Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / sháním "nového" pejska do naší rodiny
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Barča85
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 23:02
- Nahlásit

Mika
To taky doufám, ale předpokládám, že když byl Milan za Ťapinem na návštěve, Adéla mu všechno vylíčila..
Proto věřím, že když k tomu přistupuje takhle zodpovědně, zvážil už všechna pro a proti..

inari
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 23:05
- Nahlásit

Mika
Jasně,..otec odemne dostal strší NB s internetem a já mu poslal všechny odkazy na Ťapina a on je samo sebou četl. A navíc pejska si musí vyzvednout sám,.a tak si promluví s opatrovatelkou psa. A já jasně řeknu že to není kopie.
Navíc jsem "obětoval" neděli a za Tapinem jsem zajel, prošel jsem se sním,. a ták vubec. Ale máš pravdu ten pejsek v úplný pohodě není. Navíc se bude hodně muset pracovat na základní poslušnosti.

inari
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 23:08
- Nahlásit

Abych Vám to tady trochu odlechčil tak tady je čast dopisu od Ťapina.

------------------------------------
Ťapin (Ťapka)

- moje cesta psím životem, aneb jak život není pes –

Narodil jsem se v letě. Všechno vonělo, kvetlo, a mě bylo tak dobře v teple u maminčina bříška.. Po pravdě moc si z té doby až tak nepamatuji, jen tlupu svých sourozenců, se kterými jsem se kousal, ožužlával a hrál.
Joo,.. a pak si pamatuji na svou krásnou světlou mámu, která nás všechny s brášky krmila a hřála na svém kožíšku. Když jsme povyrostli, tak jsem si hráli i s většími psi, tahali jsme je za uši, za ocas,.. a tak.
Tam nás bylo pejsků,..no hodně. Každý večer přišel náš paniček a přenesl nám něco k snědku a drbal nás všechny na bříšku. Jeej,… to vám byla slast,.to se mi táák líbilo.
Pak ale přišla zima a paneček se o nás přestal až tak starat. Ještě, že tady byla naše mamka, všichni jsme se k ní přitulili a bylo nám hned líp. Maminka nás zahřívala a olizovala, a nám bylo dobře. Někdy od nás maminka musela odejít, aby přinesla něco k snědku. My jsme s brášky rostli jako z vody a měli pořád hlad. Uživit čtyři hladové krky, to bylo pro naší mamku dost těžké. Ale máma nám vždycky něco donesla,..kousek rohlíku, oschlé kousky masa.
Jednou se objevil náš paneček ustrašený, starostlivý a všechny nás hladil, rozdělil se s námi o jídlo a říkal nám, že s ním mluvil starosta, ..že to tahle nejde, že pobíháme všude kolem i po celé vesnici. Tak že půjdeme do psího útulku. Vůbec jsem mu nerozuměl proč a kam že máme jít. Vždyť tady jsme doma a páníček nás má rád,…zrovna včera mě drbal na bříšku, tak jak to mám moc rád.
-------------------------------------------------- ---
A tak jsem se dostal do toho psího útulku. Lidi jsou na mě tady hodní, jako můj páneček. Vlastně,.. prý ani v útulku nejsem, protože si mne lidi z útulku berou k sobě domů. Jsou na mne moc hodní. Jeee,..a taky se semnou mazlí, tak jak to mám rád s drbáním na bříšku. To mazlení a hlazení, to já miluji. To je jako když mě moje mamka olizovala, když jsem byl malý.
A chodí se mnou na procházky, a říkají mí že u nich čekám na svého nového páníčka. Že mi tam prý začne nový život tak pěkný, jako ten s mamkou u páníčka, když se o nás ze začátku staral.
-------------------------------------------------- ------------------
No nevím. Mamku už asi neuvidím. Jo to nevíte vidíte,..to jsem neřek. Mama jednou odešla shánět něco na zub a už se nevrátila. Moji psí kamarádi mi řekli, že ji na návsi porazilo auto. To jsem byl smutný.
-------------------------------------------------- --------------------
Ale teďka si alespoň promyslím co řeknu svému novému páníčkovi.

• Tak tedy. Když jsem se narodil, svět byl jen na hraní. Ničeho jsem se nebál, byl jsem jen malý a šťastný pejsek. Mámu jsem kousal do ocásku, brášky a segry jsem tahal za ucho a vrčel jsem u toho jako velký pes. Ani teďka se ničeho nebojím. Jsem totiž pes, žádná rozmazlená psí slečinka.

• Tak tedy. Nejsem už to malé odvážné štěně, jsem skoro rok starý psí kluk, co ale v životě nezažil nic špatného a co by se bál lidí. Naopak lidi mám moc rád, protože jsou na mne hodní. Ale po panečkovi na kterého tady čekám se mi stýská. A nevím proč čekám tak dlouho. Takže pokud toho mého pána potkáte, řekněte mu, že na něj tady fakt čekám.

• Tak tedy. Jsem drobnější kříženec prý špice a zlatého retrivra. Toho zlatého retrivra vám nepotvrdím, ani mamka si nebyla v tomto úplně jistá (na dvorku panečku bylo vícero psů), ale špic to určitě po mámě jsem a jsem na to hrdý.

• Tak tedy. Jsem hodný, nekomplikovaný, a velmi přítulný pejsek. A to neříkám já. To řekla i Alena Volšíčková, pani z útulku psů: -- jsem prý úžasný společník a velký mazel. Na člověka si rychle zvyknu a adoptuju si ho. , Se zvířaty žádný problém,a k dětem se hlásím a všechno beru tak nějak s nadhledem. Venku spolu chodíme na volno a na zavolání přiběhnu. Když jdeme spát lehnu si u postele, hlavu si položím k posteli, ale přímo do peřin se nikdy nesnažím dostat.—Tahle Alena Volšíčková, ještě taky o mě řekla: „Je to mladý krásný, vděčný a přátelský pejsek, který si zaslouží laskavého páníčka nastálo a co nejdřív. Proto bych ráda oslovila všechny co nad novým pejskem uvažují.“

• Tak tedy. Pro svého nového páníčka ledacos i zkousnu, .. i kastraci prý je to dneska normální věc u psů, kteří nejsou chovní. No,. až mne z toho polilo horko co jsem schopný pro nového pana udělat.

Lidi, prosím Vás, až toho mého pána potkáte, řekněte mu, že na něj tady čekám.
Zkrátka, já mám rád lidi a chci jim být na blízku. Moc si přeji najít svého člověka. Nechtěl jsem z toho dělat seznamku, ale pár fotek prý musím dát. Tak teda jo,.. no.

inari
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 23:15
- Nahlásit

Takže abych tady nemistifikoval,...
otec /nebo respektive rodiše/ si vyzvednou psa osobně a take se osobně rozhodnou zda jim sedne ( něco cvakne) a nebo nesedne,...
Navíc já je do ničeho nebudu tlačit, počítam že se zeptám ve středu tento týden jak to vidí. Protože oni jsou fakt ještě moc smutný z toho že Ajka už neni. Takže vžadném případě nebudu tačit na pilu.

Tak tady všem ,.mějte za tím. Jdu spát

Barča85
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2010 23:17
- Nahlásit

inari
super..

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 15:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

inari

Takže vžadném případě nebudu tačit na pilu.

přesně. Důležitý je, aby oni chtěli a aby si s pesanem sedli.

a kdyby náhodou to třeba s Ťapinem nevyšlo.... tak....

hele.....

třebas Fanoušek??? cooo????

http://www.dasenka.unas.cz/galerie/psi/fanousek.ht ml
http://www.dasenka.unas.cz/pejsci.html

a z Dášenky dám ruku za to, že pesan bude v pohodě srovnaný, jak nejvíc to jde.

inari
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 20:48
- Nahlásit

PetraK

No zatím pojedu po jedné koleji,,.. a to Ťapin a naši rodiče. Dnes jsem mluvil s otcem a docela mne příjemně překvapil.
Do středy ( tedy do zítřka) se rozmyslí, ale o pojsku už opravdu vážně uvažuje a to je moc dobře,.. fakt dobře.

PS: Nebudete mi to věřit,...,..ale v neděli jsem stál autem před Vašim utulkem. ( rodinný domek s velkou zahradkou a volně pobíhajícími psy a kočkami.....Nebudu to nějak vysvětlovat,. dlouha historie a taky jsem chtěl vidět útulek na vlastní oči, protže www stranka se mi líbíla.

inari
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 20:49
- Nahlásit

PetraK
bilé Clio, v cca 8,50 hod stal jsem u toho obchodu se stavebninami.

Milan

Barča85
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 20:57
- Nahlásit

inari
No zatím pojedu po jedné koleji,,.. a to Ťapin a naši rodiče. Dnes jsem mluvil s otcem a docela mne příjemně překvapil.
Do středy ( tedy do zítřka) se rozmyslí, ale o pojsku už opravdu vážně uvažuje a to je moc dobře,.. fakt dobře.

Tak to je fajn..Držím palečky..

inari
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 21:23
- Nahlásit

Barča85

nějak se mi odmlčela na e-mailu Adela,..nevíš o ní něco?

Milan

Barča85
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 21:32
- Nahlásit

inari
nevím, "mluvila" jsem s ní na facebooku naposledy včera večer..Teď online není..
Máš na ní číslo??
Možná jen není na PC, ona toho má hodně..

btw. Psala jsem ti/vám v tématu "jakého psa" - mám zlatou retrívřici..

inari
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 22:07
- Nahlásit

Ja vím,

pěkný psisko

telefonní čislo asi mám v mobilu ve volajich. Ale já tomu nechám čas. Stejně si s otcem promluvím zitra večer. U Ťapina padlo jako přípomínky toto:
aby byl zdravej ( protože další předčasný odchod pejska to už by fakt bylo moc)
aby ho bylo možné převážet bez problemu autem ( naší jezdí na chatu, ale i k segře do budějic a to je dálka) tedy na zadích sedadlech.
aby fakt šel vychovat / vycvičit/ prostě aby chtěl pracovat s pánečkem.

No asi tak

------------------------------------------

Pokud se týka diskuze o "jakého psa" tak to mimo jiné souvisí s tím hledáním křížence. Retrivři mi příjdou velký a pokud be PP tak takový "divný" přešlechtěný.

Ale ted už vím, že jsou o malý zlatý retrivři
Ale to je je jinný šálek kavy,..teď chybí psí parťák otci,..až jsem o něj jednu chvíli měl obavy jak byl přešlý že mu Ajka tak rychle odešla.

Barča85
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 22:15
- Nahlásit

inari
aby byl zdravej
to pokud vím je, je mladý, takže by neměl být problém
aby ho bylo možné převážet bez problemu autem
vezli jsme ho z policejní stanice, taky s ním Adéla jezdí k příteli, pokud vím, problém nemá
aby fakt šel vychovat / vycvičit/ prostě aby chtěl pracovat s pánečkem
tohle taky půjde, jen to bude chtít mocc moc trpělivosti a myslím, že bude potřebovat zaměstnat mozeček..

Takže retrívr je dejme tomu plán do budoucna..
Dobrá volba..Jinak pokud se golden zdá být velký, tak ten toller je super, ale ty, co jsem měla možnost potkat jsou neuvěřitelný tryskomyši..

inari
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 22:34
- Nahlásit

Barča85

moc mne tady nepokoušej ,.. nikdo si neumí představit jak jsem rád, že otec už uvařuje o pejskovi.,.. to je teďka duležitý.

Ale ten Toller to je něco,..to jsem se ani neměl dovědět,.. a dá se nikde tihle psiska vidět. Já nevím třeba nike na bonifikaci, nebo výstava, nebo soutěž,..nebo fakt dobrý chovatel, nebo prostě jen nikdo kdo tohle psisko má...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 22:37
- Nahlásit

inari
že se do toho vmíchám, toller je pes, co potřebuje makat jinak je nešt´astnej on i páník, jsou to fakt draci.

Barča85
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 22:42
- Nahlásit

inari
já myslím, že pokud tatínek přistoupí na pejska, tak Ťapin se mu bude líbit..jen je ho potřeba (tatínka) připravit na to, že Ťapin potřebuje hodně pozorností a společnost..Rodiče jsou už v důchodu??Nebo jaký mají denní režim??Pokud mu bodou ochotní se přizpůsobit - zezačátku, aby si zvykl, myslím, že to zvládnou..Hlavně ta trpělivost, to bude nejdůležitější...

Tolleři se dají vidět na nějaké výstavě, teď minulý víkend byla klubovka na Konopišti, další klubovka bude na podzim, v září, v Oslavanech..
Jinak samozřejmě CHS najdeš na netu..Ono jich (naštěstí pro ně) zase tolik není..Seznam ZDE..

