| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 16:19
- Nahlásit
aha a máš flata ? fenečku nebo pejska ? jak se jmenuje? Odkud jste ?
neee, já plánuju flatíka příští rok, zatím mám 2 holky labradorky bez PP - www.labradorka-anne.com
|
paja a brandy
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 16:53
- Nahlásit
Taky se hlásím, že mám flatici
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 17:08
- Nahlásit
wensday
Teď jsem na táboře měla ve skupině 2 flaty, čubu a psa, a řeknu ti teda, pokud se chceš složitě peklit s věcma, co u LR jdou samy, tak si FCR pořiď. Nechci se dotknout majitelů FCR, ale když seš zvyklá na LR, připrav se na něco uplně jinýho.
Jo a milovnikovipejsku vzkazuji, že moje poznámka z před 2 týdny co ho popudila, byla myšlena ve srandě, což bylo i naznačeno smajlíkama
|
Eva Králová
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 21:14
- Nahlásit
Mame skoro už sedmi měsičního kluka Edu a je to naše zlatíčko a jsme ze Zlína.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 21:35
- Nahlásit
paja a brandyEva Králová no a vaše názory ???? souhlasíte s Ketrin ?????
Ketrin a já zase slyšela, že jsou flati sice živí, ale moc schopní a učenliví - byli to pejsci jednoho majitele ????
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 21:41
- Nahlásit
paja a brandy a máš webovky ???????
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 21:56 - Změnil/a: milovnikpejsku
- Nahlásit
Ketrin doporučuji ti, pokud chceš něco napsat někomu tak mu to napiš přímo a nemusíš po nikom něco někomu vzkazovat...
a když jsme u toho...
Ketrin
Člen # Zasláno: 23 Srp 2006 17:22
Citát
Jak může někdo, kdo si dal nick milovnikpejsku bejt proti psímu přírůstku v rodině?
.... tak názor smajlíky nezměníš...
P.S. jinak proti tobě nic nemám... vůbec tě neznám... jenom reaguji na to co čtu...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:38
- Nahlásit
wensday
taky jsme byli na cvičení s retriever sportem - slečna cvičitelka zná velmi dobře ZR a LR a musím říct, že z flatíků říkala, že to opravdu nezažila a byla z nich dost na větvi !
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 06:31
- Nahlásit
wensday
jsou flati sice živí, ale moc schopní a učenliví
To určitě jo. Ale dospívají (psychicky) ještě později než třeba LR. Dále, i když je to retriever, má v sobě krev setra a to je znát. Podle mě potřebuje zkušenějšího vůdce a někdy, zvláště pes, i trochu tvrdší korekci.
byli to pejsci jednoho majitele ????
Nebyli. Jeden majitel nezkušený začátečník, druhý zkušený, důsledný a solidní, a přesto čuba na OVVR vybouchla a to už podruhé (po roce) na tom samém (aportu).
milovnikpejsku
No comment, my dva si neporozumíme, nic ve zlém.
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 07:30 - Změnil/a: milovnikpejsku
- Nahlásit
ahoj všichni
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 07:31
- Nahlásit
A já mám zase zkušenost ze cvičáku, kam chodí jedna flatí holka, že je super, civčí s chutí a radostně a není s ní žádný problém !!! Mě se flati moc líbí, myslím že jsou povahově jako moje praštěná černá útulková Daisa / třeba má i něco z flata /
Právě koukám jako blázen, protože jsme na ně zatím slyšela samou chválu.... i majitelka psí školy, kam chodíme, říkala, že je má z retrívrů nejradši, právě pro jejich chuť do práce.......
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 07:54
- Nahlásit
wensday
Neznám flatů zase tolik, abych mohla vynášet nějaké obecné soudy, doufám že mě správně chápeš. Ale z těch co znám nějak zvlášť nadšená nejsem a nechtěla bych to. A jsou to všecko psi, které vídám na různých akcích, zkouškách, táborech atd., tedy psi kterým se páníci věnují. Mě někdy připadá že jim to rychleji běhá než myslí Taky mám ráda temperamentní chuťové psy a LR takoví jsou, stačí si dobře vybrat. Ale vůbec tě nechci zrazovat, když se ti flat líbí tak jen do toho.
|
danaja
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 08:37
- Nahlásit
Ahoj, mám doma flatí holku (2,5 roku) a na tuhle diskuzi jsem byla upozorněna Hankou.
Podobně špatný názor, jako mají někteří diskutující zde na flatíky mám na tollery - setkala jsem se s několika na táboře a naprosto mě zklamali - roztěkanost, neposlušnost, dominance vůči ostatním psům apod. A stejně tak, kdyby tady byl milovník tollerů nebo přímo třeba i majitel, tak si budou bránit to svoje.
Znám jednu flatku, která je hodně temperamentní a neposlušná i přes snahu majitelky ji zvládnout (ale není to zase taková hrůza, jen je prostě jak "urvaná ze řetězu"). Jinak jsem se ale setkala spíš s lidmi, kteří svého psa uměli zvládnout - flat je citlivější na chyby ve výchově, ale zase ho baví všechno (při správné motivaci) a když je páneček důsledný, většinou je radost koukat na pracujícího flata - ať u na poli loveckém, záchranářském....
Prostě, pokud je pes nezvladatelný, může to samozřejmě být částečně už v psovi samotném (dnes už je taky vidět i na českých flatech, po kterých rodičích jsou spíš klidnější štěňata a po kterých spíš temperamentní), ale mnohem častěji (ve většině případů) je to chybou či chybami majitele.
Chápu, že když člověk vidí několik nezvladatelných psů stejné rasy, svádí to k tomu odsoudit celé plemeno, jako mě to svádí u tollerů. Není ale škoda koukat špatně na plemeno, když je fakt, že kdyby na místě třeba té "hrozné flatí holky" byla goldenka, že by to asi vypadalo podobně pod vedením jednoho a toho stejného člověka?
Háta chodí volně bez vodítka, máme složeny OVVR a ZZO a připravujeme se na vyšší lovecké zkoušky. Je to můj první pes a cvičím s ní sama a věřím proto, že i začátečník to může zvládnout, jen nelze očekávat, že retrívr rovná se od narození vycvičený pes, jak se na něj dnes hodně lidí dívá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 08:55
- Nahlásit
danaja
Vcelku souhlasím. Hlavně díky za větu nelze očekávat, že retrívr rovná se od narození vycvičený pes, jak se na něj dnes hodně lidí dívá. to by si někteří lidi měli pověsit nad postel a 2x denně ráno a večer si to nahlas přečíst
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:54
- Nahlásit
Ketrin
Také nemůžu než nesouhlasit... Znám spoustu nezvladatelných goldenů i labradorů a to ještě neznamená, že řeknu že jsou nezvladatelní všichni... Já mám 4 flaty a všichni jsou naprosto bez problémů... Na cvičák nechodíme, jsou to takoví vesničtí polní a loukoví psi ) ale přesto je na OVVR připravím za pár dní... Mám kamarádku, která má goldena - jakmile jej na poli pustí z vodítka pes zmizí za obzorem, zatímco má fenka (ještě k tomu lovecky vedená) se spokojeně loudá kolem nás... Takže bys musela říct, že goldeni jsou temperamentnější než flati a ještě k tomu nezvladatelní (což je samozřejmě taky nesmysl) Prostě dle mého názoru - doma je flat gaučák, venku pracant... Ani u jednoho mého flata jsem nikdy neměla problém s aportem, odmalička co jim hodím, to donesou... Moje nejstarší fena nosí zvěř od 5ti měsíců, ostatní hned 1.den výcviku se zvěří aportovali... Takže jak říkám na moje psy si nemůžu stěžovat... Je to jak psala DANA, je třeba si pohlídat z jaké linie si berete štěně a jak jsou na tom rodiče povahově-pracovně...
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:09
- Nahlásit
Sakryš, ani jsem nepozdravila
Takže ahoj všem
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:13
- Nahlásit
Lenka a 4 flati
danaja
OK, OK vy to zdá se berete dost osobně... neřekla jsem, že jsou FCR nezvladatelní a samozřejmě že min.50% úspěchu je ve vedení. Ale když vemu průměr populace co znám, tak jsou rozhodně pro méně zkušeného majitele o něco tvrdší ořech než LR nebo GR. Tečka.
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:20
- Nahlásit
vy to zdá se berete dost osobně
No jo to jsou ti flatíci, jak má člověk jednoho (nebo lépe i více) flatů doma tak jim propadne a nelze to nebrat osobně
.... min.50% úspěchu je ve vedení
No dobrá, tak to upravíme na 25% výcvik a 75% flatí talent a budu souhlasit
Připravuju Orču na PZ a jak mi minulý týden řekla rozhodčí.. Ta fena to dělá sama, když budu stát na poli a nebudu se jí do toho plést tak to bude OK
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:24
- Nahlásit
Podle mě potřebuje zkušenějšího vůdce a někdy, zvláště pes, i trochu tvrdší korekci.
