| Autor |
Zpráva |
leila
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 20:40
- Nahlásit
Tak mě tak napadlo že je tady docela dost lidí teda znám pár ale jezevčíků je mooc, nikdy jich není málo a žádné specializované fórum tak tady zakládám pro všechny jezevčíky i polojezevčíky pisejte tu zažitky se semišátky aji fotečky sem dávejte prostě všechno co se jich týká
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 20:50 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
leila
dufam, ze ako majitelka nejazvecika mozem zacat
Pri jednej z nasich nedavnych ciest do CR a pozorovani, okrem krajiny, aj coho ineho ako ludi a ich psov, moj syn po niekolkych dnoch prehlasil:"jazvecik je cesky narodny pes", lebo snad kazdy druhy pes, ktoreho sme stretli, bol jazvecik. Nehvoriac uz o kultovom Pajdovi z Arabely
A fakt som pred nedavnom citala, ze v CR je jazvecik druhe najpocetnejsie plemeno (po NO - ale ti sa nepocitaju )
Osobne poznam troch, ale naozaj dobre som poznala len jedneho. Bol skvely - taky tvrdohlavy individualisticky srandista. Kapitola sama o sebe. A lovec, ziadna sliepka, kacka si pre nim neboli iste zdravim a zivotom
Ozaj, jazvecikari - je to pravda, ze je rozdiel v povahe, medzi hladko, drsno a dlhosrtymi?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:01
- Nahlásit
Bela
jj v čr je jich fakt hodně a co třeba na speciálkách přes 120 ale je pravda že se rozmohli bezpapíráčci.
Jinak na tvoji otázku rozdí je docela velký dlouhosrstý není tak ostrý a jestli to můžu říct má nejlepší nos z jezevčíků, hlaďák je tak středně ostrý byl to první jezevčík vůbec mno a povahu má docela vyrovnanou pracuje asi na principu jak v díře tak na povrchu teda co jsem okoukala mno a drsňáček je nejostřejší jezevčík má teriérskou povahu - míchli ho z teriérem tak se není čemu divit. Jinak já mám možnost srovnávat jenom dlouhánky a drsňáčky a každý se chová jinak i když jsou vzácné vyjímky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:12
- Nahlásit
Můj jezevčík je sice už 17 let za duhovým mostem, ale moc ráda se přidám. Jezevci zůstali mojí tajnou láskou
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:16
- Nahlásit
a este jedna vec: jazvecici su vraj povestni svojou dlhovekostou.
Poznam jedneho, ktori ma 16 a stale sa tvari, ze sa ma k svetu
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:56
- Nahlásit
Náš jezevčík už taky odpočívá, ale 17 let tu byl s námi a my s ním... no, byl to jiný život než teď, ale nelitujeme, stále vzpomínáme na ty jeho povedený kousky...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 22:04
- Nahlásit
Já mám druhého jezevčíka,oba nalezence bez PP.První byl Lupínek,byl to vůbec můj první pes,měla jsem ho 17 let.Kam se na něj v hlídání hrabal vycvičenej ovočun.Ležela jsem doma po operaci nohy,pes u mě v posteli ani vyvenčit se nechtěl chodit.Táta ho vzal na procházku,pustil z vodítka a pes byl v mžiku zpět a řval u branky,že chce za mnou.Když jsem ležela ve špitále,chrápal týden ve skříni na mých věcech,jen aby mě aspoń cítil.
Teď máme trpasličí jezevčici Báru,je to dáma v letech(12 let),ale nenchá si líbit nic ani náhodou.Bylo ji šest let když k nám přišla.Výborně ovladatelná,vodítko je pro ní smrtelná urážka.Ovšem pro hryznutí nejde daleko,je kapku horkokrevnější,ale víme to tak musíme hlídat,aby nám občas neaporotvala návštěvu.
Ještě k Lupínkovi,s ním se mi stala zatím nejkurioznější příhoda jako jsem kdy se psem měla.
Lupin v 15 letech ochrnul od plotýnek.Vynášeli jsme ho na zahradu,aby byl s náma.Ležel na pelíšku,jen koukal co se děje.Bohužel jsme v té době měli velmi agresivní slepice,které ho měli stále snahu klovat.Cítili,že je bezbranný.Sice jsme je zaháněli,ale pár klovanců bohužel schytal.Asi po třech týdnech se Lupínek uzdravil a normálně zase chodil.Ráno šel se mnou ven,já pustila slepice a Lupínek si lehl na trávu a dělal,že se nemůže hýbat.Slepice přiběhla a bylo to to poslední co stihla,Lupin se jen nazdvihl a jedním stiskem ji zlomil vaz a zas si lehnul a ležel.Neměla jsem sílu ho potrestat,protože si to vyřídil opravdu jen s tou která ho klovala.
Jenže babička měla slepice spočítané a zrovna téhle pomstě by nechtěla moc rozumět.Tak jsem slepici s tátou vzala a narvala ji do plotu z druhé strany od pole.Babička šla slepice za chvíli počítat a tuhle našla mrtvou,vypadalo to,že se oběsila v plotě.začala láteřit ,že tu šel určitě myslivec se psem a slepice se lekla a vlítla do plotu.Taky pak s tím myslivcem až do smrti nemluvila.ten se chudák pravdu dozvěděl až na pohřbu babičky,že byl neprávem podezírán,že se psem zavražidli naši slepici.Vzal to v pohodě.A jen na to řekl " no jo jezevčík".Tohle používám vždycky ,když náš jezevčoun něco provede.Protože "no jo jezevčík" mluví u těhlech psů za vše.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 06:40
- Nahlásit
I u mě jsou jezevci srdeční záležitostí, ikdyž mám skorojezevčíkovou - koupenou jako zaručenýho jezevčíka
Takže je to prostě nadstandardní špageta
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 07:09
- Nahlásit
Drsňačka Béďa zdraví všechny svoje dlouhé kamarády
|
Katerina78
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 20:10
- Nahlásit
Já se taky hlásím do klubu jezevčíků Mám hladkosrstého standarda černého a je to náš miláček!!!! Momentálně je na klinice v Brně s vyhřezlou ploténkou a po operaci, tak se učí chodit a čůrat Celé rodině se stýská, ale možná ve středu už ho pustí!!! Prý je to lepší den ode dne!!!!
|
leila
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 17:42
- Nahlásit
tak se mi zdá že to tady trošku zapadá dejte sem nějaké fotečky svých juzevčíků mám vám vyřídit pozdravy od
danečka
Kvídušky
dášenky
Nelinky
Eiminky
Chelzinky
Linečky
a Vissza od
lopíka česky zatím neumí
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:28
- Nahlásit
...Takže je to prostě nadstandardní špageta
Taky mám jednoho, je to jezevčík dlouhosrstý nadstandard. Původ neznámý, nejspíš to byl vánoční dárek, který někoho po měsíci omrzel a tak skončil na ulici. Fotky sice mám, ale neumím je sem vložit
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:49
- Nahlásit
tak ja se taky pridam k obdivovatelum jezevcu . Kdyz jsem byla mala, hlidala jsem sousedum na chate 14dni hrubosrsteho jezevcika Frantu...strasne jsem touzila po svem psu...a starat se o Frantiska byl pro me zazrak...dodnes vzpominam, jak se mnou chrupkal v posteli..jak chrapal a roztahoval se a ja rano vstavala v 6 a chodila na prochazky...ale pak se vratili majitele a ja musela Frantu vratit coz bylo pro me desne utrpeni...doma jsem brecela...mela horecky..a Frantovi posilala svoje nejlepsi hracky...rodice mi pak konecne slibili porizeni svyho pejska...a tak asi za necely rok...nam volal tata, ze ma pro me stene a to hrubosrstyho jezevcika no a dnes je z neho muj 14lety ORRY...a do hrubosrstaka ma opravdu daleko , ale to mi bylo jasny, hned jak jsem ho na prvni pohled videla...ale byl MUJ...
a to je on...ORRY krizenec jezevcika se spicem
www.rocky.wbs.cz
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:56
- Nahlásit
Jezevčíci jsou srandoní, ale samam bych na ně asi nervy neměla, to byl celý život zápas kdo z koho mívali jsme na hlídání podobného, jako Orry, a ten byl schopný sežerat třeba i deset misek od deseti psů a pak na druhý den dělal co hodinu hovínko
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:27
- Nahlásit
jezevčíky miluji, nikdy jsem netoužila mít jiné plemeno - možná proto, že jsem s jedním hladkostrstým jezevčíkem vyrůstala coby dítě.
Barušku /Odettu/ už jsem sem dávala, je jí 15 měsíců
před ní jsme měli Darinku, která nám umřela v 15ti letech loni v únoru. Darinka byla zachráněný pejsek - takový větší jezevčík.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:54
- Nahlásit
Mucholabka
to byl celý život zápas kdo z koho
jo jo..a Orry k povaze jezevcika ma i tu spicovu..takze o zabavu postarano ...jak rikam ja..zlatej terier , ale jinak je to uzasnej pes s velkym charakterem, intelektem,vitalnosti, obranar a hlidac...
|
PetraR
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:29
- Nahlásit
Ahoj, díky za tohle jezevcikovske tema.
I u me jezevcici patri ke psum s velkym P.
Pravda - jsou trosku jini, samostatni, nesmeckovi, samotari, miluji hlavne svoji rodinu a o pohlazeni od ostatnich moc nestoji. Ale maji bezvadnej smysl pro humor, tech blaznovin co je napadne
Casto me mrzi, ze byvaji nepochopeni, lidi obcas zapominaji k cemu byli jezevcici vyslechteni, ze samostatnost a schopnost rychleho rozhodnuti dela jezevcika jezevcikem.
Zaroven si ale nemyslim, ze by byli extra tvrdohlavy, nevychovatelni. To teda urcite nejsou.
Jsou to bajecni mali velci psi
|
PetraR
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:31
- Nahlásit
A poradite mi jak sem vkladat ty fotecky?
blanulinka1
Ta je krasna, ta by se memu drsnackovi mooooc libila
|
leila
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:13
- Nahlásit
PetraR
mno s tím že o ostatní moc nestojí asi moc pravdu nemáš naši juzevčíci milujou návštěvy vždycky se těší když někam jedeme odvolání od cizích je fakt těžký úkol tak asi je to podle socializace už u chovatele
Jinak fotečky vložíš- jak máš u toho podtrženého U takové barevné kolečko, čtverec a trojúhelník na to klikni a dej tam url adresu toho obrázku
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:28
- Nahlásit
naši juzevčíci milujou návštěvy
Ten náš taky, nejhorší odvolání je asi od vcházejících návštěv, od těch dobrovolně odběhne jen proto, aby jim přinesl ukázat nějakou svojí hračku
A na hromadné psí procházky taky chodíme a to má taky rád, tu psí společnost.
leila
dej tam url adresu toho obrázku
Tak to jo, no tak to asi nepůjde, nemám ty fotky nikde na netu
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:33
- Nahlásit
Fotky sice mám, ale neumím je sem vložit
tak třeba tady
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:35
- Nahlásit
nebo tady, když mi nadával
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:36
- Nahlásit
nebo tady - klasika norník
Venta - stačí?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:37
- Nahlásit
Tondu od Venty najdete na stránkách špagetky v akcích, odkaz je výše
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:02
- Nahlásit
fromeli
Díky moc za vložení, jsem holt pako.
nebo tady, když mi nadával
bodejť by nenadával, když jsi mu nechtěla nic házet
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:26
- Nahlásit
PetraR
děkujeme odkud jsi?
Včera jsme byly asi dvě hodiny lítat u nás na letišti, Béďa si čmuchala syslíky, byla děsně důležitá a po téměř dvou hodinách dokonce i unavená...cestou ji zaměstanal Russel teriér, Čau-čau i vlkodav, tak toho měla drštička si dost No a na konci trasy, téměř u domu, jsme potkali drsňáčka. Béďa se probrala a naprosto zapoměla na únavu. Začala kolem něj běhat kolem dokola jako blázen...jen se za ní prášilo a lítali drny... Nakonec začali lítat spolu...Nakonec jsem mohla být na Beďulku i hoooodně pyšná, protože na první písknutí a přivolání přišla naprosto "bez řečí" a okamžitě...Já sama na to koukala trochu jako na zjevení a páníček jezevce nevěřil svým očím a pak ani uším, když zjistil, že je jí půl roku No, ale vždycky taková není je to prostě jezevčice
Mucholabka
oni jsou super, "nejlepčí" na světě, kdo si jednou pořídí jezevce a pochopí ho, nikdy nechce jinýho psa A je pravda, že vycvičit se dají, jen to chce hodně citu a trpělivosti a sem tam přimhouřit oči , nejhorší je, chtí po jezevčíkovi, aby bezmezně poslouchal...to ho zlomí...
|
PetraR
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:32
- Nahlásit
leila
Nas navstevy neproziva, resp. v prvni chvili je rad, ze se neco deje, ze bude legrace, ale ve srovnani s druhym velkym psem, ktery porad loudi pohlazeni a navstevy vylozene pronasleduje za ucelem mazleni, to ma jezevcik tezce na salamu.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:32
- Nahlásit
bude někdo z vás o víkendu v Budějicích nebo příští víkend v Praze na výstavách?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:34
- Nahlásit
PetraR
Bedřich návštevy ráda, nejvíc ze všech miluje RR Bassinka, je to jedinej "podnět" ze kterýho se počůrává radostí...Návštěvy si vždycky zabaví pro sebe, leží jim za zády, leze na klín... , předvádí se...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:35
- Nahlásit
příští víkend v Praze na výstavách
já jako divák a nakupující Na jezevce se pokaždý koukám, ale bohužel tam bejvá děsně národa.
|