inari
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 22:56
- Nahlásit

kejtlin

vubec to není míchání,.to je důležité vědět. A důležitá připomínka, ale měli jsme pejska Ajku ( fenka křiženec),.motorová myš je malé srovnání,..a stále stále před člověkem s čumákem vztyčeným co má dělat a co se bude dělat, a co se bude učit nového. A učila se ráda i uplné pitominy ,..jako " kosák " --vyhnat všechny kosaky s ribizu,.ale astaní nechat napokoji ( slepice, sykorky, holuby a poštáky).,.po pravdě museli jsme se u ni prostídat já ,..procházky a projíždky a koupaní v rybníku, rodiče hlídaní rajonu, honění ptáku, honění za proudem vody pří zalevání, synovci z běžeckými okruhy kolem chaty,.. a to stále koukala pochytit nějaký pokyn a něco nového,.... v určitém pohledu strašlivý pes,..
A pokud usoudila, že je třeba aby něco dělal tak se posadila před člověka a koukala tak že ji nešlo odolat.

inari
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2010 23:11
- Nahlásit

Barča85

1/ Rodiče jsou v důchodu
2/ Jsou převážnou čast roku na chatě v horách. A tak psa potřebuji k procházkám ( a pohybovému režimu )
3/ k hlídaní okolí chaty, když jde nikdo okolo tak aby se to vědělo ( pustit trochu hruzy není na škodu).
4/ k vyhánění všeho co nepatří na zahonky, skalku a vubec ( jako ptaci -vzduch, veverky vzduch a voda, lišky a kočky a táak země, ktrci myši, housenky podzemí)
5/ k výcviku a k takovému plbnutí, jako apotr mířku do kolapsu, honění se za proudem vody,..hledání pitomostí a takú
6/ výcvik otec zvládne,..perfektně zvládnul začatek u předchozího psa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 08:41
- Nahlásit

inari
No zatím pojedu po jedné koleji,,.

jasně, jasně. Já jen že mě tenhle prďola nějak zaujal a nevím proč jste mě napadli právě vy. Tak jsem ho jen hodila na oči, kdyby.....

Jinak já bohužel z Dášenky nejsem. Píšu záměrně bohužel, protože práce paní Kubištový si hrozně vážím. A děsně mě štve, že jsem tak daleko, páč Praha od nich přece jen je kousek cesty. Jezdívám tam, když se pohybuju v okolí. Je tam hrozně fajn a gratuluju každýmu čoklidovi, kterej se tam dostane. Všichni jsou tam hrozně v pohodě.

"divný" přešlechtěný.

no a to právě třeba ten Toller není. A co jsem měla možnost poznat, jsou to fajn čoklidi. Občas sem chodí Keilor - ta má dva a teď plus k tomu jednu kříženou čubinku, zkusi jí tady najít, nebo najít pod členem jestli má stránky a napojit se na ní, určo by Ti o nich řekla hodně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 08:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

PetraK

tak tady máš Keilor stránky

http://www.toller.wgz.cz/

a taky emila na ní

xy2000@seznam.cz

inari
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 08:49
- Nahlásit

PetraK

Děěěěkuju

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 08:53
- Nahlásit

inari

eh, neděkuj.
Jestli by ses pro něj rozhodl, budeš žít s jazykem na vestě, páč Tě zapřáhne

inari
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 09:18
- Nahlásit

jsem přesvěčenej,..že nic agilnějšího než byla naše Ajka asi těžko muže byt,.a když tak už jen o jednotky procent!
-------------------------------------------------- --

inari
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 09:20
- Nahlásit

PetraK

důležitá připomínka, ale měli jsme pejska Ajku ( fenka křiženec),.motorová myš je malé srovnání,..a stále stále před člověkem s čumákem vztyčeným co má dělat a co se bude dělat, a co se bude učit nového. A učila se ráda i uplné pitominy ,..jako " kosák " --vyhnat všechny kosaky s ribizu,.ale astaní nechat napokoji ( slepice, sykorky, holuby a poštáky).,.po pravdě museli jsme se u ni prostídat já ,..procházky a projíždky a koupaní v rybníku, rodiče hlídaní rajonu, honění ptáku, honění za proudem vody pří zalevání, synovci z běžeckými okruhy kolem chaty,.. a to stále koukala pochytit nějaký pokyn a něco nového,.... v určitém pohledu strašlivý pes,..
A pokud usoudila, že je třeba aby něco dělal tak se posadila před člověka a koukala tak že ji nešlo odolat

------------------------------------
Tak asi tak

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 09:28
- Nahlásit

inari

důležitá připomínka, ale měli jsme pejska Ajku

já vím, psal jsi, že byla energetik a učenlivá. Ono jen u těch lovečáků to chce trošinku i počítat třeba s tím, že se v rámci loveckých vloh musí s tím psem pracovat trošku i jinak. právě zrovna to honění ptáčků bych moc nerozvíjela (ono já bych to nerozvíjela u žádného psa ), naopak to směrovala jinak, abys pak neměl potíž. A taky to, že když se jim dá aspoň trošek tý lovečiny i v náhradní formě - jsou o fous šťastnější. Ne že by bez toho nebyli, to ne, ale... vidíš jim to v xichtu. Páč je to to, co dělají nejradši a nejlíp z toho co dělají.

