Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Novofundlandský pes
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . >>
Autor Zpráva
Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:46
- Nahlásit

Ještě trochu užitečných informací pro výstavní nadšence:
MVP Intercanis Brno nebude posuzovat Petr Řehánek ale Vladimír Adlt.
NVP a MVP Mladá Boleslav nebude určitě obě výstavy posuzovat Miroslav Václavík, někde se jim tam vloudila chybička, zatím čekám na odpověď, kdo kde bude teda posuzovat.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2008 17:37
- Nahlásit

Tak jsme se vrátili ze školičky a musím Vám sem dát dvě fotky Gemálka - bodovala.

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:27
- Nahlásit

Mary Lou
Tak ja sa musim priznat, ze psa na stole mimo nasho uzemia nestrpim (vlastne ani doma, je povolena len papula na stol ). Predsa len, nie kazdy je milovnik psov U nas sa ani na sedacku moc nechodi, ale pes to sam od mala ani nevyhladaval. Lepsie mu vzdy bolo dole pri mojich nohach. My sme si uzili krasny vikend. Kazdy jeden den bol mokry, co viac si mohol priat

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 13:06
- Nahlásit

pigie

Nám psi na stůl normálně nejdou vůbec, ale tady jsme byli úplně sami - měli jsme zde školu štěňat a Radek stříhal cizí fenu. Našeho "Brežněva" to vytočilo natolik, že vyskočila na stůl a když se nedořvala pozornosti, lehla a dělala že spí.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:58
- Nahlásit

Rozpis na Litoměřice, bohužel bez konkrétních vystavovatelů.

Andraš Polgár - celkem 33 fundláků

pes
mladých 1
mezitřída 3
otevřená 6
šampionů 1

fena
dorost 1
mladých 9
mezitřída 2
otevřená 7
šampionů 1
veteránů 2

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:01
- Nahlásit

A pro ty kdo ještě neví

Na národní výstavě v Banské Bystrici získala skoro roční fena Seal Cove's Helene titul BOB a vítězství ve II. FCI skupině (BIG)

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:44
- Nahlásit

Lea_Gauni

Je super, že vyhrála A na ty Litoměřice jsem zvědavá
Jinak dneska Rony pochopil, že se asi něco děje, vytáhla jsem aporty, že je nachystám no a dívám se, Rony lítal po zahradě a aporty v tlamě s výrazem "tak co je, kdy už pojedem"
přikládám fotky, to zase stojí za to

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 21:02
- Nahlásit

Evik_Rony
Ja umrem. On je ako Hugo, ten ked ma dva tenisaky alebo tri nablizku. Tak sa snazi ich naspat do huby vsetky. Vzdy sa bojim, ze jeden odlozi do zaludka, aby ich na 100% odniesol vsetky

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 16:10
- Nahlásit

Ahoj vospolok. Mam otazku. Nasla som inzerat v ktorom sa pise: černá ve čtyřech generacích, bez jakékoliv barevné vlohy

Nechcem sem kopcit cely, lebo to tu nie je inzercia.

Kukla som rodokmen podla nemeckej databazy a tam mam pocit, ze teda cierna do stvrtej nie je a farba a vloha tam je a to dokonca skor ako v stvrtej, ako hneda tak aj cierno biela.

Neviete odkial sa potom beru taketo informacie, ktorych hodnota je zavadzajuca?

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 12:22 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit

Našla jsem na německých stránkách odkaz na fotografie NCA National 2008 - vřele doporučuju kouknout, jak prestižní akcí může být výstava
URL

A ještě jeden odkaz z fotkama z téhle prestižní akce, tentokrát oficiální stránky URL

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 16:42 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit

Tak koukám, že jen tady není do 5 minut odpověď na dotaz pigie, tak jsou zdejší diskutující probírání na jiném fóru.

Takže za 1) dotaz by měl být nejlépe položen autorovi inzerátu, tudíž chovateli a ne zdejším diskutujícím, protože nikdo zdejší není onen chovatel.

2) Ne všechno, co je v německé databázi je skutečná pravda, člověk je tvor omylný a překlep se přihodí, ani neví jak.

3) teď teda k rodokmenu obou rodičů si dovolím svojí trošku poznatků:

1. generace rodokmenu štěňat - otec i matka jsou černí
2. generace - taky černá
3. generace - ze strany otce je jediná potvrzená recesiva a to šedá u Main Tickle Dark Knight, ostatní černí (kde se v německé db vzala rec. šedá u Pow Wow First Date of Skimeister je mi záhadou - ani šedí sourozenci, ani potomci)
- ze strany matky je teoreticky možná recesiva hnědá u Skogbjörnens Elle Ville East Eagle (hnědí sourozenci, ale po černých/rec.hnědých rodičích), ale neprokázaná na potomcích, ostatní černí (kde se vzala u Halszka Kniaziowna Wichrowe Laki čb recesiva je mi opět záhadou - ani potomci, ani sourozenci čb nejsou, možná vznikla z toho, že někteří potomci jsou čb recesiv., ale to už je podle mě moc velké teoretizování)
4. generace se mi teda už procházet nechce, to zvládne jistě každý sám

Faktem zůstává, že štěňata na 99,999999999999999...% neponesou žádnou recesivu, osobně si troufnu dle rodokmenu tvrdit, že na 100%, ale 100% informaci by poskytly jen testy DNA (samozřejmě mimo čb recesivy, která zatím testem DNA odhalit nejde)

Nicméně na původně položenou otázku dokáže opravdu odpovědět jen chovatel, který inzerát psal.

Katy2
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 17:07 - Změnil/a: Katy2
- Nahlásit

Lea_Gauni

2. generace - taky černá
Dovolim si oponovat, nevím zda se dívám dobře, ale pokud ano tak v 2. generaci ze strany matky štěňat u Sea Queen Wichrowe Laki je hnědá barva potvrzená, má hnědého potomka URL

Ve 3. generaci u Halszka Kniaziowna Wichrowe Laki čb recesiva je sice možná jenom teorii, ale i to je možné.
Tak že nelze přeci říct, že na 99,999% neponesou štěňata žádnou recesivu, když minimálně hnědá recesiva tam může být.

Katy2
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 17:16
- Nahlásit

Lea_Gauni

(kde se v německé db vzala rec. šedá u Pow Wow First Date of Skimeister je mi záhadou - ani šedí sourozenci, ani potomci)

Sice nejsou šedí sourozenci, ani potomci, ale právě ti potomci dali šedá a dokonce ČB štěňata. Tak že i tam je ta recisiva přeci možná, ne?

Říkám, já tomu až tak moc nerozumím, ale taky mě ty barvy zajímají, jak to vlastně je.

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 00:24 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Lea_Gauni
Dik za analyzu, len ja som dosla k niecomu podobnemu ako Katka a preto som aj pisala, ze odkial su tie informacie, lebo tiez viem, ze su v nemeckej databaze chyby. Ja si tiez myslim, ze stenata budu cierne farbou, ale isto by som to tak nesformulovala, lebo to jednoducho nie je pravda s tymi vlohami. Alebo som nepochopila inzerat Povodne som to chcela napisat na stranky chov. stanice, ale potom som si uvedomila, ze mailova adresa, ktora tam je pri inzerate uvedena patri niekomu z tunajsich diskutujucich. Tak som myslela, ze o tom vie viac.

Len ked sa tu naposledy preberalo to miesanie farieb, tak ma zarazilo miesanie farieb v tomto rodokmeni. To je cele.

u Halszka Kniaziowna Wichrowe Laki čb recesiva je mi opět záhadou - ani potomci, ani sourozenci čb nejsou
Tu ja poviem, ze tu ak nie je chyba v databazi, tak cb je potvrdena tiez. Pretoze jej potomok fenka Warta Lida Wichrowe Laki mala cb stena s cb psom. Pricom ona sama bola od halszky a Fairweathers At Fading Lights s farbou podla databaze cierna/seda (teda skusme predpokladat, ze SW tam nie je, kedze po nom priamo SW stena nebolo ale sede ano). Cize je tam kompletny mix A to sa bavime o tej tretej generacii. Pricom v druhej je potvrdena hneda recesiva. Cize by sa dalo predpokladat, ze ta cb fakt vymizla. Ale ta hneda, ak tam nie je chyba (krytie ciernym psom s hnedou vlohou dalo jedno hnede stena) . Mi pride docela realna (stale neviem co z tej databazy mozem brat ako realne a potvrdene, ale je to moj jediny zdroj, lebo som leniva hladat pomimo ). Keby to aj bolo BBxBb tak ta pravdepodobnost vlohy u matky, co je prva generacia, je zrazu 50%

Ospravedlnujem sa, ak som niekde urobila chybu, ale dalo to namahu robit taketo searche po dlhom pracovnom dni o pol jednej v noci Ale fakt rada budem o tom diskutovat, lebo genetika je naozaj moja srdcovka a chybami sa clovek uci a u mna to teda plati x nasobne Takze prosim, najdite mi chybuuuuu

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:06
- Nahlásit

pigie, Katy2
No prolítla jsem to jen na rychlo, protože se mi nechtělo hledat.

Dneska jsem teda koukla na Sea Queen Wichrowe Laki a podle polské databáze měla tahle fena 2 hnědá štěňata s HANNIBAL di Borgoleonardo (černá/rec.hnědá), takže u ní je teda potvrzená hnědá recesiva.

Fena Halszka Kniaziowna Wichrowe Laki by asi měla nést čb recesivu, protože Fairweathers At Fading Lights ani s čb fenou nedal čb štěňata, tudíž Warta Lida Wichrowe Laki mohla tu recesivu získat asi jenom od matky. Ale tohle je jenom teorie, protože to, že Fairweathers At Fading Lights neměl čb potomky ještě nemusí znamenat, že čb recesivu nenese (mohla se jenom neprojevit).

Sice nejsou šedí sourozenci, ani potomci, ale právě ti potomci dali šedá a dokonce ČB štěňata. Tak že i tam je ta recisiva přeci možná, ne?
No s čb štěňaty to nemá žádnou souvislost. A co se týče šedých potomků potomků. Tak jediný potomek po Pow Wow First Date of Skimeister a to Main Tickle Dark Knight dal šedá štěňata, ostatní nikoliv. Je možné, že je fena tedy rec. šedá , ale já osobně bych s šedou byla opatrná, protože to nejsou standardní štěňata, tudíž je klidně možné, že se informace o nich jaksi "ztratí" a třeba je chovatel veřejně nepřizná. Takže je klidně možné, že otec Main Tickle Dark Knight mohl nést onu šedou recesivu a nepřišlo se na to.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:16
- Nahlásit

pigie
Keby to aj bolo BBxBb tak ta pravdepodobnost vlohy u matky, co je prva generacia, je zrazu 50%

Tady mi teď nezbývá než souhlasit. Tudíž štěňata mají teoreticky 25% pravděpodobnost, že budou mít hnědou recesivu.

Bohužel tohle všechno je jenom teoretizování, protože se zakládá jen na "dostupných" informacích o barvách potomků. Kdyby měla fena i pes DNA test barvy, hned by bylo jasno (mimo čb rec., ale ta by šla alespoň odhadnout z rodokmenů). Poláci si asi moc s barvama hlavu nelámou, protože některé rodokmeny jsou tak barevné, až by se jeden divil.

Nicméně si myslím, že s ohledem na "barevnost" rodokmenu feny byl vybrán "barevně" velice dobrý krycí pes

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:02
- Nahlásit

Ale tohle je jenom teorie, protože to, že Fairweathers At Fading Lights neměl čb potomky ještě nemusí znamenat, že čb recesivu nenese (mohla se jenom neprojevit).

S tym suhlasim, len to by bol uz velice farebny pes, aj ked vsetko je mozne

A co sa tyka Main Tickle Dark Knight tak sa to vylucit tiez proste neda z tychto informacii, ze Pow Wow sedu nenesie. Takze z jednej strany rodokmena kuka hneda, z druhej seda.

Rodokmen nie je jasny a prehladny, teda veta bez jakekoli farebne vlohy je z mojho hladiska proste pichanim do osieho hniezda

A ti poliaci si hlavu farbami zjavne moc nelamu, to je fakt Ja sa chovat nechystam, ale lamem si tym hlavu ovela viac

Katy2
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 15:09
- Nahlásit

Lea_Gauni
pigie

Díky za výklad, už tomu trochu více začínám rozumět.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 09:04 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit

Tak jak jsem slíbila, tak konám

sice zatím na cestě z Itálie k nám, ale v úterý už mi chovatel poslal zápisové číslo a dneska se Bubáček objevil i v ofic. italské databázi plemenné knihy.

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 09:31 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Lea_Gauni
Tak to blahozelame Tak sup sup na Fed Cup

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 09:36
- Nahlásit

pigie
No na Fed Cup už ne, ale konečně budu moct vystavovat Bubáka jinde než v Polsku

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 10:09
- Nahlásit

Lea_Gauni

Výborně!!! Je to paráda, když spadne ten obrovský balvan ze srdce, viď? Už bude veseleji.

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 12:18
- Nahlásit

Lea_Gauni

Tak to mooooc gratulujeme, teď se mají na co těšit, jak budou jezdit po výstavách, Bubáček i Gauni

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 11:25 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit

Tak jsme byli v neděli na výstavě v polské Bytomi. Pěkný areál, rozumná rozhodčí (přestože fundláky skoro neposuzuje) a nebylo to ani moc daleko.

Bubáček letos už podruhé nastoupila ve třídě mladých, tentokrát skončila s výbornou na druhém místě. Musím ale uznat, že konkurentka byla taky pěkná a paní rozhodčí se dlouho rozhodovala. Nakonec rozhodla tak, jak rozhodla s tím, že Bubáček potřebuje ještě čas.

Sourozenecké trio N od Štiky si vedlo taky velice dobře:
Nero od Štiky vyhrál třídu šampionů, Nelly od Štiky vyhrála otevřenou, Nausie od Štiky vyhrála třídu šampionů a její dcera Anie Black Koralle vyhrála mezitřídu. Pak nastal vcelku zajímavý boj o nejlepší fenu, protože se utkaly Anie, Nelly a Nausie, která nakonec vyhrála.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:54
- Nahlásit

My mame za sebou Bratislavsky majovy vikend a musim povedat, ze sa mi moc lubilo, az na to, ze ma cely clovek boli

A som velmi rada, ze som spoznala Sylvadogačku i tu mladu apacku

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 11:14
- Nahlásit

Ahoj všichni, tak jak trávíte víkend? Já bohužel dneska pracovně, ale zítra snad půjdeme s Lea_Gauni plavat

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 13:20
- Nahlásit

Evik_Rony
Tak tu pracu nezavidim. My sme stravili cez tri hodiny vonku s Hugom. A to ani neplaval. To mu nechavam na zajtra tiez

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 13:51
- Nahlásit

pigie

Vy se máte, že jste byli na procházce. Já tu mám dneska lidí až moc, už se těším domů za hafánkem, půjdem se projít. už aby byl večer.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 14:27
- Nahlásit

Evik_Rony
No tak, vecer je tu zachvilku a Rony bude urcite radsej, ked pojdete von vecer, nez my doobedu. Vratili sme sa pred jedenastou, slnko uz vysoko, pieklo, pes jazyk az pri kolenach Vecer bude lepsie ;)

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 14:51
- Nahlásit

Evik_Rony
O práci mi nepovídej - mám dneska 12ku a fakt mě to tu neba

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání