Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / je to normální?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 12:53
- Nahlásit

tykadlo
Z kama jsi? Třeba je poblíž někdo, kdo by ti mohl poradit.

tykadlo
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:02
- Nahlásit

pawLINka
od Kolína, ale to pochybuju, protože ona je z cizích lidí naprosto hotová, lítá za nima, skoro se před nima plazí, oblizuje je, občas si i nadšením učurkne...ach, kdyby takhle zbožňovala i nás

no jinak s tím, že je jak dítě je naprostej fakt! je na ní vidět, že už snad ani zlobit nechce, ale prostě něco ji nutí to dál dělat...to znám z vlastní zkušenosti když jsem byla malá, už jsem taky chtěla přestat, ale když už jsem byla v tom amoku-válela se po zemi a kopala nohama, řvala, nadávala atd..tak jsem prostě musela dál a dál... a teď třeba v hádce taky řikám věci, se kterýma třeba nesouhlasím, ale prostě musim, abych toho druhýho zničila...a sakra - jaký pán takový pes!!!

ale musím říct, že k nim se chovám klidně, jelikož to na ně víc platí..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:13
- Nahlásit

tykadlo
Myslím, že by to opravdu chtělo někoho, kdo vám poradí jak na ni. Je to pes a ne člověk... Ona nepřemýšlí jak člověk a nechápe, co po ní chcete.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:17
- Nahlásit

tykadlo
že je hotová z cicích lidí je v jejím věku naprosto normální, máte kontaktního stafíka je pravda, že kdyby vás spolu viděl někdo zkušený, tak na místě nejlíp poradí, kde děláš chyby. protože je to jen o nás lidech, ten pes za to nemůže, že s ním neumíme komunikovat ))) zkus v okolí najít nějakého cvičitela třeba s dobrými referencemi, kterej by na vás kouknul. zvládnout temperamentní zvíře je náročný tak ať zbytečně nesekáš chyby.

tykadlo
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:34
- Nahlásit

když ono je tohle děsně složitý...100 lidí 100 názorů..někdo mi třeba něco s nejlepším úmyslem poradí, protože jemu to tak 30 let super funguje, ale druhej mi na to řekne, že je to ta největší blbost, jelikož jemu to naprosto nefungovalo, psa to zničilo a že se má dělat něco naprosto odlišnýho..atd atd...na každýho psa platí něco jinýho a tak je opravdu asi nejlepší osobní kontakt a rady, ale zase slepě nejednat podle toho, co mi kdo řekne...každej od psa očekává něco jinýho, takže se všechno nedá použít globálně...prostě zjistit si co nejvíc informací a podle toho si vytvořit vlastní způsob...(tím nemyslím zrovna tenhle můj případ, ale tak celkově)

fuj, to jsem se zase rozepsala.. asi vám přijde, že všechno moc řeším nebo jsem děsně nadutá a dutá,ale mě chování psů prostě zajímá a baví a chci o tom vědět co nejvíc

pawLINka
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:39
- Nahlásit

tykadlona každýho psa platí něco jinýho a tak je opravdu asi nejlepší osobní kontakt a rady,

Takhle po netu toho moc nevyřešíš.

helps
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:42
- Nahlásit

no taky bych zkusila někoho najít, nejlíp někoho, kdo necvičí pomocí drilu... a to snad poznáš, jesi je ten cvičitel úplně mimo. když je dobrej, navrhne něco, ale nutit ti to nebude, jako zaručenou radu a rozhodneš se ty.... ale určitě ačkoliv bych jí netrápila nějkaým extra povelováním a zákazy, tak na budování motivace a vztahu celkově - není nikdy dost brzo )

