| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:44
- Nahlásit
ErzebethB
Nevím, co je na tom, když psovi hodím hračku do dálky nečitelné
panička zahazuje pejskovi hračky? chudinka pejsek!
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:02
- Nahlásit
ErzebethB
Neumi
Nevím, co je na tom, když psovi hodím hračku do dálky nečitelné
a) Zkus číst to, co je skutečně napsané - já píšu, že zívání obecně a objektivně je mimo jiné jedním z "konejšivých signálů" a ne jen "nuda" (nebo něco takového, jak to chápu z tvého textu)
b) když zmiňuješ ono pouhé házení hračky - ve svém příspěvku jsi napsala něco jiného :
máchám jí před čumákem hračkou, hodím jí to, utíkám před ní
c) absolutně není důležité, jestli tobě to či ono připadá čitelné či nečitelné, rozhodující je, jak to vnímá tvůj pes!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 10:33
- Nahlásit
ErzebethB
plus jak ignorovat dorážející štěně ... a přežít to
Já nevím, no, nikdy jsem neignorovala dorážející štěně, naopak jsem tohleto kousací období rozvíjela Nos si s sebou hadr na trhání a přetahování a dej štěnici šanci si s tebou hrát tak, jak ji příroda stvořila... Mě tohle přijde kontraproduktivní, na jednu stranu se pokoušíš ignorovat kousací a dorážející štěně a na druhou stranu za ní lítáš a vnucuješ se s balonkem. Vůbec to nemyslím zle, ale hodně lidí promarní to nejkrásnější, nejbezelstnějsí a nejzávislejší období a pak se diví :/ Většina píše, pomoc, štěně kouše, co mám dělat, místo, sláva, ono mě kouše a je šťastný ja blecha... Neumim to moc popsat, no ))))))
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2013 13:17
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ono je rozdíl mezi kouše a cupuje vše, co má do 5cm od tlamičky. Nevadí nám, když nás rafne do ruky, ale přítelovi už doslova prokousla achilovku (má tam 3 stehy), mě prokousla kůži mezi palcem a ukazováčkem, na šití to není, ale je to pěkně hluboký a už týden se to hojí :/ Venku do jezevčí kámošky zaryla zuby tak, že jí tekla krev z ouška... Což už není hra, je to otravné (hlavně pro okolí), nebezpečné a hlavně destruktivní (když se dostane do takového kousacího transu, vyjíždí po všem, co jí je blízko - nábytek, postel, sedačka zkrátka cokoli).... což nehodlám podporovat... hledala jsem tady na czpsovi podobný problém a našla jsem radu, že v případě že nepomáhá okřiknutí, ignorace, nebo chvilkové odloučení, tak jí při každém kousnutí čapnout za čumák a říct nesmíš.... a za dva dny pozorujeme obrovské změny, do jezevčice skoro přestala kousat a do nábytku taky.... co se týče nás, tak si to v případě, že není tolik rozdováděná taky hlídá....
Zkrátka ano, nechat žít, ale od někud někam....
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 19:23
- Nahlásit
ErzebethB
Tak jak to u vás vypadá, po víkendu?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2013 19:34
- Nahlásit
Lucie KratochvílováNos si s sebou hadr na trhání a přetahování a dej štěnici šanci si s tebou hrát tak, jak ji příroda stvořila...
jojo, bez hadru ani ránu
vyjíždí po všem, co jí je blízko
blízko je ten hadr, vždycky
Lucie Kratochvílováhodně lidí promarní to nejkrásnější, nejbezelstnějsí a nejzávislejší období a pak se diví
myslíš takhle promarní? při každém kousnutí čapnout za čumák a říct nesmíš
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2013 10:28
- Nahlásit
kachna_
myslíš takhle promarní? - při každém kousnutí čapnout za čumák a říct nesmíš
I takhle promarní. Lidi maj většinou velkej problém s vlastním sebevědomím a bojí se toho bezbranýho tvorečka.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2013 10:45
- Nahlásit
no ja si vzpominam, ze nase feri se prestala vozit zadkem po dlazbe zakousnuta do nohavice/hadru v okamziku, kdy jsme domu privezli tima. pak se vozila po dlazbe zakousnuta v jeho noze
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2013 11:10
- Nahlásit
Vero
tak Adámek bezpochyby viděl, jak tramvaj mockrát otevřela hubu, pohltila fůru lidí a taky aji psíků, hubu zavřela a nevyplivla, odplazila se pryč! dyť té hrozný
ty jseš takový jelimanstvo!!!!
a kachna_ taky
OT:
naučit se uvolnit
a tak to Adámek umí, to zas jo
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2013 16:00
- Nahlásit
lamalucni
Díky za kontakt, p. Beran byl parádní, dost věcí nám vysvětlil, proč vlastně a jak a tak.... V některých věcech jsem zjistila, že je dělám správně, jen s blbým načasováním a u některých jsme zjistili, že jsou úplně mimo... Rozepisovat se mi to tady nechce, páč by to bylo asi na pořádnej sloh, ale to co jsem se za dvě hodiny dozvěděla mi nedal měsíc ležení v knihách... holt zkušenosti ostatních lidí jsou daleko lepší, než načtená literatura a postupy jak na to správně )))
A s tím kousáním... Dva dny čapání za čumu, případně jednu z čelistí když zkousne (+ řečení nekousej) a následné ukončení hry a pochopila, že kousat se smí jen lehce.... I naše kámoška jezevčice už pár dní nekníkla, takže nechat psa žít je sice krásná myšlenka, ale i z dítěte, které neusměrníte vám vyroste fracek.... )
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2013 16:42
- Nahlásit
ErzebethB
Jsem ráda, že se to začíná lepšit
takže nechat psa žít je sice krásná myšlenka
To tu nikdo neříkal
Rozdíl vnímám jen v tom, že někdo "nežádoucí" činnost přesměruje a využije ve prospěch psa a někdo prostě potlačí...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2013 17:16
- Nahlásit
A ještě mě napadá - dostali jsme kontakt na místní "cvičák" kde cvičí pomocí poz. odměňování, ale není to takové to klasické cvičení v xxx lidech a dril (dle slov p. Berana), tak jsem zvědavá na nultou hodinu ))
Lucie Kratochvílová
Já taky nepsala, že to tu někdo psal, jen mi to z těch písmen tady tak vyplynulo.... Nemůžu si dovolit chodit do práce jak po SM noci
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2013 17:40
- Nahlásit
ErzebethB
Tak parada. Neni fakt nad rady primo v terenu, poznamky se osvedcily?
tak jsem zvědavá na nultou hodinu
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2013 21:04
- Nahlásit
Fifi
Jo jo poznámky byly fajné, i když některé věci jsem vynechala, páč bych toho člověka úplně zahltila... počkám na ten cvičák, tam to dopilujem
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2013 21:30
- Nahlásit
ErzebethB
Nemáš vůbec zač, jsem moc ráda, že vám snad aspoň trošku pomohl
|