| Autor |
Zpráva |
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 10:52
- Nahlásit
Petra
am.buldoci,to jó, já myslela že mluvíš o těch anglickejch - to mně docela nešlo d ohlavy....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 10:52
- Nahlásit
Petra
no napadl,tedy spíše 2chrti grauhaundi nebo jak se píšou.
o tom buldogovi to je drsný.Mého by měla jak jednohubku.ale tuším že mi to už někdo řikal....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 10:56
- Nahlásit
Anu
vyrustali spolu a pak jí křáplo v palici a bylo to
Mar3
angličany neznám ale jednou mají v názvu buldog tak bych byla opatrnější, nemyslím na kamarádění ale na soužití va smečce
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 10:58
- Nahlásit
Anu
a anubovi se něco stalo nebo jen psychycká újma, muselo to byýt pro něj strašný on je prcek a dvě obludy(promiňte chrtaři)
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 10:58
- Nahlásit
Petra
právěže prej anglickej má s americkým jenom podobný jméno - jinak naprosto jiný zvířata......totéž francouzskej.....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:00
- Nahlásit
Mar3
tak to opravdu nevím, neznám
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:02
- Nahlásit
Petra
já věřím na geny-vidím to Anubovi a prostě na co ten pes byl vyšlechtěn to má v sobě…sice skryté,ale má…
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:04
- Nahlásit
CHARAKTER:
Anglický buldok je ztělesněním živosti, síly a odhodlání. Je to chytrý, pohotový, smělý, loyajální, spolehlivý, odvážný a inteligentní pes, který velmi miluje děti. Svým vzhledem působí divokým dojmem, má však od přírody laskavou povahu. Vyniká dobráckým a přátelským charakterem.
CHARAKTER:
Francouzský buldoček je družný, hravý, rozpustilý a důvtipný pejsek. Svého pána velmi miluje, laskavý je obzvláště k jeho dětem. Je velice kontaktní a společenský. Zbožňuje přítomnost ve společnosti lidí, je velmi chytrý, vnímavý a poslušný, připraven plnit příkazy majitele a hrát si s dětmi. Jsou to nádherní přátelé a společníci pro všechny členy
....jenom táááák,pro info (já je mám totiž fakt moc ráda )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:05
- Nahlásit
Petra
no stalo,ale vyléčilo se to.Už má "jen"hnusné jizvy..horší to je s psychikou…ta je nenávratně poznemaná. Rvali se o něj ve vzduchu jak o zajíce…jakmile vidí chrta mení se v saň...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:05
- Nahlásit
CHARAKTER:
Americký buldok by neměl být k člověku nadměrně bázlivý nebo plachý, ani však agresivní. Preferuje se, aby ani k ostatním psům nebyl příliš agresivní.
.....a tady poslední.....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:14
- Nahlásit
Mar3
ono asi nejde o agresivitu jako takovou. Vyprávěl mi chlap,co má pitbula,starou fenečku jezevčíka a ovčáka,že pitbul a vlčák nejlepší kámoši 6let. Pak najednou začala jezevčice hárat a oni se servali,že skončil vlčák na veterině a měl dost šeredné zranění.když už prostě jde do tuhého-tak tydle psi -co byli před stovkami let -vyšlechtěni k boji,mají prostě větší šanci.Nikdo neřiká,že to jso rváči,ale když už se něco semele,ať už z jakéhokoliv důvodu,tak to stojí za to....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:15
- Nahlásit
Holky jdu pracovat příjdu tak kolem 13 00 zatím ahoj
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:18
- Nahlásit
jednou sem potkal chlapa s nadherym bilym psem a jezevcikem, bilej byl strasnej mazel a kdyz sem se ho ptal, co je to zac, rekl ze americka doga (takze predpokladam buldog). Vzhledem k tomu, ze mel i toho prcka, tak asi souziti nebude zas takovej problem...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:23
- Nahlásit
Anu
Vcera jsem slysela mluvit jednu zpevacku ze pujde na nejakou podobnou akci,jak byl ten tvuj incident.Mluvila tusim i o tom cloveku.Hnedka jsem si na tebe s Anubem vzpomnela
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:25
- Nahlásit
michalm
tady nejde o soužití ale o možný problém,který může nastat nečekaně za několik let...pak většina psů nemá fyzické indispozice se ubránit....ale jsou to miláčkové rodiny to je pravda.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:28
- Nahlásit
abby
Přeju ji příjemnou zábavu.Mám pocit že na té dráze jsou psy až poslední-nejdřív prestiž,noblesa,vip-hosti,excelentní herci,politici,super auta,jídlo,reklama a někde v pozadí stojí pes. Dost si to lidí chválí jak je to na "úrovni" nikde nic takový v ČR není....ale za jakou cenu
|
abby
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:32
- Nahlásit
Anu
Souhlas.Taky jsi mela slyset,co jsem ji rikala,kdyz o tom mluvila (myslim,ze to byla Haidy Janku).Kdyby me slysela,tak si to za ramecek neda.Nic si z toho nedelej,tady vsichni stoji pri tobe.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:41
- Nahlásit
Garfield
To je tedy chování chovatelky! Tím spíš bych to zveřejnila, protože to je podle mě ten moment, kdy máš šanci trochu chovatele poznat - když je jeho odchov v krizi... Není nutné na někoho hned kydat špínu, ale napsat pes ten a ten (jméno+příjmení, tj.ch.s.) hledá nový domov. Ono by to pomohlo i příp. zájemcům znalým plemene, protože chovatelů BF je docela dost, takhle si můžou udělat obrázek, odkud je a po kom je (zdravotní stránka, povaha).
Zvláštní je i to tetování...jsou ta čísla daleko od sebe (tedy jde o záměnu v jednom vrhu, u jednoho chovatele, nebo úplně mimo). Kdyby totiž nový majitel nakráčel na plemennou knihu ČMKU s tím, že má (našel, z útulku, dostal..apod.) pejska s tetováním, nejenže mu ho podle čísla dohledají, ale vystaví mu i duplikát PP. Ta chovatelka z toho může mít velký problém, takže její jednání nechápu...
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 11:43
- Nahlásit
Anu
Jé, tak on to je americký buldog, to je škoda, to by mi u manžela ani u psích holek neprošlo... Ale jinak je hezká - ještě určitě zmohutní, jestli je jí do roka, tak má ještě čas.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:00
- Nahlásit
abby
nejsmutnější je že holka co mě tam pozvala-a tady vystupuvala a chránila ho mi teď řikala,že se tam už bojí jezdit,neb ty chrti stále kukají na basenjíky s naprosto jasným úmyslem,a že se už rozčilovala,proč nemají koše či kšandy-on grauhaund má dost silný krk a malou hlavičku a obojek lehce stáhnou....takže nechci strašit ale s takovým přístupem asi nebudu první a lituji pejska...
a kdybych měla svědka,který tam byl při samotném napadení-né až oddělávání psů tak to budu vytrubovat všude,ale takhle to nechávám být.On je mocnější a lidi mu to žerou...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:02
- Nahlásit
Anu
ne ne já nemyslím,že sou agresivní,já o am.buldokách nic nevim,jenom vím,že ti angl,a franc.sou šílení mazli
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 12:34
- Nahlásit
Mar3
oni jsou mazli všichni jen to chování ve smečce může byýt smrtelný problém. Jde o to že mají šííílenou sílu a tu umnějí použít když se rozhodnou. Jinak jsou to super psi opravdu
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:15
- Nahlásit
daliva
Číslo na uchu je koncově jiné. Nevím přesně.
Prosím Vás, ten pes dopadne hrozně špatně, copak není cesty z toho průseru ven?
Kontakt na mě je pod "člen", obratem odpovím.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:27
- Nahlásit
Garfield
nevím,vem si že já se tu zmínila,že bude asi hledat nový domov buldog,fotečky a tak a má hned zájemce a tady je prostě zakopaný pes. V čem to je? Já fakt nevím o nikom,o nikom,kdo by byl schopný mít takové zvíře.Fila není žádný pejsánek,potřebuje vedení a zkušenost-a nebo aspoň chuť se učit něco nového. Já nepomůžu.Bohužel,ačkoliv bych moc ráda.Jak píše trotelchen,svět je v háji....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:33
- Nahlásit
Garfield
Ani já nepomůžu, domů si filu vzít nemůžu ( to by mně určitě neprošlo a ještě by byl problém s Brutem) a nikdo ze známých jí nechce....všichni mi řeknou, že jsem se zbláznila.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:52
- Nahlásit
Garfield
já znám spoustu lidí,co by brali psa,ale bohužel u tohoto plemene to není tak jednouduchý-je dost velkej takže s spousta lidí netroufne....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:54
- Nahlásit
Garfield
nejspíš došlo k vímněně štěňat nebo PP.
Ptala jsem se známích kteří by připadali v úvahu ale reakce je přesně taková jako u bruta, asi to bude těžké pro filu sehnat nového majitele
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 14:03
- Nahlásit
Petra
já to řikala hned...jinak matně si pamatuji v časopisech už od ledna inzerát,že hledají nového pána pro 8měsíční štěndo brazilské fily....zatím se tam furt objevuje....
přemýšlím jak pomoc a nevím. Todle plemeno z mých známých prostě nikdo nechce-a zvláště pak né s touto zkušeností.Je to drsný,ale je tak...je mi to líto,ale tentokrát nemám ani kde rozhazovat sítě....
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 14:05
- Nahlásit
Garfield
no a ta Gabka ze cvičáku , co chová fily, neví o ničem?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 14:09
- Nahlásit
Mar3
Gabka mi poradila a snad to někde uveřejnila na molossech.
|