corin
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 15:25
- Nahlásit

tykadlo,
to, co popisuješ u svého psa, má doma můj brácha s bulíkem.
Jsme tipická pejskařská rodina,- měli jsme několik NO, rotwíky, boxery, dalmatina, ale nikdy bulteriéra.
Ze začátku jsme z něj byli u vytržení,nekňoural ani první noc, nesmutnil, měl zvláštní myšlenkové pochody ,- zdál se nám hodně chytrý, na tak malé štěňátko.
Jenže, jak se u nás rozkoukal, začal nás docela terorizovat. Zákazové povely jsme ho učili hned od začátku, bohužel z nich měl čurinu a než vůbec přestal tu určitou nežádoucí činnost dělat aspoň na chvilku, trvalo to strašně dlouho. Měl úplné amoky a taky jsem si začala myslet, že nemůže být snad ani normální...? Všichni jsme byli poškrábaní a pokousaní, pes nám nedal pokoj vůbec u žádné činnosti. U všeho chtěl být, všechno vidět, kousnout do toho, přetahovat se o cokoliv atd. Taky jsme ho stále omlouvali tím, že to je malé štěňátko, takže nám pěkně začal přerůstat přez hlavu.
Zlomilo se to, když se, jako 4měsíční rozběhl a skočil na mně ze zadu, kousl mě pod lopatku a jal se mě radostně vítat! To byla předposlední slední kapka! Ta poslední následovala druhý den ráno, kdy jsem se obouvala a pes mi skočil do obličeje a kousl mně do tváře. Od té doby má z mé strany naprosto neústupný režim, když po něm něco chci MUSÍ to splnit, když chci, aby s něčím přestal, chci hned! I za cenu toho, že s ním vymetu podlahu (myslím tím chycení za kůži na krku a nekompromisním zatřepáním, nebo spíše vláčením, neboť má v 5ti měsících 29 kg). Pokud poslechne, následuje velké chválení a pamlsek.
Takové to plácnutí přez prcku, nebo zvýšený hlas, jež zabíral u všech předešlých plemen, na bulíka absolutně nezabírá. Naopak ,- chytne ten svůj "záchvat" a běsní ještě víc.
Smířili jsme se s tím, že je to pes, kterého nic nebolí, který se absolutně ničeho nebojí, do všeho jde na plno, nebere si servítky a začali jsme k němu jinak přistupovat.
FUNGUJE TO ! Začíná být "normálním" štěnětem.

Neber to jako radu, spíš jako ukázku toho, jak to začalo fungovat u nás.

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 10:17
- Nahlásit

Já vám všem děkuju za rady! Teď už to tak tragicky nevidím...s tím přesměrováváním je to pravda, vždyť s ní můžu jít třeba na zahradu, když má jeden ze svých amoků...jenže já se přiznávám, že jsem z toho asi měla i tak trošku zvrhlou radost, když jsem viděla, jak se snaží dosáhnout svýho, ale má prostě smůlu..docela dětinský no... je to prostě živější štěně a nějaký extra pokroky nemůžu očekávat po měsíci soužití!

corin
jsou to potvory! já s ní teda netřesu, ale když už mě vážně naštve, tak ji "zalehnu", počkám až sebou přestane házet, pak ji pomaloučku pouštím, někdy se dáma začne opět ohánět, tak ji znova přidržím dokavaď nezůstane v klidu i když ji pustím úplně...to se pak přijde pomuckat a pak je klid...

helps
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 12:11
- Nahlásit

tykadlo

tak ji "zalehnu", počkám až sebou přestane házet, pak ji pomaloučku pouštím, někdy se dáma začne opět ohánět, tak ji znova přidržím dokavaď nezůstane v klidu i když ji pustím úplně.

to se teda nedivím, že se pak ještě občas začne ohánět... já teda jsem poslední, kdo by měl radit, nejsem žádnej odborník, ale opravdu to brát v klidu a s rozumem. je to mimino, půl věcí, co jí říkaš beztak nechápe a podle mě jí to akorát stresuje a v podstatě k čemu to je? pochopí ten pes jedinou věc - že je páníček nas.atej do nepříčetnosti, ale ví co po něm chceš? proto je opravdu lepší přesměrovávat na žádoucí chování, místo fyzickýho rovnání... obzvlášť u takovýhleho plemene bude pro vás nejdůležitější mít dobrej vztah, ale tím chytáním, vláčením a co tu padlo si to u takovýho mrněte (no v podstatě u jakýhokoliv psa) můžeš pěkně pokazit. 3 měsíce je fakt málo, ale tak je to jen můj názor ;) je dost lidí, kteří tvrdí, že jinak než tvrdě to na teriéry a podobný plemena nejde.
každopádně když začnete chodit do nějaký psí školky, třeba v těch 4 měsících, nic tím nezkazíte - štěndo se vyřádí s ostatníma, získá nějaký základní znalosti a třeba když budete mít štěstí na dobrýho trenéra, tak tě s ní naučí pracovat a přesměrovávat to nežádoucí chování.
přes net se opravdu radí těžko a v podstatě to můžeš všechno brát s rezervou a jako nesmysle, protože tvojeho psa nikdo nezná...

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 12:24
- Nahlásit

helps
jenže já se přiznávám, že jsem z toho asi měla i tak trošku zvrhlou radost
To máš pak těžký. Když lidi, místo aby psa vychovali mají radost, že ten jejich ňunánek není žádnej ňouma

Dost mi to připomíná rodiče a prarodiče malých tříletých pézetek, které na ulici plivou po lidech a sprostě pokřikují. Rodiče se válí smíchy a jsou hotoví z toho jak je ten jejich drobeček roztomilý. Gdyž s tím drobeček pokračuje ještě v patnácti tak jim konečně začíná docházet, že někde udělali chybu, ale to už bývá dost pozdě

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 12:35
- Nahlásit

já se tohohle trestání taky celkem bála, aby z toho chuděra nebyla třeba na nervy..(udělat to 1. fence, tak by z toho byla asi hodně nešťastná, ale u ní to vážně není zapotřebí, stačí se podívat a už je klid - teď ji budou 2 roky. taky bývala divoška, ale jinak, neobracela se proti člověku...to, že při hře kousala a když člověk prošel okolo tak už ji měl na nohavici, je podle mě normálka a rychle se to odnaučila) ale tahle je uplně jiná, s tou to jak to vypadá, ani nehne...teda přestane a jde se udobřit, ale že by byla nějak ponížená nebo tak něco, tak to vůbec...(aspoň teda doufám!!ale chová se jako by nic)

a důvěru snad taky neztratila...ona se třeba bojí luxování, ale i přesto, že vysávám já, tak se mi schovává za nohama zezačátku jsem ji chtěla nechat, aby se s tím strachem vyrovnala sama, ale bylo to čím dál horší...přebíhala chuděra ode mě pod stůl a zpátky, tak jsem nechala vysavač zapnutej přivolala ji k sobě a na ten lux položila kus piškoty a díky bohu už je to lepší...teda ne že by byla naprosto klidná, ale už se aspoň neschovává a celkem zvědavě si ho prohlíží...

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 12:42
- Nahlásit

Biluška
ehm...já teda nevim, ale tohle přirovnání mi přijde trošilinku mimo...rodiče se válí smíchy a nezasáhnou, kdežto já tu její činnost přerušuju (možná teda ne úplně správným způsobem), ale přesto...

a tu zvrhlou radost jsem měla z toho, že ač se holka snaží dosáhnout svýho, tak má smůlu a nakonec vyhraju já tím, že ji to prostě nedovolím...

takže třeba to myslíš dobře, ale asi ses špatně vyjádřila

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 13:58
- Nahlásit

tykadlo
souhlas s helps. buď v klidu, řvaní většinou ani není zapotřebí, stačí být dostatečně přesvědčivá, k čemuž řvaní nepotřebuješ
jen teda teriéří povaha podle mě naopak tvrdé zacházení zrovna dobře nenese a dokážou se pořádně zatvrdit, když moc tlačíš na pilu a to asi není to, co chceš
já třeba často používám spíš vrčivý způsob mluvení, takové cedění přes jazyk s důraznou dykcí a to mi funguje na oba perfektně. hlas často zvýšit nepotřebuju. stačí do té barvy hlasu dát jasné přesvědčení, že takhle jako ne a funguje to perfektně.

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 14:00
- Nahlásit

tykadlo
Ne, myslím to přesně tak jak to říkám. Ti rodiče většinou taky říkají něco ve stylu "Rudíčku, to není hezké, nesmíš házet po paní kamínky", ale v duchu si říkají "to je panečku rošťák, to má po mě, to je ďáblík". A Rudíček cítí, že se to rodičům líbí a přitvrdí

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 14:30
- Nahlásit

Biluška
no tak to joooo, teď už to dává smysl, leč z toho minulého příspěvku to tak nevyznělo...to vypadalo jako by ho nechali úplně být a já už se téměř ale téměř urazila!!!

jinak takhle by to osoba, co nás neviděla v akci, má smysl pro humor a ironii a ignoruje lehkou nadsázku, klidně mohla zkomentovat...

LucieS
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 14:49
- Nahlásit

tak jsem nechala vysavač zapnutej přivolala ji k sobě a na ten lux položila kus piškoty
Tak přesně kvůli takovýmhle opičárnám vyrůstají ze psů magoři (.

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:06
- Nahlásit

LucieS
Proč? Opět neútočím, ale chtěla bych to vysvětlit? Jak říkám, ze začátku jsem ji chtěla nechat být a nevšímat si jí, aby si nemyslela, že je to nějaká hrozivá situace hodná pozornosti a strachu a vyřešila si to sama...jenže to bylo čím dál horší, plazila se ode mě do koutu pod stůl, kde se klepala jak sulc, zpátky ke mně. (vývoj za ten měsíc, ne během 1 luxování) Potom, co jsem udělala to s tou piškotou, tak už zůstala normálně sedět vprostřed pokoje...mě připadá, že tím zjistila, že na vysavači není nic špatnýho a je klidnější. Co je špatnýho na tom, že svýmu psovi ukážu, že se bát nemusí? Kdybych ji začla objímat a litovat a jinýma způsobama ukazovat, že to, že se bojí, je vlastně správný, tak to bych chápala. Ale vážně bych chtěla tenhle názor vysvětlit?

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:13
- Nahlásit

tykadlo
ale když už mě vážně naštve, tak ji "zalehnu", to bych nedělala žádnému psovi, natož malému miminu, pak nemá být neurotická

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:25
- Nahlásit

makrel
"zalehnu",
pak nemá být neurotická
De oto jak bude pak "chytrá"můj pakůn(nebrat jako návod je to exot ojedinělý)dyž sem mu chtěla vytáhnout klíštáky taky zalehnutím aby sebou neházel a nebojkotoval mou snahu s pinzetou,vydedukoval,že dyž se opravdu něco chce je potřeba dotyčného zalehnout,takže pak mě asi půl roku zalehávalo na oplátku40kylo a dožadovalo se maximální pozornosti.

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:26
- Nahlásit

makrel
no jo no... je fakt, že ji prostě beru jako starší než je, člověk by chtěl všechno hned...
Vtipný je, že třeba ty bys žádnýho psa neznehybnila, kdežto jinej ti to doporučí jako zaručenej typ...no vlastně to zas tak vtipný není...

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:30
- Nahlásit

Biluška
"Rudíčku, to není hezké, nesmíš házet po paní kamínky"
Tak Vy tomu RD nedáte pokoj?

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:30
- Nahlásit

tykadlo
no mi to přijde moc drastické a vůbec mě nenapadá důvod, proč to dělat, to štěně z toho musí mít stres...nedělám to ani při klíšťatech, ani při ošetření, prostě při ničem. A onto jako někdo doporučuje jako dobrou metodu?

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:32
- Nahlásit

danajasa
a sakra, tak to se mám na co těšit!! Ale nepřijde mi, že by tohle byl zas tak traumatický trest...kort když je to taková tvrdá palice

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:40 - Změnil/a: tykadlo
- Nahlásit

makrel
jojo, jsem pročetla už "miliony" různejch poraden a diskuzí a knížek atd..a takový 3 hlavní "tresty" jsou vytahání za kůži, vytřepání ( prej jako matka, ale zase na druhou stranu psi tak zabíjej, takže to už mi přijde jako moc, ale třeba Corin to funguje) a právě to znehybnění, což mi přijde nejlepší, protože silnější pes, když ten druhý moc otravuje, tak si ho nahrne pod sebe a je klid...vážně moc doufám, že se nepletu, ale nepřijde mi, že by z toho byla nějak vystreslá...jako že je to praštěný, drzý pometlo to jo, ale vzápětí po tom incidentu, se chová úplně normálně...

jako samozřejmě, že nejlepší by bylo nic z toho nepoužívat a napomenout jiným způsobem, ale ono když má záchvat a naprosto nic jinýho nevnímá, tak mi to připadá takový nejmíň drastický no...

corin
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:41
- Nahlásit

Ráda bych připomněla, aby nedošlo k nedorozumění že "třepu" s dnes již 6ti měsíčním bulteriérem, který má 30 kg ! Ne s 3měsíčním miminkem! Ale to jsem výše psala. V jeho 3měsících jsme na něj max zvýšili hlas, ale přesně díky takovým to názorům, že pes se nemá trestat fyzicky, lépe pozitivně motivovat hračkou, pamlskem atd. nám přez tu hlavu přerostl. Pes absolutně nevěděl, kde má hranice a kde je jeho místo.
Ano, s některými psy, lze touto metodou dosáhnout velkých úspěchů, ne ovšem s paličatým bulteriérem, který má o hračku zájem 5 sekund a potom opět "útočí" na paže a nohy. V záchvatech "amoků" nereaguje na slovní povel a na zvukový signál(tlesknutí, písknutí) reaguje útokem- kousnutím do jakékoliv části těla.
Nedělejme ze psů děti ! Je to silný a paličatý pes a dle toho je potřeba s ním zacházet. Nelze na něj používat stejně jemné a citlivé metody, jako třeba na kavalíra....
Kontaktujte chovatelku, my to udělali...

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:56
- Nahlásit

ona teda naštěstí když je v normální náladě tak si hrajem s hračkama a ruce na ne kousat přestane, leč ten amok....cha, 5 sekund by byl úspěch! oblíbená hračka? no a co?!? naprostý nezájem. ale tak vy teď fungujete v pohodě, tak snad ona z toho taky vyroste...

já se obávám, jestli jsem pro tak malý štěně neudělala těch hranic až moc...nesmí na gauč, do postele, do koupelny, tahat věci co nejsou vysloveně její atd...jenže když to po ní budu chtít i až bude starší, tak by z toho pak byla asi lehce zmatená..

corin
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 16:00
- Nahlásit

Než jsem dopsala příspěvěk , vyskočili tu další, v kterých jsem se dočetla o strachu z vysavače atd.
Náš pes nikdy strach při ničem neprojevil, naopak se vždy vše snažil napadnout a rozcupovat a nejlépe sežrat.
Takže soudím, že máte pejska s úplně jinou (ne tak průbojnou a dominantní) povahou, který možná spíše potřebuje podpořit. Způsobem, který funguje u nás , Vy naděláte, nejspíš více škody, než užitku.

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 16:01
- Nahlásit

corin
Způsobem, který funguje u nás , Vy naděláte, nejspíš více škody, než užitku.

tykadlo
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 16:31 - Změnil/a: tykadlo
- Nahlásit

corin
podpořit ve vzteklosti nebo v čem? podle toho, co jste napsala, tak vážně nebude až tak extrémně dominantní, ale jinak všechno je její, rozkousala a sežrala by taky nejradči úplně všechno, vyskočila sestře do obličeje a prokousla ji ret...neřekla bych, že se zas až tak lišej...a myslím, že ustrašený jednání člověk pozná...ano mohla by vrčet ze strachu, kousat ze strachu...ale to vypadá snad trošinku jinak. Aby jste si ale nemyslely, že na ni lehám 5x denně za každou kravinu! udělala jsem to za ten měsíc 4x, když už si dovolovala vážně moc. a její reakce, že potom, co se zvedne, jde ke mně, oblízne mě a pak si jde s něčím hrát, mi taky nepřijde jako nějaký psychicky vydeptaný pes...ale dejme tomu, že máte pravdu...jak ji mám podpořit?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání