| Autor |
Zpráva |
cafina
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 10:03
- Nahlásit
Hezký dobrý den všem !
Hola, hola, kde jste kdo
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 11:34
- Nahlásit
cafina
Já o polední pauze zde, ale to je nanic, protože už jdu zase pracovat. Tak aspoň přeji pěkný den
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 12:53
- Nahlásit
Krásný den přeji všem
cafina
Hola, hola, kde jste kdo - Já jsem tady také
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 16:59
- Nahlásit
cafina
o pejska z chrudimského útulku už strach mít nemusíš.Momentálně si mi tu lebedí pod psacím stolem a tváří se už celkem spokojeně.Na to co si prožil je dost v pohodě.
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 18:56
- Nahlásit
Bubacek
maxim
Pardon, nějak toho bylo dnes moc. Aspoň přeji hezký zbytek dne
arsiela
To je dobře Posílám mu velké pohlazení!
Můžeš, jen pro ukojení mé zvědavosti napsat, jak je starý a jestli je s PP?
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 19:56
- Nahlásit
cafina
Na stránkách arsiela píše, že je to kříženec papillonka Míša Zde odkaz URL
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 20:13 - Změnil/a: arsiela
- Nahlásit
Je to pes Míša,pravděpodobně kastrovaný,nebo krypťák,na to ještě nebyl čas to u veta zjistit, dneska jsme řešili horší věci.Chodí po třech,ale bez bolestí.PP určitě nemá.Fotky časem dám na stránky,až zvládnu ho nafotit,ted ho dostáváme z toho nejhoršího a na focení není čas.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2009 21:16
- Nahlásit
arsiela
Máš můj obdiv
|
Radka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 07:36
- Nahlásit
arsiela
I můj a díky za Míšu !
Dobré ráno všem .
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 08:48
- Nahlásit
Míša je pusinka,má povahu typickou pro papišáka,je hrozně hodný trpělivý.Jen včera si srovnal Čikyse,protože si už dovoloval moc.Ale jedině dobře,protože Čikyn je vážně děsnej dominant a troufá si tady na všechny.Ted jsme mu zas natřeli všechny opruzeniny atd a je to už lepší než včera,nemokvá to a pěkně se to zatahuje.Hlavně že si to nelízá,aby to neměl ještě horší.
Prosím,prosím potřebovala bych dvě rady.Jaké light granule použít aby zhubl,nemám s tím zkušenost.Své psy krmím dost masem,nebo dostávaj pro-pac.A ještě nějaká chondroprotektiva pro malá plemena.Ovčákovi dávám caniviton,ale tam je dávkování na 30 kg,pro tohle prtě to neodměřím.
|
Radka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 09:19
- Nahlásit
arsiela
Ahoj Jani, s těmi chondroprotektivy moc neporadím, to bych konzultovala raději s vetem, ale na light granule bych se vykašlala. Když krmíš masem a jemu to vyhovuje, tak bych raději jen snížila krmnou dávku, přidala mu víc zeleniny a dopřála víc pohybu - myslím, že u vás se s ostatníma pesanama vyblbne dost, takže bych jen počkala jestli nezačne hubnout přirozenou cestou.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 10:14
- Nahlásit
radko díky s pohybem to je problém,neb je částečně ostříhany dohola a ještě chodí po třech,takže o blbnutí s ostatníma nemůže být ani řeč.Zatím mu dávám kuřecí,vločky a zeleninovou směs,co dávám ostatním.Tak uvidím jestli to pomůže a pude s váhou dolů.Vet mu zatím na tu packu ani nechtěl sahat,protože je Mišan dost vystresovaný tím jak mu léčíme ty opruzeniny,takže packu zatím necháváme jako další etapu.Prot jsem chtěla chondroprotektiva,pokud to je luxace,tak se to aspoň kapku zmírní.
|
Radka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 10:49
- Nahlásit
arsiela
s pohybem to je problém,neb je částečně ostříhany dohola a ještě chodí po třech,takže o blbnutí s ostatníma nemůže být ani řeč
Vidíš, ani si neumím představit, jak to s ním vypadá..., ale s tím hubnutím bych stejně ještě počkala, možná je tak tlustý, protože byl chován venku a tak tukové zásoby prostě potřeboval. Pokud je velký jako normální papiš, tak bych mu dávala do misky o trošku míň než dáváš ostatním a fakt bych počkala. Po poledni zkusím brnknout ségře, má špiclinu s LP a něco jí na tu nohu dává - zjistím jak se to jmenuje.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 12:32
- Nahlásit
Radko je to možný,to kde byl než přišel do útulku je pro mě neznámá.U původního majitele asi v bytě,ale kdy on umřel,tak pak už netuším.A ani se mi to nechce zjišťovat.Dosává zhruba polovinu než by měl,ale na normální výšku papiše má 8 kg což je fakt moc.Myslím že normoš by proněj bylo tak 5 kg,rozhodně na to tlačit nebudu,hubnutí je na dlouho.Když se mi ségry zeptáš budu ráda.
Jinak bud ráda že si nedovedeš představit jak to s ním vypadá.Na ty opruzeniny není fakt moc pěkný pohled,ale už to je o moc a moc lepší než bylo.
|
Radka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 13:25
- Nahlásit
arsiela
Tak jsem právě volala ségře a špiclina dostává ARTICAN - klouby v dobrém stavu a GIOM na klouby.
Artican stojí prý kolem 400,- kč a je toho půl litru. Dávkování nevím, ale je to sirup a ségra ho kape na piškoty, protože je špicová rozežraná a jinak ho neveme, ale dá se přidávat do žrádla, nebo přímo lžičkou do tlamky - je sladký.
Cenu Giomu neví, ale je t0 200 tablet a jedna tableta je na 8 kg.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 14:32
- Nahlásit
Radka
Díkes oboje není problém sehnat,takže až rozmrznu tak pudu znovu mrznout do vet.lékárny.ještě jednou díky.
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 15:33
- Nahlásit
arsiela
Odbivuji tě, opravdu. Ani si Míšáka nedokáži představit . Držím palečky!
|
baile
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 19:18
- Nahlásit
cafina
maxim
Jojo, to jsem sem nestihla napsat, že jsem dala ty fotečky na stránky. Ale jsou trošku tmavé, škoda.
Dnes jsem jela s mamkou pro granule na veterinu a oni normálně u té naší značky změnili váhu pytle, který prodávají. Byli jsme nachystány na 10 kg a ono na nás čekalo 12 kg. Navíc jsme neměly ani tolik peněz, tak jsem teď dlužná a taky jsme se málem strhaly
arsiela
Taky ti fandím. Mišan je určitě hrozně rád, že se k tobě dostal.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 19:21
- Nahlásit
baile
ahoj, šla by jsi zítra ven?
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 19:32
- Nahlásit
baile
U našich granulí taky změnili váhu a navíc složení
A Max je tak háklivej, pěkně dlouho mi trvalo, než jsem ho přesvědčila, aby je žral.
|
baile
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 19:34
- Nahlásit
Šárka
Jo, šla bych, mohla bych být v 16:15 na našem výběhu. Napíšeš ještě někomu, kdo by s náma šel?
|
baile
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 19:36
- Nahlásit
maxim
Dělají samý inovace...Kdyby aspoň ty Andyho granule trochu zmenšili, špatně se mu to kouše a stává se mu, že mu ta granule uvízne za pyskem a on pak furt otvírá pusu a snaží se ji dostat ven, někdy mu musím i pomoct, jinak by si ji tam musel nechat rozpustit
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 19:40
- Nahlásit
baile
šlo by se ale kolem řeky
|
baile
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 19:44
- Nahlásit
Šárka
Tak to se mi nechce, je to daleko, než bych tam dojela, tak je tma.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 20:16
- Nahlásit
baile
a do těch zverimexů?
|
cafina
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 09:43
- Nahlásit
Ahojky všem!
Tak Alex už má za sebou první očkování a čipování. Při aplikaci sice kvílel, ale jinak byl vzorňák!
arsiela
Držím palce, ať je Míša brzy fit. Na kůži bych ještě doporučila nějaké oleje (třeba lososový olej nebo ti tu sem maxim napíše svůj recept na "lněný sliz"). S dietními granulkami bych ho zatím taky netrápila, tak jak píše Radka, jen ubrat krmení - hlavně nedávat moc tučné maso a dávat méně přílohy a víc zeleníny. Bůhví, co předtím jedl, takže jeho organismus potřebuje čas na regeneraci a hodně vitamínů.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 12:23
- Nahlásit
arsiela
Pokud bude zájem, recept na "sliz" klidně napíšu
cafina
Já jsem se dneska ulila z práce, protože jsem byla s Esterkou u doktorky. Stejně jsme se zase nic nedozvěděly, poslala nás za odborníkem arytmologem do Brna, ale tam se musíme objednat. Ale přece jen nás trochu trochu potěšila, protože to prý není vážné
A co tvoje staré autíčko, poslouchá?
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 12:59
- Nahlásit
maxim
dobrý den všem,receptík určo přivítám.Ted jsme začali střídat řepík s hypermanganem a je to podle veta lepší.Jen jak má v třísle kůži u sebe tak tam to zlobí,ale i tak lepší se medvídek Mišákovitej
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 13:12 - Změnil/a: maxim
- Nahlásit
arsiela
Je to úplně jednoduchý, poradil mi to veterinář na srst. Povaří se semínko lnu, neloupaného ( teda já nevím, jestli se prodává i loupanej ). Má se vařit dýl, aby právě vznikl ten sliz. Dokud je vývar horký, je tekutý a dá se scedit, pokud ho nechceš pejsovi dávat i se semínkama. Já ho cedím. Jak vystydne, je to fakt síla
Nejde to vůbec nabrat, naučila jsem se naklonit trochu misku a jak to začne přetékat, trochu lžičkou "ukrojit". Kolik toho semínka se tam dává je asi na každým, chce to poprvé vyzkoušet a podle toho, jak bude výsledek hustej se dávka příště upraví.
Doporučená denní dávka je polévková lžíce. Do toho se přimíchává ještě olivový olej, s tím zezačátku opatrně, od moca lžičky postupně po kávovou.
Max to samotný nechce, tak mu to přidávám do trošky psí konzervy před tím, než jde na granulky.
Dávám mu to asi měsíc a zdá se mi, že to funguje
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 13:17
- Nahlásit
Všem krásný den
maxim
Pokud bude zájem, recept na "sliz" klidně napíšu prosím, prosím sem sním.
|