S tímhle zase musím nesouhlasit měla jsem flata PSA a ten by tvrdší korekci nesnesl, byl měký jako máslo a snesl by mi modré z nebe jen aby se zavděčil. Pracoval jako drak proto, že ho to bavilo a taky proto, že věděl že mi tím udělá radost... Prostě je to jak říkám, při koupi štěněte se musí taky trošku kokukat na lini, na rodiče apod... Prostě někeří tu ovladatelnoust a "will to please" mají v sobě více a někteří méně, nebo vůbec... Ale to je stejné u všech retrívrů...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:24
- Nahlásit
Lenka a 4 flati
Ta fena to dělá sama, když budu stát na poli a nebudu se jí do toho plést tak to bude OK
Jo to znám, taky mám takovou fenu co to má vše dáno od pánaboha, jen panička jí to kazí
Hlavně jestli Orča dobře zná nové zkušební řády, oni to teď pískají fakt dost přísně a co se dřív (někdy) tolerovalo, teď už ne
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:26
- Nahlásit
Ketrin
No doufám že ty řády četla
Zkoušky jsou zítra tak se to hned ukáže
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:27
- Nahlásit
Lenka a 4 flati
měla jsem flata PSA a ten by tvrdší korekci nesnesl, byl měký jako máslo a
Každý je holt jiný... jistěže se musí koukat na konkrétního jedince, psala jsem pod dojmem toho psa z tábora, ze kterého jsem byla fakt hotová a znám takových víc a říká to i pan F. od Ajaxe
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:29
- Nahlásit
Zkoušky jsou zítra
tak se držte
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:30
- Nahlásit
Ketrin
No fakt je, že jsem taky viděla flaty vyletět na OVVR což v podstatě nechápu.. no ale I FLATI MAJÍ SVÉ DNY by se dalo říct
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:18
- Nahlásit
Holky mně se flatíci také moc líbí a jenom mohu potvrdit, že jsou to nádherní pejsci a opravdu jsem nechtěla říct, že jsou problémoví!
Řeknu to prostě takhle - moje velice dobrá kamarádka má tollera, znám ho velice dobře a tak i jiné tollery (na mujpes je toleří fórum, kde se můžete zeptat), doma mám dva GR...prostě, jako je ten pes jinej vzhledem, tak je jinej i uvnitř - néé horší, néé lepší ale jiný - temperamentnější a tak je to i u flatíků, mně osobně příjde, že flatíci mají povahou mnohem blíž k tollerům, než ke GR a podle mě i LR. Rozhodně nechci říct, že GR nebo LR pracují lépe než NSDTR a FCR, ale kdyby za mnou přišel někdo, kdo hledá svého prvního pejsámna a žádného ještě neměl tak mu řeknu kup si GR (a to ne protože je mám já) a až se o psech něco naučíš můžeš si pořídit jiného z retrívrů....
Prostě co chci říct je a nevím, proč se tomu bráníte, že flatíci jsou prostě jiní než GR a dle mého názoru aktivnější a temperamentnější - já mám temperamentní psy ráda, takže v mých očích je to spíš plus, ale jak jsem psala jako první pejsek mi GR prostě příjde vhodnější!
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:30
- Nahlásit
Jumi
Nic zásadního proti tomu co píšeš nemám. Ale spíše bych to viděla jako záležitost individuální povahy psa. Jednu dobu se taky psalo, že flat se na vodícího psa nehodí, protože je příliš temperamentní. Z mého chovu už vodí 2 psi a 3. se připravuje a nemůžou si je vynachválit. Je to záležitost chovatele, aby zájemci o štěně vybral takové které mu vyhovuje svou individualitou. Jako jsou klidnější flati tak jsou i temperamentnější goldeni. Takže jako prvního psa flata klidně, ale nechat si poradit... Z celkového hlediska jsou flati opravdu temperamentnější, ale jak jsem psala, při vhodném výběru dostanete právě takového flata jakého chcete
.
No i když faktem je, že FLAT nikdy není flegmatický, což se dá vidět u některých goldenů.. takže v tomhle asi bude rozdíl. Prostě jsou to 2 plemena, která se v určíté míře povahově překrývají ale také se odchylují na opačné strany temperamentu TEDA TAHLE VĚTA VYPADÁ FAKT BLBĚ doufám, že si to přeberete a pochopíte
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:33
- Nahlásit
Ony ty moje reakce nevyplývají až tak z toho co se píše na tomto fóru... Docela mě totiž mrzí, že na internetu v různých diskuzích je flat označován za hyperaktivního což je nesmysl. Flat je temperamentní ale NESMÍ být hyperaktivní... Tak jsem to jen chtěla uvést na pravou míru
|
barney
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:33
- Nahlásit
Je mně 14 let a ten hroznej pes z tábora je můj. Když jsme si ho jako pětiměsíčního brali od paní chovatelky, vůbec jsme nevěděli, že se bojí hluku, výstřelů a nechce aportovat. Problémů s jeho splašeností je hodně a na tábor jsme jeli kvůli tomu, aby se trochu ukáznil. Teď už chodí u nohy pěkně, opravdu se změnil k lepšímu. Chtěla jsem tam jet i příští rok. Tak radši ne (
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:38
- Nahlásit
barney
Rozhodně to nevzdávej, být tebou tak bych příští rok jela taky! Musíš počítat s tím, že flatíci věkem vyzrávají a je tedy předpoklad, že tvůj pes bude příští rok zase o něco rozumnější a bude se více soustředit na výcvik... Takže jen do toho
|
Lenka a 4 flati
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:39
- Nahlásit
barney
A můžu se zeptat odkud pejska máš? Jak se jmenuje?
|