| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:33
- Nahlásit
Trotelchen
Se zeptám...někoho...a abych přidala ještě další zrůdnost, bylo to jednu dobu mlíko přímo od struku.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:46
- Nahlásit
Trotelchen
....navíc psovité šelmy v přírodě tuším nežerou jen maso...takže ono jako ta příloha mohou vlastně sloužit kosti, šlachy apod....
Přesně někde jsem práve četla,že právě pojídali i žaludky býložravců vč. jejich nátráveného obsahu, což prý je jako když dneska prostě přidáváš přílohu.... Už nevím kde jsem to ale četla...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:46 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Mucholabka
mlíko přímo od struku
to pochopim spis, nez kupovany...
jinak ja teda litam po mliku taky. A stve me to, bo ho mam moc rada...
Frog
právě pojídali i žaludky býložravců vč. jejich nátráveného obsahu
No, ja zas cetla, ze zaludky moc ne, travici kyseliny na ne byly docela dost drsny... Kazdopadne spapkali streva i s obsahem, takze zbytek plati, jen o kus vedle...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:56
- Nahlásit
[i]spapkali streva i s obsahem
No tak teď už je to jasný...mají to pojídaní h***n v genech. Teda jen někteří hafové
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:57
- Nahlásit
wami
Nebo tak... Každopádně jsem něco takovýho četla...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:58
- Nahlásit
wami
nevím, hafi mi moc nechcou žrát žaludky.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:00
- Nahlásit
Mucholabka
hafi mi moc nechcou žrát žaludky.
dyk to rikam...
Ale je fakt, ze teda nasi psi drstky milujou a kureci zaludky taky. Jenze to je oboji uz proprany... (Pro zmenu nemaji ani jeden rad jatra... )
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:01
- Nahlásit
wami
kureci si daji taky radi. No nic, jdu jim vytrit do garaze a cetou jim dam obed, rozmrazila jsem jim v mikrovlne pater a je tam dost masa.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:12
- Nahlásit
wami
Tohle by me docela zajimalo, me asi vyhovuje ten styl krmeni, ktery ted mam (takze zatim moc menit nehodlam), ale proste by me fakt zajimalo, co veterinar na monodietu z masa a tak...
Co veterinář?Ťuká si na čelo,že nekrmim superprémiovku .
Nejlépe tou,co má támhle v rohu ordinace
Když se ho zeptám,co konkrétně by tedy kondici mých psů vytkl,tak vlastně ani nic Pokud nejsem vyloženě tázána, psí krmení s vetem opravdu nekonzultuju.....
Jinak k těm přílohám,mám vyzkoušené v praxi,že pes opravdu nijak výrazně lépe nebo hůže neprospívá,pokud je baští.Krmení maso plus vláknina v podobě ovoce a zelenina bych nenazývala monodietou,to rozhodně ne.Já osobně se snažím krmit "maso" v takovém poměru,v jakém by ho psi přijali v podobě ulovené kořisti.Snažím se dodržovat poměry(aspoň přibližně) svalovina,vnitřnosti,kosti....netvrdím že denně,ale třeba v rámci jednoho týdne,na rozstrouhanou zeleninu si zvykli.
Když vidím,jak si uloupené koňské pečivo pohotově zahrabávají na horší časy,nemám dojem,že by jim snad přílohy nějak chyběly.
Jinak co se kvality krmení týče - pro mě zůstávají bezkonkurenční neprané dršťky.Nejen,že výborně chutnají(psům :smirk ale dovedou také způsobit excelentní kondici aj stolici .Mimo to se po nich dá výborně válet a s nimi pohazovat
Takový přejetý bažant i s péřím,také není k zahození.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:21
- Nahlásit
wami
Mimo jine i proto, ze ma psy trochu mene civilizovane
...voni jsou totiž celí po mě.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:31
- Nahlásit
Smečka
Co veterinář?Ťuká si na čelo,že nekrmim superprémiovku
aha, ja zas zapomnela, ze mam dva z mala rozumnych veterinaru, se kterymi se muzu bavit o jakemkoliv druhu krmeni a vi leccos i o jinych zpusobech, nez granule...
Snažím se dodržovat poměry(aspoň přibližně) svalovina,vnitřnosti,kosti....netvrdím že denně,ale třeba v rámci jednoho týdne,na rozstrouhanou zeleninu si zvykli.
tohle bych taky brala, je to logicky, i kdyz teda kdyz si mi pes na zeleninu nezvykl za sest let, tak uz s tim proste nepocitam... (teda davam ji stejne, ale vim, ze je to spis protahovadlo)
pro mě zůstávají bezkonkurenční neprané dršťky
jooo, ale kde je sehnat a za rozumnou cenu k tomu... Teda si muzu nohy usoupat, ale neprany jsem snad jeste nevidela... a z lidskyho kramu? Na to teda bohuzel nemam...
prejety ptaky taky nenachazim, holt bydlim dost blbe...
Jinak jo, tohle vsechno beru, kdyz tak nad sebou premyslim, tak jim fakt ty prilohy davam proste proto, ze jim jednak chutnaj, druhak si tim muzou nacpat bricho, aniz bych musela resit, ze pribiraj (hlavne Lump ), no a do tretice protoze se mi libi, ze se mi z niceho nepodelaj (a jsem porad tak nejak presvedcena, ze je to tim, ze dostavaji fakt vsechno ).
...voni jsou totiž celí po mě.
a dyk vis, jak jsem to myslela...
---
kazdopadne jsi mi nasadila brouka do hlavy, asi pujdu patrat, kde splasit cenove rozumny drstky... voni je maji oba fakt radi, ale kde je sehnat a nekrast...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:39
- Nahlásit
Smečka
co máš za čoklíky?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:40
- Nahlásit
wami
Vetamix má celkem slušné krájené dršťky.Jsou prané ale smrději,neboj ,určitě budou chutnat.
Neprané se shánějí hodně blbě,máme tu poblíž veta,který je sám ordinuje pacientům s trávicími problémy,sám je také prodává.Poslední dobou je ale nechává převážně těm pacientům .
Asi by to šlo řešit přes nějakou známost přímo na jatkách.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:41 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Mucholabka
Dva čsv a tři křižovatky zbloudilé.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=4369&page=4
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:43
- Nahlásit
wami
prejety ptaky taky nenachazim, holt bydlim dost blbe...
..musíš si holt vobčas něco přejet
...ne to si dělám srandu,nezabiju ani mouchu
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 14:21
- Nahlásit
Smečka
Dršťky jsou super, je to i vynikající dieta na kožní a alergické problémy. Jeden čas mi je vozil známý ze svých "soukromých" jatek, neprané syrové hovězí žaludky, ale vstupem do unie musel bohužel svůj krám zavřít. A stejně mi přestali prodávat syrové maso v masokombinátu, kde tedy měli jen vepřové, ale i za ty jsem byla ráda. Teď už prodávají jen na hrubo namleté zmrazené 3kg špalíky, nu což. Ale ty na ty lodny plné syrových žaludků, hrtanů, uší apod. asi naši psi nezapomenou...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:32
- Nahlásit
Já dršťky dávám taky, ale vařím je. Špageta je ráda, navíc maj míň tuku, tak to je dobrý pro potencionální tlusťošku.
Jak se tu někdo ptal na ty "porce" masa, tak sem vyštrachala v malé psí kuchařce pro váhovou kategorii 15Kg toto:
200g vařeného kuřete, 120g rýže, 70g zelenina
200g vařeného kuřete, 195g těstovin, 80g zelenina, lžička sádla
225g vařeného srdce, 195 g těstovin
200g vařeného hovězího, 195g těstovin, 2lžíce vloček
220g hovězího vařeného, 180g rýže, 60 g zelenina, 2 žloutky
a tak různě.
Pro pejsky do 22kg je to docela dobrej návod, jsou tam na konci tabulky s hodnotama živin, kaloriema..... Docela mi to pomohlo v orientaci čeho, kolik, jak při kombinacích apod. ¨
Knížka se dá půjčit i v knihovně Malá psí kuchařka pro dospělé psy - malé, střední a o chlup větší - autor Jaroslav Weigel
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:18
- Nahlásit
Mucholabka
Taky jsem to nevěděla (Zátiší). Ale pravidelně jsem v Ostravě, tam jen na záskok.
V Ludgeř. je NOVÁ cesta?? Kde prosímtě? My profrčíme takovou tou hlavní z Hlučína...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:49
- Nahlásit
Tak vám zase závidím Haryk drštky od Vetamixu odmítá, pár kilo jsem už jich vyhodila, abych vyprázdnila mražák....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:20
- Nahlásit
joli
já je kupuju normálně v lidské masně
|
joli
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:26
- Nahlásit
fromeli
myslíš, že ty chutnají jinak ?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:29
- Nahlásit
joli
jestli se nepletu tak ty z Vetamixu jsou mlété, ne?
A já kupuju vcelku, tak možná je to vcelku víc vzrušující pro psa
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 18:48
- Nahlásit
od vcerejska krmim varenou. mam z toho radost, protoze psikum moc chutna meli kure+ryzi+zeleninku a jako bonus jeste vyvarek, (vitaminy jeste dokoupim)...jenze: porad jeste zadnej bobek precetla jsem tu o krmeni masem vsechno, dle prispevku jsem se obavala spise prujmu nez zacpy..normalne na granulich by uz touhle dobou meli kakani za sebou 2x! pomalu panikarim, co jsem pokazila? nebo je mozne, ze psi zvykli na granule (drubezi acana, potom proplan) budou travit masnou stravu takhle dlouho? nebo se to casem srovna?
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 18:51
- Nahlásit
StaHi
To se srovná,neboj.Asi střívka pesa zdržují vzácnou stravu a vstřebávají a vstřebávají...
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 18:57
- Nahlásit
Erin
uf..diky! taky jsem si nejdriv rikala, ze se nechtej tech dobrutek jen tak lehko vzdat ..ale preci jen, dneska se zas poradne nafutrovali (je to potreba, jsou pohubli, pac mi pres leto jedli jen k preziti nutne minimum granulek) a porad nic..no za chvilu jdem ven, tak snad
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 18:58 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
StaHi
naše skorojezevčanda na klasické stravě kadí podstatně méně, takže bych byla v klídku.
"Děsila" bych se jen v případě, kdyby měli hafani snahu něco vytvořit a nedařilo se.
Jinak - kuře, rýže je docela dietka, takže kdyby nic, tak jim tam zítra šoupni trochu olivovýho oleje
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 19:05
- Nahlásit
fromeli
budu referovat po venceni, dnes meli v papu navic zloutek, zitra pridam jeste extra virgin...jestli to uvidi hugo, asi me zabi (chtela jsem na varenou prejit uz driv, jen me hugo porad zrazoval...na doporuceni Smecky jsem vyvinula natlak -byt provonen kurecim atd, chlapikovi uz se sliny sbihaly..a jak se podivil, kdyz miska granuli pristala pod nosem jemu )
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 19:30
- Nahlásit
tak jsme zpatky a probehla excelentni stolice!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 19:35
- Nahlásit
StaHi
jak málo stačí k radosti
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 08:13
- Nahlásit
Tak hlásím, že po 3 týdnech krmení vařeným vypadá Aris tak dobře, jako ještě nikdy, konečně přibral, už mu nelezou kosti, srst zatím taky v pohodě a hlavně se na každý žrádlo těší. Problémy byly jen po kuřecím s kůží, to se chudák posral přímo v obýváku, jinak mu víc chutnají těstoviny. Jako vitamíny přidávám VITAMIN CAL od beapharu.
Takže děcka moc dík za rady a popostrčení k vařenýmu.
|