Barča85
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 10:07
- Nahlásit

inari
1/ Rodiče jsou v důchodu
2/ Jsou převážnou čast roku na chatě v horách. A tak psa potřebuji k procházkám ( a pohybovému režimu )
3/ k hlídaní okolí chaty, když jde nikdo okolo tak aby se to vědělo ( pustit trochu hruzy není na škodu).
4/ k vyhánění všeho co nepatří na zahonky, skalku a vubec ( jako ptaci -vzduch, veverky vzduch a voda, lišky a kočky a táak země, ktrci myši, housenky podzemí)
5/ k výcviku a k takovému plbnutí, jako apotr mířku do kolapsu, honění se za proudem vody,..hledání pitomostí a takú
6/ výcvik otec zvládne,..perfektně zvládnul začatek u předchozího psa.

Tak zdá se, že tvoji rodiče jsou vhodnýmikandidáty.. V tom případě dneska držím palce..

Jinak jak správně říká PetraK, tak pokud lovečákovi nabídneš, aspoň trochu lovečinu, bude daleko šťastnější..Sama mám sice "jen" GR, ale přesto, že čuba má denně milión vyžití (jezdíme ke koním, na kolo, chodíme na tůry, doma má ještě další dva psy, jezdíme k vodě..), tak opravdu nejšťastnější je, když může pracovat, aportovat, soustředit se na to všechno, je jak na jehlách a hrozně jí to baví..Dělali jsme WT (bohužle z časových důvodů jsme přestali, ale doufám, že se ještě jednou vrátíme) a strašně, strašně jí to bavilo..
A myslím, že s tollerem to bude hodně stejný, ne-li ještě "horší"..No, jak říkám tryskomyši jsou oproti nim docela klidný..

inari
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 10:07
- Nahlásit

PetraK

kosáci nam žrali rybiz a jahody,... asi tak.

A bylo zajímavý, že pokud byla na chatě tak kosáky vyhaněla permanentně,..pokud jsme byly nikde jinde tak pouze na pokyn,.. babi dokonce říkala, že když jde s ní tak kdyby o kosaka měla zakopnout tak nic ( a docela ji to štvalo, že u ní se chová jinak). jinač na přikaz NE byla schopná projit kolem kočky,..ale pokud kočku zahledla dříve a už nabrala triskovou rychlost tak uspěšnost zastavení nic moc.

Barča85
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 10:29
- Nahlásit

inari
koukám, že jsme předchozí příspěvek poslali ve stejnou dobu
ozvala už se Adéla??

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 10:36
- Nahlásit

inari

Barča85 má pravdu tohle

, soustředit se na to všechno, je pro ně fakt hodně podstatný.
Moc. Dám příklad. Ešus jde s Davidem - při procházce míčkujou, Ešus je v poho, baví ho to. Ešus jde se mnou - a protože ví, že má na vybranou - můžem míčkovat a můžem "zvěřinovat" - tzn. půjdem hledat, vystavovat..... atd - míček ho bavit nebude, tohle je mu bližší, tohle je to, co ho dělá ohařem - práce ohaře je hlavně zvěř najít, ukázat, zvednout. Je to to, co má ze všeho nejradši. A když jdu po cestě a nechám ho jít do louky a on něco najde, otáčí se za mnou, "volá" mě, ať se jdu podívat.

kosáci nam žrali rybiz a jahody,... asi tak.

já vím, ale ono se to u dalšího psa nemusí povést takhle jako u Ajky a naopak z toho, že bude honit kosáky přejde o stupeň dál a máš problém. Opravdu.

inari
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2010 10:37
- Nahlásit

jj,.ozvala e mailem,..drží palce na dnešek.
k rodičům jedu na chatu cca po 18 hodině,..ale podle mne dobrý.

Snad je v případě, že když se Ťapin octne u rodičů na chatě,..tak tam je fakt v nebližším okoli ,.no 2-4 feny!!

To jsem v té snaze a taky smutnění po novém psu asi hrubě podcenil,..ale v tomto jsou kostky vrženy.

Nechám teď volné ruce otci.

Milan

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání