Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / sháním "nového" pejska do naší rodiny
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 12:35
- Nahlásit

a já zase souhlasim s tim,že je dobrý si podobnej krok dost rozmyslet,než aby pak u psa byla cedulka Vrácen náhradním majitelem...ne každej je prostě ochoten a schopen "vydržet manýry" konkrétního psa,může to být nad jeho síly.Co se Tapina tejče,byl taky adeptem pro tu babču co si ale nakonec vzala čubinu ze Skřivan.Líbil se jí strašně moc,ale celkem rozumně jí odradily ty zlozvyky,jelikož vyhodnotila,že by soužití nemuselo bejt přínosem pro obě strany,což je asi u pořízení si psa základní předpoklad.kor když ještě není pes přímo pro inariho,ale pro rodiče...Je to živej tvor a jsi navždy zodpovědný za svou růži,takže já razim heslo,že si růži cíleně vyberu tak,abych jí mohla dát co potřebuje a ona mě vlastně též.
Lucie Kratochvílová
OT..pod ke mě,něco se domlouvá

Barča85
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 14:38
- Nahlásit

davidkova renata
Tady ale vůbec nejde o to, že někdo Milanovi nebo jeho rodičům zazlívá, že si ho nevybrali..Ťapin není pes pro každého, to bezesporu..Potřebuje někoho zkušenějšího, kdo mu dá jasný mantinely...
Mě jde jen o to, že očkovák ke psovi je a to že nebyl, není podle mě důvod psa odříct..Kdyby se řeklo "hele, rozmyslei jsme si to, asi na něj nestačíme, vybrali jsme si jinýho, klidnýho", nikdo se zlobit nebude..Ale jeden den říct jo a druhej ne..

makrel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 14:41
- Nahlásit

davidkova renata
já to taky myslela ve vztahu k očkováku a těm sáhodlouhým výběrům a esejím tady na téma jakého psa chtějí. Prostě mi připadá, že ještě nejsou zralí na žádného psa, ale je to jen můj dojem tady podle těch projevů od autora tématu.

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 15:01
- Nahlásit

Barča85
Tady ale vůbec nejde o to, že někdo Milanovi nebo jeho rodičům zazlívá, že si ho nevybrali..Ťapin není pes pro každého, to bezesporu..Potřebuje někoho zkušenějšího, kdo mu dá jasný mantinely...
Mě jde jen o to, že očkovák ke psovi je a to že nebyl, není podle mě důvod psa odříct..

Přesně tak. Podle mě je očkovák jenom dost hloupá záminka. Dost dobře nechápu ani to "šílenství" kolem výběru psa, útulky mi připadnou dost přeplněné, proč prostě Milanův táta nejde a nějakého si nevybere?

Barča85
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 16:16
- Nahlásit

Biluška
Přesně tak. Podle mě je očkovák jenom dost hloupá záminka. Dost dobře nechápu ani to "šílenství" kolem výběru psa, útulky mi připadnou dost přeplněné, proč prostě Milanův táta nejde a nějakého si nevybere?
Naprosto souhlasím..

inari
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 16:26
- Nahlásit

Všem

řekl jsem tečka, a tady se od příspěvku v cca 22 hodin řeší převážně .frojdovská psychoanlýza mne a mého otce,.. vyborně takže pár dat:

Pejsek z útulku v naší rodině byl a byl v ní štastný až do konce svého žívota ( takže prosím nesuďte)

Kolem Ťapina se dělala a dělá velká demonizace, jakej je to hrozný pes,.. není.

A proto mám dojem ( jsem přesvědčen), že Adelá chce mít Ťapina co nejdele nebo tak i nechat ( ale toto je stav který neřeší asi každá opatrovnice) - to že se to pak řeší (problemy s pejskem v rodině) telefonátem v 8 hodin večir jenom potvrzuje stav.

Útulek má pracovat jako důvěryhodná renovaná firma a né jak chaotický spolek. Že to takto dobře funguje jsme se přesvědčili v útulku v KV pří Ajce. A pří útulku Macik v Ostrově, (který mne nadchnul).

To že když se něco dojednává a uskutečnuje, tak to znamená duvěryhodné jednání, takový dojem,.atd. Také když si jdete pro pejska k chovateli sledujete jak to na vás působí, jak s vámí chovatel jedná, prostě sbírate informace a pak se rozhodnete. Je to špatně? není.

Tak si prosím nehrajte na psychoanylitiky mého chování a soustředte se na to co je podstatou.

Milan

Barča85
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:27 - Změnil/a: Barča85
- Nahlásit

inari
Pejsek z útulku v naší rodině byl a byl v ní štastný až do konce svého žívota ( takže prosím nesuďte)
On někdo řekl něco jiného???

Kolem Ťapina se dělala a dělá velká demonizace, jakej je to hrozný pes,.. není.
Souhlasím.

A proto mám dojem ( jsem přesvědčen), že Adelá chce mít Ťapina co nejdele nebo tak i nechat
Nechce, chce mu jen najít trvalý domov, lidi, kteří ho po pár dnech nevrátí (jako už tomu jednou bylo)..

Útulek má pracovat jako důvěryhodná renovaná firma a né jak chaotický spolek.
Bohužl OS Místo nemá svůj útulek-budovu, je to pouze sdružení s domácími deposity po celé republice, proto můžou vzniknout situace, kdy zkrátka zavládne chaos.
Já osobně mám od OS Místa jednu z fenek a vše proběhlo naprosto hladce.

Také když si jdete pro pejska k chovateli sledujete jak to na vás působí, jak s vámí chovatel jedná, prostě sbírate informace a pak se rozhodnete. Je to špatně? není.
Není, ale stejně tak chovatel pozoruje vaše jednání a vyptává se..Je to špatně?Není..

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:43
- Nahlásit

Mohu jenom potvrdit výborné zkušenosti s OS Místo.

inari
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 11:23
- Nahlásit

v podstatě nemám k textu výše výhrad,.. ( snad jen že byl domluvený e-mailový kontakt s otcem a já e-mal na otce ihned Adele poslal,.. ale to je prkotina, jako i další nepodstatné nepřesnosti v textu)

Za gramatické chyby se fakt omlouvám. Jsem dislaktik.

Milan

Atika
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 19:40
- Nahlásit

inari

tak jsem narazila natohohle pejska a hned jsem si na vás vzpomněla, že by se možná líbil, zkuste kouknout.
Odkaz :
http://www.retrivri.estranky.cz/stranka/retrivri-n alezeni-a-odchyceni

Je to ten 4. odshora
text : dne 25.4.2010 se k nám zatoulal pejsek, asi kříženec zlatého retrievera. Odhadujeme že má cca 7 měsíců, je rezavé barvy, je moc hodný a milý. Bydlíme ve vesnici Svatobořice-Mistřín, okr.Hodonín, JM kraj. Kontakt- Daňková tel:724604679. email: bohdanadankova@seznam.cz

Ale asi to bude trochu z ruky

Atika
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 20:19
- Nahlásit

A ještě jeden :
http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/clanky/burak .html

Hanca
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 19:37
- Nahlásit

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/6429576/Daruji-kri zence-spice.php

a tento, jestli jste na cz-psa nezanevřel? nalezenec v odchyt. kotcích ...nevím, jestli je to zrovna kříž . špice, to foto není asi úplně nejlepší...

inari
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 21:09
- Nahlásit

Hanca , Atika

dobrý den, děkuji,..nezanevřel jsem na cz-pes.
Nyní otec docela intezivně hledá pejka po netu ( dostal NB) a kouká se do útulků v KV a okoli. Takže do toho nebudu moc vstupovat a nechám tomu volnost. Po pravdě otec by asi i "nový" kontakt přes cz-pes moc nebral ( a co je na netu, má teďka dost zmáklý).

Milan

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání