Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Flat coated retriever
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:40
- Nahlásit

barney
Nikdo neřekl že je hroznej a udělala jsi s ním kus práce, na kterou můžeš být pyšná. Stejně tak Lord. Nikdo nemůže čekat zázraky za týden. Takže klid a příští rok jeďte znova.

barney
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:44
- Nahlásit

Jmenuje se Barney a je z Tichého Rulandu, je mu rok a tři čtvrtě. Doma všichni víme, že na OVVR nemá (paní Ketrin ví o čem píšu), ale snažit se budu.

Jumi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:47
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
No tak koukám, že se naprosto shodnem! Jenom jsme se asi z počátku tak úplně nepochopili, jak to která myslí

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:53
- Nahlásit

Jumi
Jo jo vypadá to tak

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:59
- Nahlásit

paja a brandy
mimochodem.. ten 3. pejsek který se připravuje na úlohu vodícího psa je bráška od Brandy

Díky za fotky Brandy, je celá mamča...

paja a brandy
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 15:01
- Nahlásit

Ahojky, ja naprosto souhlasim s lenkou. Flat je normalni temperamentni plemeno, ktere samozrejme potrebuje trochu prace a zabavy a pokud mu tohle poskytnete je to zlaticko. Mam brandy v malem byte a pokud ji denne dam 2-3 hodky prostoru venku (kde nelita jak prastena jako nekteri LR a GR, ktere potkavame) je naprosto v klidu. Doma lezi a kouka nebo si okousava hracku.

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 08:23
- Nahlásit

Tak jsme včera byli na těch PZ. Orče se tam líbilo, byla z toho nadšená a máme to v I.ceně a s plným počtem bodů !! Tj. samé 4 Byl tam s námi ještě jeden flatík a to O'Flanagan Vice Versa Bětky Vrublové a dopadl stejně, tj. I.cena, plný počet bodů. Tito dva byli jediní ve skupině malých plemen, kteří dokončili s plným počtem bodů.

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 08:27
- Nahlásit

Flatíci jsou šikulky, já to pořád říkám

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 14:49
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
Gratuluju. To jste teda byli na OMSových zkouškách, že. Co tam jinak bylo za plemena? Jak posuzovali marking a slídění?

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 21:30
- Nahlásit

Ketrin

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 21:32
- Nahlásit

Ketrin
jj OMS, byl to takový trénink, příští týden jedeme na klubové

Marking se posuzoval jednoduše, stojíš se psem u nohy, je na volno tj. bez vodítka. Asi 40 kroků před tebou vystřelí a vyhodí bažanta... No a na pokyn rozhodčího psa pošleš. Nesmí vystartovat dříve... Byl to teda nervák

Slídění bylo zajímavé, místo 150 kroků jsme proslídili celé pole (odhaduji to tak na 100 x 250 metrů minimálně.. No ale flatíci se líbili a pracovali jako diví, žádný problém...

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 21:38
- Nahlásit

Ketrin
Asi tě bude zajímat, že tam s námi byla taky labradorka, musím říct, že takového šikovného labradora už jsem dlouho neviděla Pracovala krásně a s nadšením.. Taky skončili v I.ceně, dále tam s námi ve skupině byli Chespík, anglický špringr a jeden křepelák... Všichni v I.ceně, byli to šikulky... Byli jsme dobře připravená skupina

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 06:54
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
Marking se posuzoval jednoduše, stojíš se psem u nohy, je na volno tj. bez vodítka. Asi 40 kroků před tebou vystřelí a vyhodí bažanta... No a na pokyn rozhodčího psa pošleš. Nesmí vystartovat dříve
To vím byla jsem taky nedávno na zkouškách.... spíš mě zajímá, jak moc byli přísní atd. Je to nové a každý má jiný metr.
To slídění v provedení jak píšeš, by se mi také zamlouvalo více. My jsme kvůli tomu na PZ spadly do 2.ceny, protože mi čuba "¨vybíhala z vymezeného prostoru" a navíc, brzy měla zvěř v nose a vydala se rovnou pro ni, místo aby tam vyšívala ty parádičky, co oni chtějí - "člunkovitý pohyb"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 07:55
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
Na jaké klubové jedete - RK nebo KCHLS?

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 09:34
- Nahlásit

Ketrin
Brali to mírněji, protože to byli praktici a věděli, že dospělá fena se nedá přecvičit za měsíc... Jedna feňula tam vyběhla po chvíli bez povelu, ale byla to 6ti letá fena, takže byli mírnější a dostala tuším 3...

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 09:35
- Nahlásit

Ketrin
To slídění bylo super, Orča po něm sotva pletla nohama ale byla šikovná, krásně hledala, dokonce reagovala na posunky a měnila směr (při výcviku jí to dělalo problémy - protože ona přece lépe ví kam má běžet )

Jedu na KCHLS PZ do Tršic

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 12:31
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
ale byla to 6ti letá fena, takže byli mírnější
Ha já jsem teď taky vedla 6-letou fenu, která byla cvičena a předváděna podle starých řádů a měřili nám všem stejným metrem... inu to jsou ty rozdíly mezi OMSovými a CACTovými zkouškami... ale mě to právě baví, když je to těžké, a to KCHLS PZ určitě budou, takže držím palce.

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 13:02
- Nahlásit

Ketrin
Jo jo, OMSové jsou dobrý trénik
CACTovky jsou už vyšší zkoušky a jde to vidět

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 11:58
- Nahlásit

No, takže CACTovky máme úspěšně za sebou... Tentokrát ve III.ceně. Jako na potvoru byla první disciplína marking... No samozřejmě, že to Orča neustála a po 4 vteřinách vystartovala... Je to prostě temperamentní pracant... klidové disciplíny budeme muset vypilovat ) Jinak opět samé 4! Docela mě tím potěšila, až na ten marking to bylo vše OK...ale mrzí mě, že nám o vlásek (6vteřin) utekl CACT... Tak SNAD PŘÍŠTĚ )

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 19:33
- Nahlásit

stvořila jsem fórum pro flatíky tak zkuste co nejvíce debatovat ať se to otestuje

forum zde: http://brianta_com.m-hosting.cz/forum/phpBB2/index .php

případné mezery smazat

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 21:12
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
Dodatečně gratuluju ke zkouškám, nějak mi to toho 25.9. ušlo nás potkalo to samé na MVZPR v Třeboni-marking za 1, no přece nebude čekat až jí to jiný pes vyfoukne, že? jinak jsme všecko měli do 1.ceny...

wensday
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 21:29 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
jééé, fajn fórum, škoda, že nemám flata )))) Nemohlo by tam být i minifórum pro ty , co maj labradory a moooc se jim líbí flati ?????

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 09:36
- Nahlásit

Nemohlo by tam být i minifórum pro ty , co maj labradory a moooc se jim líbí flati

ono jde spíše o to téma ne o vlastnictví flaa takže směle do toho ať se nám to plní

wensday
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 13:21
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
už sem tam, jak bude chvilka, něco písnu

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání