Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / KRMENIE MASOM
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
jindriska
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:09
- Nahlásit

taky krmím masíčkem+přílohou+vitamínky, jen nevím, jestli toho masa dávám dostatečně. Existuje nějaká doporučená dávka kolik masa na kg živé váhy? Mám psy o váze 20kg a 15kg. Dávám to tak od oka, když přibírají uberu. Pamatuji si, že to tu někdo psal, ale nemůžu to vypátrat. Díky.

Terri
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:10 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Mucholabka
I v kombinaci s tím, že normálně vaříme a není na syrové zvyklý?

A jaké dáváte nejčastěji vitamíny, stačí ty, co jsou v kloubníku?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:11
- Nahlásit

Terri
Nebála bych se toho.

Terri
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:17
- Nahlásit

Mucholabka
Já se právě bojím ale zkusím to. Jak velkou rybu mu můžu dát?
Normální dávka masa je cca 3/4 kg denně (až kilo).

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:18
- Nahlásit

Terri
Já krmím stylem "co se vleze". Nějak si s tím hlavu nelámu.

Terri
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:25
- Nahlásit

Mucholabka
ok, dík

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:31
- Nahlásit

Terri
Však ono to vždycky zase vyleze můžu se zeptat odkud jsi přesně? Já jsem z Ludgeřovic a jednoho velkého knírače jsem tady viděla. myslím, že zas tak moc jich není.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:36
- Nahlásit

joli
Tak o tom jsem ještě neslyšela. Jak to vypadá? Napiš nějaký info.Přihodí se to k masu jenom tak? Nebo spařuješ horkou vodou?

Terri
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:43
- Nahlásit

Mucholabka
Tamať jezdím do práce každý den
Ale jinak jsem z háje

jindriska
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:45
- Nahlásit

Terri
Normální dávka masa je cca 3/4 kg denně (až kilo).
fakt? Tak to je teda šidím, tolik nedostávají.

Terri
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:47
- Nahlásit

jindriska
Jenže ty máš pejsy o 15-20 kg lehčí

jindriska
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:50
- Nahlásit

Terri
aha

Tak nikdo neví, kolik tak masa na kg živé váhy?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:52
- Nahlásit

Terri
Ahá. Pocházím z Polomi, takže na kole je to kousek. Pěkně luchá, co? Zrovna jsem šla vytahovat Ašu z okurek. Doufám, že to holé místo zaroste dřív, než si toho někdo všimne. Místo do boudy zalezla do foliovniku. Já fakt nevim, tak blbého psa jsem ještě neměla. I štěně chápe, že když prší, musí do budky.
Aša sežere klidně i kilo a půl, na druhý den si pak ale vezme méně nebo i vůbec.

Frog
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:54
- Nahlásit

Terri
Já bych se té kombinace syrové a vařené taky nebála. Já všechno maso dávám syrové a kromu šupnu třeba vařená játra a zatím žádný problém...
jindriska
Jo jo přesně tak. Taky to dávám od oka a pak buď přidat, nebo ubrat.
Terri
Vitamíny dávám od Fitminu je to vyloženě multivitamín do vařené stravy, pak přidávám lososové tablety.

Frog
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:57
- Nahlásit

Pastelka
Vetamix dělá rýže min. 25kg. Já blbec jsem si myslela,že dělají jen 50kg a mam teďka rýže,že bych s ní mohla v zimě sypat silnice
Těstoviny naší Agů taky moc chutnají, ale dost psů po nic tloustne

Smečka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:58
- Nahlásit

No,já zase zastávám názor,že přílohu pes vůbec nepotřebuje.Uplně stačí,když dostane třeba syrovou nastrouhanou zeleninu.Přílohy podávám jen v případě,že mi dochází maso,tedy jako nastavení krmné dávky.Jinak moji psi baští vše syrové maso(i ryby) kosti,ovoce,zeleninu.Naprosto vše bez teleplné úpravy,vitamíny dávám jen v době línání a i to flinkám.

wami
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:05
- Nahlásit

Smečka
přílohu pes vůbec nepotřebuje

covece fakt vubec...?
priznavam, ze ja teda k tomu syrovymu masu leccos prihodim... Pro me nema moc smysl hazet tam zeleninu (treba nakrajenou), jak ji sezerou, tak ji i vyse*ou, ale priznavam, ze v ramci "pestre" stravy do toho masa teda prihodim kazdou chvili neco (tu a tam granule, tu a tam ryzovinovou prilohu, tu a tam testoviny nebo rejzi, tu a tam pecivo nebo tak neco), preci jen "jenom maso" (prestoze ruzne druhy) mi pripadne dost jako monodieta, ktere se snazim vyhnout...

Tohle by me docela zajimalo, me asi vyhovuje ten styl krmeni, ktery ted mam (takze zatim moc menit nehodlam), ale proste by me fakt zajimalo, co veterinar na monodietu z masa a tak...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:08
- Nahlásit

wami
Já ani nevím, jak bych jim k syrovému masu mohla tu přílohu vnutit.

wami
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:10
- Nahlásit

Mucholabka
jak bych jim k syrovému masu mohla tu přílohu vnutit
no ja jim nic nenutim, u nas plati "spravny prase vsechno spase", ale taky nevim, co je to prujem nebo ze by mi blili, bez ohledu na to, co dostanou zrat...

Masa maji tak 2/3 z toho, co dostanou ten den zrat, ale presto jim k tomu neco soupnu, umi tak travit uplne vsechno...

Terri
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:11
- Nahlásit

Mucholabka
A nebylas někdy v polomsko hájeckých lesích? (jako teď o prázdninách, možná jsme se potkaly )
No pokud mi Tvůj Ašopes nesežere moji hodnou obludu, pak bychom se někdy mohli setkat, jestli jezdíš k rodičům občas,... co říkáš? Občas taky zavítáme na "polomský" (ZKO Zátiší) cvičák.

Add přílohy - no také jsem někde slyšela, že je to spíš aby se pes pořádně nažral než coby něco užitečného. Těstoviny dávám často, nedělají mu problém a chutnají, vlastně střídám pravidelně rýži a různé druhy těstovin.

wami
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:14
- Nahlásit

Terri
je to spíš aby se pes pořádně nažral než coby něco užitečného
a to zase jo, pro dokrmeni hlada jsou prilohy uzasne, ale pes z toho moc nema... teda mimo tu vyhodu, ze kdyz je pak nekde sezere, tak z toho taky nema hnacku...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:14
- Nahlásit

wami
O té příloze to tady kdysi psala Sali. Zkus si najít její příspěvky na toto téma. Každopádně je to zajímavý.

Terri
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:16
- Nahlásit

wami
jo, a nemá pak takovou tendeci žrát venku kde co.
Náááhodou, když udělám psovi masíko, rýži a do toho zeleninu, tak kolem toho chodí manžel a smutně vzdychá

wami
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:16 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Pastelka
Ja to tady tehdy i od Sali cetla, ale vic hlav vic vi, ted me zajima nazor Smecky... (Mimo jine i proto, ze ma psy trochu mene civilizovane, s trochu vic prirodnim travenim, nez jsou treba maliny... )

Terri
jo, a nemá pak takovou tendeci žrát venku kde co.
ani omylem...
jinak stejne nedelam zradlo psum proto, aby okolo chodil chlap a smutne koukal, to nebude ten pravy duvod...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:18
- Nahlásit

Terri
Já k nim jedu třeba dneska. Na polomský cvičák jsem nikdy nechodila, nikdy jsem o víkendu nebývala doma, ale právě v Ludg. Jezdíš asi spíš po nové cestě, ne? V polomskohájeckých lesích jsem nebyla minimálně rok , ale jezdím občas do háje stříhat.
Jsem ani nevěděla, že ten cvičák je ZKO Zátiší. Myslíš ten u bývalého JZD? Znám tam jednu s boxerem, možná má i dva. Jinak má ještě asi třicet čivav, čtyřicet koček a jorka a množí jak fretka.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:20
- Nahlásit

wami
Ona nikdy za šest let existence u dřívějšího chlapa asi nic takového nepapkala, prý jenom syrové ryby-a že to z ní bylo cítit, takže ona i fakt vezme jenom to maso a někdy rohlík, miluje mlíko-to jí normálně naliju celý litr, ať si s tím dělá, co chce, někdy i s piškotama, výjimečně jednou za rok dostane krupici. Ale výjimečně, protože já ji taky ráda

wami
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:26
- Nahlásit

Mucholabka
Ona nikdy za šest let existence u dřívějšího chlapa asi nic takového nepapkala
jo, tak to je pak jasny...

miluje mlíko-to jí normálně naliju celý litr, ať si s tím dělá, co chce
tak u nas vedou spis bily jogurty tu a tam, mliko v pohode stravi dedek, mladymu ho sice tu a tam obcas dam, ale preci jen - litr... to bych behala xkrat denne 4 patra nahoru a dolu...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:27
- Nahlásit

wami
Já jsem dneska taky měla místo snídaně litr mlíka já bych zas běhala, dát jí granule.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:28
- Nahlásit

Smečka
wami
Smečka
přílohu pes vůbec nepotřebuje
covece fakt vubec...?

řekl bych, že je to třeba brát s mírou a adekvátně plemeni a jedinci, prostředí a chovu a zvyklostem, odkud pes pochází a podobně....

Myslím, že třeba pesan pocházející z linie krmené deset generací jen granulemi již může mít s masem klidně problém....navíc psovité šelmy v přírodě tuším nežerou jen maso...takže ono jako ta příloha mohou vlastně sloužit kosti, šlachy apod....neboli je otázka, co rozumět pod pojmem maso....jestli jen svalovinu nebo prostě zvíže celé

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:29
- Nahlásit

Mucholabka
litr mléka? jak to tráví? nemáš to křížený s člověkem?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání