Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / KRMENIE MASOM
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
popoluska
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:36
- Nahlásit

Je dost mozne ze sa to tu uz rozoberalo, ale rozmyslame, ze by sme z granul presli na varenu stravu tak by som chcela vediet akym masom krmite. Bravcovym, hovadzim, kuracim? Alebo to striedate? Davate aj vnutornosti a ako casto?
A este dolezita otazka. Aky pomer maso, priloha, zelenina? A kolko gramov asi masa na jeden den?

Ide o psa a fenu (pes 25 kg, fena 18 - ale idealna vaha je u psa aspon 28, feny aspon 20-23 kg)

Dakujem za pomoc

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:45
- Nahlásit

popoluska
Ahóóóój, tak gratuluji Ti k tomuto rozhodnutí!!! Já krmím masem už 5 měsíců a jsme móóóc spokojené. Tady ti posílám odkaz a když něco nebude jasné klidně se zeptej ráda ti odpovím,jak to děláme my

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:47
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=3&topic=3943

popoluska
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:15
- Nahlásit

Frog
dakujem za odkaz vsetko som precitala ale stale mi viac veci nie je jasnych. Napr. ked krmis kuracim masom, kupujes nejake mlete? Alebo kupujes kuracie chrby alebo take nieco? A aku rybu napriklad aby sme neskrachovali uplne...?

A este k tomu davkovaniu. Staci im na den pol kila masa a priloha alebo viac alebo menej?

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:25
- Nahlásit

popoluska
Tak já maso kupuji tady www.vetamix.cz a dovezou mi ho domu.Zkus si zjistit jestli není něco podobného i na Slovensku. Zeptej se ve zverimexu od koho maso berou a nebo se můžeš domluvit přímo na jatkách...
Jinak já dávám všechno maso mlete,nebo na drobno nakrájené. Je jednodušší to hodit do robota a namlít,než krájet. Taky se prodávají masa už namletá, to je zase pohodlnější. Kuřecí kupuji už namleté a krůtí stehna vykošťuji.
Jinak rybu mi taky prodávají ve vetamixu a platím za kilo cca 20,- Takže pohoda

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:28
- Nahlásit

Já mám 50kg psa a denně sežere tak cca 1,5kg směsi denně. Rozděluji do dvou dávek, kvůli torzi

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:36
- Nahlásit

popoluska

Nechci ti to rozmlouvat nebo tak něco.Ale když jsme nemohli najít vhodné granule pro psa,tak jsem o tom taky přemýšlela.Pak o tom dávali nějaký pořad v televizi a tam říkali,že je to blbost.V mase není tolik živin,jako v kvalitních granulích.Takže krmit jen masem by se nemělo.Pokud bys mu chtěla dopřát jen maso,tak to má smysl pouze,pokud mu dáš maso krvavé (z čerstvě zabitého zvířete).Jinak tam taky doporučovali,pokud dávat maso,tak nejdřív hluboko zmrazit a až pak krmit.

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:42
- Nahlásit

abby
Jasně, že musí být přemražené,ale to ve vetamixu mají, takže není problém. Syrové maso mi doporučil můj veterinář, který je zároveň chovatelem již 30 let a uznávaným odborníkem u nás i v zahraničí. Maso můžeš vařit,ale ztrácí tím všechny živiny. A kdyby sis přečetla ten odkaz, tak víš, že se do takovéto stravy musí přidávat vitamíny. Moje fena prospívá daleko lépe než na granulích, konečně se zbavila dlouhodobých průjmů a kondici nám může závidět kdejaký granulář

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:44
- Nahlásit

popoluska
Jinak multivitamínů je celá řada nemusí to být jenom od Fitminu

popoluska
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:27
- Nahlásit

abby

nerozmyslam nad masom kvoli tomu, ze by nechceli zrat granule. To vobec. Len sa mi to zdalo byt lepsie a im maso chuti urcite viac. Zatial skor miesam granule + maso, ale nie kazdy den a evidentne im to prospieva, preto som rozmyslala len nad varenym.

Frog
dakujem za rady, ale je tu problem. Absolutne nemam chut behat po nejakych jatkach a zhanat im tam maso, a nieco take ako vetamix u nas nefunguje. Uz som si to zistovala. Okrem toho suroveho kuracieho od nich sa moje psiska nechceli ani dotknut. Asi teda skoncim na tom, ze im budem kupovat maso a vnutornosti len ako doplnok ku granuliam. Sice som pocula nazor, ze by sa to miesat nemalo ale zatial sa mi nezda ze by im to nejak vazne skodilo.

Dakujem este raz za rady a prajem pekny den

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:52
- Nahlásit

popoluska
Hele něco jsem našla. Můžeš tam zkusit napsat e-mail, za zkoušku nic nedáš http://zvierata.bazos.sk/inzerat/30037/Predaj-masa -pre-psov.php

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:54
- Nahlásit

popoluska

My neměli problémy se žraním,ale s průjmem (je alergik).

Frog
Odkaz jsem si nečetla,protože nechci krmit jenom masem.Napsala jsem jen,co jsem slyšela.Podle mě o tom mluvili celkem erudovaně a ten pořad byl celý o tom.Bylo tam víc odborníků a všichni se shodli,že jenom masem se krmit nemá.
Právě,že se musí maso přemražovat a tím ztrácí některé svoje vlastnosti.Podle nich (to podotýkám) nemá přemražené maso potřebné živiny a .... Pokud maso,tak zabít slepici a dát ji sežrat psovi (když to takhle řeknu),což asi nikdo dělat nebude.

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:02
- Nahlásit

abby
Jasně, proto se krmí maso+příloha+zelenina+vitamíny.
Já jsem si vybrala krmení masem, protože moje fenka měla šílené průjmy cca do 1 roka. Změnila jsem snad 10 druhů granulí a nic. Teď co krmím masem, neměla průjem ani jednou!
Taky vím co psovi dávám. Přesně vím co jsem mu do masa přimíchala a proč, takže se nemusím spoléhat na to,co mi výrobce krmiva navykládá za nesmysly.

Meta
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:03
- Nahlásit

Pokud maso,tak zabít slepici a dát ji sežrat psovi

Nebo - lepší varianta - vypustit slepici a o ostatní se pes postará sám
Ovšem u hovězího se tato metoda použít nedá

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:04
- Nahlásit

Frog

Ty seš totiž šikulka a dáváš si záležet

Já mám strach,že bych tam něčeho dala málo nebo moc,takže se spolíhám na granule (naštěstí jsme našli ty pravé) a přilepšuju masem.

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:06
- Nahlásit

Meta

Jo,to tam vážně říkali Ale pouze o drubeži.Pašíka a kravičku už nezmiňovali

Ale bylo to hrozně zajímavé.Jen si toho už spoustu nepamatuju.Hlavně mě dostali tím,že pokud člověk zainvestuje a dává dobrou stravu (tam mluvili o granulích),tak může prodloužit pesanovi život o několik let

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:23
- Nahlásit

abby
zainvestuje a dává dobrou stravu (tam mluvili o granulích),

Taky jsem investovala do granulí šílený částky od 1400-1700,-/ 15kg pytel, ale mojí fence to akorát přitížilo Já na ní rozhodně nešetřila.Zkrátka a dobře, raději budu mít doma dobře prospívající a věčně na žrádlo natěšenou čubinu, než skomírající uprůjmovanou fenečku, která když vidí granule, tak raději umře hlady, než aby je sežrala . Tak to u nás opravdu bylo.
Podívej, jak krásně prospívá.

popoluska
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:32
- Nahlásit

Já mám strach,že bych tam něčeho dala málo nebo moc,takže se spolíhám na granule (naštěstí jsme našli ty pravé) a přilepšuju masem.

No ja to vidim nejak podobne Tiez sa bojim, ze by im nieco chybalo, preto som chcela tak detailne vediet ako na to. Ale teraz ked to uz viem neviem ci to vlastne robit chcem...

Asi skor teraz este budem davat granule a maso a neskor ked budem moct maso kupovat lacnejsie, pripadne mi ho aj dovezu domov budem varit viac. Granul sa ale uplne vzdat nechcem, pretoze ked budem chodit na dovolenky tam im vyvarat urcite nebudem a budu odkazani na granule.

popoluska
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:34
- Nahlásit

Frog

velmi pekna dalmatinka

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:36
- Nahlásit

Frog

Však já ti věřím.Ale bojím se,že všichni nejsou tak důslední jako ty.
Oni sice mluvili o granulích,ale platí to celkově.Nechápu,jak někdo může kupovta pytel v hypáči za pár stovek.

PS.: Je nádherná

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:40
- Nahlásit

popoluska
Ty se tomu směješ, ale divila by ses kolik lidí si ji pletlo s dalmatinem když byla malá
Jinak si myslím,že není čeho se bát! Kamarádka krmí granule+maso+ zelenina a je také spokojená

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:45
- Nahlásit

abby
Děkuji za pochvalu.Jseš hodná. Hypermarketovky za 200,- asi opravdu nebudou nic moc s tím souhlasím.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:45
- Nahlásit

Frog
včera jsem byla v masně.Koupila jsem asi 10kg masa -koukali na mě všichni jak no blbce.Tak řikám,to mám pro psa,aha......Tak to musíte mít nějakou dogu,odpověděla paní,řikám kdepak 13kilového střízlinka ale krmím hogranulema,todle má na přilepšenou,aby mu víc šmakovalo....paní to málem nerozchodila...

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:47
- Nahlásit

mimochodem jsem byla na náštěvě u přítelových rodičů (jejich pes přivázaný u boduy,krmen Tesco granule....) můj holomek se svých granulý za 100,-kč za kilo (ProPlan)ani nedotkl ale když našel pytel tesco granulý,tak tam měl hlavu zabořenou dobrej 5minut a náramně mu šmakovalo...těžko se mi vysvětlovalo rodičům že to co kupují je šrot a mají kupovat co já,když viděli reakci psa.Holt to je náš podrazák...

popoluska
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:54
- Nahlásit

Frog
je to naozaj krasavica

Anu
az teraz som si uvedomila kolko vlastne psy zozeru "penazi" za den na granuliach. Varenie by ma nevyslo o moc viac ani keby som musela kupovat drahsie maso. Este sa zamyslim

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:56
- Nahlásit

Anu

Nic si z toho nedělej.Pes od našich je krmen Eucanubou a je to ten typ psa,že čeká celý den,jestli nedostane něco lepšího a když zjistí,že asi ne (teda dostává spoustu dobrůtek,ale z toho se nenažere),tak to teda sežere.A když jsme dojeli poprvé s malou a s jejíma granulkama (také ProPlan),tak jí to všechno sežral.Mamka čučela a hnedka to chtěla taky koupit.Musela jsem jí vysvětlit,že ho to láká jen proto,že to není jeho a je to něco novýho.Moc mi nevěřila.ale teď když ji krmím,tak se příjde jen podívat,a když zjistí,že to jsou jen granule,jde pryč.

Naše malá sežere všechno,takže u nás jsou granule okamžitě sežraný

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:57
- Nahlásit

Anu
Na mě tak koukal soused, když jsem domů tahala do schodů 60kg masa jenom pro psa Pomohl mi s nošením a asi nejvíc ho dorazilo,že kvůli psovi jsem si koupila i 300l mražák No jo holt každý má jiné priority
Jinak k těm Tescogranulím. Já tomu věřím ! Oni totiž psům opravdu hrozně voní. Ondrův otec s nějakýma podobnýma krmil jejich zlaťáka a Agů z toho byla tehdy taky na větvi

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:57
- Nahlásit

Frog

Není zač.Je opravud moc pěkná.a musím se skromě přiznat,že jsem si ji taky nespletla s dalmatinem

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:57 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

popoluska
to víš že je maso levnější.Ale jen to maso,když přičteš zeleninu (zvláště v zimě),těstoviny,rýži,vločky..... a k tomu vitamíny tak jsi asi na stejno...já mu dávám obojí.Původně jen na ochucení granulí,ale bez pořádného kusu flákoty mi ke granulím ani nečüchne (samozřejmě pokud nejsou ty granule v jiné misce a kdyby ji sežral tak by nějakého jiného psa pěkně naštval,to pak sežere i ty tesco)

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:06
- Nahlásit

popoluska
popoluska
Děkuji moc za pochvalu Mě krmení masem 50kg psa vyjde cca od 800-1000,- .( se vším všudy) Ale rozhodně na ní nešetřím! Já kdybych mohla,tak klidně utratím celou výplatu jenom za psa(Taky mi je to doma drahou polovičkou vyčítáno)

Děkuji holky za samou chválu Jste opravdu moc hodné

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání