| Autor |
Zpráva |
Markét
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 09:26
- Nahlásit
Ahoj, tak jsem zase zpátky z cest, mezitím jsem zdárně ukončila další nudný semestr a už mám "prázdniny"!
Nestíhám dočítat, ale záchranařinu jsem dopátrala, takže:
Cituška
Gratulace k obhájené ploše, to je skvělý! Doufám, že se k němu taky někdy dohrabu
articek
Bučíkovi jde kočírek vyloženě "k pleti", myslím, že máte dobře zaděláno na budoucí kynoložku... Mě takhle hlídávala v kočárku babiččina žíhaná čubina a už mi to postižení tak nějak zůstalo
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 09:32
- Nahlásit
Jé, já jsem taky ještě nedočítala, asi to ani nestihnu...
ale Cituška
velikánské gratulace!!!! a jinak mně bylo jasný, že to zmáknete levou Cituščinou zadní!!!
Markét
tobě taky gratulace, že už si můžeš dát pohov od školy!
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 09:33
- Nahlásit
Markét
sem si to přečetla na stránkách, jak tě hlídala boxerka v kočárku
určitě jo, vždyť je ještě mladá, Citě je už 3 a půl a teprve se "rozjíždíme", akorát mě to připadá čím dál těžší než dřív, asi fakt stárnu
za chvíli vyrážím směr Mikulov, tak pak poreferuju, jak vypadalo cvičení s hasiči
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:04
- Nahlásit
Cituška
Tak si to hezky užijte a nezapomeňte hasit žízeň, je parno
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:07 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit
Ahojda všem,
Cituška a všichni cvičící
Nejak nemůžu s Aduš dopilovat vysílačku.Ona sice běží ale nelehne si.Doběhne k tomu onomu místu a vrátí se zpět.Nemáte na to nějaký fígl???
Jinak VŠEM co měli nějaký uspěch a nepřála jsem jim tak GRATULUJU.
Ale dočítat se mi to nehce.JE toho moooooc.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:19
- Nahlásit
Ada
No, vysílačka, to jsou v podstatě dva cviky - vysílání a lehání na povel. Takže nejdřív musíš mít spolehlivé zalehávání kdykoli a kdekoli. Dobře se to trénuje při vycházce, když máš psa třeba na 5 kroků, dáš Lehni!, přijdeš ke psu a dáš pamlsek nebo míček. Během chvilky pochopí, co se po něm chce a pak se to lehání prostě jenom "aplikuje" i při vlastní vysílačce.
Jsou jistě i jiné, moudřejší, metody, uvidíme, co poradí ostatní.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:23
- Nahlásit
Markét
Dííík Hned dneska na vycházce to budu zkoušet.Ted' má Aduš sice pauzu ale pár lehni ju nezabije
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:26
- Nahlásit
Já mám dnes celej den volno Práce mi dojde až zítra.Navíc štěnici se rozhodli že dnes budou hodní. Včera to už byla síla.Zničenej keřík a padla další tůje.Co Ti dělali za sajgon to snad ani není možné.A v noci se mi o nich i zdálo.Akorát nebyli čtyři ale aspoň dvacet!!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:29
- Nahlásit
Ada
Já mám opačnej problém, FeeBee zalehává na povel vzorně, ale nechápe proč má jako vyběhnout (přestože tam má předmět)?! Taky bych prosila radu jak naučit, aby vyrazila ukazovaným směrem?
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:32
- Nahlásit
ola
Já Ti radit nebudu.Su začátečník.Ale u Aduš funguje když jí tam prostě dám něco co má ráda, třeba uzel.Ale jak říkám.At' ti poradí zkušenější
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:37
- Nahlásit
Jo, a jak zrychlit obraty za pochodu?
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:50
- Nahlásit
Denisa,
no jo prvni uz dneska jde Ale mam radst z tech lidi. Vsichni vypadji slusne a myslim ze pesani se budou mit bajecne
Jinak uplne te chapu, tez se tesim na jaro a leto, az na ty alergicke potize...pro me je tento mesic, taky zatim tim nejhorsim
Market, ja chciii taky prazdniny!!!
Ada, no teda stenici a hodni??? To si je necim nadrogovala ne???
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:56
- Nahlásit
Paja s Tinou
Hmm nadrogovala prej.Už jsou vzhůru A jsou moc dobře neladění. V pondělí k nám navíc naběhnou dělníci a budou nám bourat celej vnitřek a budou přastavovat, dostavovat,malovat a natírat.Takže štěnici poputujou přes den když bude pěkn ven a v noci budou u mě pokoji.Ten jedinej se předělávat nebude.Tak jsem zvědavá jak to sněma pude.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 11:01
- Nahlásit
ola
Já nevím, jestli to jde takhle písemně vysvětlit, ale na rychlou vysílačku kterýmkoli směrem funguje následující:
1. potřebuješ pomocníka (kterej umí házet - důležité!!!!)
2. dáš pomocníkovi oblíbený psí míček (nebo něco jiného, ale musí to dobře lítat do dálky určeným směrem)
3. pomocník si stoupne za tebe nebo někam stranou, ale tak, aby nerozptyloval psa
4. musíš být s pomocníkem přesně domluvená, co má dělat a jak
5. namotivuješ si psa na vysílačku, upozorníš ho, kterým směrem poběží a když jsi si jistá, že se soustředí, tak vyjdeš požadovaných 10 kroků
6. po 10 krocích velíš hlasem a posunkem "Vpřed", v tu chvíli pomocník hází míček přesně v požadovaném směru asi 30 kroků před psa - ideální je, když zpočátku míček nelítá moc vysoko, aby pes věděl, o co jde
7. v ideálním případě pes tryská za letícím míčkem a na tvůj povel zaujímá polohu vleže
Pozor! Nejdřív musí pes spolehlivě zalehávat (pokud nechci trénovat jen vybíhání do směru). A upozorňuju, že je to náročné na souhru a na dovednosti "vrhače míčku". Třeba já jsem úplné kopyto a bohužel při tréninku Laky jsem téměř nepoužitelná, délka mého hodu je cca 15 metrů
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 11:09 - Změnil/a: Lenda
- Nahlásit
Denisa
Právě dneska jsem se rozmýšlela,jestli mám jít na stopu a pak celé dopoledne kýchat a frkat.V mém okolí ještě nikdo neseče,takže ani moc není kam.Tak jsem vzala kolo a protáhla Brau za chladnějšího rána na kole a výsledek je stejný-kýchám a frkám.A tak jsem se těšila na jaro.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 11:14
- Nahlásit
Markét
Tak to vyzkouším - o kvalitní vrhače bude asi nouze!
délka mého hodu je cca 15 metrů
|
kkathy
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 12:00
- Nahlásit
Denisa
Jen tak čistě ze zvědavosti, za kolik jsou u vás tyhle dva zmíněný royaly k sehnání asi tak? dík
Agátě moc chutná boxeří royal, a docela se po něm zpravila, už tolik nejsou vidět žebra.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 12:55
- Nahlásit
Lenda
Teda teda.Takovou alergii mám(měla sem,taky).Brala jsem zyrtec a nic.Nezabíral.Pak mi tetka dala pollens a je po alergii.Fakt doporučuju.Je to homeopatikum.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:01
- Nahlásit
Ada
a co dáváte třeba psum když je něco štípne a oni se osypou?
Jo a jak je na tom vlastně Libor, je to už lepší?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:18
- Nahlásit
Vcelka
FeeBee se sice neosype, ale když ji zobne včela do papule, tak ji má jak dýni. Dávám jí Zyrtec. Chvilku to trvá, ale pak splaskne.
Jak ti je? Pociťuješ už nějakou změnu? Jakože chutě atd.?
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:22
- Nahlásit
Vcelka
Dáváme homeopatika myslím že jsme dávali folikulin ale raděj se zeptám tetky.
Libora už probrali z umělého spánku.Vůbec mě ani ostatní nepoznal a nic si nepamatoval.Ted' už je to v pohodě.Ještě si nějakou dobu poleží.Polámané žebra,noha atd... budou chtít čas na zahojení.Ale nic trvalého mít nebude.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:56
- Nahlásit
ola
Musim aspoň ten zyrtec koupit aby doma něco bylo kdyby se něco takovýho stalo.
Mně je dobře, jsem 11 týden a ještě jsem ani nezvracela, akorát mi dost brzo vylítlo břicho, takže mam docela pupek a krapet mi překáží, to asi ještě nevim jaký mně čeká za pár měsíců za pár měsíců budu asi pěkný hroch.
Jinak chutě ani taky nemám.
Ada
folikulin, to je zajímavý, já chodila na folikulometrii ale to je asi něco jinýho.
Tak Libor snad bude dobrý, ještě že tak. A co tu ženskou co to zavinila našli jí?
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:18
- Nahlásit
Vcelka
Jj, tu našli.Nějaká paní Ing. doufám že jí nikdy nepotkám.Libor taky vyfasoval kopu homeopatik.
Se mi ulevilo jak ho probudili a už bylo jasné že nemá nic s hlavou.Tak ted' se musí už jen dát do kupy.Už by ho pustili.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:43
- Nahlásit
Ada
tak aspoň že tak. Zdeněk je po bouračce 9 měsíců a zase se mu v tý ruce mezi těma stěhama udělala nějaká bulka ze který mu poteče hnis, neni to jen tak než se s toho člověk pořádně vylíže.
U nás asi budou padat hovna z hákama, zvedá se vítr v dálce černo.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 15:09 - Změnil/a: Markét
- Nahlásit
Vcelka
U nás asi budou padat hovna z hákama
A jak takový hovna s hákama vypadají? To u nás ještě nikdy nepadalo.....
K nám se blíží tohle
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 15:47
- Nahlásit
cituška, mistr
Už jsem doma.
mistr
Dík za sms - dorazila asi 2 km před "domovem".
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 15:58
- Nahlásit
Tommy Gun
právě jsem dorazila
Ola
já začala tím, že mi už od začátku odešel pomocník na nejméně 60 kroků, zamával míčkem a schoval ho. Fena na povel vpřed tryskem doběhla k němu, dostala povel lehni ode mě i od něj a až jsem došla, tak dostala míček. Kromě toho jí jak tu popsala Market dávám na vycházkách povel lehni. A pak jsem už osobu vynechala, byl tam jen míček (nejprve viditelně na batůžku nebo smotaném vodítku) a obojí (tré) se spojilo. Rychlý trysk, zalehnutí ve směru a slušná motivace na míček.
Jak vrhač bych nehodila ani 10 m!!!!
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 15:59 - Změnil/a: Tommy Gun
- Nahlásit
corleona, Stýnka, blažena, Lenda
Já se ATIBOX-konvoji v teplákovkách nebráním, nejsu ale majitel dopravního přestředku, kterým pojedeme - jsem pouze součást posádky a možná i řidič pomocník (takovej Otík). Osobně jsem pro, ale aby nám náhodou celou cestu nemizely 4 kruhy na horizontu dálnice ......
Já nevím, kde bydlíme, resp. kde je Jet Set - ale je to kousek od Autostrade - viz. mapa.
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 16:03
- Nahlásit
corleona
Víš že se chci lišit od davu - mohu mít s sebou igelitku Lidl místo Albert?
Cituška, mistr
Kufa, vy máte ftom Štatlu pažák.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 16:13
- Nahlásit
Cituška
jsem tu, ale jen dokud Nikolka dovolí
|