Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jezevčíkové
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
blanulinka1
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2007 16:59
- Nahlásit

tak dnes v Letňanech, musím se pochlubit, o5 VN s moc pěkným posudkem

leila
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 19:23
- Nahlásit

blanulinka1
gratulujíí kolik vás bylo a o Dorostence se nešlo?? asi už jsem s tím otravná, ale snaha pororazit jezevčíky mezi nejlepší je alespoň na moravě velká korm pár nejmenovaných chovatelů

Jinak já se musím tak pochlubit známí dovezl dlouhánka černého s pálením z německa ale pššššššt je nádherný a kamaradský ale závistivých lidí jsou mraky a my nebudeme krýt kdekomu

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 08:17
- Nahlásit

leila
zase a o5 jediná nešlo, nešlo... Ale v červenci v M.B. už budeme "ve skorodospělácké", takže už půjde o víc Jinak, Béďa nám v pátek začala hárat... takže už je velká slečna Včera jsme byly na prochajdě kolem Jizery, tak si slečna poprvé v životě zaplavala...Byla z té velké prochajdy (cca 6 hodin) tak unavená, že ráno nechtěla ani vstávat Ale jak byla "happy"...

leila
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:18
- Nahlásit

blanulinka1
tak to věřím já byla s chelzi 6h na agility a tak už umíme pár překážek ale jak to dělala s radostí ne jako ty mimišáci borderek kteří tam ani nešli ale byla taky úplně oddělaná ještě den předtím byli norovat tak byla úplně mrtvá a zbytek jezevčičí smečky máme těhotný nebo nám hárá teda krm Lopíka ale tam si myslím že už se nám začíná zlepšovat dovezli jsme ho z hrozných podmínek a teďkom už se příjde aji sám pomazlíkovat a jak byl šťastný když jsme ho našli on nám totiž zdrhá a nikdy nenajde cestu dom příští týden budeme mít noru samipro sebe páč majitel nory vodjíždí do BB na výstavu tak budeme mladé připravovat už se nám to totiž blíží 19.5 jdeme na vlohovky a na začátku června na norovačky a pak budou holčeny chovné

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:24
- Nahlásit

leila
tak ať vám to vyjde! ať můžou být další "papíráčci" Jste byly na Agi jooo? s jezefcem? a co skoky přes překážky? děláte nebo máte "ploténkové omezení"...? Já nikdy žádnýho josefce neviděla a celkem mě to zajímá

Mar
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:26
- Nahlásit

blanulinka1
já viděla jezevčíka teďko v brně na agi zkoškách - jeden běhal

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:29
- Nahlásit

Mar3
Ajik skákal?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:30
- Nahlásit

Mar3
bych to ťýpla, že spíš podbíhal

Mar
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:32
- Nahlásit

blanulinka1
skákal (byl velkej, žádnej trpajzlik nebo králík)
hele myslíš,že béďa do toho 25.5. (bo kdy to je) dohárá?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:35
- Nahlásit

Mar
no to jooooo začala f pátek 27.4.07 nebóóóój...Já jen ve vlastním t vašem zájmu dófám, že po tom hárání nezačne moc "žensky vonět"...bo ji Borůfek asi jinak nedá pokoj... A Borůfek by nemusel dopadnót dobře...bo Bedřicha dyž někdo dlóho prudí... tak ta se pak nezná

Mar
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:38
- Nahlásit

blanulinka1
no hele, borůfek taky te´dkonc pěkně předved,že si nenechá srát na hlavu, takovýho buldočka otíka-toho prostě už z duše nenávidí - ota se nenechal vod něho voject a te´d to má - jakmile se k sobě jenom přiblíží tak to je jakodybys Berrymu mávla před ksichtem rudým hadrem (ale je pravda,že je gentlas a holce by nikdy nic neudělal )

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:44
- Nahlásit

Mar
no to dófám Ale zase Bedřich má pro Borůfku slabost...Ale sr.t na hlavu už si taky nenechá Zvlášť, když už je vod pátku ta "velká slečna", že jo...

Mar
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:45
- Nahlásit

blanulinka1
to aj berry pro béďu

Mar
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:47
- Nahlásit

blanulinka1
hele,budeš večer na "ajsikjůčku" ?

leila
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:47
- Nahlásit

blanulinka1
mno jistě skákala a to je to pidižvík na standartíka teda mno a pěkne dokonce tam běhal- byli to závdy- aji hlaďásek standartík ale chelzi nepodbíhala jak zjistila že mlska až za to když skočí, je to šikulka fakt jí to šlo nádherně u vás v Praze nevím jestli ho náhodou neznáte ale agilití Anýzek nefím jak se jmenuje celým jménem je to myslím králíček a běhá fakt krásně sem jednou viděla dokonce to zkoušeli i s basetem ale to fakt nejde

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:48
- Nahlásit

Mar
eště že začala hárat tak jak začala, ani ne dřív ani ne pozdějc... Bo kdyby začala dríf, tak nemůžeme na výstavu a dyby pozdějc, tak by nám nevyšla naše sešn

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:50
- Nahlásit

leila
no, že bych s ní zkusila něco ňůůů?! Ale na ty přeskosky...uvidím jestli si trófneme takhle za mlada...plotýnky jsou pro mě docela strašák... Halu na Agi máme za humny...

leila
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:53
- Nahlásit

blanulinka1
juzevců kteří běhaj je mraky ale hold přece jenom malé mraky mezi borderkama atd.. fakt jich je jen hrstka ale běhá hafo kříženečků juzevců těch dlouhých tak zkusit to můžete že nemusíte napřed přeskakovat jenom probíhat bočnicemi a kdyby jí to chytlo ty tunýlky atd.. tak by jste zkusili aji skokovky

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 15:10
- Nahlásit

leila
no...aspoň by se zase vyblbla jinak...

leila
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 16:41
- Nahlásit

blanulinka1
jj to určo ale aby tě potom neoddělala oni jsou to mršky rychlé sem měla co dělat abych malé stíhala

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 16:44
- Nahlásit

leila
no to když Béďa zapne turbo...tak dožene i Ridgebacka Je fakt rychlá...

leila
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 17:02
- Nahlásit

blanulinka1
jj vo tom můžu povídat jsem malou chtěla utahat vzala jsem jí tudíž na kolo a hledala jsem tak akorát tempo abyjsem jí utahovala a jak jsem zrychlovala ona byla čím dál rychlejší

Zet
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 23:09
- Nahlásit

Předběžné výsledky Pracovního poháru za rok 2006

leila
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2007 18:59
- Nahlásit

Zet
jé šikovná my už tam nejsme ale možná příští rok začneme chodit po zkouškách s Lopíkem (tím psem od Kulczára) už se docela zklidnil chodí si sám pro pohlazení už si začal aji hrát letos máme ještě dvě mladé fenky a jednoho křepeláka tak s ním letos uděláme jenom norovačky na slovákách

leila
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2007 15:53
- Nahlásit

táák byli jsme v sobotu na zkouškách tady malí článeček

Táák v sobtu velký očekávaný den šli jsme poprvé s maldýma na zkoušky, přihlášené jsme měli Harryska, Linču a Chelzinku ... Zmatek nastal již v pátek kdy jsme nemohli najít PP od Harríska jak se později ukázalo nemuseli jsme ho hledat jelikož ho měl u sebe strýc no tak bohužel jsme ho tam měli jenom na zvykání si, v sobotu jsme vyrazili v 7 v Drahotuších jsme vyzvedli Grafíka (našeho odchovance) samozdřejmě i s páníkem a jelo se do přerova. Tam už nás sháněli přijeli jsme tam mezi posledními.. Asi po hodině co skončila prezentace začlo rozdělování do skupin vylosovali jsme pro chelzi 20 a pro linu 22 dostali jsme nejlepší rozhodčí tak jsme se těšili jakmile jsme se dostali tam kde se to konalo přetrpěli jsme za věčného štěkání tahání a kňučení jednoho psa a já s chelzinku jsem vyrazila na bojové pole pěkně jsme se nahlásili a rozhodčí si se mě dělala srandu že si musím vystřelit sama.. Pustila jsem chlzinku děda vystřelil a my se z rozhodčím vzdálili chvíli chlz trvalo než se rozběhala ale pak to bylo super dokonce zahlásila starou stopu. Chvíli jsme se s rozhodčím zapovídali o křepelácích o zvěři atd... a už byl konec zkušební doby bouhžel jsme nenašli nového zajíčka tak jsme čekali tentokrát jsem trpěla sama protože děda vyrazil s Lin nakonec jsme museli jít s nima :-D zajíček nám vyskočil ale bouhžel si ho psice nevšimly ale musela jsem pustit chelz tak hledaly chelz a lina spolu šlo se kolem vyschlého potkkového korita. Najdenou nám z ničho nic před nosem vyskočila srana a psice se za ní pustili a krásně hlásily ale já trpěla jelikož jsem měla na vodítku vzpírajícího se křepeláka nakonec jsme museli přejít oním vyschlím koritem a ouha pisce byly už na druhé straně a mě tam křepelák táhl jak blbý vzala jsem ho na obojek a snažila se pomalu sejít koryto no nějak se nezdařilo a já přišla k úrazu blbě jsem dostoupla tak mám zafačovaný kotník. Nahoru to bylo lepší harrísek posloužil jako výtah. Než psice přišli udělal rozhodčí s oním jedním psem kterého jsme přetrpěli stopu vůdce a vodění na řemeni. Jak jsme se později od onoho pána dozvěděli byl to o5 náš potomek teda náš ne lopíkův. Jakmile se psice vrátili vyrazila jsem se schovat já jsou na mě fixované takže místo dědy by šli hledat mě to už proběhlo v pohodě jak jsme dorazili do hlavního míst najedli se pokecali jsme si s lidmi a hodinku počkali již tu bylo vyhlášení a kupodivu moje kráska chelzinka se samíme 4 byla první, linísek dostala dvě 3 tak skončila 5 byla to pěkná vydařená akce až na to vedro a malí počet zvěře...

Lill
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 10:39
- Nahlásit

Dobré ráno, chtěla bych se zeptat, jestli tu někdo má zkušenosti s výstavami a různými zkouškami. Besi je můj první pes vůbec, takže s tímhle zkušenosti nemám, a nevím, jestli není škoda, že když má tak dobré rodiče, aby nešla na žádnou výstavu a pod. Nevím taky, jestli není pozdě s tímhle začít, když jí je devět měsíců. A co všechno by musela umět. Díky moc za odpovědi

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 11:49 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Lill
na výstavu toho umět moc nemusí... Odkud jsi? Příští víkend je v Praze na cvičáku Hafbo, přípravka na výstavu pro malá plemena...Ale základ je, chůze u nohy na výstavním vodítku v kruhu, posouzení na stole - kontrola chrpu, oka, srsti...Jde o zvyk, jestli si pejsek nechá kouknout do tlamičky, nechá se osahat ( u psů i "kulky")...nesmí být agresivní jak na rozhodčího tak ani na ostaní pejsky v kruhu...koukni sem a pokud chceš i něco víc, tak sem, tam nejdeš vše co by jsi potřebovala vědět...Můžu jen doporučit i tyhle stránky a hlavně knížku od autorky těchto stránek - 100 krát jezevčík(Lenka Fairaislová)...Moc fajn se to čte...

Tomáš
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 13:17 - Změnil/a: Tomáš
- Nahlásit

To: Lill

Souhlasím s blanulinkou1 a ještě doplňuji. Osobně si myslím, že má smysl s jezevčíkem jít na zkoušky a na výstavy. Pokud se podaří splnit všechny nutné podmínky, můžete Vaší Besinku uchovnit. Není to zase tak moc složité, jak to na první pohled možná vypadá. Pro řadu lidí je to skvělý koníček. Podmínky najdete na klubových stránkách. V současné době je kynologická sezóna v plném proudu, takže bych Vám spíš doporučil, abyste se na nějakou šla podívat jako divák. Uvidíte, jak to v praxi probíhá. Můžete tam také získat kontakty na lidi, kteří se jezevčíky zabývají.

Devítiměsíční jezevčík nic neprošvihl. Rozhodně není pozdě. Je třeba se ale pustit do práce.

Pokud jde o výstavy, dovolím si přihrát trochu svoji polívčičku. Podílím se na pořádání Oblastní výstavy psů loveckých plemen. Máte-li to blízko do Prahy nebo pokud třeba dokonce jste z hlavního města nebo okolí, v sobotu 16. června se od devíti hodin koná Oblastní výstava v Zámeckém parku v Praze - Kunraticích. Bližší informace najdete na mých stránkách. Jako divák tam můžete vzít i Besi, aby si zvykla na tohle pro většinu psích začátečníků poněkud zvláštní prostředí. V takovém případě je nutné, abyste s sebou vzala vedle vodítka i očkovací průkaz (nebo pet pas) s platným očkováním proti vzteklině. To Besinka s ohledem na svůj věk určitě má. Na výstavu se přihlásilo 105 jezevčíků všech rázů, a tak se bude na co dívat. Součástí výstavy bude i bonitace (výběr do chovu).

Pokud jde o zkoušky, vyplatí se v první řadě kontaktovat okresní (obvodní) myslivecký spolek v místě, kde bydlíte. Jejich seznam je například na stránkách časopisu Myslivost. Základní informace najdete i v knížkách, vedle té od Lenky Fairaislové je to i knížka Jezevčíci v myslivecké praxi od Václava Vochozky. Druhá zmíněná publikace se orientuje především na zkoušky a výcvik.

Abych Vám mohl přesně říci, jak na to, potřeboval bych vědět, jaký ráz jezevčík Besi je (na tom závisí podmínky uchovnění) a odkud jste (stačí mi bývalý okres) - to kvůli tomu, abych Vám mohl poskytnout kontakty.

Trochu informací k jezevčíkům najdete také na mých stránkách www.jezevcici.cz. Je tam k dispozici i můj e-mail a jiné kontakty.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 14:49
- Nahlásit

Lill
naše Béďa bude teď mít 8 měsíců a máme za sebou už dvě výstavy (v dorostech) teď už se chystáme do mladých... Chystáme se i na norování a další zkoušky...Moc ji ta veškerá "práce" baví

Tomáš
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 07:43
- Nahlásit

To: Lill

Ano, od šesti do devíti měsíců je možné fenku přihlásit do třídy dorostu. A někde, na některých výstavách je od tří do šesti měsíců dokonce vypsána i třída štěňat. V obou případech to jsou spíš takové sranda třídy. Jejich hlavní význam spočívá v tom, že fenka si zvykne na prostředí výstav. To lze ale nahradit i tou návštěvou na výstavě coby divák (člověk i jeho pejsek). Navíc jako nezúčastněný návštěvník můžete pozorovat, jak lidé se svými pejsky na výstavě pracují. V klidu se zeptat ostatních. Když budete předvádět, třeba i jen ve třídě štěňat nebo dorostu, věřte, že budete nervózní a na pozorování druhých nebudete mít moc času a asi ani náladu. Ve třídě štěňat i ve třídě dorostu se zadávají známky velmi nadějná a nadějná. Na uchovnění fenky třída štěňat ani dorostu nemá žádný vliv. O tituly se případně soutěží také až později. Konkrétně od třídy mladých, ta je právě od devíti měsíců věku pejska. Takže v devíti měsících skutečně není pozdě. Určité časové ztráty lze navíc podle mého názoru dohnat. To záleží jen na Lill. Pokud se do cvičení a aktivit s Besi pustíte jako blanulinka1 s Béďou, tak to zvládnete. Pokud jde o zkoušky, samozřejmě záleží i na vlohách Besi. V případě výstav a bonitace je pak samozřejmě důležitý vzhled (exteriér). Věřím, že to zvládnete, tak jako řada lidí před vámi. Každý někdy začínal.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání