkem nemrzí, já jen píšu osobní zkušenosti a zkušenosti mých známých a kamarádů. To, co jsem napsala je prostě běžná realita naší lokality a potvrdí ti to každý, kdo to tu trochu zná.
Příklad - kamarádka s černým labradorem se cestou ze cvičáku stavila u vietnamců pro nějaký nudle a jen tak z legrace jim nabídla svýho psa, zcela vážně jí bylo řečeno, že néééé černý psy v žádným případě néééé
Jinej případ je skoro podobný reklamě o Bobíkovi, kdy přišli do restaurace lidi s kočkou v přepravce, taky jen pro nějaký nudle sebou, šli z veteriny. Chlap nakoukl do přepravky a že dneska ném, že kočky vykupujou v úterý ...
To prostě není výmysl, to je fakt
|
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:22 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Jen podotek - chlap od kterýho jsem před 17 lety vykoupila Hipíka, ho vykrmoval na zabíjačku. Byl to Čech, běloch a kuchař v hospodě na Žižkově. Dozvěděla jsem se, že to dělá ve velkém. Sbíral velký štěňata, vykrmil je, zabil a maso dál prodával kolegům kuchařům.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:31
- Nahlásit
Eldoguero
já ale taky neřekla, že ste řekli. ne vážně, je mi jasný, že někde se určo psi žerou, stejně jako se mnohde nežerou. Kde psi žerou ať je žerou, mohou-li jim zajistit standartní a bezbolestnou smrt, ale ať mi nikdo nenutí, jak jejich maso, tak názor založený na shlédnutých videíí na jůťůb a strímu, jakže se to tedy s těmi psy dělá, jak je to hrozný a kdesi cosi. Samo, že mnohde je to asi děs, ale bohužel si myslím, že je asi horší, že máme mezi sebou lidi, kteří shlédnou první video a hned z toho dělají závěry.....
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:37
- Nahlásit
Jasně, já to nemyslela jakože VŠICHNI vietnamci vykupujou čole a za úděsnejch podmínek je konzumují to je stejný paušalizování, jako s těma myslivcema a ani jedno pochopitelně není dobře.
V naší vesnici prý kdysi bydlel chlap, no bydlel, bylo to něco jako bezdomovec, ale v dobách, kdy se tohle slovo je neznalo v podstatě bydlel v nějaký magingorce či co to bylo a dělal po různu všemožné výpomocné práce. No a když někdo už nechtěl psa, tak mu ho prostě přivedl, uvázal mu ho u maríny, nebo je prej normálně natvrdo vázali k zábradlí před obecním úřadem, kde si je onen vyzvedával. Toulavej pes byl prý naprostý sci-fi.
Chlap je prostě normálka žral a všem to přišlo úplně a naprsto normální. Taktéž byl bílej a jinak úplně normální, jako žádnej dement nebo tak.
Pochopitelně, že si přividělával občas i tím, že psy prodával i do hospod (jako maso myslím), v dobách, kdy jich bylo dost...
Toť slova našeho kronikáře, potvrzená dalšími usedlíky prakticky vyprávěná stejnými slovy.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:41 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Pumpa
Samo, že mnohde je to asi děs, ale bohužel si myslím, že je asi horší, že máme mezi sebou lidi, kteří shlédnou první video a hned z toho dělají závěry.....
Děláš si srandu? Jaký první video??? Jestli jsi viděla jen jedno, tak je to Tvoje věc, nikoho jiného a nikoho jiného tedy podle své neznalosti neposuzuj. Já například v té Číně byla a viděla jsem, jak se neumí chovat ani k domácímu mazlíčkovi, kdy v rámci předvádění se před druhým začne demonstrativně bít úplně titěrného SVÉHO pejska. Atd.
Nehledě na tu Tebou citovanou bezbolestnou smrt - tak oni vyvrhují psy za živa a také je zaživa stahují z kůže. Je to BĚŽNÝ postup, úplně normální a dělá se to tak schválně, protože se má zato, že takhle je pak chutnější maso. Dělají to tak i u nás. Vietnamská ilegální jatka bez jakékoliv hygieny, kdy po mase na zemi lezou krysy třeba do druhého dne a pak se to vozí do jídelen, u nás nejsou žádná výjimka.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:43
- Nahlásit
Pumpa
Tak, abych byla upřímná, mě osobně samotný fakt, že někteří lidi žerou psi nevadí. V některých kulturách je to běžný, ok. To, že u nás není pes jatečný zvíře je věc naprosto jiná. Ovšem co mi vadí, pokud pominu způsob zabíjení, který není vždycky úplně joko ono, tak je to fakt, že dost často na "psích jatkách", v restauracích a na soukromých pekáčích končí psi ukradení, občas i cíleně braní za tímto účelem z útulků (s vědomím provozovatele), nebo jsou to psi, které tam přímo dovedou jejich majitelé Tohle je humus podle mě
No a pochopitelně tak fakt, že pokud se pes dostane do jídelníčku restaurace, je to minimálně klamání zákazníka.
|
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:44
- Nahlásit
Pumpa
Teď nevím, jestli jsem tě pochopila dobře... Ta reportáž o které jsem psala, vznikla na základě pátraní paní z chebského útulku po psovi, kterého dali do adopce, našli jen jeho zbytky atd. Vše bylo zdokumentováno, přišlo se na další kostry, kůže apod. Byla tam přizvána i veterinářka, která z pozůstatků psa zjistila, jak byl usmrcen. V podstatě byl umučen.
Na reportáži spolupracovala i Dana Bočková, zeptám se jí, jak se ten díl jmenoval a jestli je někde ke shlédnutí na netu.
A také byla objevena další místa, kde se toto praktikuje.
Myslím, že to bylo v "Na vlastní oči".
Nemyslím, že je dobrý to vidět za každým rohem, ale stejně tak není dobrý to vytěsňovat.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:59
- Nahlásit
to je jasný, konkrétně tohle o čem píšeš si nepamatuju, že bych viděla(já už si toho moc nepamatuju a to mi nejni tolik ) ale je jasný, že je mnoho případů, o kterých není debat. Já mluvila o lidech, kteří jsou i v mém okolí a je jich dost i jinde si myslím. Nic neví, skouknou někde jeden poplašňák, kterej jim někdo pošle po netu a je z toho aféra. Ale jenom mezi širokou veřejností, média jsou dobrý zprostředkovatel průserů vážných, ale bohužel jsou také šiřiteli neskutečnejch keců a novinářskejch kachen. (sorry Kachna)
Eldoguero
přésně, národnostní zvyky mi nevadí, když mi je nikdo nenutí.
Na to, že jsou psi kradení, či získaní jiným způsobem se dá říct jen to, že dokud za životem psů budou stát lidé bude to stát vždycky jenom za hovno....
Vlčáčková
a Ty na mně laskavě přestaň štěkat. Já videí viděla dost, nevěřím jim na stopro, protože jsem u žádnýho nebyla. Viděla jsem toho dost i na živo, tomu věřím. Jestli si to nezapomněla věnuju se zvířatům a snažím se pomoci, když můžu. A jestli máš takový trauma z číny, tak vo tom furt nemluv, je mi úpa jedno co si viděla v číně. Je to děs stejně tak tady jako v číně a jako jinde na světě, někde je toho víc jinde míň. Moje schopnosti až do číny nesahají, jestli Tvé ano, zachraňuj je a mně dej laskavě svátek....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 13:14
- Nahlásit
Pumpa
Kdo na Tebe štěká???
Myslím, že nemá cenu se s Tebou bavit.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 13:20
- Nahlásit
Vlčáčková
Děláš si srandu? Jaký první video??? Jestli jsi viděla jen jedno, tak je to Tvoje věc, nikoho jiného a nikoho jiného tedy podle své neznalosti neposuzuj.
a tohle je přátelská debata?
připadá to někomu jako přátelská debata?
doprdele,vezmi si hlavu do dlaní a zatřep, třá příště přijede ta Eva na kterou jsem se vždycky těšila....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 13:25
- Nahlásit
Pumpa
No jak jsi to formulovala, tak to vypadalo, že o tom toho moc nevíš. Odtud ta moje citovaná neznalost.
Však já se na Tebe taky vždycky těším!
Heleď, musím končit, od rána lítám kolem štěňat. A vůbec jsem nehrábla na práci.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 13:29
- Nahlásit
Vlčáčková
Pumpa
vám to přetnu, s dovolením, našla jsem pěkné definice hajného a myslivce, velmi mě to potěšilo, protože paní hajná zní v pohádce mnohem líp než paní lesní správcová
http://www.ontola.com/cs/prosim-jaky-je-rozdil-mez i-myslivnou-a
Nakoukneme do Slovníku spisovného jazyka českého a čteme:
myslivna - obydlí lesního zaměstnance, lesníka (myslivce)
hájovna - domek, obydlí hajného.
Až sem má tedy Jarda naprostou pravdu. Jenomže okamžitě to u mě vzbudilo zájem o to, kdo je to v této souvislosti hajný či myslivec. A ejhle:
myslivec - zaměstnanec v lesním hospodářství, pečující o chov lesní zvěře a o přípravu honů (samozřejmě též člověk zabývající se lovem zvěře -tzv. lidoví myslivci, ale o ty teď nejde),
hajný - osoba pověřená dozorem nad určitou částí lesa.
A tady už se dá říci, že ve vztahu k hájovně či myslivně může hajný klidně bydlet v myslivně, a naopak. Oba jsou zaměstnanci lesní správy a hájovna ani myslivna obvykle není v osobním vlastnictví.
Takže bych to uzavřel konstatováním, že hájovna i myslivna jsou objekty lesní správy na okraji lesa nebo v lese, určené k bydlení jejich zaměstnanců. Že tam dnes už dost často bydlí někdo jiný, je věc druhá....
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 13:31
- Nahlásit
Pumpa
že dokud za životem psů budou stát lidé bude to stát vždycky jenom za hovno....
to je bohužel taky asi fakt, ale když ono už to prostě jinak nejde, jaký jsme si to udělali, takový to máme, aneb jsme navždy zodpovědní za to, co jsme k sobě připoutali ...
Některým lidem význam dojde, někteří ho dovedou do extrému a některým to nedojde nikdy víme, že ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 13:35
- Nahlásit
kdo chtěl ty zabíjačky?
http://www.utulky.estranky.cz/clanky/pripady-tyran ych-zvirat/psi-zabijacky.html
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 13:37
- Nahlásit
Eldoguero
add. psí maso souhlas
chlap od kterýho jsem před 17 lety vykoupila Hipíka, ho vykrmoval na zabíjačku. Byl to Čech, běloch a kuchař v hospodě na Žižkově. Dozvěděla jsem se, že to dělá ve velkém. Sbíral velký štěňata, vykrmil je, zabil a maso dál prodával kolegům kuchařům.
Taky jsme takovýho psa měli, vykrmovali si ho řezníci na jatkách. K
Jen u toho našeho to s sebou neslo ještě zřejmě nějakou mentální retardaci (já nevím, jak to jinak popsat).
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 14:36
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=EZ1ucat_n9s
|
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 19:30 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
kachna_
Jen u toho našeho to s sebou neslo ještě zřejmě nějakou mentální retardaci
Myslíš psa? Hipík na tom byl psychicky hodně blbě. Když se jako štěně začal trochu dávat dohromady, nastoupila puberta, která u nás byla masakr na nebo spíš za hranicí toho, co jsem schopna vydržet.
Hned tu noc, kdy jsem ho přivedla coby 2 měsíční štěně domů, začal hlavou prudce narážet do dveří od záchodu, kde jsem se zavřela. Normálně se rozeběhl a sebevražedně prudce vrazil čelem hlavy do dveří.
A šílel... hysteráky, kdy ječel a skákal jak pérák, byly na denním pořádku. Zejména, když KDOKOLI odcházel - i instalatér, kterej nám spravil odpad., pošťačka apod... Ničení věcí a řvaní byla jen okrajová lapálie...
Takže velký, labilní pes s nevyčerpatelnou vitalitou a manickým chováním.
Denní několikahodinové procházky, kdy se vylítal s ostatními psy, pomohly jen na chvilku. Výcvik šel ztuha, protože se nebyl schopnej koncentrovat...
Kdyby tenkrát existovala nějaká psí psychofarmaka, asi bych mu je podávala...
Nícméně, po skončení puberty se začal postupně zklidňovat. Jako většina normálních psů se začal chovat ve svých 11 letech, kdy byl ze zdravotních důvodů vykastrován. Jenže to zas pak měl depky... Ale Tonička mu je vyléčila...
EDIT: ovšem mimo to, že byl maniodepresivní pošuk, je Hipík nejkrásnější, nejhodnější a nejchytřejší pes ze všech dob, světů i vesmíííírůůůůů
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 19:44 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
http://tyrana-zvirata.rajce.idnes.cz/Sabincatka_1 5._7._2011#IMG_9149.jpg
cerna hunata je zarucene nejlepsi. Kdyz bys s tema stenatama 10 let pockala, tak bych ji brala
|
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 20:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Takže všechny holky už maj domov, viď?
Hnědý kluci jsou taky moc pěkný ....a nohatý...
Hnědý malý
Hnědý velký
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 20:39
- Nahlásit
cernej caj
Že seš to Ty, tak Ti nějakou za těch 10 let někde seberu.
Takže všechny holky už maj domov, viď?
Šmarjá, ne tak veřejně! Některým odbornicím rupnou cévky!!!
PS: zdá se, že i Hnědáček zítra povalí.
|
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 20:41
- Nahlásit
Vlčáčková
A má cenu teda eště voprašovat ty letáky a koláže na inzerci?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 20:46 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Zatím asi ne. Pokud si ho zítra nevezmou, což nepředpokládám, protože všechna rizika znají a smlouvu četli a souhlasí, tak mi zbyde jen jeden. Inzeráty jsem vyhodila o víkendu znova se čtyřma štěnítkama a pokud to zopakuju, tak už tam hodím jen to zbylé štěně a bude. Takže asi už nebude potřeba nic předělávat. Každopádně Ti moc děkuju za ty koláže. Letáčky jsem vytiskla mockrát a prakticky všechny mi zbyly - nějaké jsem rozvěsila i paní Sl., ale většina prostě zbyla.
|
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 20:49
- Nahlásit
Vlčáčková
Dobrá... kdyžtak dáš vědět...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 20:51
- Nahlásit
Určitě. Aby se mi ještě nevrátili! Pak bychom museli udělat koláže aktuálně reklamovaných.
|
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 21:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
tak stát se může leccos... ovšem nepředjímala bych temnou budoucnost. Ale jasně, že kdyžtak udělam další koláže.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 21:12
- Nahlásit
OK. Děkuju. Jdu ještě doúčtovat mzdy. Dobrou noc.
|
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 22:42 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Jěště k těm prdlejm céfkám....
Svůj názor na množství ponechaných štěňat a důvod, který mě k němu vede, jsem tu už napsala asi stopadesátkrát.
Štěňata ale zůstala všechna a ona i matka se maj k světu. A když už je to tak, je moc fajn, že je vše na dobré cestě a štěnda postupně nacházejí nový, dobrý domov .
Za sebe ti slibuju, že i kdybychom se my dvě zítra posekaly do krve, na mém vztahu k "tvým" štěndům se nic nezmění .
Myslím, že větší vliv na množství a zdraví psí populace než ponechání všech štěňat z vrhu v důsledku "nehody", mají ti, kteří plánovaně množí bezpapíráky a ti, kteří si bezpapíráky plánovaně pořizují. Protože, kde není poptávka, atd... Nepopírám, že i bezpapíroví psi můžou být zdraví a celkově v pohodě, ale... Nekvalitní chovky jsou kapitolou samy o sobě...
|