Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Vhodná rasa pro mne?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2014 18:17
- Nahlásit

Porek
Opravdu si myslíte že NO by byl ideál?
No je pracovní pes - hlídač, ochotně spolupracující s člověkem ve všem, co si člověk vymyslí. Takže podle mě jo
Takže by pro mne bylo nejlepší si pořidit stádečko Kšírů sice by nebudili respekt ale zase by byli slyšet..
Dobře, mělo tam být spíš neschopných
Hold jak píšu za těch 5 let má naťalkáno habaděj...
Ono nejde tak o něj, jako o tebe - 7,5 km/h je už hooodně nepříjemné tempo při kterém je pohodlnější běžet než jít
průměrné tempo chůze se udává 5 km/h takže bys šel o polovinu rychleji než je běžné, když to doplníš touhle větou ale bylo docela vedro a on k tomu měl ještě ty zajíce a nějak jsme to nehnali, tak to zní hodně nepravděpodobně...

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2014 18:25
- Nahlásit

Porek
Belgický Ovčák Groenendael vypadá luxusně! Jen otázkou je ta povaha která je nejdůležitější.. :-/
A jakou presne povahu si teda predstavujes? Nejak jsem to tu nepostrehla, nebo mozna prehlidnula. Jinak groenendaelu jsem par znala, i doma jednoho mela. Zalezi na vyberu chovatelsky stanice, v dnesni dobe se najdou groni behajici agility, praktikujici sportovni vycvik, flyball, dogtreking... Ja ti nechci nic vnucovat, rozhodnout se musis sam, mas casu dost. Ale tervici i groni se mi zdaji tak nejak dle tvych "pozadavku" idealni, zalezi na tobe, jestli ti padnou do oka a budes se pidit vice.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2014 19:18
- Nahlásit

Porek

víš co, mně se tak jeví, že nej by bylo, kdyby ses trošku ponořil do tematiky výchovy a výcviku, jako pořádně. vyvstala by ti fůra nových souvislostí oproti dosavadnímu jen intuitivnímu přístupu a možná by se ti pak víc projasnilo i to, na jaké plemeno si troufneš nebo ne. určitě to nebude tak, že ke tvý povaze jen bandu jorkšírků jen to chce víc se zorientovat a některý věci dělat nejspíš i jinak (hodně obecně řečeno)

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 07:15
- Nahlásit

birma
Už vím, o NO jsem neuvažoval z důvodu že sem četl že by nemuseli být úplně vhodní k dětem, ikdyž je asi brzy uvažovat již teď na svišti když není ani přítelkyně ale lepší na to myslet teď než by bylo pozdě jelikož doufám v to že svišť by v průběhu života psa přijít měl..
Neschopných či nesprávných je pro mne prašť jako uhoď v obou případech je to negativní signál pro mne že na to dle Vás nemám.. :-//
Je pravda že jsem si přesný čas neměřil takže jsme mohli jít klidně 5 hodin nějak jsem to neřešil jen jsme se šli po ránu malinko více projít.. Takže se omlouvám ze neumyslnou mystifikaci, nechtěl jsem si nějak honit triko nebo přehánět, příště se radši budu držet více při zemi..

Fifi
Hlavně povahu kterou zváldnu jelikož pokud jsi četla slečny (dámy) zde moc nedůvěřují a popravdě já již také moc ne když to tak všechno čtu.. Takže povaha by měla být taková aby jí zvládl méně (vůbec zkušený) majitel.. Ale jinak aktivní pes.. Ty sporty co píšeš by mohli být ideální co bych chtěl flyball atp..
Na CHS záleží asi vždy.. Takže to bych se pak pídil dále.. Teď se kouknu jen na ty "základnější" informace abych se dostal do obrazu..

Vero
Děkuji i za Tvůj nároz.

Tím pádem já si myslím že klidně tuto diskuzi můžeme uzavřít s tím že si nejprve rozmyslím co chci a pak až budu otravovat (ale nebojte již otravovat nebudu).. ;))
Všem děkuji za jejich názory, zkušenosti a postřehy.
Ať se daří Vám i Vašim čtyřnohým miláčkům.. ;)

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 07:31
- Nahlásit

Porek
ty hele ale já si fakt nemyslím, že NO není vhodný k dětem. A při dobrém výběru CHS (což není až taková sranda, jak by se mohlo jevit) a povahy (doporučuju přesně popsat chovateli co a proč chceš) by podle mě NO klidně mohl splňovat všechno, co chceš, navíc jsou i černí třeba , což odrazuje zloděje hodně. Navíc ovčák hlídá a je zlej, to ví každej vesnickej zloděj přece.
Když dobře vybereš povahu, tak NO odpustí i nějaké ty chybky a docela ochotně pracuje pro radost majitele,

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 07:45
- Nahlásit

Fifi
Tak jsem něco málo o Belgičákách přečetl hned mne zarazilo nasledující, že se tam psalo:" Bojový duch, nervozita a hyperaktivita řadí Belgického ovčáka mezi náročnější plemena. Nehodí se pro každého." a píší také že jsou velmi citlivý až přecitlivělý což se obávám že bych zvládnout nemusel když nemám s těmi většími plemeny zkušenost a tu jejich citlivost nějak nezvládnout jelikož jak se tam dále píše: "je také nervóznější a citlivější než NO což nezpůsobuje že jeho výcvik je jednodušší spíše naopak je o něco obtížnější"..

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 07:53
- Nahlásit

kachna_
Opravdu? Já když to zde pročítal (ale je to déle a vzhledem k mé paměti) se můžu mýlit ale mám za to že moc NO k dětem nedoporučovali ale nevím.. Právě dobrá CHS je asi základ "úspěchu".. Každopádně bych povahu konzultoval s chovatelem aby odpovídal tomu co by bylo třeba..
Na černé barvě netrvám spíše naopak v létě by to byl mínus takže barva černá být nemusí ;)) Pravda že asi ty černí odrazují více ale dle mne je jedno jestli to bude černý nebo jiný NO hlavně že by tam byl a budil respekt! )
To odpuštění bude asi u výběru plemene velice důležitě jelikož jak mi zde slečny (paní) naznačily chybám se nevyhnu.. Ikdyž bych strašně rád!!

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 09:17
- Nahlásit

Porek
Neschopných či nesprávných je pro mne prašť jako uhoď v obou případech je to negativní signál pro mne že na to dle Vás nemám.. :-//
To nechápu proč, psala jsem to naprosto obecně, ne o tobě, takže to naopak můžeš brát jako pozitivní ve stylu "nejsem neschopnej, takže to zvládnu". Co si z toho vybereš je tvoje věc.
že sem četl že by nemuseli být úplně vhodní k dětem
NO je nejvšestrannější pes. Pokud vybereš dobře CHS a štěně, tak o něm opravdu platí, že jakého ho vychováš, takový bude a to podle mě mnohonásobně víc než o jiných plemenech.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 09:18
- Nahlásit

Porek
jak mi zde slečny (paní) naznačily chybám se nevyhnu..
těm se nevyhne nikdo na světě, pokud se to tobě povede, tak budeš první a asi poslední a postavíme ti pomník, chceš?

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 09:28
- Nahlásit

birma
Já jsem pesimista takže si to beru tu horší variantu.. Nebylo to přímno na mne ale na mne to sedí dle toho jak mne PetraK charakterizovala.. :-/ Když nejsem schopen vychovat Pársna jak mohu obstát u větších plemen.. To mi z toho vyplývá dle toho jak hlavně PetraK včera psala..
Opravdu? V tom případě bych o něm měl začít více uvažovat!
Nebo nemáš v podvědomí ještě jiné plemeno s obdobnými vlastnostmi? Hlavně tedy ta vlastnost "odpoštět" chyby!.. Jelikož toho se bojím nejvíc že něco pokazím a pak bude pesan nešťastný..
Pokud se to nepovedlo nikdy nikomu tak si rozhodně nemyslím že bych měl být první.. :-// Takže v pohodě s pomníkem nepočítám.. ;)

Neumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 09:36
- Nahlásit

Když nejsem schopen vychovat Pársna jak mohu obstát u větších plemen..
S nároky na výchovu nemá nic společného velikost plemene, ale to, k čemu bylo to které plemeno vyšlechtěno.

Hlavně tedy ta vlastnost "odpoštět" chyby!..
a jsme zase u NO
Dívej se po pracovních (ve smyslu spolupráce s člověkem) plemenech

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 09:38
- Nahlásit

Porek
Když nejsem schopen vychovat Pársna jak mohu obstát u větších plemen..
Větší neznamená náročnější na výchovu. Spíš jde o to, že větší pes znamená potenciálně větší průšvih. A jestli můžu mluvit za Petru, tak jí nešlo o to, jestli jsi ho dokázal nebo nedokázal vychovat, ale že víš, že něco nemáš dotažené a přesto ho nijak nejistíš - třeba vodítkem v té situaci, kterou nezvládáte.
Vybírala bych mezi ovčáky - NO je určitě univerzál, choďák je podle mě trochu měkčí, bosík tvrdší, belgičáci citlivější... To už zas musíš vydět ty, jakou máš povahu a co zvládneš

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 09:58 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Porek
Na černé barvě netrvám spíše naopak v létě by to byl mínus takže barva černá být nemusí ;)) Pravda že asi ty černí odrazují více ale
nevim zda to tu už padlo ale co teda BŠO?

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 10:49
- Nahlásit

Neumi
"S nároky na výchovu nemá nic společného velikost plemene" opravdu? Včera mi zde bylo napsanáno že: "potíž v nezkušenejch rukách podle mě nadělá každej větší pes!"
"to ano, ale... některý víc, některý míň si myslím. "
Pracovní plenema ve smyslu spolupráce se člověkem? Takže psi kterí se používají u PČR, horské služby atp?

birma
Takhle větší pes větší průšvih tak to je pak jiná.. Ale já si průšvih ve stylu pokousání či tak podobně nepřipouštím! Jako stát se to může ale doufám že k takové věci nikdy nedojde!!
Takhle to PetraK myslela ahá.. Já si myslím že když bych ho neměl zvádnutého tak ho od toho zajíce neodvolám ale to je jen můj zřejmně špatný názor.. Bohužel nemám takový čuch jako Párson abych odhalil zajíce dříve než on.. Ale ikdyž to uvidí jak to před ním žene a já na něj "houknu" zastaví se a čeká..
Dobrá takže volba jde směrem k ovčákům a retrívrům (prozatím)..

davidkova renata
Ahoj, také si již nejsem jelikož zde toho padlo již tolik že si to budu vše muset nejméně 10x ještě přečíst..
Ale děkuji Ti za Tvůj tip.. ;)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 10:56
- Nahlásit

S nároky na výchovu nemá nic společného velikost plemene, ale to, k čemu bylo to které plemeno vyšlechtěno.
To nemusí hrát taky vůbec žádnou roli. Důležitý je, jaký ten konkrétní jedinec bude.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 10:57
- Nahlásit

Porek
Ale já si průšvih ve stylu pokousání či tak podobně nepřipouštím!
to nemusí být ani pokousání (i když na tom je ten rozdíl samozřejmě nejvýraznější), stačí prostě to, že velkého psa se víc lidí bojí, taky i vychovaný velký pes může třeba porazit dítě a proto je třeba na to myslet a chovat se ohleduplněji. Stejně tak rvačka se psím nepřítelem, pokud nemáš psa zajištěného a nedokážeš ho přivolat může mít jiné následky, taky do těch psů je ochotno míň lidí sáhnout. Pokud ti zdrhne za zvěří a srazí ho auto, tak u velkého psa už neřešíš jen to, že jsi přišel o psa, ale můžeš být odpovědný za zranění lidí v tom autě... Prostě to chce trochu víc domýšlet všechny situace, to je všechno.

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 10:59
- Nahlásit

Vero
Prosím Tě pokud se tu ještě ukážeš můžeš mi doporučit nějakou vhodnou a dobrou literaturu která by mi pomohla v mé problematickém tématu výchovy a výcviku?!

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 11:24
- Nahlásit

birma
Nezbývá než jen souhlasit s tím co píšeš! Že se velkých psů lidé bojí je sic fakt ale mne nějak nezajímající (popravdě) je to jejich strach a když si budu jist tím že pes je vychován dle mých představ (takže budu vědět že jejich obavy jsou zbytečné) tak je mi jejich strach úplně šumák, nemluvě o tom že by nechodil po městě mezi lidmi na volno aby tyto bojácní brali nohy na ramena či volala PČR kvůli běhající velké "krvelacné bestii" (tak označovali u nás na sídláku Labradorku co se svojí paničkou u mne chvíli bydlela) přitom nikdy nikomu zaten rok co tam se mnou žila nic neudělala..
Pravda velký pes a dítě může být problém jelikož dítě bude chtít třeba jen přivítat a přitom ho povalí či škrábne! Ale v tom případě na to budu muset upozorňovat a dětičky se přibližovat nebudou.. Rvačka s nepřítelem.. Když uvidím nepřítele budeme uvázání když nepřítel na nás půjde budeme se bránit! Již nespočetněkrát jsem si za život Pársna říkal proč nemám nějakého ostřáka k Pársonovi mohlo by mi to ušetřit nemalé nervy! Takže pokud budu vědět že s fenami nekámoší tak si bude hrát jen se psy a když půjdeme proti feně a ona by chtěl být útočná bude na vodítku.. Právě proto již jsem několikrát zmiňoval že bych i rád (spíše si myslím dle toho co čtu že to bude nutnost) podstoupit nějaký výcvik poslušnosti což by mi mělo velice v tomto pomoci aby pes byl lépe ovladatelný alepoň dle mne..
Zdrhnutí za zvěří a případná srážka s autem.. Noo co k tomu říct dokud si nebudu jist jeho ovladatelností tak hold se budeme muset zdokonalovat pouze na stopovačce dokud to nebude "dokonalé".. To každopádně proto se zde informuji abych neudělal nějaké nerozvážné rozhodnutí!

Neumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:01
- Nahlásit

To nemusí hrát taky vůbec žádnou roli. Důležitý je, jaký ten konkrétní jedinec bude.
První kriterium pro výběr je plemeno, jednotlivec až další. Pokud chci veselého extrovertního společníka tak nebudu uvažovat např. o brasilské file (a dalších), pokud chci lehce ovladatelného sportovce tak se vyhnu pastevcům (a dalším).........

Co se týká velkých psů a dětí - velká plemena bývají obecně klidnější a taky více snesou.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:09
- Nahlásit

Neumi
První kriterium pro výběr je plemeno, jednotlivec až další
Tak asik jak pro koho

Pokud chci veselého extrovertního společníka tak nebudu uvažovat např. o brasilské file (a dalšíc
pokud chi extrovertního společníka, nebudu vůbec uvažovat o psu hlavně

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:10
- Nahlásit

Neumi
"pokud chci lehce ovladatelného sportovce tak se vyhnu pastevcům (a dalším)"
Nemohla by jsi se o tom více rozepsat? Vyhnu se pastevcům a zaměřím se spíše na?
"Co se týká velkých psů a dětí - velká plemena bývají obecně klidnější a taky více snesou. "- Sdílím Tvůj názor!

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:23
- Nahlásit

Porek
Pokud chceš lehce ovladatelného sportovce, vyhni se plemenům, která byla vyšlechtěná pro samostatnou práci (teriéři, honiči, pastevci...) a zaměř se na plemena vyšlechtěná pro spolupráci s člověkem. Kupříkladu ovčácká plemena, retrívři...

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:26
- Nahlásit

Porek
Že se velkých psů lidé bojí je sic fakt ale mne nějak nezajímající (popravdě) je to jejich strach
a já jsem pak v šoku, když mi lidé děkují za to, že si zavolám (a případně podržím) psa, když se míjíme na užší cestě.
Je to sice jejich strach, ale ten strach vzbuzuje tvůj pes. Vzbuzuje ho navíc z toho důvodu, že ty si úmyslně vybíráš psa, kterého se lidé budou bát natolik, aby ti nelezli na pozemek. Důsledek toho, že se bude hodně lidí bát psů je asi logický - budou chodit všichni všude povinně na vodítku a s košem. Přitom stačí málo - když mám psa vychovaného, tak přeci není problém si ho zavolat, když ho vychovaného nemám, tak je na vodítku nebo stopovačce a zase není problém si ho vzít k sobě. Výsledek je, že se pes učí, jak se má v takové situaci chovat a navíc veřejnost nakloňená psům a pejskařům je vždycky výhodná...
Již nespočetněkrát jsem si za život Pársna říkal proč nemám nějakého ostřáka k Pársonovi mohlo by mi to ušetřit nemalé nervy
Jako že bys na útočícího psa pustil většího psa? Psa máš bránit ty a ne, že se bude bránit on, takže ve výsledku budeš mít dva psy, které bys měl udržet mimo rvačku (ať už fyzicky nebo poslušností) a ještě zvládnout útočníka...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:31
- Nahlásit

"pokud chci lehce ovladatelného sportovce tak se vyhnu pastevcům (a dalším)"

Porek
Hlavně si dobře prověř, odkud psa bereš. Protože spousta plemen je dnes jen a pouze o exterieru, takze ty udajne puvodni vlastnosti tam byt vubec nemusi.
A ani tam, kde tvrdi, ze maji tzv pracovni linie to automaticky neni zaruka...zaruka niceho .... imo je chybou prave tato tendence nas lidi chtit psa, ktery bude "takovy a makovy" protoze proste logicky to vede k degeneraci psu vzdy.

Neumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:34
- Nahlásit

Pokud má být i hlídač, tak na sportovní kynologii kromě NO i např. dobrman, rotvajler, německý boxer, velký knírač, hovawart, chodský pes, holandský ovčák, i třeba cane corso (jak který)......například

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:38
- Nahlásit

Neumi
teda dobrmana ani caňáka bych nenechávala celoročně venku, rtw taky ne, i když to už asi dělá víc lidí.
Co se týká velkých psů a dětí - velká plemena bývají obecně klidnější a taky více snesou.
Bětšinou, ale ne vždy. Rozhodně bych si jako společníka pro děti vybrala spíš mopse než pracovního maliňáka

Neumi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:45
- Nahlásit

bych nenechávala celoročně venku
ano, myšlenku o vhodnosti celoročního pobytu krátkosrstých plemen jsem, ačkoliv jsem chtěla, nenapsala (skleróza postupuje nějak rychle:sad

než pracovního maliňáka
to určitě, jenom maliňáka nepovažuji za velké plemeno

birma
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 12:49
- Nahlásit

Neumi
jenom maliňáka nepovažuji za velké plemeno
no rozhodně je větší než mops Moje myšlenka byla, že rozhodně ne vždy platí přímá úměra veliksti a vhodnosti k dětem

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:05 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

Porek
Tak se taky přidám
V první řadě, alespoň za mě, ať už si pořídíš cokoliv, chce to klid, pokud budeš přistupovat k výchově (nebo výcviku nebo přístupu to je jedno jak to nazvem) nejistě, nervózně a sám v tom budeš mít zmatek, ten pes ho bude mít taky.
Je super, že to takhle řešíš, konzultuješ a tak, není od věci mít nějaké znalosti, ale kolikrát to jednoho zmate a pak upustí od instinktu, který je prostě důležitý nejvíc, pokud chybí a je jen tuna načtených věcí které nebudeš umět v tu kterou situaci stejně aplikovat je to na nic.
Takže za prvé, klid
Za druhé, podle tvých požadavků pes má být venku, tudíž bude za a dlouhosrstý. Chceš parťáka na hry, takže to je za b. Tudíž to nebude pastevec kavkazák, kterýho by ses snažil učit aportovat marně a možná ho tim i nasral a pak by tě sežral Přeháním, jasně. Netvrdím, že pastevec nebude aportovat, ale je to asi tak o 99% míň pravděpodobný než u ovčáka nebo jiného pracáka.
Takže za mě ideální pro tebe (náhodné pořadí) Belgičák (všechny jeho 3 zástupci a že tervueren a groenendael jsou krasavci), bílý švýcarský ovčák (myslím velmi dobře ovladatelný pes), a zmíněný choďák (zrovna včera jsem jednu fenku potkala a až zas tak to zblízka NO nepřipomíná, pes je to velmi pěkně cvičitelnej a nadšení pro hru má taky dost, zvěř cíleně nevyhledává - toť jsem vyzjistila ).
Určitě je plemen vhodných víc, ale já bych v tvé situaci vybírala mezi těmito.
Na to co bude kdy bude až bude se vykašli, stejně to bude nakonec úplně jinak
Nakonec stejně to bude na tvém přístupu jak jsem zmínila na začátku, ale vzhledem k tvým představám bych si pro jejich co nejpravděpodobnější vyplnění vybírala mezi zmíněnými plemeny
Edit: ještě k tomu choďákovi, pětiletá fenka co jsem potkala byla fakt boží, hravá jak štěndo, rozkošná, veselá, akční ale poslušná a rozhodně majitelka nějak přehnaně necvičí, cvičák jen když byla fenka malá a nic do extrému. A prý hlídá moc pěkně.
Jo a ještě dlouhosrstí retrívři, ti by taky mohli splňovat požadavky. Ale já je nemusím osobně. )

Porek
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2014 13:14
- Nahlásit

aňoňouma
Děkuji Ti za vysvětlení! Takhle se na mne musí polopatě! ;))

birma
Ale tak to já také dělám! Když vidím nějakého velkého psa tak se zastavím počkám až projdou a je to vše v klidu vždy když si člověk psa připne poděkuji jelikož mohu kolem projít aniž bych měl obavy že mi po Pársonovi vyjede! Ale tím jsem nechtěl říct že když půjdeme proti jinému psovi na úzké stezce že si ho nepřipnu (ikdyž proti nám půjde Kšír-ikdyž si budu jistý že můj pes by byl v klidu) stejnak bych si ho (ji) připnul jelikož Kšír začne vyjíždět a co pak když se velké plemeno ožene! Nikdo nebude řešit že Kšír si začal a my se jen "bránili".. Takže zase takhle jsem to nemyslel že bych byl takhle bezóhledný k ostatním lidem! Dle mne to že se lidí bojí velkých psů způsobuje úplně něco jiného čemuž říkám mediální masírka!!
"když mám psa vychovaného, tak přeci není problém si ho zavolat, když ho vychovaného nemám, tak je na vodítku nebo stopovačce a zase není problém si ho vzít k sobě" s tím opět souhlasím a i tak je to myšleno z mého pohledu! Pokud budu vědět že pes neposlechne nemůže předci běhat na volno..
Ne nepustil! Ale místo toho aby mi zautočil na Pársona nechal bych ho ať si vlítne na většího psa.. Sice možná hnusné ale co bych měl dělat se psem který má svou sílu atp a chrání svou smečku proti útoku? Odvolat ať nás pokouše všechny? :-o
Psa mám bránit? Nosit sprej proti psům? Nebo jak to myslíš? Moc si nedovedu představit jak bych ochánil sebe a dva psy když by jeden z nich měl přes 30kg takže ho nikam neukryju aby utočník na něj nedošáhl.. Možná dle Tebe melu nesmysly ale již se nám toto párkrát stalo a je to opravdu nepříjemné když na Tebe běží "Bígl" a ty nevíš co dělat! A není to jediný příklad takových psů co neměli u sebe pána a šli po nás bylo! Nemluvě o poslední zkušenosti kdy "NO" se mi zákousl Hawíkovi do ocasu přes plot a majitelka si vesele povídal z někým v okně a "nic" neviděla ikdyž jsem byl tak 5 metrů od ní a křičel jako na lesy.. Naštěstí jí pustil a držel jí jen za chlupy na ocasu..
Tak to je již dle mne ale nezvladatelný úkol toto: "mít dva psy, které bys měl udržet mimo rvačku (ať už fyzicky nebo poslušností) a ještě zvládnout útočníka... "
Držet dva psy mimo dosah útočníka a přitom zneškodnit útočníka mi příjde spíše úkol pro Čaka Norise než pro smrtelníka.. Ale rád si přečtu jak by jsi takovou sitauci řešila ty? Nemyslím to ve zlém ale jak nadtím přemýšlím nedokážu vymyslet jak bych tuto situaci vyřešil dle Tvého postupu..

zbrnd
Určitě to bude CHS s dobrými referencemi atp..
Jak jsi již psal včera PP je pouze a jen papír takže...

Neumi
Děkuji Ti ale jak píše Birma níže bude celoročně venku takže podsádka a vhodná srst nutností... :-///

birma
Děti zatím nejsou takže toto momentálně neřeším (ikdyž musím na to myslet že v průběhu života psa příjdou!) a obávám se že Mops by moc respektu při hlídání nebudil ikdyž k dětem bude asi milionový! ;))

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání