| Autor |
Zpráva |
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2007 22:31
- Nahlásit
V sobotu 16. června 2007 se v Zámeckém parku v Praze 4 – Kunraticích koná tradiční Oblastní výstava psů loveckých plemen. Kunratická oblastní výstava psů loveckých plemen je letos jediná v Čechách, druhá taková výstava proběhne na Moravě v Buchlovicích.
V Kunraticích se dále uskuteční:
- Klubová výstava, Fila Brasileiro Club CZ (bez zadávání titulu Klubový vítěz),
- Klubová výstava, Klub chovatelů anglického mastifa (se zadáváním titulu Klubový vítěz),
- Klubová výstava, Klub chovatelů českých fousků (bez zadávání titulu Klubový vítěz),
- Klubová výstava, Klub krátkosrstý ohař (se zadáváním titulu Klubový vítěz),
- Klubová výstava, Klub přátel psů pražských krysaříků (bez zadávání titulu Klubový vítěz),
- Speciální výstava, Klub chovatelů švýcarských honičů (se zadáváním titulu Vítěz speciální výstavy).
Přihláška je k dispozici ke stažení na stránkách výstavy: www.myslivost.cz/omspraha4. Přihlášky se zasílají na adresu: Výstava psů ČMKJ, Papírníkova 618/5, 142 00 Praha 4. Další kontakty. Mobil: 603 911 317. Telefon: 261 710 894 (v úředních hodinách v pondělí a ve středu od 14 do 18 hodin). E-mail: omspraha4@seznam.cz.
První uzávěrka: 23. dubna 2007.
Druhá uzávěrka: 9. května 2007.
Jako doprovodný program budou moci návštěvníci shlédnout ukázky výcviku retrieverů. Na výstavě se uskuteční také bonitace jezevčíků (výběr do chovu).
Vchod na výstavu bude branou z ulice K Betáni. Děti mají vstup zdarma.
|
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2007 23:00 - Změnil/a: Tomáš
- Nahlásit
Odkaz na stránky výstavy (tentokrát funkční): URL
E-mail: [url=omspraha4@seznam.cz][/url]
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 11:24
- Nahlásit
platí t pro všechno lovecká plemena? Na fotce jsem tam viděla i bedlington teriera, takze bych mohla jit i s parsonem ze?
|
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 12:06
- Nahlásit
Ano, výstava je otevřena skutečně pro všechna lovecká plemena. Tedy i Parson Russel teriéra můžete přihlásit. V loňském roce se Parson Russel teriér výstavy zúčastnil. Také bedlington teriéry u nás občas vídáme.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 12:25
- Nahlásit
Tomáš
Díky za info.Nevíte,kdy budou známá jména rozhodčích na jedn. FCI skupiny?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 14:27
- Nahlásit
Tomáš
díky za info, je známo kdo bude posuzovat fenky golden retrieverů?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 14:45
- Nahlásit
younglady
možná ještě doma najdu přihlášku, kdyby jsi chtěla, my nemůžeme, nejsou vypasní dorosti...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 15:41
- Nahlásit
blanulinka1
nejsou? To je skoda, ja bych tam docela rada, parsonu by tam mohlo byt malo treba budem jediny hehe mala konkurence, uchovneni pro nas
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 18:56 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
younglady
ani štěníci nee tak my až za rok hehe mala konkurence, uchovneni pro nas no prosím Já si brala pozvánku teď na srazu jezevčíků, přímo od pána co v tom má prsty Tak se pokusím ti ji dopravit na cvičák i s předvyplněnou složenkou ok? Jo a díky za včerejší venčení...Betka lehla jak zabitá a chrápala až do rána do půl osmé, kdy jsem ji nemilosrdně musela vzbudit, protože jsem vstávala na angličtinu Jo v práci dostala chudák malá, lítačkama po tlamičce...tak si z toho setkání s dvěřma odnesla "záděr na tlapce"...trubka...když mě neposlechla, bře jí tak
|
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 22:13 - Změnil/a: Tomáš
- Nahlásit
To: blanulinka1
To: younglady
Třída dorostu (6 až 9 měsíců) na oblastní výstavě vypsána je. Navíc všichni dorostenci mohou nastoupit do závěrečné soutěže o Nejkrásnějšího dorostence. V loňském roce se právě nejkrásnějším dorostencem výstavy stal nádherný výmarský krátkosrstý ohař. Pro zařazení do třídy je rozhodující věk psa či feny den před konáním výstavy. Přeloženo do normálního jazyka to znamená, že pejsek nebo fenka, kteří se narodili v rozmezí od 15. září 2006 do 15. prosince 2006, mohou být přihlášeni na oblastní výstavě nebo na výstavách klubových či speciální do třídy dorostu. Třída štěňat (3 až 6 měsíců) v tomto roce na výstavě skutečně vypsána není. V České republice je novinkou a zatím se prosazuje spíš na vyšších typech výstav. Štěňátko, které je očkováno a má imunitu, může na výstavu přijít se svým páníčkem či paničkou jako divák. Veterinární zákon a propozice výstavy vyžadují minimálně očkování proti vzteklině, doporučeníhodná jsou však i další běžná očkování. Pro výlet štěněte na výstavu stačí, když jeho páníček s sebou vezme očkovací průkaz (nebo Pet pas) tohoto pejska. I taková návštěva mimo soutěž je jedním ze způsobů, jak si malý výstavní adept může zvyknout na prostředí výstav.
|
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2007 22:27
- Nahlásit
To: Zuzana T (rozhodčí pro jednotlivé skupiny FCI)
To: ko4ka (rozhodčí pro fenky golden retrieverů)
Rád bych vám odpověděl, ale v současné době jména rozhodčích bohužel neznám. Na jejich navrhování na naši oblastní výstavu se výrazně podílejí kluby chovatelů daného plemene. To vyplývá jednak ze Směrnice Českomoravské kynologické unie pro delegování rozhodčích pro posuzování exteriéru psů na výstavy, jednak z naší dosavadní praxe. Prvotní impuls jde tedy od klubů. Jasnou odpověď na otázku, kdo bude posuzovat konkrétní plemena, vám může dát především klub. V loňském roce jsme jména rozhodčích s předstihem zveřejnili na internetových stránkách výstavy URL. Předpokládám, že letos budeme postupovat stejně.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 14:21
- Nahlásit
Tomáš
dorosty stejně ještě nestíháme, my by jsme ještě potřebovali ta štěňátka , ale děkuji za info
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 14:23
- Nahlásit
blanulinka1
počkej, Bettce nebude v červnu ani půl roku?? To je blbost ne? Vždyť teď je jí 4 měsíce ne? Tak to jste přesně na dorost (6-9 měsíců)
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 14:35
- Nahlásit
treba budem jediny hehe mala konkurence, uchovneni pro nas
younglady
no jasne...hlavne at za kazdou cenu uchovnim fenku s nestandartnim zbarvenim navic s luxaci... at zije plemeno PRT
promin...ale jak si to napsala, me fakt dostala..nemyslim to zle
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 14:38
- Nahlásit
Orry
promin, ale luxace kterou mame je povolena a nestandartni zbarveni neni vada ktera by vadila psovi ve zdravem a spokojenem zivote. To ze fenu uchovnim neznamena, ze bude mit stenata... nezlob se na me, ale znelo to zle a pekne hnusne a kdybych to mela napsat jako ty - aspon nepodporuju mnozirny kupovanim psu bez pp
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 14:45
- Nahlásit
younglady
Zdravím Abbinku, tak to se tam potkáme - já zas chci časem uchovnit přerostlého kokršpaněla URL
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 14:49
- Nahlásit
Lucie od Arta
hehe tak aspon nejaka znama tvar no ja sem zvedava, jestli se nam to vubec povede, me vzdycky ty rozhodci nastvou: "Krasna fena, krasna postava, krasnej oblicej,...blablabla.. pro barvu NE
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 14:57 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
younglady
Hele, a kdyby měla zkoušky, nebylo by to jednodušší - u nás jo, pro Arta to je:
bez loveckých zkoušek - absolvování dvou výstav po dovršení 12 měsíců věku (z toho jedna vyššího typu - mezinárodní, národní, klubová, speciální) s oceněním minimálně V + VD.
s loveckou zkouškou - absolvování jedné výstavy po dovršení 12 měsíců věku s oceněním minimálně VD + lovecká zkouška, tedy pro nás i vlohovky...A já chci zkoušky dělat stejně, mě to baví...Třeba to maj parsoni podobně...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 15:59
- Nahlásit
Lucie od Arta
my musíme mít jednu výstavu s výsledkem VD, je jedno jakou a od července bude ještě povinné vyšetření na oči, kolena a bonitace (nebo svod - to ještě neni rozhodnutý) ale zkoušky dělat budu, chci s ní pracovat a taky bych chtěla zkusit jí vystastavit v pracovní třídě. zkoušky budu dělat norovací a barvářské a pak možná další a tím pádem můžeme získat nějaké speciální ocenění v klubu - jako pracovní pes roku nebo tak a to bych docela chtěla.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 16:03
- Nahlásit
younglady
le luxace kterou mame je povolena
no jasne..to je jen na tvem svedomi...me k znepokojeni staci i takhle mala luxace, kdyz chces fenu uznat za chovnou
nestandartni zbarveni neni vada ktera by vadila psovi ve zdravem a spokojenem zivote.
vzdyt to ja netvrdim..jen nachapu z jakeho duvodu chcec abbynku tam mermomocne uchovnit..proste podle me (a zvlast u PJRT) by mela byt kriteria co neprisnejsi, protoze (jak jiste vis) se porad v chovu pobybuji psi dosti od sebe odlisni a melo by se to nejak ustalit..a tim, ze udelaji chovnou fenku z tve abbynku tomu jaksi nepomuzou..k cemu je pak tedy standart??
nezlob se na me, ale znelo to zle a pekne hnusne a kdybych to mela napsat jako ty - aspon nepodporuju mnozirny kupovanim psu bez pp
jak si to vzala me mrzi...ja to fakt zle nemyslela..jen na tvem chovani a pristupu k vyvoji tveho (naseho) plemene nevidim nic prinosneho..tot vse...
nevidim pak rozdil mezi stenaty s PP na uchovnene ac nestandartni fene s luxaci a stenaty bez PP...jak je videt, tady opravdu to PP nema tak VELKY vyznam, ze...
spon nepodporuju mnozirny kupovanim psu bez pp
ano, podporila..a co ma byt?? ja se s rockym necpu na vystavy a nebudu na nem chovat..to co jsem si koupila..to mam a nechapu, ze se te moje poznamka tak dotkla, ze musis byt jedovata na me
pohlad Abbynku..ona za to nemuze..a ver, ze ja ji mam rada..jen jsem napsala svuj nazor..a zatim si stojim (jacku co jsou nestandartni a vesele kryji je habedej a taky me to stve, prave proto ze mi nekdo jako ty bude vycitat koupi psa bez PP)
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 16:18
- Nahlásit
Orry
ano mas pravdu je to na mem svedomi a hodne lidi vi, ze to svedomi me hloda kvuli te luxaci a ze me to stve a mrzi, ze zrovna Abby ji musi mit a ze sem se u doktora malem rozbrecela ze ji ma... ale ze vsechno vyvozujes z jedne vety co jsem napsala kamosce ve sranda to me mrzi taky... moc dobre vim, ze barvu ma Abby nestandartni, ale pokud ji tu spravnou znamku daji, tak jim to asi tolik nevadi, to uz je na uznani a svedomi daneho rozhodci, ktery nas bude posuzovat a ne na svedomim mem. Na vystavy se "necpu", ale bavi me to, rada se tam setkavam z lidma od Parsonu a rada si od rozhodci nechavam rikat, co je na Abby dobre, jestli vypada tak jak ma a pod. Potesi to, kdyz rozhodci rekne, ze nebyt barvy, tak nam snad da i BOBa, ver mi, ze to hodne potesi u srdicka!
A vzhledem k tomu, ze vim, ze Abby ma dve veci, ktere uz trochu vadi uchovneni, rekla jsem si 3x a dost, takze jdeme na vysetreni na alergie a jestli tam bude jen jedna alergie, koncim, vykastrujeme a budeme si uzivat agilitackyho a loveckyho vycviku pro radost. Ja mam svedomi cisty, nechci ji uchovnit za kazdou cenu, ale chci mit tuhle cestu otevrenou a nezavirat si ji hned.
Ale jak mi rekla jedna holka, ktera je na parsony docela odbornice, psi jako Abby jsou potreba, tmavy pigment aspon Nezvysuje riziko hluchoty a slepoty, ktery uz je tak mezi parsona potreba. Takze si myslim, ze az takova blbost uchovnovat tmave psi neni, uz kvuli tomuhle.
A jak uz sem psala na zacatku, mrzi me, ze zrovna ty takhle usuzujes z jedne vety myslene jako sranda a urcene uplne nekomu jinymu.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 16:27
- Nahlásit
younglady
no ale nemuzes se na ty rozhodci zlobit a rozcilovat..vzdyt si si abby s tou "vadou" barvy uz porizovala a dostala si na ni kvuli tomu i slevu ne?? Jestli to tvoje prvotni.."vetsi sance na uchovneni" byla fakt sranda..tak ok...jen mi to proste tak prislo, jako ze to musis mit za kazdou cenu...ta barva je v podstate fuk..o proti te zdravotni strance..ja vim, ze tim ze jsem si poridila bez PP jsem zdravotni riziko rockyho taky navysila...ale prave me pak rozciluje, kdyz nekdo kdo o tech potizich vi..a presto odchova stenata..a navic s PP...odsuzuje ty bez PP..v tomhle mi to prijde snad jeste vetsi "podvod" protoze kdyz uz si kupuju s pp tak od toho taky neco ocekavam. Ja bych si stene po abby nekoupila...
Jinak doufam, ze Abbynku uz nic trapit nebude, a ze ji ty problemy nijak neuberou na tom spravnem terierim elanu
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 20:15
- Nahlásit
Orry
ale ja se nezlobim na ty rozhodci, ja jen rikam na cim svedomi je uchovneni ohledne barvy. Vis me spis stvou lidi, ktery o potizich vi a taji je, to je problem a ja ty problemy rozhodne netajim a ani to neplanuju, to by bylo proti vsemu co si myslim a v co verim. Nekoupila by sis stene, protoze o tom vis, ale kdybys nevedela tak je ti to asi jedno. PP by ti melo zarucit, ze znas puvod psa a zdravotni problemy v rodine psa vcetne prave luxaci, alegrii a jim podobnym, ale vetsina lidi to nedela a pak ani nevis co kupujes a prave proto ty vysetreni delam, aby jestli budou nekdy stenatka ty lidi vedeli co kupujou. Nechci se zachovat jako chovatelka od ktere Abby mam, ktera luxaci neudelala protoze "je to pry drahe a zbytecne", to jsou chovatele, kteri podle me nemaji v chovatelstvi co delat. Samozrejme ze jsem na Abby dostala slevu, protoze si chovatelka myslela, ze je to vada, ale ja na to tak nekoukam a vadi mi, kdyz na to tak nekdo kouka, proste je jina.
Stve me, ze vyhravaj psi ktery maj v kohoutku 40,42 cm (povolenejch je 38), ale kdyz tam jdu ja tak na me kazdej kouka jako co tam delam s tim tmavym psem. Pak se nemuzes divit ze se pak rozciluju, proste me tenhle pristup stve.
|
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:39
- Nahlásit
Brazilské fily bude na jejich Klubové výstavě (bez zadávání titulu Klubový vítěz) posuzovat František Pasák.
|
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:45
- Nahlásit
Odkazy na stránky chovatelských klubů, které při Oblastní výstavě psů loveckých plemen pořádají své klubové a speciální výstavy:
Fila Brasileiro Club CZ.
Klub chovatelů anglického mastifa.
Klub chovatelů českých fousků.
Klub krátkosrstý ohař.
Klub přátel psů pražských krysaříků.
Klub chovatelů švýcarských honičů.
|
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:47 - Změnil/a: Tomáš
- Nahlásit
Tituly a čekatelství na výstavách v Kunraticích
Na všech klubových výstavách i na výstavě speciální je možné získat tituly CAJC, CAC, Res. CAC, Nejhezčí veterán a BOB.
Pouze na Klubové výstavě Klubu krátkosrstý ohař a Klubové výstavě Klubu chovatelů anglického mastifa se zadává titul Klubový vítěz. Na Speciální výstavě švýcarských honičů se uděluje titul Vítěz speciální výstavy 2007.
Na oblastní výstavě se přiznávají tituly Vítěz třídy mladých, mezitřídy, otevřené, pracovní, vítězů, veteránů, Nejhezčí veterán a Oblastní vítěz.
Závěrečné soutěže
Nejkrásnější dorostenec: do soutěže nastupují všichni dorostenci.
Nejkrásnější pracovní pes: do soutěže nastupují všichni vítězové třídy pracovní a držitelé titulu CAC z třídy pracovní.
Nejkrásnější veterán: do soutěže nastupují všichni veteráni.
Nejkrásnější pes skupiny FCI: do soutěže nastupují všichni Oblastní vítězové.
Nejkrásnější pes výstavy (Vítěz Prahy Kunratic 2007): do soutěže nastupují nejkrásnější psi skupin FCI a psi ocenění jako BOB z klubových výstav a výstavy speciální.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:08
- Nahlásit
younglady
já si spletla datum s jezevčičí akcí "Holýšov" jsem to ale trubka co? Přihlášku mám doma...i se složenkou...tak uvidíme ještě je relativně čas..Nejspíš počkám jak "dopadneme" v dubnu v Letňanech a pak bych podala přihlášku...Jestli to bude mít smysl...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 20:24
- Nahlásit
blanulinka1
ja myslim, že s Bettynkou budeš mít úspěch, a jestli ne, tak je rozhodčí de*il
|
Tomáš
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 22:56
- Nahlásit
To: blanulinka1
Holýšov: Tam šlo o Speciální výstavu jezevčíků. Pouze jezevčíků. Speciální výstava je vždy jen pro dané plemeno. Jiný pejsek se tam mohl podívat jen jako divák a třeba fanoušek kamaráda jezevčíka. Viděl jsem tam například jednoho hezkého kokršpaněla. Jinak naše speciálka se konala v neděli 25. února. (Další bude až za rok.) Její uzávěrka byla 9. února, tedy ještě před setkáním středočeských a pražských jezevčíkářů, které se konalo 18. února. Pořadatelem Speciální výstavy byl Klub chovatelů jezevčíků České republiky, konkrétně jeho Západočeská pobočka.
Kunratice: Oblastní výstava psů loveckých plemen, které se jezevčík kteréhokoli rázu samozřejmě může zúčastnit. Přidružené klubovky a speciálka se ho netýkají. Pořadatelem výstavy je Českomoravská kynologická jednota, přímým organizátorem (řekněme) Obvodní myslivecký spolek Praha 4, v rámci něhož vzniká výstavní výbor. Bonitace (výběr do chovu) na kunratické výstavě zajišťuje Klub chovatelů jezevčíků, ale výstava jako taková ale jde mimo něj.
Jinak já sám jsem majitelem dvou jezevčíků. S jedním z nich jsem byl právě v Holýšově. Stejně tak jsem se zúčastnil přátelského setkání středočeských a pražských jezevčíkářů. Ale nejsem ten pán, co v tom má prsty ("Já si brala pozvánku teď na srazu jezevčíků, přímo od pána co v tom má prsty". blanulinka1).
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 18:48
- Nahlásit
Tomáš
zdravím, už se ví kdo bude posuzovat goldíky? Díky
|