Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Vhodná rasa pro mne?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:15
- Nahlásit

Ještě k dětem, dítě prostě bude muset být vychovaný, ne co dnes potkávám, vrhají se na psy co neznají, ať už že je chtěj mazlit, nebo vzít klackem, u mě oboje stejnej průser, to si prostě dítě nesmí dovolit, před těmahle si musím dávat sakra majzla.
Když jsem byla malá, bylo mi jasně daný, že na cizí psy se nesahá, jinak dostanu na prdel. A že vlastní pes není hračka a má taky nárok na svůj klid a když to nebudu respektovat, že mě může taky kousnout a pak ještě navíc dostanu na prdel, páč jsem neposlechla a nedala mu pokoj.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:22
- Nahlásit

Porek
Ale tak to já také dělám! Když vidím nějakého velkého psa
já psala o lidech, ne o psech
Psa mám bránit? Nosit sprej proti psům? Nebo jak to myslíš?
To už je na tobě jak Pustit rváče na svého psa je nejlepší cesta jak si z pohodáře udělat zvíře, co bude řešit psa na sto metrů a to asi úplně nechceš.
je to opravdu nepříjemné když na Tebe běží "Bígl" a ty nevíš co dělat!
Na nás už toho běželo (třeba caňák taky, ale ten když zjistil, že by musel projít přese mě, tak stáhnul ocas mezi nohy a otočil se na pětníku, jak rychle si to rozmyslel ) Naposled včera ráno smečka 5ti psů
psa dám za záda, udělám se "velká" čelem ke psu, co chci odehnat a zařvu. Už to zastaví tak 50 % psů a zbytek, co mě zkusí obejít, buď vyblokuju, odsunu nohou, nebo pak fakt nakopnu, podle toho jak vážně to myslej. Ale představa, že bych si je měla nechat vlítnout na psa, to tedy fakt ne.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:31
- Nahlásit

birma
Naposled včera ráno smečka 5ti psů
No mě stačili dvě ČV feny a taky jsem nebyla happy. Navíc teda evidentně šly po mě, ne po mejch čubách.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:40
- Nahlásit

ssshhhhh
tak z těhle vyloženě šli po psovi jen dva malí a ti si to rozmysleli v určité vzdálenosti, jen prostě ta řítící se ječící banda stačila na to, že to Adama vystresovalo a dostat se k němu prostě nesměli, jinak bych je trhala a to by v tom množství nebyla úplně sranda..
Navíc teda evidentně šly po mě
Tak to je "hezký". Na mě to ČsV zkusilo jednou - na vodítku a v koši a byla jsem za ten koš hodně vděčná, protože mi šel jasně na krk...

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:46
- Nahlásit

ssshhhhh
Ahoj, děkuji Ti za Tvůj příspěvek!! Klid na prvním místě? Dobrá, příhlásím se ještě před pesanem do nějakého meditačního kroužku ;)) Aby byl větší klid v duši.. ;) Instinkt? Doufám že nějaký mám když je tak důležitý
Přesně jak píšeš celoročně venku a parťák na hry.. Ano na Belgičáky jsem koukal vypadají velice zajímavě jen mne odradilo ta jejich citlivost (pokud to znamená tedy to že když u ní něco pokazím bude si to nést celý život) což u mne nezkušenáře by mohl být problém a jak zde bylo již napsáno botu udělá každý.. :-// Ňa toho Choďáka si hold budu muset někde venku počíhat abych ho viděl live když říkáš že moc NO podobný není..
Pravda že když si něco plánujeme většinou to dopadne úplně jinak.. :-// Takže to nechám osudu to je také pravda ;)
Už se mi to tak zdá že budu vybírat mezi Ovčáky a Retrívry (mne se i retrívři možná o trochu líbí více než ty ovčáci).. Ikdyž vzhled až nakonec první jsou vlastnosti!!

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:47
- Nahlásit

ssshhhhh
Pravda a nic jiného než pravda ale zas když je svišť hodně malý težko mu něco takové vysvětlíš ale pokud zas je tak malé měl by mít rodič nad ním plný dohled aby se toto nestávalo!.. :-//

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:53
- Nahlásit

Porek
pokud zas je tak malé měl by mít rodič nad ním plný dohled
stoprocentně!
Ano na Belgičáky jsem koukal vypadají velice zajímavě jen mne odradilo ta jejich citlivost (pokud to znamená tedy to že když u ní něco pokazím bude si to nést celý život)
Tak to zase nesmíš brát tak vážně, to by psa nemohl mít nikdo, všichni něco pokazí, pes je fajn, ten to odpustí A vzhledem k tomu, jak to řešíš bych se nějaké fatální chyby nebála, upřímně, pes odpouští hodně chyb

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:56
- Nahlásit

Porek

dyž ho chci odvolat odvolám ho!

dobře to musíš vědět nejlíp ty, já vycházela z toho, že jsi psal o těch 50%. a odvolání v 50% mi přijde málo

y pes pod kontrolou byl. a podle mě není. " Já si zas myslím že když bych to neřešil tak bych Pársona od toho zajíce neodvolal a běžel za nim x km jako to bylo v jeho mládí než jsem to v něm alespoň částečně potlačil..

hele jak říkám, já vycházím z toho cos napsal - těch pade mi přšlo málo, ale to je můj osobní názor. každopádně mít pak bosíka, kde poslouchá na pade......... no to bys mohl být v průšvihu.

stádečko Kšírů sice by nebudili respekt ale zase by byli slyšet.. Pro mne dosti krutá realita.

ale houby! Zajímáš se, přemýšlíš nad tím, hledáš řešení, nejdeš do toho bezhlavě - takže zodpovědnost nějakou máš, jde jen o to nezačít hned s tvrdý oříškem. Najít plemeno, kde se budete dobře doplňovat a kde se naučíš.

Budu muset jelikož na toho psa budu vázán delší dobu než na přítelkyni a bude to prostě můj "brácha x sestra" takže budu si muset život tomu uzpůsobit! Na druhou stranu bych chtěl hned od začátku vyhledat pomoc odborníka abych se žádných takových mega bot nedopustil!

to zní dobře. A až budeš hledat toho odborníka, hledej stejně pečlivě, jako budeš vybírat plemeno. Ne každej je dneska fakt odborník.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:58
- Nahlásit

Porek

chybám se nevyhnu.. Ikdyž bych strašně rád!

krásná to představa!

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 14:03
- Nahlásit

Porek

Když nejsem schopen vychovat Pársna jak mohu obstát u větších plemen..

:.-) já jsem neřekla, že nejsi schopen ho vychovat, to nemůžu vědět přeciž, když tě neznám,.... ale že jsi se tak úplně - podle mýho názoru - nezaměřil na to dotažení věcí dokonce. Což se pochopitelně může změnit, víim já?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 14:21
- Nahlásit

birma
Na mě to ČsV zkusilo jednou - na vodítku a v koši a byla jsem za ten koš hodně vděčná, protože mi šel jasně na krk
čoveče bylo to docela psycho a jakože se vždy snažím to nenechat řešit svoje psy, tentokrát jsem s povděkem přijala jejich "pomoc"... blbý je, že od tý doby nemůžem Čsv potkat aniž by hned začly ty moje mrchy blafat. Navíc co jsem se dozvěděla to nebyl ojedinělej případ, lidi se těch dvou fen tady dost bojí, pokousaly už několik psů, mmj úplně "trubkovatýho" kluka ridgebacka, kterej se chudák léčil dost dlouho... Majitelé nějací magoři, co když jim člověk řekne ať si vezmou ty psy odvětí, že to nejsou psi ale vlci a že si jen hrajou :O

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 14:26
- Nahlásit

PorekŇa toho Choďáka si hold budu muset někde venku počíhat abych ho viděl live když říkáš že moc NO podobný není
Zkus se s někým domluvit, nebo zajít na klubovku, jako podoba je na první pohled velká, ale ten výraz je úplně jinej, ten pes prostě naživo NO nepřipomíná, úplně jinej pohled, takovej fakt hravej a prostě rozkošnej, navíc je to huňáč plyšovej, já bych ho brala hned, ale vím, že aportéra mít nemůžu, já bych snad odnaučila aportovat i borderku Já když si sednu tak chci aby si pes sednul vedle mě a koukal po krajině a nechtěl nic dělat.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 14:27
- Nahlásit

ssshhhhh
Majitelé nějací magoři, co když jim člověk řekne ať si vezmou ty psy odvětí, že to nejsou psi ale vlci a že si jen hrajou :O

a policie? neřešili jste to?

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 14:28
- Nahlásit

ssshhhhh
Já když si sednu tak chci aby si pes sednul vedle mě a koukal po krajině a nechtěl nic dělat.
pučim ti svýho, když předtim ujdete aspoň 20 km, tak se mu takovej relax líbí

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 18:17
- Nahlásit

birma
a policie?
tak to radši nebudu popisovat, snad jen, že to by musel být člověk zakouslej aby něco řešili... Vyloženě nám řekli, že pokud pes napadne psa tak je to nebere až prý nás potrhaj tak máme dát trestní oznámení. Pak jednou místní pravidelně"samovenčící" pes pokousal běžce, byli jsme u toho, majitel tvrdil, že se to nestalo, no tvrzení proti tvrzení říkali fízli, prý by se to u soudu táhlo aspoň několik let, takže pokousanej se na to vybodnul, byl rád, že viděl očkovák... :/
A víš jak je to u nás se soudama. Spíš to dopadne tak, jako s jedním středoasiatem kterýho pak jeden chlap podříznul...
Což o to, já vím, že mě ty moje přinejhorším ubráněj proti lecjaký obludě, nejsou extra velký, ale za paničku život položej, ale holky co tu choděj s bíglama nebo tak, když se proti nic žene dvojka "vlků" tak ztrácej nervy...
když předtim ujdete aspoň 20 km, tak se mu takovej relax líbí
ne ne ne, už nikdy ne! Já nachodím hodně, někdy i v tempu, ale po dvouhodinovce rychlý chůze mám po zbytek dne doma dvě mrtvoly. Navíc pohyb jako takovej je moc neuspokojí, spíš nějaký čmuchání, objevování, prozkoumávání, případně čumění a nejlépe vyndavání "divnejch" lidí z křoví co se tam šli vytento
To jim jako přijde extra podezřelý
A souložící pár v lese? To byla úplná prča, jak jim to překazily

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 18:39 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

Ještě něco z wiki pro Porek
Chodský pes je temperamentní, živý, přirozeně sebevědomý, bez známek nervozity a vždy dobře ovladatelný. Je velmi učenlivý, proto je schopen i náročného výcviku. Je vynikajícím doprovodným a hlídacím psem, lze ho využít i jako psa asistenčního či záchranářského. Stejně tak dobře ale může střežit stáda. Je velmi silně citově vázán na svého majitele a jeho rodinu. Pro svou trpělivost a toleranci je skvělým společníkem pro děti. Vůči cizím lidem je zdrženlivý, ale při ohrožení svých blízkých nebo jejich majetku umí být ostrý a útočný. Chodský pes je ideálním a všestranným rodinným psem.
zdroj: Wikipedie
a něco z ofiko stránek: http://www.kpchp.org/pes_povaha.php
hlavně dva poslední odstavce

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání